ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.01.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzau
ÎNSCRIS: 04.01.15
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JAN-2015
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O zi minunata la Lepsa

TIPĂREȘTE

Sambata 3 ianuarie am plecat din Buzau in jurul orei 10.00 catre Lepsa. Nu mai fusesem niciodata aici.

Drumul a fost superb atat pe DN2 E85 Buzau-Focsani cat si pe DN2D Focsani-Lepsa (acesta este recent renovat si se circula foarte bine).

Am ajuns in statiunea Lepsa in jurul orei 12.15 Deci am facut 145km in 2 ore si 15 minute, mers asa batraneste, de frica radarului.

Statiunea Lepsa (impropriu spus statiune, intrucat este o localitate de munte in care s-au construit pensiuni), beneficiaza de trei obiective turistice mari si late cascada Putna, pastravaria si manastirea Lepsa, din care, dupa cum o sa vedeti mai jos, au ramas doar doua.

Astfel ajunsi in Lepsa am mers la cascada Putna aflata pe partea stanga a DN2D pe sensul de mers dinspre Focsani. Cascada este slab marcata prin indicatoare cu toate ca este principalul obiectiv, dar, pentru orientarea viitorilor turisti, trebuie avut in vedere ca dupa iesirea dintr-un scurt tunel la vreo 300m pe primul drum la stanga se ajunge la cascada.

Cascada ofera o priveliste minunata mai ales asa cum am gasit-o noi cu anumite portiuni acoperite cu gheata si cu micul lac inghetat format in aval de cascada.

Fiind ora pranzului ni s-a facut foame si am intrat la restaurantul hotelului Tresor aflat langa pastravarie. Avand doar o zi la dispozitie am zis sa nu o pierdem cu cautatul celor mai convenabile locuri de luat masa si astfel am intrat in primul restaurant ivit in cale. Si chiar am fost multumiti.

Eu am luat traditionala ciorba de burta (chiar recomand, nu mai trebuia adaugat nimic nici smantana, nici otet) asta a fost 9 lei si o pizza nu mai stiu de care pret 17 lei (eram satul de fripturi si carnati si altele de genul).

Cand am intrat in restaurant am vazut ca la pastravarie, care este chiar langa, este inchis. Am intrabat ospatarul de la restaurant daca stie de ce este inchis si mi-a zis ca nu stie exact, dar ca pastravaria este inchisa de prin vara. De aceea am scris mai sus ca din trei obiective turistice Lepsa a ramas cu doua.

Dupa masa am luat-o usor prin localitate si am ajuns la manastirea Lepsa. Iarasi un loc minunat, intrarea in curtea manastirii se face pe o poarta din lemn si se continua pe o alee mirifica strajuita de-o parte si de alta cu brazi care atunci cand vantul batea, vajaiau simbolic.

Incinta manastirii se afla in panta, cu cladiri la care predomina lemnul si in mijlocul careia strajuia vechea biserica, bineinteles din lemn.

In incinta se mai afla si o biserica noua din zidarie, foarte impunatoare, construita in stilul manastirilor din nordul Moldovei si foarte fumos pictata la interior.

Totusi ca minus vreau sa remarc ca desi afara era foarte frig, in cele doua biserici din manastire era cam tot atat de frig. Cu toate ca padurea este la doi pasi, cu toate ca era sfarsit de saptamana si perioada sarbatorilor cand se stie ca este un aflux mai mare de pseudo-pelerini, maicutele au ales sa faca economie la lemne. Asta ne-a facut sa plecam repede de la manastire desi ne-am fi dorit sa stam mai mult.

Cam atat ai de vizitat in Lepsa, dar este un loc frumos cu aer tare de munte cu locuri care iti bucura ochiul obosit de aglomeratia urbana, si cu niste munti ai Vrancei superbi. Drumul pana la Lepsa iti ofera privelisti minunate. Suntem hotarati sa revenim la Lepsa unde sa ramanem cazati cel putin o noapte.


[fb]
---
Trimis de Adrijaan in 04.01.15 19:46:31
Validat / Publicat: 04.01.15 20:51:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în LEPȘA.

VIZUALIZĂRI: 3750 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Adrijaan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14150 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster28
[04.01.15 20:15:30]
»

@Adrijaan: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare

Aurici
[04.01.15 21:11:07]
»

@Adrijaan - Bun venit si din partea mea. Cred ca la vreo 500 de m de Lepsa, daca nu gresesc, incep Cheile Tisitei, un super obiectiv si un super traseu, care nu trebuie nicidecum ratat. Asa ca, ai de ce sa te intorci. Nu stiu daca iarna sunt deschise, probabil ca nu. Noi am fost vara si avem amintiri nemaipomenite.

papone
[05.01.15 02:51:21]
»

@Aurici - am fost in gresu (urmatorul sat, dupa lepsa) de vreo 6-7 ori in urma cu ceva ani si odata am vizitat si rezervatia, mergand pe drumul forestier cam 7 km, in plina iarna (de revelion, de fapt)... absolut superbe locurile, de acord.

Aurici
[05.01.15 08:40:28]
»

@papone - Eiii, bine de stiut, n-am crezut ca cheile ar fi deschise iarna. Nu stiu cum e acolo unde traseul se mai ingusteaza si tot treci apa dar o sa incercam si noi. Avem pe lista Lepsa pentru ca atunci cand am fost, la plecare, ne-am luat dupa indicatorul de "Barlogul Ursilor". Ne place sa facem asta in drumurile noastre, chiar daca ne da planurile peste cap. Am vrut sa vedem si noi ce e acolo si dupa vreo 2.5 km de drum, vai de mama lui, dar cu peisaj frumos, am dat de o cabana/vila care ne-a placut mult. Am vizitat-o, am vorbit cu administratorul (o ea) si ne-am dorit sa ajungem iarna din cauza pozitiei. Este asezata la poalele muntilor (ai Vrancei cred, sper sa nu gresesc) si de oriunde ne uitam vedeam numai munti. Am stat acolo pret de o evaluare si un urcus pe dealul din spatele ei si de atunci ne tot imaginam cum ar fi derdelusul ala iarna. Poate avem noroc de zapada sa rezolvam problema iarna aceasta. Dar in satul acesta de care zici, Gresu, este ceva turistic, merita ajuns acolo?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
papone
[05.01.15 14:22:45]
»

@Aurici - nu prea ai ce face acolo, mai ales iarna. vara te mai plimbi, unde stateam noi mereu e si piscina, dar iarna n-ai ce face. noi de fiecare data am fost in grup maaare si pentru maxim 2 nopti... ceva gen terapie de grup: atat alcoolica, cat si gastronomica

Aurici
[05.01.15 14:32:03]
»

@papone - Pai si noi tot asa mergem. Vorbesc de un week-end la Barlogul Ursilor, nu de un CO, scopul fiind derdelusul acela, intalnirea traditionala a grupului si terapia prin ras de care suntem dependenti.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin zona Lepșa:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062648057937622 sec
    ecranul dvs: 1 x 1