ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.07.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Drumeţie pe malul râului Olăneşti – Schitul Comanca

TIPĂREȘTE

Materialul de faţă e marcat de saitul AmFostAcolo drept articolul cu numărul 200 din secţiunea România. Am ajuns deci la 200 de articole postate despre România – o fi mult, o fi puţin? Apreciate sau controversate, votate sau trecute cu vederea, utile ori mai puţin utile, documentate sau scrise la „prima mână”, însă întotdeauna însoţite de fotografii – cele 200 de articole s-au adunat în ultimii doi ani în arhiva AFA.

Articolul cu numărul 200 va descrie o zonă pitorească a ţării noastre pe care doream să o vizitez de ceva timp: Băile Olănești. Planul de acasă nu s-a potrivit 100% cu cel din teren, dar în final a rezultat o excursie frumoasă și relaxantă. Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh (alături de Paște sunt cele mai vechi sărbători ale creștinătății) au adus o zi liberă celor din câmpul muncii, zi ce trebuia valorificată într-un fel sau altul. Am hotărât să purcedem cu suc și gustări, călare pe bancheta autoturismului, luând calea Piteștiului, trecând prin fumul mititeilor de la Dedulești, apoi prin cochetul oraș Râmnicu Vâlcea, ca în final să ne încadrăm pe valea râului Olănești ce ne conduce la destinație.

Trafic destul de intens în zonă, se observa faptul că deși e început de săptămână – e zi liberă. Localitățile întâlnite pe drum între Râmnicu Vâlcea și Olănești sunt înțesate de construcții noi, unele ridicate cu bun gust, după planuri bine stabilite, altele fără nici o noimă (ca să nu mai vorbim despre legătura cu arhitectura zonei). Ajunși la destinație căutăm un loc de parcare, ne învârtim o tură în jurul parcului Parâng, nu identificăm nici un loc liber (cu plată ori free) și alegem să lăsăm autoturismul ceva mai departe de centru - pe str. Băilor spre ieșirea din stațiune. Aveam să observăm o parcare modernă, supraetajată, în spatele Hotelului Stogu, pe aceeași stradă a Băilor dar spre izvoare, lângă Parcul Central.

Prima impresie despre stațiune a fost una bună, deși nu totul e la superlativ. E adevărat că am observat câteva hoteluri/pensiuni închise, că infrastructura rutieră lasă de dorit și curățenia stradală nu e perfectă dar peisajele și atmosfera din stațiune mi-au plăcut. Deși era înainte de amiază, cele trei parcuri („Îndrăgostiților”, Parâng și Central-Mihai Eminescu) erau deja străbătute de numeroase persoane, aleea ce urcă spre izvoarele minerale era chiar aglomerată, în jurul bazarului improvizat în căsuțele de lemn forfotea lumea. Toate aceste elemente mi-au creat o impresie de „litoral”, de oameni relaxați, ieșiți la plimbare/tratament, veseli și vorbăreți. Chiar dacă nu în toate perioadele anului există această zumzăială la Băile Olănești, stațiunea pare a supraviețui și chiar a crește ușor-ușor.

Planul inițial era de a scăpa de canicula din București, de a ne plimba pe Aleea Izvoarelor și a sta la umbră pe o bancă, precum și o incursiune la Schitul Bradu. Deoarece în zonă plouase zdravăn cu câteva zile înainte am renunțat la drumeția spre schit, poteca ce străbate pădurile și plaiurile fiind umedă (nu am renunțat la idee – va urma altă escapadă la Olănești). Planul s-a schimbat din mers la vederea indicatorului spre Mănăstirea „Tuturor Sfinților” – Comanca, 2 km. Comparativ cu cei aproximativ 7 km de parcurs până la Schitul Bradu, cei 2 km până la Comanca erau acceptabili, mai ales că direcția era pe linia izvoarelor minerale, loc unde vroiam să ajungem și noi.

Începem minidrumeția pe Aleea izvoarelor, pavată și dotată cu bănci din loc în loc. Coborâm la Izvorul nr. 7 – doream să gustăm puțină apă binefăcătoare: surpriză! Toate izvoarele sunt dotate cu un sistem electronic bazat pe cartelă ce îți permite eliberarea unei cantități de apă. Bogăția naturală a fost concesionată începând din 2001 pe o perioadă de 20 de ani unei firme controversate. Astfel nu am putut gusta din apa niciunuia din „izvoarele de aur” (pentru unii), am simțit însă mirosul sulfuros al unora dintre ele.

În dreptul Izvorului nr. 3 traversăm podul de lemn peste râul Olănești și continuăm plimbarea pe drumul județean DJ 656, parțial asfaltat, pe malul stâng al râului (chiar luna trecută s-a obținut finanțare pentru reabilitarea acestui drum: ramnicuvalceaweek.ro/?p=24097). Aici râul Olănești face o buclă largă, există un fel de plajă cu pietre (erau destule persoane la plajă) și se poate coborî până la apa rece. Șoseaua urcă pe lângă versanți, trecând prin zone umbroase, pe lângă rădăcini încolăcite de arbori; pe marginea drumului încă mai supraviețuiesc vechi parapeți de piatră acoperită de mușchi. Albia râului Olănești rămâne jos, se aude doar vuietul apei ce se strecoară printre pietre. La un moment dat trecem printr-un adevărat tunel de verdeață format de coroana arborilor; pe margini descoperim frăguțe coapte. Ajungem la o „strâmtoare”, două stânci abia lasă șoseaua să se strecoare printre ele; pe una din stânci a fost ridicată o troiță de lemn, bara de susținere a scării improvizate fiind vopsită în culorile tricolorului românesc.

După minute în șir petrecute în mijlocul naturii întâlnim din nou mâna omului: Popasul Comanca. Complexul turistic e format din mai multe cabane, restaurant, ghețărie și 20 căsuțe. La un moment dat fusese scos la licitație de Fisc pentru neplata unor datorii dar se pare că Popasul Comanca supraviețuiește încă. În curtea înierbată erau prezente 3-4 rulote și corturi și am văzut câteva persoane și pe terasa unei cabane de lemn. Un panou vechi afișa câteva prețuri: 90 lei camera în cabană, 50 lei căsuța și 15 lei amplasarea unui cort. Lângă acest complex turistic se află Cabana de vânătoare Comanca, aparținând Direcției Silvice Vâlcea. Clasificată cu 3 margarete, cabana oferă spre închiriere 5 camere și un apartament (vezi aici prețuri: valcea.rosilva.ro/articol ... sti__p_1882.htm). Arhitectura acestei clădiri situată la circa 500 m altitudine, înconjurată de pădure, vis-a-vis de râul Olănești, este superbă. Placată cu piatră, decorată cu brâuri zimți de fierăstrău și ocnițe oarbe de cărămidă roșie, beneficiind de prezența unui foișor prevăsut cu stâlpi și arcade trilobate, construcția are un efect plăcut asupra ochilor și se încadrează în arhitectura zonei. Nu am reușit să deslușesc istoria acestei clădiri: pe un sait apare ca fiind construită prin 1994, pe alt sait apar vederi din anii 70 cu această clădire sub denumirea de „Hotel Comanca”.

Curând ajungem lângă stația de captare apă Comanca ce alimentează stațiunea, de aici drumul coboară la nivelul albiei râului care se mai liniștește pe un pat de prundiș. Pădurea se deschide și ne trezim în fața unei poiene largi, Poiana Comanca. Aici aveam să lămurim misterul numeroaselor autoturisme care treceau pe lângă noi pe drumul forestier. Poiana și malurile râului sunt utilizate de locuitoriii din zonă drept zonă de picnic/grătare. Și eu naivul credeam că se duc toți la mănăstire. :))

Pe un tăpșan ce domină poiana se înalță Schitul Comanca, deși indicatoarele și scriptele oficiale îl numesc Mănăstirea „Tuturor Sfinților” – Comanca. Urcăm pe un drumeag spre micul complex format din biserică, clopotniță, cimitir și anexe. Biserica schitului este monument istoric fiind ctitorită în anul 1736 de către un boier (vornicul Preda Bujoreanu – călugărit sub numele „Pahomie monahul”) și călugărul Teodosie. Este o construcție modestă, aproape țărănească, cu o arhitectură specifică și altor biserici din zona Vâlcei. Mai multe brâuri din cărămidă colorată înconjoară corpul alb al bisericii fără turle, ferestre înguste lasă raze de lumină să intre în lăcașul care deși pare mic e împărțit în cele trei încăperi canonice: altar, naos și pronaos. Pictura din altar și naos datează din secolul al XVIII-lea; catapeteasma e din zid; grosimea pereților din piatră de râu asigură vara o temperatură plăcută. Între anii 1997-2007 s-au efectuat ample lucrări de restaurare, refacere, împrejmuire; în fața bisericii a fost construită o clopotniță, la parterul căreia au fost amenajate camere pentru cei doi viețuitori ai mănăstirii. Săpăturile arheologice efectuate în perimetrul schitului au demonstrat existența chiliilor și a unei școli de grămătici. Detalii despre istoria acestui lăcaș de cult găsiți pe saitul oficial al mănăstirii (comanca.arhiepiscopiaramn ... astirea-comanca). În cimitir am văzut cruci vechi de lemn cu picturi religioase ori cu reprezentări sculptate: Iisus Răstignit. În curte se află și un prăznicar: mese lungi și bănci de lemn amplasate sub un acoperiș de șindrilă. În apropierea ansamblului monahal găsim un izvor amenajat și o masă acoperită pentru popas; apa rece a izvorului este binevenită și ne hidratează suficient pentru parcurgerea drumului spre Băile Olănești. La întoarcere parcă a fost mai ușor, am parcurs cei 3,5 km până la autoturism mai repede traversând râul spre Aleea Izvoarelor pe un pod în dreptul Izvorului nr. 24.

În loc de final… Drumeția ce s-a ivit vizitând Băile Olănești a fost binevenită. Drumul ne-a purtat pe malul râului Olănești, învolburat și rece, prin păduri de foioase și conifere, la un monument istoric situat într-un peisaj superb. Recomand acest traseu relaxant și „răcoros” pe timp de vară – e o cale minunată de a alunga stresul cotidian.


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 11.07.16 09:55:51
Validat / Publicat: 11.07.16 12:56:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE OLĂNEȘTI.

VIZUALIZĂRI: 8849 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Alee către izvoare - Olănești.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 45650 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

elviramvio
[11.07.16 13:08:48]
»

@tata123 -

La cat mai multe articole, tu nu scrii in zadar pe aici.

Drumuri multe si cu folos!

Dana2008
[11.07.16 14:45:27]
»

Felicitari pentru activitatea intensa (200 de articole in doi ani!) pe care o desfasori pe AFA atat de bine!

Ne imbogatesti cu informatii utile si bine documentate si ne bucuri privirile cu instantaneele foto superbe!

Calatorii multe si spor la scris!

mishu
[11.07.16 14:59:31]
»

Sa facem corectia necesara intai - 200 articole numai despre Romania. Asta inseamna ceva iar votul este cu atat mai apreciat.

Din pacate nu am fost nici prima si nici macar SB (sunt pe aproape), il felicit insa pe cel care va acorda ZB ca de altfel pe toti ceilalti care apreciaza informatia despre Romania spusa la un nivel maxim de calitate.

Nu pot decact sa urez autorului la cat mai multe astfel de articole pe care le citesc cu o foarte mare placere.

Felicitari, votat cu mare drag.

zlatna
[11.07.16 16:20:24]
»

@tata123 - Felicitări nu doar pentru aceste 200 de articole despre ţara noastră, ci pentru toate articolele scrise de tine pe acest site.

Băile Olăneşti, după părerea mea este cea mai frumoasă staţiune a judeţului Vâlcea. Noi evadăm aici cel puţin o dată pe lună.

E bine că doriţi să vizitaţi schitul Bradu, drumul până la acesta este plăcut, prin pădure, găsiţi şi câteva case izolate apoi schitul. Distanţa de la Olăneşti până la Gurguiata (numele localităţii unde se află schitul) este de 7 kilometri.

Mănăstrirea Comanca, este recent mediatizată, până acum vreo 5 ani nu exista nici un indicator spre ea, dar e bine că există acum.

Toate cele bune.

crismis
[11.07.16 16:32:17]
»

@tata123 - Felicitari pt cifra rotunda pe care o aniversezi astazi si, cu mandrie, si noi alaturi de tine!

In al doilea rand... eiii, ce de amintiri mi-a trezit articolul tau aniversar cu nr 200/Romania!!! La Popasul Comanca am petrecut 3 saptamani de vacanta cu familia (parintii si fratele meu) pe vremea Impuscatului. Am locuit intr-una din casute, iar cu mancarea in general ne autogospodaream, dar din cand in cand mai mancam si la restaurantul complexului, unde, prin nu stiu ce miracol, se putea servi o friptura "mare cat capacul de la wc", vorba unui vecin de casuta.

Toata ziua haladuiam spre izvoare si inapoi (aveam fiecare de baut ratie fixa de ape prescrise de medicul balneolog, eu tin minte ca m-am indopat cu Izvorul 24 si astfel am scapat de o infectie urinara rebela). Daca nu eram "la izvoare", eram cu tata in padure la cules de ciuperci si zmeura. Seara, ne strangeam cu vecinii si ne torceam povestile vegheati de mii de licurici-scaparici!

N-am mai ajuns de atunci la Olanesti si mi-ai facut o pofta teribila!

mprofeanu
[11.07.16 17:59:37]
»

@tata123 - Mulțumesc pentru amintirile pe care mi le-ai trezit citinând acest review și văzând pozele!

Olăneștiul este casa mea de suflet de la vârsta de 5 ani și rămâne în continuare deși cam de 3 ani nu am mai fost acolo. Am mers peste tot, bineînțeles pe jos. Am văzut în poza 13 că a fost pus și un indicator pentru schit care nu era înainte. Ai dreptate cel mai ușor se ajunge pe aleea care se continuă de la izvorul 24, spre cabana de vânătoare, stația de epurare și imediat spre zona de urcare la schit.

La mai multe reviewuri despre minunata noastră țară!

mogly
[11.07.16 22:57:38]
»

@tata123 : Felicitari pentru cifra rotunda, asteptam si numarul 1 000

Olanesti este o zona superba, cand erau copiii mici am facut cateva sejururi frumoase acolo, chipurile noastre zambesc si acum din albumul cu fotografii, iar izvorul 24 m-a ajutat sa scap de o pietricica.

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[12.07.16 10:42:21]
»

@all - Mulțumesc pentru urări..... activitatea ce o desfășur pe AFA e în slujba celor care doresc să se informeze sau să cunoască locuri frumoase. Am avut articole bune, apreciate ca atare, utile - care au adus idei noi de călătorii, nostalgice (care au provocat amintiri plăcute unora), dar și articole mai puțin „gustate”. Nu poți fi pe aceeași lungime de undă cu toți utilizatorii saitului. Voturile și ecourile sunt de multe ori măsura aprecierii articolelor publicate.....uneori există, alteori nu.

Aurici
[12.07.16 14:26:28]
»

@tata123 -

Voturile și ecourile sunt de multe ori măsura aprecierii articolelor publicate

Bine zis, de multe ori. De la fel de multe ori este relativ.

Dar nu stăm acuma, la aniversară să ne batem capul cu asta. Eu am descoperit Olănești-ul târziu dar a fost un loc în care s-a făcut click instantaneu, așa pustiu și părăsit cum părea. Poate a avut legătură cu senzația de bine pe care am avut-o la Stogu, sau cine știe...

Viață lungă pe AFA cu articole bune, apreciate, utile, nostalgice și cât mai puține din cele mai puțin "gustate".

zapacitu
[12.07.16 22:49:11]
»

Relaxant să citeşti despre Olăneşti, dar să şi bați traseul izvoarelor, e o încântare... Oaza spre care evadez atunci când "gardianul" grijilor cotidiene adoarme-n post, se cheamă B. Olăneşti. Ar mai fi B. Govora şi Călimăneştiul, dar Olăneştiul păstrează parfumul nealterat al unor timpuri de binişor apuse, cu toată "spoiala" de modernizare prin care nişte autorități locale încearcă să convingă senectutea să plece în vacanță şi pe alte plaiuri.

Drumul de la Comanca înapoi spre centrul Olăneştiului era mai spectaculos, dacă traversați râul în apropierea mânăstirii, apoi ați fi continuat traseul până la 24 pe potecă, când sinuoasă, când dreaptă. Este un peisaj sălbatic, comparativ cu cel de urcare, datorită în primul rând imposibilității utilizării autoturismelor.

krisstinna
[12.07.16 23:18:41]
»

@tata123 - De-ai ști tu de câte ori am fost eu în poieniță! An după an, după an... Și recunosc, habar nu aveam de schit. Am întrebat un om al locului ce-i acolo și mi-a spus: o biserică si un cimitir. Acum am aflat si niște date "tehnice", datorită ție. E adevărat ce spune @zăpăcitu: dacă mergeai pe drumul de la izvorul 24 era spectaculos, o poveste colorată, un vis. Ajungeai in același loc. Eu pe acolo mergeam cu bicicleta pe care mi-o aduceam de acasă. Olăneștiul reprezintă pentru mine o stațiune de suflet, perfectă pentru relaxarea corpului, a sufletului și a minții. Despre izvoare am scris de câteva ori, e lucru urât ceea ce se petrece acolo. Iar apele izvorului 24 nu mi-a spart, nici eliminat răul, tot la spital am ajuns. Dar nu contează, stațiunea în sine e pe gustul meu. Mulțumesc, am lecturat cu plăcere.

krisstinna
[12.07.16 23:25:00]
»

@zapacitu: Tu pe unde umbli? Chiar nu ne mai bagi în seamă? Mi s-au lungit ochii asteptănd un articol de-al tău! Te salut, stimate coleg! Bine că mai apari din când în când, măcar văd și eu că exiști! Egoistule!

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[13.07.16 09:33:05]
»

@zapacitu & @krisstinna - Ecouri utile... mulțumesc. Am observat în dreptul Cabanei de vânătoare Comanca drumeagul ce coboară spre albia râului Olănești și chiar mă întrebam unde duce. Nefiind o drumeție „programată” nu m-am informat complet despre traseele din zonă astfel încât nu am încercat alt drum decât cel de la venire (traversând direct pe pod în dreptul izvorului nr. 24). Am reținut acum sugestiile voastre de a urma poteca din pădure - mulțumesc.

Schitul Comanca a fost reactivat abia toamna trecută, el fiind zeci de ani doar biserică parohială și cimitir sătesc. În noiembrie 2014 au venit doi călugări care au amenajat două chilii la parterul clopotniței construite în anii 2000 și ceva. Ne-am odihnit la umbra bisericuței seculare discutând 15-20 minute cu unul din monahi. Ne-a povestit despre iarna geroasă pe care au traversat-o, despre sunetul clopotelor peste păduri și despre tulburarea liniștii de către cei ce vin la grătar în poiană.

krisstinna
[13.07.16 10:33:03]
»

@tata123: Mulțumesc pentru completare. Eu nu sunt o fană a grătarelor, nici acasă, nici în vacanțe. Dacă nu ar exista carnea la grătar, nu m-ar deranja. Am alte preferințe culinare. Noi mergeam în poieniță pentru plajă, pentru liniștea și siguranța copilului care se juca în iarbă și se bălăcea în râu. Mă deranja fumul cărnii arse pe grătar, manelele și oamenii care-și spălau mașina în râu. Dar, ignoram, eram surdă, vedeam numai partea frumoasă a lucrurilor pentru a mă bucura de vacanță. Așa sunt eu setată. Călătorii frumoase îți doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49
[13.07.16 16:55:32]
»

@tata123 - Felicitari pentru cele 200 de articole! . Cand veti ajunge la anii mei s-ar putea sa fie nevoie de un calculator pentru a le putea numara. Asta numai daca nu veti face ca mine si sa va opriti din publicarea pe sait a articolelor scrise.

Revenind la articol imi aduc aminte, cu placere de un mini concediu, daca as compara cu concediile dinainte de 1990, sau maxi concediu, raportat la vremurile actuale, de 7 zile la Olanesti, in august 2011. Meritul acestui concediu apartine norei mele celei mici, care s-a ocupat de programarea acestui concediu si ne-a anuntat cu doua zile inainte de plecare, pentru a avea timp sa ma ocup de inchirierea unui microbuz care sa ne duca pana acolo. De regula suntem anuntati vineri seara de copii ca a doua zi plecam in excursie, asta ca sotia mea sa nu mai inventeze o suta de pretexte ca sa nu plece.

Din Branesti am ajuns dupa amiaza in Baile Olanesti si ne-am cazat fiecare pe unde am nimerit, urmand ca a doua zi sa ramanem doar noi doi in Vila Florica (fara nici-o legatura cu numele sotiei). Si pentru ca baiatul de la receptie ne-a facut o propunere de doua proceduri gratuite la baza de tratament a Hotelului Olanesti, nu eram fraieri sa refuzam, mai ales ca la amandoi ne-a fost de folos. In cele sapte zile am strans multe amintiri placute pe care le-am strans in mai multe articole. Incerc sa completez acest articol doar cu cateva.

In vederea curei cu ape minerale am primit 2 nasturi rosii si niste ecusoane cu care aveam acces la toate izvoarele din statiune si de unde ne puteam umple sticlutele cu apa magica. Inteleg din articolul dvs. ca s-au modernizat intre timp si nu mai poti gusta din apa fara cartela magnetica, " cheie" care nu cred ca este gratuita. Vorbiti de trei parcuri, eu imi amintesc ca in fiecare colt de strazi (sau clin, cum zic oamenii pe aici, in Branesti) era gazon sau iarba, cativa pomi bine ingrijiti, cateva banci, la umbra pomilor, multe flori si arbusti. Duminica dimineata am fost, evident pe jos, pana la popasul si cabana de vanatoare Comanca, pe care cineva a confundat-o cu vila in care n-a apucat sa faca revelionul Nicolae Ceausescu. Am fost trei zile si la plaja si duminica 14 august cand au venit copii sa ne ia au fost surprinsi sa ne vada bronzati. Dar ajunge cu amintirile, mai ales intr-un ecou.

Numai bine si calatorii placute!

PS. Cei din generatia mea isi aduc aminte, cu nostalgie, ca poza izvorului 24 se gasea in cartile noastre de geografie, la capitolul statiuni balnea re.

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[19.07.16 15:26:42]
»

@liviu49 - Mulțumesc pentru ecou... vremuri și vremuri.

ioana74
[22.11.16 15:05:30]
»

Un articol care mi-a adus lacrimi in ochi, am revazut statiunea mea de suflet, statiunea unde mi-am petrecut majoritatea vacantelor de vara din copilarie. Am facut si eu traseul de cateva ori dar pornind din fata izvorului 24. Iar pozele sunt superbe, multumesc pentru amintirile trezite

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[24.11.16 09:07:04]
»

@ioana74: Mulțumesc pentru aprecieri; mă bucur că articolul te-a purtat în lumea sfântă a copilăriei. Amintirile frumoase reprezintă un suport important în viața fiecăruia.

austriaca
[03.07.18 01:06:25]
»

@tata123: Cautam informatii despre Olanesti si imprejurimi... dupa rewievul dvs. mi-am dat seama ca nu mai am de cautat!!!... pozele m-au ajutat sa imi fac o imagine a ceea ce urmeaza sa vad live... deja ma vad acolo!!!... mai putin... multumesc pt. detaliile pretioase, si felicitari pt talentul dvs de prozator!!!... O vară frumoasa va doresc!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱AUTOR REVIEW
[03.07.18 12:39:17]
»

@austriaca: Arealul geografic în care sunt amplasate Băile Olănești este unul superb, stațiunea dând semne de revenire în ultimii ani. Există destul de multe posibilități de petrecere a timpului liber, în afară de curele de tratament, pornind de la excursiile în împrejurimi (Piatra Scrisă, Schitul Comanca, Schitul Bradu, mlaștina Mosoroasa), bălăceală în aquaparcul interior de la Tisa Spa, până la incursiuni mai lungi pe valea Oltului sau spre Govora, Horezu și salina Ocnele Mari.

Mulțumes pentru aprecieri. Vacanță plăcută!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, austriaca, crismis, elviramvio, ioana74, liviu49, mishu, mogly, mprofeanu, tata123 🔱, zapacitu, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Olănești și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079423904418945 sec
    ecranul dvs: 1 x 1