ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.08.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 04.03.08
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 14 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Olanestiul pe timp de criza...

TIPĂREȘTE

In fiecare an gasesc ceva schimbat in Olanesti. Fie ca s-au construit noi hoteluri sau pensiuni, baze de tratament, fie ca se rationalizeaza apa (mai rau ca reviziile anuale in Bucuresti)...

Anul acesta am avut "onoarea" sa simt pe propria piele (si propriul buzunar) ce inseamna simtul managerial al primariei, care a concesionat izvoarele minerale unei SC, care, bineinteles, ca a pus taxa. Mi se pare aiurea sa platesti pentru ceva natural, amenajat cu ani in urma, in care nu se vede aproape nici o investitie noua... doar bariere de metal si cartela valorica (care nu putea fi folosita de doua ori intr-o jumatate de ora!!! ). Plus ca, pe langa pretul cartelei, a trebuit sa las si o garantie de 40 RON, dovada ca o voi returna (ce naiba puteam sa fac cu ea acasa?? sa o folosesc la metrou?? )

Fosta parcare de langa parc s-a transformat intr-o baza de tratament cu piscina, peste raul Olanesti a mai aparut un pod cu terasa (la hotel Stogu), posibilitatile de distractie din statiune sunt la fel de limitate (plimbari pe aleea catre izvoare, unde panorama este deosebita, masa la o terasa, o prajitura si un suc si cam atat...). De asemenea, fostul strand a fost reamenajat ca piscina cu apa termala.

Din statiune se organizeaza excursii spre obiectivele turistice din zona (manastirea Cozia, manastirea Bistrita si Pestera Muierii, Schitul Iezer, la Balea Lac, pe Transfagarasan, etc. )... Bazele de tratament de la fostele hoteluri comuniste mai au mult de recuperat din punct de vedere al dotarilor si curateniei (la cea de la hotel Olanesti nici macar nu se schimba cearsaful de hartie pe patul de consultatie dupa fiecare pacient...)

Pe aleea spre izvoare, poti cumpara afine, zmeura, miere naturala si mere poloneze (unde-s, Doamne, ionatanele de munte care se vindeau acum cativa ani, cu gust de "mar"!! (chiar daca nu erau asa frumoase, simteai ca mancai un fruct, nu chimicale ascunse sub un invelis impecabil)... In vechiul targ, comerciantii isi aduc aminte de vremurile bune, cand se vindeau haine de piele si alte accesorii destul de scumpe (anul acesta nu vandusera nici macar un cojoc de la inceputul sezonului)... Cateva haine din sezoanele trecute, doua-trei genti, o taraba cu bijuterii ieftine si carti de joc...

Pentru pofticiosi, tot pe aleea catre izvoare, aproape de pensiunea Rubin, se gaseste o placintarie cu cea mai buna placinta de mere din cate am mancat vreodata (foaie frageda si umplutura de mere rase, scortisoara, esenta de rom si biscuite ras sau pesmet...) Barul Turn inca ofera celor suficienti de curajosi sa urce cele cateva zeci de trepte abrupte, o priveliste paoramica a dealurilor inconjuratoare si bauturi la un pret rezonabil.

Daca din punct de vedere al cazarii statiunea are o oferta destul de bogata, atat la numeroasele hoteluri si pensiuni, cat si la particulari (uneori, acestia au conditii mai bune decat vechile hoteluri), nici la capitolul "mancare" nu sta mai rau: o gramada de terase si restaurante, unde un pranz pentru o persoana ajunge, in medie, la 20 RON.

Per total, Olanestiul a ramas ce a fost intotdeauna: o statiune linistita, pentru relaxare, cu mult aer curat si drumeaguri si alei pentru imbunatatirea conditiei fizice::))))) (in general, in fiecare zi este imposibil sa nu urci si sa cobori scari, sa urci strazi in panta, iar medicii recomanda seara o plimbare pana la Izvorul 24, cel mai indepartat, pentru a combina aerul curat, cu digestia, peisajul si un somn adanc contra durerilor de picioare, de nelipsit in zilele de acomodare).

Dupa un an in nebunia numita Bucuresti, cateva zile de liniste si tratament in aceasta statiune, plimbarile pe aleile umbrite de coroanele verzi ale pomilor, combinate cu uitatul telefonului mobil acasa, m-au ajutat sa uit de o parte din stresul si grijile zilnice, macar pentru o vreme...

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Kyandra in 12.08.10 11:49:46
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3545 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Kyandra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4000 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

cosminp
[12.08.10 14:27:52]
»

am vazut zilele trecute la TV un reportaj despre concesionarea apelor din Olanesti taxa pe bunul natural al tarii. interese locale mai mari decat normalitatea.

clasic romanesc.

acapulco
[12.08.10 18:21:22]
»

Olanestiu vis a vis de celelalte statiuni din Vilcea este cel mai dezvoltat

KyandraAUTOR REVIEW
[13.08.10 12:13:27]
»

Intr-adevar, in Olanesti chiar s-a investit (mai ales in pensiuni si hoteluri, restaurate), insa chiar m-a deranjat anul acesta plata apelor minerale (in a caror amenajare-paviloane, aductie, ) n-a mai bagat nimeni nici un ban.

Nici zona de agrement nu este foarte dezvoltata, insa tinand cont ca la Olanesti mergi pentru relaxare si tratament, nu pentru concerte rock, cred ca este ok: )))))))

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
gigioc
[20.08.10 21:51:17]
»

foarte bun review ul tau.

da mi voie sa ti spun ca olanestiul este un dezastru.

cei care veniti din alte parti poate il considerati ceva nemaipomenit, ei bine nu este. de fapt nu mai este.

Culmea nesimtirii pe lumea asta sa pui taxa la izvoare.

Deci racapituland: primaria a concesionat izvoarele construite, amenajate de Ceausescu si cei de atunci unei anume doamne, nu vreau sa intru in politica. Asta e magaria secolului.

Ei bine, dansa sta la Ibiza, pe iaht in timp ce dvs platiti 7 lei pt 1/2 l apa minerala. Ganditi va ca un m cub de apa de la robinet costa 4 lei.

II sugerez doamnei sa puna o taxa, pentru cel de sus probabil, pentru apa care se scurge in raul olanesti pentru ca izvoarele curg incontinuu. Pe aia cine o plateste? Deci imagina ti va cata nesimtire, cata bataie de joc este in tara asta. Pur si simplu a pus niste bariere si niste turnicheti, trei ciufuti de paznici si incasatori si atat. Cam asta a fost investitia.

Aceeasi doamna detine mai multe hoteluri in Olanesti si parcarile din zona.

Cum ai oprit masina langa zidul de beton de pe marginea raului vine un nene si ti cere 3 lei. Desigur, moda romaneasca, parteneriat public privat cu primaria. Banii merg catre stimata doamna, primaria ia 100 de lei pe luna sau cat o lua si incasatorul ala probabil 300- 400.

Asta e afacerea Olanestiului. Din statiune renumita de tratament pt bolnavii din toate colturile tarii s a transformat intr o fabrica de bani unde niste nemernici te jepcaresc fara scrupule.

VA recomand cu caldura Olanestiul sa mergeti la un gratar de la Comanca in sus pe valea lui, zona e superba.

Cazarile sunt scumpe fata de serviciile limitate, de alftel in afara de plimbarea de seara pana la izvorul 24 nu aveti ce face in Olanesti. Este o discoteca pt cei mai tineri dar este frecventata de tiganii din satul vecin si intotdeauna se lasa cu scandal.

Pentru cei care ati fost aici, ma bucur daca v a placut, pentru cei care vreti sa mergeti, va asteapta conturile deschise ale doamnei care lucreaza cum altfel decat in parteneriat public privat cu primaria, monument al coruptiei si nesimtirii.

CA si concluzie generala, zona este superba dpdv geografic, pt amatorii de drumetii puteti sa mergeti spre manastirile din zona: Frasinei, Pahomie, Patrunsa, etc.

O sa scriu si un review despre cand am timp.

Anyway merci Kyandra, un vot si de la mine.

Cred ca tu ai inceput cum trebuie review ul, eu am pus punctul pe I

mirelutza
[23.08.10 11:18:37]
»

plec sambata la olanesti... intalnire cu gasca de prieteni si review-ul tau m-a luminat despre cum e pe acolo...; aaaa si apropo, izvoarele "private" sunt ale lui Mugur Isarescu (pe bune, informatia e corecta).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
acapulco, Alb, cosminp, gigioc, Kyandra, mirelutza
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Olănești și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058922052383423 sec
    ecranul dvs: 1 x 1