GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Excursie de weekend la cort
Ca in fiecare an, si anul acesta ne-am gandit sa facem o mica escapada printre crestele muntilor pentru a mai evada putin din cotidian. Obisnuiti si plictsiti de locatiile din Brasov Prahovei, am ales sa ne indreptam spre vest, in muntii Godeanu, in FOSTA renumita statiune Baile Herculane. Zis si facut.
Am avut de ales intre hotel si cort, insa cum am vrut ceva mai diferit am ales cortul. Excursie tipic romaneasca: cortul, butelioara, mancarea de acasa, gratarul in portbagaj si hai la drum!
Pe drum, soarele ne-a acompaniat in fiecare secunda, fiind o vreme numai buna pentru stat pe iarba proaspata si rece de munte. Am mers pe traseul: Caracal – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Orsova – Herculane.
Pana sa ajungem la destinatie, am trecut prin Orsova pentru a vedea defileul Dunarii, dar si impunatorul stramos Decebal. Cand am coborat din masina, pe care am parcat-o pe strada principala a orasului, am zis ca este orasul scufundat in apa. Apele Dunarii atingeau sfioase baza digului, de parca ar fi vrut sa inchita cu o oarecare viclenie intregul oras. Mai departe, pe drumul nostru spre defileu, am intalnit case tipic muntenesti, cu acoperis jos si deal in spate, pe care, pe ici-colo mai pastea cate o vaca plictisita. Drumul de la Orsova la defileu este intr-adevar lung si anevoios, el fiind drum rural, incat in masina s-a si creat atmosfera de « v-ati ascunselea » cu Decebal, acesta nemaiaparand. Dupa lungi asteptari am dat de sarutarile apelor Dunarii cu imensii munti, dar si de bustul regelui sacru Decebal, el parca privind toti turistii cu superioritate. Acolo, zeci de barci si barcute asteptau sa fie inchiriate pentru o cursa pe Dunare. Am zis sa mergem si noi cu o astfel de barcuta, aceasta ocazie nefiind zilnica. In pofida pretului de 100 de lei 3 persoane, intreaga calatorie a fost un vis. Usor, usor ne-am inderpartat de debarcader, in jurul nostru fiind doar oglinda plana a apei, muntii inaltatori si vantul puternic ce ne facea ochii la lacrimeze. Acolo, am facut un popas la pestera Ponicova, unde intrarea a fost 2 lei de persoana. Dupa o ora, ne-am luat ramas bun de la batranul Decebal si ne-am continuat drumul spre Herculane cu un mai puternic entuziasm.
Cand am ajuns acolo insa, intreg entuziasmul s-a transformat in dezamagire. Statiunea era in paragina, campingul era plin atat de oameni, cat si de coji de seminte, manele si slipi atarnatati de corturi. Mai pe scurt, renumitul Herculane se transformase intr-o adunare a oamenilor « petrecareti ». Cand scriu asta, gandul imi fuge la secventa aceea din Titanic, si anume, cand arata maiestuosul vas de croaziera in port, apoi peste multi ani, pe fundul oceanului, parasit. Fix asa era si statiunea noastra Herculane. Ipoteza cortului astfel a cazut, orientandu-ne pre pensiuni. Pensiunile toate pline. Absolut toate. Afara amurgul se intetea, oboseala noastra la fel, insa nu ne-am dat batuti si am continuat drumul. Am mers tot inainte, parca am fi fugit de aceasta statiune, si la vreo jumatate de ora de mers, am gasit o poienita extrem de draguta si linistita. Am parcat masina, cand un om in jurul a 50 de ani vine si ne informeaza ca proprietatea este a lui si ca nu primeste corturi. Oh Doamne! Mai rau nici ca se putea. Dupa mai multe insistente si rugaminti, proprietarul ne-a lasat sa innoptam aici. Am instalat cortul, am pregatit gratarul, dar butelioara nu mai mergea. Perfect.
A doua zi, dimineata, soarele parca mangaia crestele muntilor, anuntand ca si azi va fi o vreme mirifica. Am plecat hotarati sa mergem pe Transalpina, traseul fiind: Herculane – Novaci – Ranca. Acolo, un peisaj de vis, ce ne-a facut sa uitam de Herculane. Drumul mai putin bun pana in Baia de Arama dar peisajul incredibil.
Apoi, pentru a ne termina excursia, a doua noapte am innoptat tot la noi acasa, la Caciulata, unde ne-am simtit mult mai bine. Caciulata fiind aproape de noi ne simtim acasa.
Invatatura: Nu da cioara din mana pe vrabia pe de gard / Nicaieri nu-i mai bine ca acasa.
Trimis de banal in 11.03.13 09:50:45
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (banal); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 Afara nu-i vopsit gardul dar inauntru-i leopardul — scris în 30.10.23 de Radu 60 din JIBOU [SJ] - nu recomandă
- Oct.2022 Cea mai romantică gară din lume ???? — scris în 02.03.23 de Daniela H din ARAD - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Băile Herculane - o perlă pierdută definitiv? — scris în 29.07.22 de tripyy din BUCUREşTI - nu recomandă
- Dec.2021 Băile Herculane între istorie si nepăsare — scris în 18.12.21 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Romania te iubesc! — scris în 30.10.21 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Vacanță cu gust amar — scris în 02.11.20 de Marius 77 din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Nov.2019 O umbră a gloriei de alta dată — scris în 02.12.19 de danutza_ang din TâRGU JIU - RECOMANDĂ