ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.10.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Mărăşeşti [VN]
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 3 zile
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Review fără titlu. Na, că nu v-așteptați la asta!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Încep prin a scrie acest review, fără a ști ce titlu o să-i pun. Aaa, și fără niciun banc. Faza cu bancurile, s-a demonetizat, toată lumea pune câte-un banc la orice review, iar eu vreau să fiu ”mai cu moț”, mai ales că speram ca bancurile să-mi salveze calitatea îndoielnică a reviewurilor. Plus că, devin răutăcios, alții pun bancuri mai bune ca ale mele, iar eu mă oftic!

Așa sunt eu și nu, n-am draci pe burtă, nici nu mă strâng chiloții, nu am întrebări existențiale la care să nu găsesc răspunsul, la fel după cum, spre rușinea mea, nu-mi pasă de soarta încălzirii globale, a elefanților pitici, șocâtelor de câmpie sau muștelor tărcate!

Sunt extrem de egoist, mi-e drag de mine de nu mai pot, vreau să trăiesc mult și de aceea mi-e ciudă să văd că-mbătrânesc oficial! La fel de ciudă ca atunci când am aflat că nu există Moș Crăciun, cea mai frumoasă poveste a copilăriei noastre! I hate you, Wikileaks!

Pe acest sait încercăm cu toții să scriem despre turism doar că depinde ce înțelegem prin turism. Dacă a merge până-n fundul curții și a risca un incendiu pentru că aprindem grătarul cu care vrem să pârpolim slana, sub gluga de ciocani, este turism, înseamnă că putem scrie despre așa ceva Sau, dacă suntem pe drumurile patriei, facem o pană de cauciuc și, după ce o reparăm, mergem la baia unui restaurant construit în apropiere ca să ne spălăm pe mâini, normal că o să profităm, facem poze la un meniu și la baie, apoi o ștergem de acolo fără să comandăm o sticlă de apă de la chiuvetă, este la fel de evident că o să scriem un frumos review despre ”Unde să mâncăm la km 276.199 ”, în timp ce ne molfăim sandevichiul de-acas'... yep, și acest review este despre turism! Să scriem, dară, despre el!

Păi, atuncea, întreb și eu, nu poci scrie un review despre o plimbare de-a mea prin București?! Ba, firesc, iacă, poci și o să și-o fac!

Nu mă leagă deloc amintiri plăcute despre capitala patriei noastre. Pe mine viața m-a bătut numai când eram în București, cu excepția căsătoriei, atunci, da, eram la Adjud!

Prima mea ieșire la București a fost pe vremea când eram prin clasa a V-a. Ne-a dus cu turma să vizităm Muzeul de Istorie PCR și Muzeul Antipa. Am mers cu un autobus, eu mi-am pierdut pachețelul cu mâncare dat de-acas' de mama. De banii de-i aveam la mine mi-am cumpărat doar gumă de mestecat așa că seara, când am ajuns acasă, mi-era foame de-aș fi mâncat și bătaie!

A urmat apoi ”satisfacerea stagiului militar” (chestia cu ”satisfacerea” sună cam sexual, dar, așa era regula), școala de ofițeri, pălitura de stat din decembrie 1989 și evenimentele de după, inclusiv 13-15 iunie 1990, apoi facultatea și, ofițer fiind, câteva misiuni executate prin Capitala noastră dragă, care mi-au ridicat nivelul de admirație față de București de la ”N-ar mai sta cărămidă pe cărămidă! ” la ”Băga-mi-aș! ”

Nici nu știu dacă web o să aprobe publicarea reviewului, dacă nu vrea e treaba lui, eu, altul, nu mai scriu!

De câțiva ani copilul meu locuiește în București, după ce a terminat facultatea, masteratul și alte cursuri și și-a găsit serviciu. ȘI-a luat casă și buletin de București, motiv pentru care s-a și dezis de noi, moldovenii! Chiar dacă numai așa, de fentă!

Faptul că de ziua mea Adriana a hotărât, democratic, prin batere din picior, că vom merge la București, mi-a ridicat entuziasmul pe înălțimi de necuprins cu privirea!

Mă-nnebunesc după aglomerație, culmea, nu aia rutieră ci aia de când vrei și tu, ca omul, să mergi pe trotuar și să belești ochii la vitrine și fiecare celălalt trecător ți-aplică un body check.

Îmi place de mă p pe mine să nu găsesc loc de parcare pentru mașina mea, să-mi las afișat numărul de telefon pe bord pentru a muta trocuța în caz că apare deținătorul de drept al bucății de pământ asfaltat de sub Skodița, pentru că, nu-i așa, mai bine cobori la mașină cu bucătura-n gură decât să-ți găsești gumele răsuflate, unori prin niște găuri confecționate cu lama briceagului.

Știu că fetele se consideră fericite când merg prin magazine, mai ales alea de cârpe și, de dragul Adrianei, accept și asta: Focșaniul este un oraș mic. Bucureștiul, însă, hm... Și, totuși, nu-nțeleg, dacă eu sunt de accord ca să meargă prin magazine iar eu să stau și s-o aștept în nuș'ce crâșmă din mall-ul respectiv, de ce nu se poate?! Nu, trebuie să merg cu ea, să-mi dau și eu cu părerea, părere de care, oricum, nu ține cont???!!!

Știam deci ce m-așteaptă atunci când am plecat de-acasă spre Capitală.

Moldoveni fiind și părinți de odraslă proprie, am mutat jumate din beci, să ducem copilului papa bun, vin natural și conserve de toamnă făcute de mă-sa! Ba, de la Poșta Câlnău, am luat și preparate din carne, mai ales pastramă de oaie, babic, ghiudem, cârnați picanți și alte cărnuri, preponderent ovine, pregătite cum numai oamenii de pe-acolo știu. Nu mă laud, dar, la 5 minute după ce-am plecat de-acolo, mirosea în mașină a usturoi și-a afumătură de te usturau ochii! Dacă am fi luat pe cineva la ocazie ne dădea ăla în judecată, spunea c-am făcut experiențe pe el!

La Românești, mică haltă, cumpărat crizanteme la ghiveci, să ducem fetei o pată de culoare pentru aparatament. L-am așezat în portbagaj prin îndesare cu picioarele, așa eram de aglomerați. Și, sincer, Skoda Fabia are portbagaj mare, eu fiind posesorul unui breack.

Am ajuns la București și, fiindcă Luminița muncea până pe la ora 19, având de organizat nuș' ce conferință, Adriana a stabilit, inclusive și pentru mine, că, cel mai bine, ar fi să mergem la Mall Băneasa, că tot ne este în drum, că ei îi place și pe mine, ca un soț iubitor de mă aflu, o să mă bucure bucuria ei, cum s-a bucurat Bucur...

Rezumând întâmplarea, urăsc magazinele de haine!!! În seara respective le-am urât constant timp de trei ore.

Apropiindu-ne de ora la care trebuia s-ajungem acasă la progenitură, am plecat la drum. De la Mall Băneasa am plecat la ora 18,15 și am ajuns la locul cioată, în Sectorul 3, la ora 20,20, Dumnezeu să-nțeleagă traficul din București! Cert este că eu când îs nervos îs foarte calm, deștu'mijlociu este erect, am legat o grămadă de prietenii cu alți șoferi din zona de treceam io!

Am ajuns în fața blocului și ghiciți cine-a urcat bagajele, sus, la 5, unde locuiește fiie-mea? Nțțț, n-are lift!

După cele 3-4 drumuri, am aflat ce simte omul când n-are ce respira, timp în care Adriana îmi spunea să mă grăbesc, să-i facem surpirza Luminiței, când ajunge ea acasă, noi să fi pus tot și toate la locul lor. Locul meu era undeva, la 2 m sub pământ, dar am stat liniștit, nu este niciun cimitir prin preajmă!

Gata, nu-mi mai dezvălui aspecte din viața familiei, o să trec la partea de turism, ”obectul”activității acestui sait.

A doua zi am decis să mergem prin București, așa, la pierdere de timp. Am anunțat, sonor, faptul că accept, cel mult, patru magazine, din care două cu haine, altfel, mă urc în Skodă și nevastă-mea n-are decât să vie la Mărășești cu CFR-ul. Hm, era o idee, la orarul trenurilor de le avem cred că venea acasă când făceam eu 60 de ani, mai este până atunci!

Ce-am, ales noi să facem:

1. Vizită la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”

Done! Bilet de intrare 20 de lei de persoană adultă, 10 lei de pensionar. Marcat banu'! Plus 10 lei taxă de făcut poze. Ducă-se!

Muzeul este mai mult decât interesant, cred că știți asta. Ai de văzut colecții osteologice, zoologice, mineralogice, geologice, paleontologice și etnografice, desene, schițe, hărți, tablouri, obiecte moștenite de la savanții și exploratorii din trecut.

Am înțeles că ar fi vreo 2 milioane de piese, fiind cel mai mare și divers muzeu din România. Doar că, lipsind spatiul, nu pot fi expuse toate, în același timp. Astfel, o parte din ele folosesc pe rând expozițiilor temporare, sau, rămânând în sertare, pentru a folosi ca bază pentru un larg evantai de cercetări în domeniul științelor naturale.

Muzeul a fost înființat, prin poruncă domnească, în anul 1834, pe vremea voievodului Alexandru Ghica, la initiative acestuia, banul Mihalache Ghica. Istoria muzeului este interesantă, care vreți să vă dumiriți o puteți face din diverse surse.

Grigore Antipa a fost directorul acestui muzeu între anii 1893 -1944, timp de 51 de ani, probabil că de asta au și poreclit muzeul cu numele lui. :)

Muzeul este foarte frumos, eu cred că ar trebui vizitat de cât mai mulți oameni. Chiar dacă, poate, lumea îi dă o abordare copilărească, ”am văzut leul, cerbul și fundul maimuței! ” Cert, să mă scuze Tolontan, n-am văzut mamuții radioactivi, cred că i-au pitit ăia de lucrează acolo.

Am stat vreo două ore prin muzeu, am remarcat modul cumva nou de prezentare al unor exponate și am plecat, da, mai deștept, am aflat că polițiștii, chiar pensionari fiind, se trag din oameni, deci, mai am o șansă!

Am făcut multe poze, o să vă arăt din ele!

2. Plimbare pe Magheru. Bulevardul

Ieșind noi din Muzeu, după atâta forțare de creier de-am avut io parte de ea, am decis să scăpăm de presiune cu o plimbare. Cel mai la îndemână, ieșind din Muzeu, a fost Bulevardul Magheru.

Știați că a fost construit pe la 1900, refăcut între 1923-1930. Din anul 1950 a fost adus la traseul actual.

Se spune despre el că este cea mai scumpă arteră din București

Chiar dacă vineri după-amiaza, plimbarea mi-a făcut bine. A trezit unele amintiri și, invariabil, melancolii, am rememorat întâmplări petrecute pe vremea când eram tânăr.

Pentru moldoveanul de mine, chiar dacă aglomerat, Bulevardul mi-a plăcut, erau mulți tineri și tinere. Frumoși-frumoase. Să ne oprim, zic...

3. Centrul Vechi

”Centrul istoric este o parte a cartierului Centrul Civic. Aici se găsesc Curtea Veche, Hanul lui Manuc, bisericile Stavropoleos și Sfântul Anton, ca și numeroase alte clădiri vechi declarate monumente istorice.

În centrul istoric, în Piața Bisericii Sfântul Gheorghe-Nou, este amplasat kilometrul zero (oficial) al României. Pe lângă spațiul verde oferit de Parcul Sfântul Gheorghe creat în jurul Bisericii „Sf. Gheorghe Nou” mai este și Parcul Colțea în care este amplasată Fântâna Vioara Spartă. Primăria Bucureștiului are în desfășurare un proiect de restaurare a zonei istorice din centrul Capitalei. ”

Pentru că de ce am mers în Centrul vechi? Moldoveanul de mine a vrut să vadă și km 0 al fițelor din București. Și, știam și că voi găsi o terasă unde să pot sta să-mi leorbăi o bere-două.

Și, dacă vremea a fost atât de plăcută, chiar am stat la o terasă, nu mă întrebați vreun nume, am băut berea de rigoare și fetele limonadele aferente, că, deh, trebuie să dăm bine în poze, nu?

4. Mănăstirea Radu Vodă

„Pe locul unde se ridică astăzi Mănăstirea Radu Vodă s-au descoperit importante vestigii arheologice datate din perioada paleoliticului. În vremea geto-dacilor, așezarea de pe colina din apropierea Pieței Unirii de astăzi dispunea de puternice fortificații, constituindu-se într-un punct strategic de prim rang.

Prima biserică de pe colina Radu Vodă este atribuită domnitorului Mihnea cel Rău (1508-1509), cea de-a doua fiind ctitorie a domnitorului Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577), strănepot al lui Vlad Țepeș. Fiul său, Mihnea Turcitul, va înzestra mănăstirea cu moșii, sate și odoare de preț – sporind prestigiul ei în Țara Românească. În timpul domniei sale, în mănăstire este înființată prima bibliotecă din București. În 1595, Mănăstirea Radu Vodă va fi incendiată de trupele lui Sinan Pașa, în retragerea acestora din calea armatei lui Mihai Viteazul.

Radu Vodă Mihnea reface din temelii mănăstirea, în 1625, închinând-o Mănăstirii Ivirion din Athos. Patriarhul Macarie al Antiohiei și Paul de Alep, vizitând Mănăstirea Radu Vodă în 1653-1657, rămân profund impresionați de arhitectura acesteia. Cutremurele din 1829 și din 1838 îi vor produce Mănăstirii Radu Vodă mari pagube, fiind necesare ample lucrări de refacere. În 1875, Titu Maiorescu, în acea vreme ministru al cultelor, hotărăște dărâmarea unei părți însemnate din mănăstire – ca și a altor incinte mănăstirești și hanuri din București –, considerate clădiri insalubre. Biserica, turnul-clopotniță și o parte din chilii vor rămâne totuși nedemolate.

Dacă în perioada 1839-1847 la Radu Vodă va funcționa Seminarul Mitropoliei, iar mai târziu, pentru o scurtă perioadă, Liceul Francez, la începuturile perioadei comuniste va funcționa aici o școală de cadre de partid. Clădirile Seminarului Teologic, aflate la sud de biserică, datează din 1893, fiind construite prin grija lui Ion Scorțeanu și a surorii sale Maria Șchiopescu, ca internat al seminarului. În 1960, mănăstirea este desființată. PF Justinian va restaura biserica de la Radu Vodă între anii 1969 și 1974, locașul fiind resfințit în 1979. Pictura bisericii aparține părintelui arhimandrit Sofian Boghiu, în pronaos păstrându-se totuși o parte însemnată din pictura lui Gheorghe Tattarescu. Mănăstirea a fost reactivată în 1998 de către PF Teoctist.

În biserica Mănăstirii Radu Vodă se află mormântul Patriarhului Justinian Marina. ”

Mie-mi place acel lăcaș de cult din motive religioase, adică, intime. Ori, dacă-s intime, nu-s de discutat! Accept orice religie cu condiția să nu bați la cap cu ea. ! Și reciproca e la fel de valabilă, deci, așa voi proceda!

Am intrat în biserica mănăstirii, am relaționat cu ideea mea despre Dumnezeu, mi-am pus anumite speranțe și, da, l-am însărcinat pe Atotputernicul cu rezolvarea lor. Încă aștept, dar, nah, abia de-a trecut o săptămână!

Cam asta a fost ieșirea mea de la București prilejuită de sărbătorirea zilei mele de naștere. Da, știu, nu trebuia să fac un review cu așa ceva dar, ce să vă fac!

Ce-am avut noi de înțeles din această postare?

Nu știu, este la liber, fiecare ce vrea, oricum, cei de mă (mai) citesc sunt din ce în ce mai puțini, problema este la mine, cert, nu știu s-o identific, dar, nici nu pun la inimă!

Am plecat și am ieșit greu din București, deși era sîmbătă dimineața.

Mers ușor și voios, până am ajuns în Buzău. Afară era atât de frumos că ne-am rupt vreo trei ore pentru acest oraș din Moldova, obârșie pe care ei, buzoienii, o reneagă! Da, buei, sunteți moldoveni, obișnuiți-vă cu ideea! :p

 

Haidi, pa!

 

Web, te rog: https://www.youtube.com/watch?v=tyUgnqv3H6M! Da, știu că n-are nicio legătură cu reviewul, dar, credeam că te-ai obișnuit cu asta! :))


[fb]
---
Trimis de Yersinia Pestis in 25.10.17 11:58:40
Validat / Publicat: 25.10.17 13:03:24

VIZUALIZĂRI: 1172 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

38 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Clădirea Bibliotecii Naționale văzută în lumina apusului de soare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

38 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 38
webmasterX
[25.10.17 13:02:47]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[25.10.17 13:16:59]
»

@webmasterX: Am văzut, mulțumesc!

mishu
[25.10.17 13:28:24]
»

@Yersinia pestis: Ghinion de nesansa, o sa mai faci multe drumuri la Bucuresti ca nu o vad pe fata ta venind in zona, asa ca obisnuieste-te cu traficul si toata nebunia.

Cat despre pozitia degetului tau, instantaneu mi-au venit in fata ochilor imaginile cu Mr Bean in USA youtube

OK, daca nu mai pui bancuri poate iti vine o alta idee la fel de nastrusnica si stai linistit, ai cele mai misto bancuri, mereu i le citesc mamei, asa ca iti fac reclama.

Si ca sa scapi de nebunia din oras probabil ca ar trebui sa ajungi undeva pe la 3-4 dimineata .

Felicitari, votat cu mare drag.

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[25.10.17 13:39:35]
»

@mishu: Păi, cine spune că aș vrea să revină fiie-mea în Vrancea?! De fapt, se cam zbate s-ajungă prin Olanda sau Belgia, Doamne-ajută!

Eh, bancurile, nu poate nimeni să pretindă că ale lui sunt cel mai cel!

Atâta doar că ar mai trebui și o schimbare, din când în când. Și, cel mai important, o perioadă de pauză, din partea-mi!

Cât despre trafic, am exagerat și eu de dragul poantei, nu mă sperie traficul rutier din niciun oraș. Am condus și prin Hamburg, și prin Zagreb, Milano, Niș, Sofia, multe alte orașe, chiar nu mă sperie ideea. Și, sincer, chiar nu-s genul cu deștul mijlociu erect !Dar, nah, am zis-o și eu, așa, de hai !

Safta Radu
[25.10.17 14:16:31]
»

Aha! Acum am înţeles de ce nu mi-ai votat ultimul meu review, chiar despre un restaurant !

Revenind la vizita pe care ai făcut-o în Bucureşti, trebuie să recunoaştem că acest oraş, atât de iubit de unii şi detestat de alţii, este destul de atrăgător, sunt atât de multe obiective de vizitat, n-ai cum să te plictiseşti aici.

Şi eu tot prin Bucureşti m-am şcolit, dar nu am vrut să rămân, am plecat în Teleormanul meu iubit, aşa cum este el, cu bune şi cu rele.

Ştii cum e cu Teleormanul:

,, Teleorman, pământ cu flori, dai cu sapa până mori! ''

,, Capra, sapa şi măgarul, reprezintă Teleormanul ''

Haidi pa!

Zoazore
[25.10.17 14:34:48]
»

@Yersinia pestis: Deci DA! O facusi si p-asta! Io cred ca tu ai ceva cu mine de nu vrei sa ma vezi in ochi!

De unde sta Luminita pana unde stau eu sunt ~ 10 min cu masina. Si nici nu-s magazine bengoase de carpe in zona (nici mie nu-mi plac!).

Nici eu nu ma omor de dragul Bucurestiului, ca ma oboseste teribil, dar... supravietuiesc! Si-l vad aproape pe sub pamant, ca merg doar cu metroul.

Pe muzeul lui dom' director Antipa l-am vizitat acum vreo 5-6 ani, la pachet cu cel de geologie, situat putin mai la vale.

Nu-mi amintesc de taxa de foto, fiindca eu n-am facut poze atunci.

In Centul vechi n-am mai fost de multa vreme, iar cu bisericile-manastirile... nu prea le am!

De rest, mie-mi placu articolul tau fara titlu.

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[25.10.17 14:47:56]
»

@Safta Radu: Iacă, tocmai ce reparai greșeală, o să-ncerc să nu mai fac așa ceva!

Nu, niciodată nu mi-am dorit să locuiesc în București, io-s așa, mai molcom la minte, cred c-aș fi fi murit de oftică, ca puiul lui Agârbiceanu, dacă stăteam acolo! Asta nu-nseamnă că orașul nu e frumos sau, mai știu eu ce, doar că, eu prefer Moldova mea!

Nu m-am referit la tine, ce, tu ai făcut pană la mașină?!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[25.10.17 15:00:29]
»

@Yersinia pestis: Ai să râzi: eu scriu un rw, selectez poze și uit de titlu

Mă uit “ca Curca-n lemne”, nu știu cum să îmi botez cuvintele. Și-mi zic, nu-i lucru curat! Am scris sute de cuvinte și nu pot găsi trei pentru a fi ceva sugestiv, ceva să meargă ca uns, ceva să mă șochez? Da, titlul e important, dar aici merge și fără, e Ok.

Eu locuiesc in sectorul 3, nu merg in mall, cred că am câțiva ani de când n-am mai colindat prin magazine.

Frumoasa plimbare prin orașul meu mare și iubit. Da, ai citit bine! Nu aș renunța la el, neam

Frumoase și pozele.

O zi bună, o toamna frumoasa îți doresc!

RoxanaGRS
[25.10.17 15:05:49]
»

M-am amuzat teribil citind review-ul tău. Am mai scris o dată ecoul ăsta și mi-a dat eroare la inserare și l-am pierdut. Așa că îl rescriu din memorie.

Perfect în asentimentul tău și al lui Zoazore în ceea ce privește magazinele de haine. Nici mie nu-mi plac. De când am mai îmbătrânit (sic, că nu ești singurul ) și am ieșit din măsurile standard de manechin, e un adevărat coșmar să-mi caut blugi, geacă, palton etc. Și, asta e, soțul mă însoțește, că doar a jurat să-mi fie alături la bine și la greu, iar căutarea de țoale, din punctul meu de vedere, e la greu. Așa-s eu mai atipică. Dar să vezi cum e când trebuie să-și reînnoiască el garderoba... Și eu îi sunt alături.

Cât privește București-ul, îmi place pentru că sunt o grămadă de spectacole și alte moduri plăcute de petrecere a timpului, dar îmi crește tensiunea cu trei linii de cum ajung în el. Să nu se supere colegii din capitală pe mine, boală de provincial, asta e. Nu că Iași-ul meu e mai breaz din punct de vedere al traficului infernal și al aglomerației.

Și nu te mai plânge că îmbătrânești, că nu ești singurul. Vei fi un moș simpatic, ce e așa de rău în asta? Colegii de pe AFA oricum te vor citi, te vor vota și se vor amuza la review-urile tale, cu sau fără banc. Și mai cu moț ești oricum, adică mai atipic, ai un stil inconfundabil, în sensul bun evident.

adrianbogdan
[25.10.17 15:53:38]
»

Buna!

Bravo Adrianei!

Noroc ca tine banuti la ea si vad ca stie sa voteze si democratic, ce mai o sotie cum tre' sa fie... imi place, ce altfel mai vedeai tu o bacterie Bucurestiul si apoi il zugraveai in cuvinte asa frumoase?

Domnul DJ, imi place si si muzica pe care o alegi in general la reviewuri, imi aduce aminte mereu de munca.

Daca ai timp sa-l privesti sa sti ca este frumos Bucurestiul.

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[25.10.17 16:12:52]
»

@Zoazore: Știi cum e bancul cu ăla... oups, am spus că nu mai zic bancuri!

Nu, bre, nu-s cu nasul pe sus, doar că așa a fost să fie!

Am stat acasă și am făcut și oareșce treburi gospodărești:curentat, că i-am reparat vreo două prize, schimbat ulei la mașină și alte alea.

Pe urmă, după cum am spus, am ieșit pe strasse cu fetili meli. Nu, n-a fost ceva dinainte gândit!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[25.10.17 16:18:53]
»

@krisstinna: He, he, he, văz că toată lumea trăiește-n București în Sectorul 3

Păi, nu prea știam eu ce nume să dau reviewului, așa că am scris ce-am sîmțît, zic.

Chiar înțeleg patriotismul local și sunt de acord că, trăind de-o viață-n Bucxurești, e orașul tău, e locul unde ”acasă” chiar asta înseamnă!

Dar, mie nu-mi poți cere asta, dacă aș putea alege, pentru mine cel mai frumos ar fi să locuiesc în Cluj-Napoca, Brașov sau Sibiu. Aaa și-n Alba Iulia mi-ar plăcea.

Dar, neputînd alege, zic că și-n Mărășești trebuie să trăiască lume!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[25.10.17 16:25:05]
»

@RoxanaGRS: Nu spun că nu-mi plac magazinele de haine dar, să cumpăr în stilul meu:îmi trebuie cămașă albă, intru în magazin, caut cămașa, mă uit să fie bună la măsuri, o achit și plec.

Dacă merg cu Adriana să cumpere bluză, intrăm pe la blue jeanși, pe la paltoane, pe la costume de baie, pe la ce mai e pe-acolo, ajungem la bluze, ne uităm și nu luăm nimic, că, mai sunt magazine! Dilesc, pe cuvânt și asta de-am povestit-o nu e de banc, chiar așa se-ntâmplă!

Păi, tu, care stai în Iași spui că Bucureștiul e frumos???!!! Spectacolele-s una, frumusețea, alta.

Am fost de destule ori și-n Iași, e un mare oraș și frumos, în același timp. Ritmul vieții nu-i atrât de trepidant iar pentru asta, noi, moldovenii, suntem mulțumiți!

Singurul merit al Bucureștiului este că de acolo se dă ora exactă, frumos nu este! Mă rog, nu atât de frumos ca alte orașe!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[25.10.17 16:27:57]
»

@adrianbogdan: Clar, ai dreptate, legat de frumusețea Bucureștiului, doar că eu asociez Bucureștiul și cu părțile alea, nasoale, de mi s-au întâmplat. Sau, mai corect spus, nu e un oraș în care să-mi doresc să locuiesc.

He, he, he, cred că -ți dai seama că la mine-n casă cântă cocoșul ! Numai ce vrea găina...

Și, da, democrația înseamnă puterea celor mulți. Ori, la mine, fetele-s două, io-s unul , deci, în cazul nostru, democrația este puterea fetelor asupra bărbatului, asta e !

teona
[25.10.17 16:42:21]
»

Buna, Yersi! (ca un "nume" mai lung si sofisticat nu puteai sa gasesti) La intrebarea ta, iti spun ca eu inteleg ca nu ti-ai pierdut simtul umorului, ci din contra ca Bucurestiul iti da ocazia sa... il scoti la lumina. Si bancurile tale imi plac, dar nu mai mult decat povestesti despre o vizita la mall. Iti dai seama ce este pe sotii nostri, care au ocazia sa vada mai des decat tine, aceste locatii!! Precum spunea o colega mai sus... la bine si la greu. Dar te sfatuiesc sa abordezi si parcurile data viitoare. Mai ales in acest sezon si primavara, chiar se merita. Nu iubesc Bucurestiul, caut toate ocaziile sa evadez din el, dar incerc sa ii caut partile bune, ca sa devina suportabil. Si... La multi ani! chiar daca este un pic retro.

elviramvio
[25.10.17 18:40:53]
»

@Yersinia pestis:

Vroiam sa zic de rau dar am prins SB si nu pot sa stric vraja, iti dai seama, marfa rara la alba/neagra! Dar...

Pai in Bucuresti nici eu n-am vrut sa stau, in Teleorman ca Radu nu se putea, l-am lasat pe el in județul de frunte al țarii (si sa stii ca are dreptate si cu caprele si cu magarii, mai ales cu ultmii????), in Vrancea a fost locul ocupat, la Timis a fost alta afacere, la Cluj era foamete mare asa ca am ajuns si am ramas spre supararea noastra si bucuria parintilor aici! Totusi e un oras bun!

Si nu cobi, in sect. 3 e un cimitir bun, langa piata ????!

Poate vrei sa afli mai multe cand mai vii pe aici, da un bucium, nu fi calic, ca s-o lichi o țâră de oameni și neveste lor prin preajmă-ți!!!

ANILU
[25.10.17 20:34:46]
»

@Yersinia pestis: Dacă tot ai pierdut vremea prin București nu puteai să dai un semn și o puneam de o ieseala AFA, am zis și eu, n-am dat cu parul!!!

O puneam de o petrecere de ziua ta!!!

Nu știai că Bucureștiul este o mare parcare de mașini? Traficul este infernal dar eu circul cu 41, deci nu stau în sectorul 3.

Da, pentru mine Bucureștiul este casa mea, chiar dacă sunt de la țară (doar 50 km și ăia de autostradă). Soțul când vine din țară, de la Arad sau acum din Mediaș, replica lui este, vreau să ne mutăm ???? dar Unde???!!!

Bine că ai făcut o plimbare prin oraș ca turist.

Nu cred că ești egoist și ne mai spui și bancuri.

Sau poate Bucureștiul în sine cu primareasa din dotare (m-am votat-o jur) este un mare banc ????????????

Toate cele bune.

Nasshu
[25.10.17 20:42:13]
»

@ANILU:

vreau să ne mutăm ???? dar Unde???!!!

Ori că mergi la Mediaș, ori că mergi la o periferie de București, tot atât faci de la Pitești

Deci, la Pitești

Pff vineri trebuie să bag - iar - un București, o să-i cumpăr fetei căști - din alea mari - anti... de toate

ANILU
[25.10.17 20:50:17]
»

@Nasshu: Mersi de recomandare

Adevărul este că oriunde intr-un oraș din țară este mai frumos și mai bine decât în București! Dar vorba soțului să am jobul și venitul (a se înțelege salariu) din București.

P. S. Când trecem prin Bascov vorbim de tine! Ne uităm la gospodăriile frumoase de la șosea și ne întrebăm pe unde o sta Nasshu? Iar eu zic, undeva unde are și livadă, am reținut eu dintr-un articol al tău.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Nasshu
[25.10.17 21:00:10]
»

@ANILU: sub 1 Km de la sensul giratoriu... dați un buzz suntem mai mereu acasă (după 16!)

Cu livada încă ne chinuim, dar perseverăm!

Dan&Ema
[25.10.17 22:36:53]
»

@Yersinia pestis:

Buei, ca ghini graisti matali cu penelu electronic!

Ma asteptam sa-ti bagi riviuul in zstratosferi, dar n-ai avut bafta.

Sanatati la moldoveni, la bucuresteni si la romani. De pretutindeni. Si la marasesteni!

Felicitari pentru articol, haiosule! ????

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[26.10.17 08:08:01]
»

@teona: Mulțumesc pentru urări, scuză-mi întârzierea!

Sunt convins de frumusețea parcurilor bucureștene, doar că, de cele mai multe ori vin în București la punct ochit-punct lovit, rareori o lălăi.

Și, da, are și lucrurile lui bune Bucureștiul ăsta, după cum spuneam, de acolo se dă ora exactă!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[26.10.17 08:10:41]
»

@elviramvio: Ei, iacă, se pare că nu în cimitirul ăla bun din sectorul 3 oir să mise albească oasele ci aici, în pământul istoric al Mărășeștiului. Sîc!

Cât despre anunâat cu tulnicul sosirea mea în București, eu-s așa, mai discret! Dar, nicviodată să nu spui niciodată, or veni, poate, și vremurile alea de s-avem timp de stat la o bârfă! Măcar cât se uită Adriana prin magazine!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[26.10.17 08:16:45]
»

@ANILU: Petrecere de ziua mea?! Mneeahh, trebuia să plătesc eu, așa-i?

Primăreasa nu mi-a plăcut nici când era știristă, dar-mi-te acuma! Mi se pare plină de ea și, dar la întrebarea lui Moromete, ”Pe ce te bazezi? ”, nu prea are răspuns!

Mutați-vă, uite, în Mărășești sunt locuri de casă, să-ți pui și vie și livadă.

Sau, mai bine, vând eu, ai casă de 100 mp suprafață locuibilă, centrală termică, aer condiționat, beci, curte, vie, livadă. Bonus, las și două potăi, că alea ar muri dacă ar fi limitate la traiul în apartament. Am 1886 de mp, ați avea ocupație! Hm, ce zici?

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[26.10.17 08:18:51]
»

@Dan&Ema: Mersi de felicitări, dar, să știi că nu trebuie, mi-a fost ușor să-l scriu, n-am făcut vreo faptă de arme!

elviramvio
[26.10.17 08:42:33]
»

@Yersinia pestis:

Faci schimb cu Anilu? Ea iti da apartamentul, tu ii dai casa și feblețele alea mici ca bonus! Sarbatorim la Bucuresti în Centrul Vechi! Facem noi cinste cu friptanele, tu cu lichdele!!

elviramvio
[26.10.17 08:45:35]
»

@Yersinia pestis:

Intalnire cat sta Adriana la haine? NUU!! Ai fi stresat rau si nu vreau asa, ne-ai spune doar bancuri legate de cumparaturile femeilor.

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[26.10.17 08:48:21]
»

@elviramvio: ”Banii vorbesc, banii vorbesc”, vorba cântecului... deși, când cântă banii, tace muzica! Wow, am chef de filosofări în dimineața asta!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[26.10.17 08:50:39]
»

@elviramvio: Astea nu-s bancuri, sunt întâmplări adevărate!

ANILU
[26.10.17 09:09:29]
»

@Yersinia pestis: Mulţumesc... dar nu mă încântă ideea!!!

Soţul meu oltean... la Mărăşeşti!!!??? Cam greu. El vrea undeva prin ardeal.

O zi frumoasă.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, ANILU, Dan&Ema, elviramvio, maria55, mishu, Safta Radu, teona, Yersinia Pestis, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Bucureşti:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10235691070557 sec
    ecranul dvs: 1 x 1