ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Cu bastonul prin Bucuresti - Calea Rahovei si o parte din trecutul ei

TIPĂREȘTE

Cautand una alta pe net o informatie mi-a atras atentia, eram invitati la editia a 7-a a proiectului de trasee culturale pietonale “ Cu bastonul prin Bucuresti” organizat in perioada 7 august – 11 septembrie, cu plecare in fiecare duminica la ora 18.00 din fata Bisericii Domnita Balasa, pe traseul strazile Sfintii Apostoli – Palatul de Justitie – Gheorghe Danielopol – Apolodor –Vanatori- Bulevardul Unirii – Mitropolit Antim Ivireanu – Gladiolelor – George Georgescu. Urma sa aflam povesti despre Halele Centrale, Spitalul Brancovenesc, obiceiuri ale familiilor bucurestene, istorii din mahalale si cei care locuiau acolo, adica o parte dintr-o istorie disparuta. O ultima informatie care avea menirea sa atraga prezenta publicului doritor era mentionarea gratuitatii la plimbarile ARCEN. Mai jos am inserat un link catre aceasta destinatie.

arcen.info/portfolio/tras ... -prin-bucuresti

Acestea fiind zise in data de 4 septembrie mi-am luat sotul de toarta si hai sa mergem acolo, poate s-or strange 15-20 persoane.

Am ajuns in fata Bisericii Domnita Balasa unde era o nunta si tragand cu urechea la ce vorbeau cei din jur am ajuns la concluzia ca erau tot pentru tur insa erau deja niste obisnuiti deoarece stiau mai multe.

In final apar 2 tineri cu joben pe cap si cu inca ceva lume dupa ei (aici ca o paranteza exprimarea este putin confuza se spune ca plecarea este de la Palatul de Justitie cu intalnire la Domnita Balasa).

Alberto Grosescu si Edmond Niculusca vor fi ghizii nostri in acest traseu si am stat langa ei sa-i ascult cat mai bine (aveau microfoane insa cu cat erai mai departe se auzea ceva mai greu).

A urmat o pagina de istorie spusa de acolo din strada Sfintii Apostoli, si din care am aflat ca daca ar fi sa dam timpul inapoi ne-am afla pe Calea Rahovei care pornea de vis a vis din centrul istoric de la intersectia strazilor Franceza, Smardan cu Selari, si unde exista un pod care facea legatura cu aceasta artera care se numea Calea Rahovei si daca ne-am intoarce cu 200 de ani in urma ne-am afla pe Podul Calicilor unde am intra in cea mai de temut mahala a capitalei, Mahalaua Calicilor, locul unde se afla cele mai exotice personaje din Bucuresti, un teritoriu foarte bine reglementat inca din timpul lui Constantin Brancoveanu.

Acest traseu este dedicat orasului disparut, sau ce a scapat fie ca nu s-a aflat in calea construirii socialismului biruitor si a Casei Poporului, fie ca au fost oameni care au reusit sa tergiverseze lucrurile. Aici au avut si o exprimare foarte frumoasa “Sa ne intoarcem in trecut va fi un progres”.

Cu mai mult de 30 de ani in urma puteau fi vazute doua repere urbane de seama ale Pietei Unirii. Pe de o parte Spitalul Brancovenesc aflat in apropierea Bisericii Domnita Balasa, spital care nu mai exista si oarecum pe diagonala, Hala Mare a Unirii demolata la finalul anilor ‘80.

Hala Unirii era cea mai veche hala, construita in timpul lui Alexandru Ioan Cuza cu costuri foarte mari, mai mult de 1.500.000 franci, construita de un architect francez dupa modelul Halei Centrale de la Paris. Locul era unul aparte mai ales in perioada interbelica si dupa cum povesteste Mircea Damian aici era un nod comercial important, fiind loc de intalnire al Lipscanilor, Mosilor, Carol, Smardan, de aici se alimentau toti cu carne, peste, legume, fructe. Aici este si piata de flori, si o multime de alte lucruri. O zona in care cand urmarea politia pe cineva de aici incepeau de aici fiind zona cea mai populata.

A urmat descrierea Spitalului Brancovenesc, in culori ocru si rosu, considerat cel mai modern si bine utilat spital al capitalei secolului XIX, si care a inceput cu 60 de paturi, iar la demolare in 1984 avea 800 paturi fiind al doilea spital din capitala. A fost spital privat pana in 1921 cand a fost expropiat si trecut in proprietatea statului. Acest spital a fost ridicat din averea Saftei Brancoveanu considerata a fi o personalitate foarte moderna pentru Bucuresti realizand si primul regulament pentru un spital in care prevedea 2 vizite pe zi ale mdicilor, obligativitatea de a avea inlocuitor in caz de concediu si de asememnea obligativitatea de a fi prezenti de permanenta in caz de epidemii, (vorbim de secolul XIX).

Mai multe despre aceste reguli precum si despre blestemul testamentar puteti citi aici:

pompiliumanea.ro/2012/05/ ... tal-din-romania

Aceaasta pisanie pe care se afla scris acest testament se gaseste astazi in depozitele Muzeului de Istorie a Bucurestiului.

In acest spatiu unde se afla Biserica Domnita Balasa daca ne aflam in sec XVI ar fi purta numele de Prundul Dambovitei, mai tarziu devina mahalaua Domnita Balasa. Prima biserica a fost ridicata la 1751 de catre fiica lui Constantin Brancoveanu, alaturi fiind construita si o scoala precum si un azil, pentru batrani, sau persoane fara posibilitati materiale. Ceea ce se vede astazi esre rezultatul reconstructiei din 1881, de catre arhitectul Alexandru Orascu pictura realizata de pictori venetieni, mobilierul realizat de sculptori romani, vitraliile executate la Munchen, icoana hramului este lucrata la Venetia iar crucile si bordurile aurite au fost lucrate la o fabrica din Paris. Biserica Domnita Balasa va intra in consolidari si restaurari, un proiect amplu intre Patriarhie si Ministerul Dezvoltarii si care intentioneaza sa il numeasca monument de categoria A de valoare nationala.

Prin fata spitalului Brancovenesc trecea Bdul Regina Maria care este trasat la inceput de secol XX pentru a dubla Calea Rahovei asa cum era ea inainte.

Intram pe strada Palatul de Justitie construit la final de secol XIX unde se gaseste Sala pasilor pierduti, constructie realizata de Ion Mincu cand era foarte tanar inainte sa inaugureze stilul neo-romanesc in arhitectura.

Am observat de asemnea cum fosta Calea Rahovei care pornea din centrul istoric se blocheaza intr-un coridor de blocuri.

Am ajuns pe bucata de tronson de blocuri intre Piata Constitutiei si Piata Unirii unde nu exista nici o strada care sa strapunga acest coridor de blocuri si asta deoarece acest tronsor urma sa aiba rol de ceremonii politice, ideologice, cu rol de monumentalitate. In niste proiecte despre aceasta zona erau prevazute niste statui cu inaltimea de peste 2 m care urmau sa fie inaltate pe aceste blocuri marind astfel hidosenia locului.

Am ajuns pe strada Palatul de Justitie, si am aflat ca in martie 1990 Palatul de Justitie trebuia si el demolat, deoarece trebuia construit inca un rand de blocuri pe Dambovita. Iar in perspectiva se vede blocul Gioconda, blocul turn unde daca nu ar fi intervenit regimul comunist in 1940 aici s-ar fi inaltat palatul Senatului, dupa modelul Capitoliului din Washington cladire care se vedea deosebit coborand dinspre Calea Victoriei spre cheiul Dambovitei, proiect care nu a mai fost realizat.

Am ajuns pe strada Gh. Danielopol, o strada de o lungime apreciabila daca nu s-ar bloca brusc.

Ne-am oprit in fata a 2 imobile vechi, un imobil neo romanesc si un imobil modernist interbelic specific anilor ’30. In zona aceasta Dambovita despartea Bucurestiul bogat de cel sarac. Pe malul sudic traia o populatie pestrita adunata de pretutindeni. Carciumari albanezi, meseriasi nemti, barbieri tigani, comercianti unguri si evrei, functionari, prostituate autohtoni.

Interesanta ridicarea Palatului de Justitie tocmai intr-o zona rau famata, a delicventilor de toate genurile, zona cunoscuta astfel inca din secolul XVII.

A urmat aici o scurta pauza presarata insa spre deliciul nostru cu aforisme ale lui Cilibi Moise, povestitor evreu moldovean, umorist și autor de pilde si aforisme.

Si de asemenea am fost indemnati sa gandim: “Gangurile singurele cai de acces, esential este sa privim orasul, ceea ce reprezinta o provocare”.

Privind mai departe in jurul nostru nu poti sa nu remarci coridorul de blocuri care se intinde ca o diagonala de la Casa Poporului catre Piata Alba Iulia fara legatura cu tesutul istoric (asa spuneau mereu referindu-se la zona veche), apoi un bloc interbelic cu elemente Art Deco cu spatii comerciale la Parter, si in stanga o casa in stil neoromanesc ridicata de Petre Antonescu un cunoscut architect, casa Oprea Soare cunoscuta azi ca si Hanul Berarilor. Aici era punctul de inceput al strazii Antim, mergea spre blocul scriitorilor pana spre strada George Georgescu.

Strada Antim a fost distrusa in proportie de 70%. S-au demolat 9400 case, evacuate 57000 persoane (viabucuresti.ro) poza din blocul Gioconda cu perspectiva asupra strazii.

Pentru cei care vor sa citeasca mai mult pot accesa si acest link:

viabucuresti.ro

De asemenea ne-a mai fost indicata o carte a polonezei Malgorzata Rejmer – “Bucuresti praf si sange”, in care este prezentata istoria si distrugerii acestei zone.

S-a mai povestit si despre constructiile din Bucuresti din vremea lui Alexandru Ioan Cuza si a lui Carol, in principal cladiri administrative, culturale unde domina influenta franceza in majoritatea situatiilor, cu mentionarea unor arhitecti (pe care insa pentru a nu le stalci numele nu am sa-I mentionez) dar si cu aparitia unor arhitecti romani precum Alexandru Orascu, Alexandru Savulescu.

Asistam astfel la nasterea stilului neoromanesc prin reprezentatni precum Ion Mincu, Petre Antonescu (casa Oprea Soare – 1914), Nicolae Ghica Budesti, Cristofi Cherchez.

Dupa aceste cladiri administrative incep sa fie constrruite in Bucuresti si imobile de “raport”, construite pentru functionari care lucrau la un anume minister. Blocul asa cum il cunoastem azi apare mai tarziu in 1925, primul astfel de bloc este construit pe Calea Victoriei, de firma Costructia Moderna si care exista si astazi langa Palatul Cantacuzino (Muzeul George Enescu). Aceste blocuri construite intre 1925-1945 aveau 2-3 etaje, iar cele cu mai multe etaje se aflau pe bulevardele largi, existau reglementari care spuneau ca etajele superioare sa fie retrase de la strada, sa exista persepectiva cat mai placuta asupra orizontului, asupra cerului.

Avantul interbelic este oprit de cel de-al 2-lea Razboi Mondial, mai tarziu de instaurarea regimului comunist, astfel in perioada 1948- 1960 iau nastere cartiere muncitoresti pe baza valului de migrare din mediu rural in mediu urban si totodata a industrializarii Romaniei insa aceste noi constructii nu se suprapun peste tesutul vechi de oras ci cumva in afara lui.

Dar anul 1977 va reprezenta inceputul sfarsitului deoarece cutremurul ii va da lui Ceausescu idei de sistematizare a orasului dupa cum ii dicta mana.

Un alt aspect care a fost pus in evidenta era ca pana la demolarile realizate prin 1982 cartierele noi precum Drumul Taberei, Balta Alba, Titan, Militari, Berceni delimitau zona istorica, astazi insa apar noi cartiere trantite in mijlocul orasului odata cu daramarea locuintelor vechi.

S-a mai scos in evidenta faptul ca inainte de distrugerea tesutului urban al orasului a fost distrus tesutul social al orasului in care au disparut vechii comercianti care veneau de la tara cu legume si fructe, lapte si preparate din carne sau tuica, vin astfel incat astazi traim o epoca a supermarket-urilor cu produse din multe alte tari.

Admiram tot felul de immobile care aveau destinatii diverse unde printre altele la intersectia dintre strazile Sf Apostoli si strada Apolodor care era destul de lunga, acum au mai ramas cateva case. Tot aici in anii ’80 se gasea un bloc de 10 etaje care a fost demolat, exista si o fabrica care se intindea pana la intersectia cu strada Vanatori.

Mergem mai departe pe strada Sf Apostoli pana la biserica Sf Apostoli, cu casa parohiala ridicata de arhitectul Cherchez in 1926,

Daca vorbim de biserica Sf Apostoli, putem spune ca ne aflam in inima mahalalei Sf Apostoli constituita in jurul bisericii, o biserica veche care apare si in scrierile lui Nicolae Iorga unde in biserica veche de lemn a locuit stolnicul lui Mihai Viteazu, sec XVI, iar biserica de piatra a fost ridicata in timpul lui Matei Voievod, 1636, refacuta succesiv de domnitorii Grigorie Ghica, Constantin Brancoveanu, si Serban Voda Cantacuzino.

Interesant insa este ca aceasta biserica nu si-a schimbat inca locul istoric. Urma sa fie mutata de aici iar casa parohiala distrusa pentru ca se construia acest bulevard, iar biserica trebuia mutata undeva la finalul lui 1989. Norocul ei esta ca preotul paroh de atunci a tergiversat mutarea mobilierului si obiectelor din biserica, apoi revolutia.

Un exemplu insa de mutare a fost schitul maicilor mutat 245 m, din locul in care astazi este curtea Parlamentului. Am ajuns si in strada Gladiolelor care se intersecteaza cu strada George Georgescu

Am ajuns si in zona in care odata se afla restaurantul Bumbesti si am ajuns in final pe Calea Rahovei care se intersecteaza cu George Georgescu unde avem iarasi o dovada a existentei celor 2 strazi, vedem pe doua cladiri consecutive numerele 77 si 37-39 si avem astfel dovada, nr 77 e pe Calea Rahovei iar 37-39 pe George Georgescu.

Calea Rahovei era artera negustoreasca, acum aici sunt cladiri in semiparagina, cladiri construite in jurul anilor 1906-1911 pe terenul care a apartinut Dr Bolintineanu, director de spital si ospicii in Bucuresti, care construieste cele 2 imobile din zona in care ne-am oprit si despre care am aflat povesti ale vremurilor. cu negustori si diversi alti comercianti de diverse nationalitati, greci, evrei, armeni, nemti si romani.

Despre cele spuse mai sus banuiesc ca eventualele neconcordante sunt minore, cred ca si-au facut temele, insa asa cum spuneau si ei, ei nu au trait acele vremuri, si faceau apel la cei care ii pot ajuta cu diverse material din vremurile respective si ca o apreciere a felului in care au promovat aceasta activitate pot spune ca au fost undeva cam la 100 de participanti.

Calatoria noastra in trecut a durat aproximativ 2 ore, incheindu-se deja pe intuneric putin obositi dar incantati peste masura, cu dorinta de a merge si anul viitor in aceste trasee si cu un ultim strigat al acestori tineri inimosi.

“Scopul acestui traseu este salvarea memoriei si identitatii orasului”


[fb]
---
Trimis de mishu in 13.09.16 08:18:18
Validat / Publicat: 13.09.16 11:20:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 2751 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Cu bastonul prin Bucuresti - cei doi tineri inimosi care ne-au fost ghizi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67900 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[13.09.16 11:20:18]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Bucureşti, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)

Zoazore
[13.09.16 11:34:24]
»

@mishu: Prima! Cea mai prima! Si da, "Intoarcerea in trecut e un progres! "

mishuAUTOR REVIEW
[13.09.16 12:13:09]
»

@Zoazore: Multumesc frumos de vizita si vot. Astept anul viitor sa vad ce va mai fi.

elviramvio
[13.09.16 12:13:33]
»

@mishu:

Am fost si eu o singura data intr-un astfel de tur - fara baston - interesant si util noua, din pacate nu si celor care trebuie sa inteleaga rostul cladirilor vechi din punct de vedere istoric dar si financiar.

Si am avut o mandrete de ghida care stia atatea incat nu aveai cum sa ramai fara raspuns la intrebari, deci totul facut cu pasiune.

Sunt si tururi platite, modic, ghizi sunt arhitecti sau istorici.

mishuAUTOR REVIEW
[13.09.16 12:36:42]
»

@elviramvio: Am ramas incantata si eu de acest tur care este facut pentru oamenii obisnuiti, nu este un tur commercial, si doar in aceasta situatie intelegi daruirea acestor tineri iar noi ceilalti speram din tot sufletul sa aiba aceasta daruire in continuare, dara sa ajunga sa se lase coplesiti de ce se intampla in jurul lor si sa devina blazati.

Si in plus am vazut ca cei care formau acest grup erau oameni cititi (recunosteau pasaje din carti) si multi isi luau notite (tineri sau batrani). Cat despre aforismele, glumele si povestile care s-au inserat in acest circuit au fost minunate o placer sa le asculti.

Multumesc de vizita si vot.

tata123 🔱
[13.09.16 12:46:25]
»

@mishu: Ați avut voință și ați mers într-un astfel de tur... eu am citit de multe ori despre organizarea unor astfel de miniexcursii (gratuite ori cu plată) în București, având ca temă străzile și clădirile istorice ale orașului, dar nu am reușit să ajung niciodată la o astfel de întâlnire. Aceste tururi ghidate sunt binevenite chiar pentru locuitorii orașului care de multe ori nu cunosc istoria locurilor ori a clădirilor pe lângă care trec zilnic. Cunosc zona pe care ați vizitat-o, am mers de câteva ori pe acolo și am admirat arhitectura construcțiilor. Este o zonă care a pierdut mult în urma demolărilor - ceea ce a mai rămas este ascuns în spatele blocurilor.

Iată cum descria Bucureștiul la 1841 un prelat italian: Numele de București, înseamnă oraș al plăcerii... Orașul București are aspect de sat mare; pe ici pe colo, casele sunt despărțite între ele prin grădini nesfârșite. Luând ca model acest oraș, poți fixa limita dintre orașele orientale și cele occidentale; deoarece Bucureștii are ceva și din primele și din celelalte, are cam 6000 de case zidite pe unde a apucat fiecare, fără nici un plan, în așa neorânduială că, alături de un frumos palat vezi o magherniță de scânduri; iar din această cauză orașul ia un aspect puțin satisfăcător... Alte clădiri de oarecare importanță în București mai sunt: Spitalul fondat în 1835 de Doamna Brâncoveanu în care pot încape 60 de bolnavi... Totuși unele cartiere sunt elegante, străzile bine pietruite, având case încăpătoare și prăvălii care expun, în ferestre frumos gătite, tot felul de mărfuri aduse mai ales din Rusia. Există și un bazar unde se văd dughene bine așezate și care noaptea sunt închise cu obloane de fier... Celelalte străzi, în general, sunt murdare, fără caldarâm; șiroaie de apă infectă și mocirloasă curg pe ele, în vreme ce altele sunt acoperite la mijloc cu scânduri groase și lungi pe sub care se scurge apa, prin niște canale înguste și care deopotrivă scot un miros de îți vine rău...

Contraste, contraste...

Totuși italianul concluzionează optimist: Orașul București e un centru foarte comercial; ... ; sub actualul principe, Bucureștiul se face din ce în ce mai frumos, așa încât nu o să treacă prea mulți ani și va fi unul dintre orașele cele mai importante din Orient.

mishuAUTOR REVIEW
[13.09.16 13:03:47]
»

@tata123: Multumesc frumos pentru vizita, vot si completari. Acum ca am facut primul pas spre astfel de tururi voi mai incerca. Am vazut ca organizeaza evenimente frumoase si in Noaptea muzeelor si aflam astfel multe si frumoase lucruri despre locurile care ne inconjoara.

Recunosc cinstit ca de cand am inceput sa scriu aici am inceput de asemenea sa accord o mai mare atentie celor ce se intampla in jurul meu. In marea majoritate a timpului suntem foarte grabiti si nu avem timp sa vedem ce ne inconjoara.

Am discutat cu o focsaneanca acum vreo 3 saptamani si-mi spunea ca in Focsani nu ai ce sa vezi, nu am vrut sa intru in polemica, dar ii puteam demonstra contrariul cu cele 2 articole scrise de mine despre acel oras si care erau doar o bucatica din ce poate arata orasul. Poate ca la un moment dat epuizezi locurile, insa pana atunci mai afli ceva.

O zi frumoasa in continuare.

cristina47*
[13.09.16 15:12:03]
»

Ce articol frumos!!!

Am vrut si eu sa ma duc in acest weeck-end, insa am avut probleme de sanatate.

Eu am fost anul trecut la un tur ARCEN, "Cu bastonul prin Bucuresti", dar aveau alt traseu, care pornea de la Casa Armatei.

Extraordinari baietii astia doi! Si foarte entuziasti.

ARCEN-ul organizeaza si recitaluri de poezie (21 de Nocturne) pe terasa blocului Magheru ONE.

Tururi arhitecturale organizeaza si dl. V. Matache (Case de epoca), insa, contra cost. Eu una, nu am fost... Insa e interesant de urmat chiar si de unul singur traseele propuse de acest domn (trimite email-uri cam saptamanal).

Ce sa mai zic? Voi printa acest articol, cu permisiunea ta, si voi incerca sa refac singura traseul, poate in acest sfarsit de saptamana, daca sanatatea mi-o va permite.

Multumesc foarte mult pentru acest review atat de bine scris. Votat cu placere!

mishuAUTOR REVIEW
[13.09.16 15:18:19]
»

@cristina47: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, am vazut ca au diverse tururi, si ne-au si povestit si despre nocturne.

O sa-i mai urmaresc si cine stie poate anul viitor mergem impreuna.

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[14.09.16 09:05:44]
»

@mishu: Foarte interesant acest tur și foarte frumos povestit! Am auzit de aceste tururi de oraș, dar nu le-am dat mare importanță și deci nu am participat la niciunul. Îmi spuneam că pot descoperi vechiul București și din scrieri, iar unele locuri prin vizite personale, individuale. Articolul tău dovedește că oricând putem afla ceva neștiut despre orașul în care trăim cu atât mai mult cu cât acest ceva are legătură cu trecutul, iar informațiile vin din partea unor ghizi îndrăgostiți de ceea ce fac.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[14.09.16 09:36:22]
»

@iulianic: Multumesc frumos pentru aprecieri. Urmeaza maine sau poimaine un alt articol despre acest gen de drumetii in care poti descoperi orasul, insa ceva mai comercial ceea ce nu imi doream decat ca experienta.

Asa cum am spus acest gen de tururi sunt adresate celor care vor sa cunoasca cu adevarat ceva si de aici chiar ramanem cu ceva. Cand am vazut cate foi aveau la indemana pentru a ne explica ce vom vedea ma gandeam cand vom termina si am fost surprinsa sa constat ca turul a durat cam doua ore si jumatate. Sunt de avut in vedere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici
[14.09.16 11:16:15]
»

@mishu: Habar nu aveam de aceste tururi. Foarte, foarte interesant! Mi-ar prinde bine și mie, bucureștean adoptat, astfel de lecții. Mi-am notat în carnețel ARCEN, o să fiu atentă... Mulțumim pentru info.

mishuAUTOR REVIEW
[14.09.16 11:34:02]
»

@Aurici: Multumesc si eu pentru vizita si aprecieri. O sa le urmaresc si eu sait-ul si am sa le anunt activitatile pentru doritori.

mprofeanu
[14.09.16 13:52:31]
»

@mishu: Foarte interesantă această plimbare cu bastonul prin București. Mai sunt și oameni inimoși și foarte mulți participanți, deci place la toți, inclusiv și la cei ce citesc ce ai scris.

O plimbare reală și pentru mine virtuală reușită!

mishuAUTOR REVIEW
[14.09.16 14:24:14]
»

@mprofeanu: Multumesc pentru vizita si vot, un traseu care merita pentru ceea ce castigi ca persoana. O zi frumoasa.

doinafil
[14.09.16 20:17:44]
»

@mishu: Bună seara, @mishu!

Am votat cu plăcere după ce ma-am plimbat și eu cu bastonul prin București, (virtual) alături de tine. Cunosc puțin zona, am lucrat în apropierea ei 25 de ani. Am fost martora demolărilor cartierului Uranus, care avea și el case și vile foarte frumoase. Atunci s-au schimbat destinele foștilor proprietari, unii au murit „de inimă rea”.

Măcar dacă s-ar conserva, prin consolidări, ceea ce a mai rămas din toate zonele Bucureștiului (și nu numai) !

Este o inițiativă lăudabilă a tinerilor care organizează aceste tururi și, implicit, a celor ca tine, care ne spui despre ei.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[14.09.16 20:32:26]
»

@doinafil: Buna seara, multumesc pentru vizita si vot si asa este ne spuneau povesti despre familii care aflau ca au 24 de ore pentru evacuare si a doua zi cei care veneau sa demoleze verificau intai casele si nu de putine ori au gasit oameni care au preferat sa moara odata cu casa lor. Acesta este insa singurul mod prin care le putem cinsti amintirea. Multumesc inca o data.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, doinafil, elviramvio, iulianic, mishu, mprofeanu, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Bucureşti:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.093199968338013 sec
    ecranul dvs: 1 x 1