ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.05.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
MAY-2014
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O oază de linişte, un colţ de natură – strigă după ajutor

TIPĂREȘTE

Duminică, 11 mai 2014, am poposit timp de 2 ore în Grădina Botanică din Bucureşti. Acest colţ de natură, ce a aniversat 150 ani de existenţă în 2010, îşi poartă cu greutate, şi demnitate în acelaşi timp, povara trecerii timpului.

După ce intri pe poarta de cărămidă roşie din Şos. Cotroceni, imediat în stânga se află ghereta de bilete. Taxa de intrare a rămas neschimbată de câţiva ani încoace, adică 5 ron/persoană. Lângă gheretă nelipsitul magazin... nu cel cu suveniruri, vederi, publicaţii... ci unul cu sucuri şi crănţănele de tot felul (să nu uităm automatul de cafea). Deşi în geamul tonetei de bilete se afla afişată o hartă cu un traseu sugerat de vizitare, pe tot parcursul vizitei nu găseşti nici o indicaţie (indicator, săgeată colorată, etc.) privind un traseu de urmat. De asemenea, o singură hartă mare afişată pe un panou la intrare îţi dă voie, pe moment, să îţi faci o impresie despre spaţiile Grădinii.

Pe site-ul oficial găsiţi câteva date istorice, site neactualizat însă din 2010, de la aniversarea celor 150 ani de existenţă. Muzeul Grădinii era deschis; se plăteşte separat 2 ron intrarea.

Un soare plăcut ne-a însoţit pe tot parcursul plimbării. Câţiva paznici se plimbă pe alei şi fluieră (cu un fluier) atunci când cineva intră într-o zonă interzisă. Plăcuţele ce indică speciile de flori/plante/arbori, precum şi indicatoarele din fier cu numele aleilor au o vechime de câţiva zeci de ani. Lacul încă nu era umplut cu apă; câteva raţe se înghesuiau pe un ochi de apă într-un colţ. Prima impresie, şi chiar crunta realitate, este că nu s-a mai investit nimic la Grădina Botanică (poate doar câteva tencuieli exterioare pe clădiri). Serele vechi – jumătate par renovate (unde era expoziţia de fluturi exotici), jumătate în paragină (atenţie cade tencuiala). De altfel, partea dinspre centrala termică Grozăveşti, unde se află şi Grădina Bunicii este destul de neîngrijită. Pe anumite alei nu există nici urmă de bancă. Şi multe alte probleme...

Cu toate aceste neajunsuri Grădina Botanică era invadată de vizitatori/plimbăreţi/fotografi începând de la cea mai fragedă vârstă până la cei cu părul alb. Chiar grupuri organizate vizitau acest colţ de natură.

Să punctez şi câteva aspecte ce au făcut vizita foarte plăcută. Fâneţele înalte, pline de flori galbene, străjuite de copaci seculari demonstrau trezirea naturii la viaţă. Mlaştina aflată lângă cascadă era plină cu broscuţe ţestoase haioase. Arhitectura anumitor clădiri din incintă şi serele vechi sunt plăcute ochiului. Am prins bujorul românesc sălbatic înflorit; de asemenea, irişii de toate culorile atrăgeau vizitatorii.

Am văzut şi o răţuşcă mică drăgălaşă; câteva statui atrag atenţia; sunt deosebite două basoreliefuri din sticlă de pe pereţii clădirii facultăţii din incintă.

Chiar şi în starea în care se află, Grădina Botanică din Bucureşti merită vizitată.


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 14.05.14 14:23:37
Validat / Publicat: 14.05.14 15:37:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1012 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 În Grădina Botanică.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[14.05.14 20:27:21]
»

@tata123: N-am mai fost de mulţi ani în Grădina Botanică din Bucureşti. Atunci mergeam în special toamna, când frunzele arborilor începeau să-şi schimbe culoarea. De acolo am cumpărat un ficus pe care l-am avut vreo 11 ani. A crescut până n-a mai avut loc în casă. Tot de acolo am cumpărat, în ghivece, arbori de cafea. La început erau mici, dar în timp au crescut, au înflorit şi chiar au rodit. Nu ne aşteptam la recolte bogate (deşi în acei ani de criză ne-ar fi prins bine pentru că greu se găsea o cafea adevărată), dar cele câteva boabe roşii ne-au bucurat.

Serele, în special în sectoarele de citrice şi cactuşi, ne atrăgeau foarte mult. Oare cum or mai fi acum?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Bucureşti:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.40469598770142 sec
    ecranul dvs: 1 x 1