GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Grigore Preoteasa e un nume important pentru români. A fost politician. Tatăl lui era ceferist. Accidental, s-a stins la 42 de ani la Moscova unde se deplasa cu o delegație pentru sărbătorirea a 40 de ani de la revoluția din octombrie. Grigore Preoteasa era șeful delegației. A avut funeralii naționale. Aeronava în care zbura s-a prăbușit și a luat foc.
Era comunist dar și jurnalist. Datorită orientării politice a fost arestat de mai multe ori și condamnat, petrecând timp la Jilava, Doftana sau Văcărești. Fiica lui a fost căsătorită cu un cunoscut politician contemporan, fost prim-ministru.
Casa de cultură a Studenților din Calea Plevnei i-a purtat numele din 1957 până în 1982 însă, neoficial, renumele a rămas. Casa Studenților este înființață din 1937, la inițiativa lui Stelian Popescu, președintele societății anonime Universul. Astăzi este administrată extrem de ingenios și atractiv. Permanent au activități și aveam un obicei să merg acolo la conferințe pe teme legate de natură și spiritualitate. Asociația gnostică din România și-a ținut acolo prelegerile o vreme apoi s-au mutat la sediul lor. Cu mult înainte să apară documentare despre alpinism, mergeam acolo să vedem ce ne povestesc colegi întorși proaspăt din Himalaya sau din alte expediții nemaivăzute: Laos, Mexic, Statele Unite. Unii își organizau materialele în filme pe care le vindeau apoi pe la televiziuni. Acum a apărut festivalul de film de la Bușteni și multe materiale merg acolo.
De multe ori am fost la prezentări Național Geografic. Vorbitorul era prieten de-al nostru cu care dormeam la priciuri sau camere de 8 – 10 persoane pe la cabane, prin creierii munților. Ne povesteau ce tehnici fotografice folosesc, cu trepiedul fixat și expunere de câteva ore. Ne spuneau istorioare de prin culise la proiectele din Yellow Park sau cum au cartat kilometri de galerii subterane inundate în Laos.
Ani de zile casa Preoteasa a fost gazdă bună pentru Fotogeografica. Mereu când mergeam mă uimeau expunerile din spațiul public, expozițiile din hol: fotografie, costume, spații holografice amenajate, cu cât mă așteptam să se prăfuiască mai mult locul ăsta, cu atât strălucea mai mult. Are concerte la parter, la mansardă - trupe studențești de teatru sau spectacole. Student Club de la etajul II al clădirii a fost locul multor întâlniri culturale de avangardă. La etajul întâi au un bar, la parter au automat de sandwishuri și dulciuri și automat de cafea și portarul, care e mereu acolo, are mărunt să-ți schimbe, la nevoie. La intrare, pe panoul de afișaj, poți vedea oferta cu ce poți face acolo și cu ce să-ți umpli timpul.
Activitățile la care participam eu sunt din domeniul meu de interes. Majoritatea sunt prelegeri despre natură. Totuși, locul are un istoric foarte lung cu organizațiile ce și-au desfășurat activitatea sub oblăduirea lor, de-a lungul timpului. Deși credeam că vremea lor s-a dus, mereu descopăr ceva nou și inedit când merg acolo și, totodată, atipic, original, amical și cozy.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
E parcul Eroilor pe lateral și Opera în spate cu Piața operei și de cealaltă laterală este Facultatea de Drept care are ieșire în spate, spre Preoteasa.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Sunt o mulțime de lucruri de făcut acolo de la o cafea sau biscuit pe canapea în hol la servit ceva în club sau activități în săli.
Trimis de Mioritik in 01.05.22 03:09:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI. A mai fost în/la: Ohohohoooo
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Mioritik????????: Mulțumesc pentru amintirile frumoase!
Îmi era dor de locul ăsta și nu știam.
Bine, nu mai arată cum l-am văzut eu in 1987 și 1988, e mai frumos, mai tânăr, mai modern.
În 1987 aici am câștigat locul I la recitare și locul I la teatru-personaj principal într-o piesa de Ilf și Petrov. Regizor: Lucian Sabados.
În 1988 am participat la recitare doar.
În ambii ani, în juriu erau Victor Rebengiuc, Olga Tudorache, Sanda Manu...
Era Festivalul Artei și Creației Studențești (FACS). Și era un frig în sală...
Ce vremuri frumoase!
@Zoazore: ❤️
Ce minunat,
Încă se poate merge...
@Mioritik????????: E prea târziu pentru mine! Am poze de atunci, doar cu mine și pe hârtie.
Am câștigat cu” Bărbații” lui Marin Sorescu 1987 Și” Trebuiau să poarte un nume” tot Marin Sorescu 1988.
@Zoazore: Ești cea mai optimistă persoană din câte știu. Nu renunța!
Cunosc locația foarte bine, am fost la multe evenimente din viața familiei si a prietenilor si vom mai merge. Pe 28 Mai avem botezul nepoatei. Acum ii spune Old School Events.
@celeste: ????
Asta-i chiar o noutate. Nu știam că au și astfel de evenimente. Noi mergeam pe chestii extracuriculare, de profesie, așa,
Distracție plăcută!
și sărbătoare minunată!
@celeste: Să vă fie de bine și să vă bucurați de frumusețea mică și dulce! Petrecere frumoasă, că și locația e frumoasă!
@Mioritik????????: Fac astfel de evenimente de ani de zile, am fost si la o miniintalnire AFA, joia seara se organizează seara salsa.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2024 De la biserică și han, la bancă și spațiu expozițional: povestea Palatului Dacia-România — scris în 06.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Redescoperind capitala: Lipscanii între București și Victoria — scris în 27.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 Spectacolul apei și a dronelor în Piața Unirii — scris în 24.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 Străzi și clădiri bucureștene cu parfum de epocă — scris în 02.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Povești despre clădiri și oameni: Palatul Noblesse — scris în 01.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Repere ale Revoluției Române în București în 2023 — scris în 21.12.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Fântâni, bere & dovleci — scris în 20.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ