GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În spatele Palatului Copiilor exista un loc neamenajat, lăsat în paragină de autorităţile locale, dar care, între timp a devenit un superb parc pentru copii si nu numai.
Parcul Copilului (acesta este numele parcului)se situează pe o suprafată de aproximativ 200.000 m2, în imediata vecinătate a mult mai celebrului parc Tineretului (oraşelul copiilor) între ştrandul Văcăreşti, Palatul copiilor şi şoseaua Văcăreşti. Pentru amenajarea acestui parc s-au cheltuit puţini bani din bugetul primariei de sector, marea majoritate (85%) venind de la comunitatea oamenilor de afaceri din sectorul 4.
Parcul beneficiează de multe dotari: locuri de joacă pentru copii, dotate cu: leagăne, balansoare, etc...., o zonă de joacă destinată adulţilor cu terenuri de sport: fotbal, volei, baschet, tenis de câmp, fotbal-tenis, ping-pong, etc... unele dintre ele dotate şi cu nocturnă. De asemenea, găsim pentru cei mici si locuri unde se pot face plimbări cu ponei sau se pot plimba cu bărcuţe gonflabile pe un "mini lac" (este cam înghesuit locul, dar era destul de aglomerat).
În parc există foarte multe aparate de făcut gimnastică sau fitness (atât pentru copii, cât şi pentru adulti), o pistă pentru biciclete, o pistă pentru karturi, mai multe foişoare pentru a sta la umbră (de pe unele curge apă, creeand o ploaie artificială si o senzaţie foarte placută), o zonă pentru cei împatimiţi de sah, table sau rummy, 2 piste de automodelism (una este pe ciment, iar una este offroad :D ), o pârtie pentru ski, sănius sau derdeluş, bineînteles iarna ;) multe bănci pentru a te odihni şi un loc amenajat pentru câini.
Tot în acest parc găsim şi o zonă pentru picnic, dotată cu 28-30 grătare de piatră, mai multe mese cu scaune, din buturugi de copac, dar şi nişte foişoare acoperite. De curând a apărut în parc şi gradina Valorilor Româneşti, un loc extrem de interesant cu multe busturi, ale unor importante personalităţi politice, scriitori, poeţi, actori sau inventatori ale întregii noastre istorii.
Parcul este un loc foarte liniştit şi sigur, atât ziua cât şi noaptea deoarece s-a înfiinţat special o poliţie a parcului care patrulează nonstop, pentru siguranta parcului şi a nu lăsa anumite persoane să mănânce seminţe (pe alei), să facă altfel de mizerie (în proporţie de 98% la fiecare bancă din parc este coş de gunoi) sau să vandalizeze parcul.
În parc nu există sursă de apă potabilă, dar sunt în schimb câteva tonomate cu sucuri şi nişte tarabe, de unde poţi cumpăra câte ceva. Acest parc este dovada că, se poate face ceva frumos si util pentru cetaţenii Bucureştiului. Dacă ar exista mai multe astfel de iniţiative, sigur oraşul ar capata o altă fata. Rog webmasterul să nu-i acorde punctele standard.
Trimis de chelie_d in 05.07.10 09:25:24
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (chelie_d); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Un parc despre care am vrut si eu sa povestesc, dar eu stiu ca se cheama chiar "Palatul Copiilor".
Parcul Copilului ii spune,se vede si intr-o poza pe care am postat-o.
Superb parc... pentru care te votez cu drag!
Poti sa ne spui daca este vreo taxa de intrare sau alte taxe la spatiile de joaca amenajate pentru copii ?
Din cate am citit se pot face si gratare, daca iesi in week-end la iarba verde Din poze se pare ca inca se mentine curatenia si nu se vad urme ... Se lucreaza cu manusi : ) sau se plateste si pentru acest serviciu de ... delectare in parc ?
Intr-adevar poza P06 intareste cu certitudine denumirea acestei locatii ca fiind ,,Parcul Copilului''. Frumos !....
Inseamna ca am orbul gainilor...Eu cand am fost acum doua saptamani si am intrat pe la intrarea dinspre Palatul Copiilor, asa am vazut....
Draga Magda, poate pe la acea intrare au uitat sa schimbe panoul sau chiar este o greseala. Totul este posibil la noi in tara. Si pe drumul Bucuresti-Ploiesti am vazut la un moment dat un indicator mare, sus pe un pod cu 35 km pana la Ploiesti, iar dupa vreo 3 poduri alt indicator arata 45 km, in conditiile in care noi veneal de la Bucuresti spre Ploiesti si km trebuiau sa scada nu sa creasca cu cat ne apropiam de casa. Iti dai seama ca au montat aiuritii gresit pancartele de kilometraj ))
Deci si cu parcul mare minune sa fie tot asa.
Cu taxa sunt doar plimbarile cu poneiul si cu barcutele gonflabile. Gratarele sunt gratis, puse la dispozitie de primarie, la fel si toate terenurile de sport.
In legatura cu denumirea parcului, nu stiu ce sa mai zic, o avea mai multe denumiri; ) (o sa trimit un e-mail la primarie sa ma interesez)
@chelie_d, tocmai ma pregateam sa scriu si eu un rew despre acest parc, locuiesc foarte aproape de el, mentionez ca am o bebelina de aprox. 9 luni si aici te poti plimba in liniste cu easi fara frica chiar, este o mica oaza de verdeata in mijlocul Bucurestiului, parcul este foarte bine amenajat pt cei mici, are cateva terenuri de fotbal, tenis, tenis de masa, aparate fitnes, dar te poti si relaxa la un gratar linistit si fara Manele, si fara a te mai enerva in traficul infernal de la sfarsit de saptama spre padurile de linga Bucuresti, da o mica oaza in mijlocul orasului.
poate o sa ne intalnim vreodata prin parc @radu,si eu ma duc mai mereu sa ma plimb cu bicicleta ,momentan nu am bebe,dar lucrez la treaba asta
cu siguranta ne putem intilni pt ca si eu ma plimb cu bicla pe acolo
Acum te-am "descoperit" si-mi cer scuze... nu te-am "citit" pana cum... parcul il stiu pentru ca-l duc pe fimiu din cand in cand... acum numele, il stiu ca si magdalena... dar ce mai conteaza aspectul asta... cand e ceva bun... bine ca exista! In parcul asta...am stat chiar, langa Duban...cand ii astepta cu paine si sare pe presedintii regimului trecut...eram trimisi de la scoala...pionieri destoinici...la cateva zile de la inaugurarea Palatului Pionierilor(acum Palatul Copiilor)...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2024 De la biserică și han, la bancă și spațiu expozițional: povestea Palatului Dacia-România — scris în 06.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Redescoperind capitala: Lipscanii între București și Victoria — scris în 27.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 Spectacolul apei și a dronelor în Piața Unirii — scris în 24.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 Străzi și clădiri bucureștene cu parfum de epocă — scris în 02.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Povești despre clădiri și oameni: Palatul Noblesse — scris în 01.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Repere ale Revoluției Române în București în 2023 — scris în 21.12.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Fântâni, bere & dovleci — scris în 20.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ