ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.10.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2020
DURATA: 2 zile
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

La promenada, in Brasov

TIPĂREȘTE

Candva am facut o plimbare prin Brasov. Intr-o zi de toamna. Si am povestit aici vezi impresii cum am gasit orasul de sub Tampa atunci. Iata acum in alte doua zile de toamna, am avut placerea sa continui plimbarile prin superbul oras din sudul Ardealului. Intr-un fel as spune, am inchis bucla sau mai corect am continuat si urmat conturul zidului de cetate dintr-unul din punctele atinse data trecuta.

Ca sa incepem dintr-un loc ceva mai cunoscut sa numim aici Poarta Schei. Mai sus putin de aceasta este Arena sportiva Ion Tiriac si Bastionul Tesatorilor, care gaduieste un muzeu medieval. Prin spatele acestuia, catre padurea de sub Tampa s-a amenajat un loc de plimbare, alergare, joaca, cycling, rolling, skating etc. Pe harta se numeste Aleea Tiberiu Brediceanu. Sa urmam aceasta alee asfaltata cu acces exclusiv pietonal. Ea coteste la stanga in urcus, orientandu-se catre padure apoi mergand paralel cu marginea acesteia pe langa un impresionant zid de cetate. Seara localnici si turisti se plimba pe aici in siguranta pe aleile si pe sub zidurile bine luminate.

Sunt si parculete cu locuri de joaca pentru cei foarte mici, pentru cei mai marisori si terenuri de baschet, dar mai ales o tesatura de alei asfaltate.

Sa ne plimbam intai in lungul zidului de cetate.

Sunt puse in evidenta mai multe turnuri si bastioane. Trecem pe rand de Turnul Artelor sau Bastionul Artistilor. Acesta s-a numai in trecut Turnul de pulbere. Este un turn de forma rectangulara si aici se depozita in epoca medievala pulberea. Astazi gazduieste expozitii de arta. Se poate urca pe o scara pana pe zid, de unde se deschide perspectiva asupra oarsului luminat la ceas de seara, scotand in evidenta Biserica Neagra.

Continuam Promenada de sub Tampa, cum citim ca se numeste acest superb loc de plimbare pe unul din multele panouri explicative intalnite. Traseul promenadei se insira pe langa vestigii ale ansmablului fortificat Cetatea Brasovului.

Intalnim apoi in calea noastra Bastionul Funarilor. Are forma unui hexagon inscris intr-un semicerc. A suferit doua incendii si a fost refacut. Aici s-a desfasurat candva breasla franghierilor.

Mai pasim de voie si ajungem la Turnul Vanatorilor. Aici suntem in apropierea scarilor care urca la statia de jos a Telecabinei Tampa. Scarile intersecteaza aleile de sub padure si promenada si coboara in oras pe strada Suisul Castelului pana in strada Castelului.

Plimbarea ne conduce pe langa Turnul Lemnarului, pana la impozantul Bastion al Postavarilor. Acesta strajuieste la sud-est ansamblul fortificat. Zidurile groase erau prevazute cu creneluri. A fost administrat de aurari.

Aleea coteste apoi catre stanga in coborire si intalneste strada Tampei care ne scoate apoi in strada Castelului prima la stanga.

Sa ne intoarcem acum prin padure!

In punctul unde promenada de langa ziduri intalneste strada Tampa sunt 2 indicatoare pentru 3 trasee de drumetie spre Varful Tampa. Unul este nemarcat si trece prin Curmatura durata 1 ora si un sfert, altul pe Drumul treptelor Gabony care dureaza 1 ora si trei sferturi, marcaj triunghi galben si ultimul se numeste Drumul Serpentinelor durata 1 ora si jumatate pe triunghi rosu. Ma cam tenta sa urc pe unul si sa cobor pe altul sau sa urc cu telecabina si sa cobor pe poteca, dar se lasase deja intunericul, programul de functionare a telecabinei era gata, iar pe mai multe panouri erau avertismente de a nu parasi potecile amenajate, coroborat cu faptul ca prin padurea Tampei sunt ursi, iar padurea este si mai intunecoasa nu m-am hazardat. Dar am continut plimbarea inapoi pe alta cale.

Mai sus cu vreo 50 de metri fata de aleea de promenada, de data aceasta la limita padurii, dar totusi in aceasta, sunt mai multe alei, tot amenajate si asfaltate sau cu scari de legatura intre ele. Sunt de fapt doua trasee paralele. Drumul ne va conduce pe la Apeductul Christian Kertsch si apoi in 500 metri catre statia de telecabina. La inceput aleea aceasta este insotita de cele 2 marcaje care rand pe rand parasesc asfaltul de la poale si urca catre varf de unde se deschide o panorama superba, dar poate alta data ajung si acolo deasupra muntelui pe care scrie Brasov. Pe alei si pe cele de sus si pe cele mediane si de jos sunt multe locuri de odihna cu banci.

M-am plimbat, dar am si alergat pe aceste coclauri. Este o zona unde am apreciat ca se face sport sanatos in aer liber, incluzand aici si plimbarea.

Mi-au placut desenele cu vopsea de pe asfalt cu piste de alergare sinusoidale, un sotron si un ceas, cum nu mai vazusem prin alte locuri. Si mi-a placut ca am vazut adulti cu copii pana dupa seara la ora 9. Nu este aglomerat, spatiile sunt largi, nu este problema cu distantarea.

Va recomand o plimbare pe aici pe la poalele Tampei pe promenada de langa zidul cetatii fortificate, in locuri ozonate si superb amenajate pentru trecatori. Excelent!

Va urez plimbari placute si numai bine! Si va asigur ca nu este atat de greu sa te plimbi cu masca pe fata, este doar un exercitiu de obisnuinta.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Plimbare in aer curat, zona pietonala, in apropiere strada Sforii, Piata Sfatului, Biserica Neagra


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Odihna, recreere sau miscare si sport, la alegere

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 22.10.20 08:11:46
Validat / Publicat: 22.10.20 09:10:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 1120 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P31 cocotat pe ziduri
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37550 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

msnd
[23.10.20 18:38:21]
»

Mulțumesc încă odată pentru aducerile aminte.

Am parcursi si eu acest traseu, în urmă cu câțiva ani, și am scris despre aceasta​, dar pe timp de zi. Ca urmare, am avut timp să urcăm și până sus. În cele două variante posibile, funcție de vârsta membrilor din grup. Pare a nu se fi schimbat prea multe între timp. Nici nu avea cum. Istoria, și monumentele ei, sunt mai greu de schimbat.

​Sper însă să fi dispărut panourile de publicitate politică.

Felicitări pentru plimbare și pentru articol.

O seară bună! ​​

Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[23.10.20 20:29:46]
»

@msnd:  ​​

Da, zona este potrivita pentru promenada si pe timp de zi si la ceas de seara. Ziua poti urca si sus pe Tampa. ​​​​

Am apreciat informatia bogata din zona vizitata cu explicatii "istorice" dar si de pe indicatoarele de directie si distanta catre punctele de atractie. Pe unele panouri scria despre prefectura, parca. ​​

​​Ma bucur ca ti-am adus aminte de primenada de acum cativa ani. ​​

Multumesc de ecou, si numai de bine! ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, msnd
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Brașov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074580907821655 sec
    ecranul dvs: 1 x 1