ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.08.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 8 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Levante, Mal Pas şi Poniente – frumoasele plaje cu nisip fin ale Benidormului

TIPĂREȘTE URM de aici

Atunci când am ales să-mi petrec vacanţa pe Costa Blanca m-am gândit în primul rând la zecile de kilometri de plaje superbe cu nisip aproape alb, care dau şi numele zonei. Pentru mine a fost a patra „Coastă” spaniolă vizitată, după Costa Azahar, Costa Brava şi Costa del Sol şi a şasea vacanţă în Spania, dacă pun la socoteală şi vacanţele petrecute în Mallorca şi Tenerife.

Costa Blanca este zona aflată la sud de Valencia şi care se întinde de la Denia în nord şi până la Alicante în sud. Alegerea staţiunii a fost extrem de simplă, clar Benidorm trebuia să fie, pentru că urmăream această staţiune şi hotelul încă din 2011, când, de nevoie, am ales în loc Costa Azahar, dar nu am uitat, iar perseverenţa mi-a fost într-un final răsplătită. Pentru că am avut norocul şi bucuria de a admira marea şi plaja din Benidorm în fiecare zi din balconul camerei mele de la etajul 30, m-am gândit să scriu acest articol despre frumoasele plaje din cea mai cosmopolită staţiune a Spaniei.

Benidorm, un oraş cu o populaţie de 70.000 locuitori, reuşeşte să atragă anual peste cinci milioane de turişti în timpul sezonului care durează din mai până în octombrie, cei mai mulţi dintre aceştia fiind interesaţi de plajele cu nisip alb şi fin, precum şi de viaţa de noapte intensă.

Principalele plaje ale Benidormului, de la est la vest, sunt următoarele:

Playa Levante

Este situată în partea nord-estică a staţiunii şi are o lungime mai mare de doi kilometri (2,084), cu o lăţime de 55 metri. La capătul extrem estic al plajei există un interesant sistem de schi nautic (Cable Ski Benidorm), unde şalupa tractoare este înlocuită de cabluri.

Plaja Levante este considerată a fi plaja tinerilor şi a celor dornici de distracţie. Mie mi s-a părut mai aglomerată decât plaja Poniente, cel puţin în zonele de şezlonguri. Nisipul plajei este fin şi curat, aproape alb, iar intrarea în mare este lină, cu nisip. Există sectoare de plajă bine delimitate pentru şezlonguri şi pentru prosoape, alternativ. Paradoxal, dar sectoarele pentru prosoape sunt mai puţin aglomerate decât celelalte. Închirierea unui şezlong costă 5 euro pe zi, tot 5 euro se plătesc şi pentru o umbrelă. Un cuplu ar trebui să plătească 15 euro în fiecare zi pentru un set de două şezlonguri şi o umbrelă. Cam cât în România :D. Nu am văzut vânzători ambulanţi de diverse produse. Rar mai trecea câte un barman de la terasele din apropiere cu o tavă cu cocktailuri reci, la 5 euro paharul, pe care le dădea în scurt timp.

Din loc în loc, în apropierea plajei există duşuri şi toalete gratuite, foarte curate, dotate cu consumabile. La ieşirile de pe plajă există nişte stropitoare utile pentru îndepărtarea nisipului de pe picioare. Există câteva locuri de joacă pentru copii, zone pentru practicarea sportului și posibilitatea de a închiria hidrobiciclete pentru plimbări pe mare.

Terasele restaurantelor şi cafenelelor sunt înşirate ca mărgelele de-a lungul falezei. Faleza urmează linia plajei spre vest spre Centrul Vechi al oraşului.

Cala Mal Pas

Este o plajă micuţă şi cochetă aflată în zona Old Town. Are o lungime de doar 120 metri și o lățime de 25 metri şi este mărginită la est de Balcón del Mediterráneo şi la vest de micul port de agrement al Benidormului. Mi s-a părut că această plajă este frecventată mai mult de localnici decât de turişti. Plaja este tot cu nisip, iar intrarea în mare este lină. Fiind situată într-un mic golf, este puţin mai protejată de valuri, iar marea mi s-a părut puţin mai caldă aici.

Şezlongurile şi umbrelele pot fi închiriate cu 5 euro bucata, dar există şi spaţii libere pentru prosoape. Un minus îl constituie lipsa toaletelor. Există însă dușuri. Posibilitatea de a face snorkeling sau scufundări constituie un avantaj. Nu există nici locuri de joacă pentru copii, dar acesta nu ar fi un minus pentru mine.

Nu ştiu de ce, dar mie mi-a plăcut cel mai mult plaja Mal Pas, însă nu am fost decât o singură dată aici, deoarece distanţa până la hotel era mare şi nu avea sens să mergem cu autobuzul la această plajă, cât timp aveam o plajă perfectă la câteva minute de mers pe jos de locul unde eram cazaţi.

Playa Poniente

Este situată în partea sud-vestică a staţiunii. Începe din apropierea portului de iahturi şi ţine până la capătul staţiunii spre Finestrat, având o lungime de 3100 metri și o lățime de 74 metri. Nisipul este curat şi fin, iar intrarea în mare este foarte lină, parcă mai lină ca în cazul plajei Levante.

Plaja Poniente este preferata familiilor cu copii şi a seniorilor, fiind mai liniştită şi mai puţin aglomerată. Şi aici alternează sectoarele de şezlonguri cu cele libere pentru prosoape, dar cele mai aglomerate sunt cele libere. Şezlongurile şi umbrelele costă si aici tot 5 euro bucata, dar doritori am văzut mult mai puţini.

Pe această plajă, în treimea vestică a acesteia, ne-am petrecut puţinul timp alocat plajei, atât cât vremea ne-a permis şi când nu am fost plecaţi în excursii sau plimbări prin staţiune, deoarece ajungeam foarte uşor la plajă de la hotelul situat la câteva sute de metri distanţă. Mai greu era la întoarcere unde aveam ceva de urcat, dar nimic de speriat şi chiar plăcut cu pauze lungi şi dese prin diversele magazine cu de toate.

Plaja Poniente dispune de duşuri şi toalete gratuite, de spălătoare pentru picioare, locuri de joacă pentru cei mici şi chiar şi de o bibliotecă :D. Citisem înainte de plecare că ar exista şi Wifi gratuit pe toată plaja din Benidorm, însă eu nu am prins reţeaua respectivă, dar nu m-a deranjant acest lucru pentru că aveam suficient net gratuit în roaming de la operatorul român de telefonie mobilă la care sunt abonată şi am putut folosi în voie datele mobile.

Ajungeam dimineaţa la plajă şi stăteam pe propriile prosoape pe nisip. Noroc că desele vizite făcute în Turcia m-au ajutat să-mi completez stocul de prosoape de plajă cu unele groase şi foarte pufoase, perfecte atât pentru şezlongurile fără saltea, cât şi pentru statul direct pe nisip. Dacă prognoza meteo nu ar fi fost atât de îngrijorătoare, cum din nefericire s-a şi confirmat ulterior, intenţionam să cumpăr o umbrelă de plajă, de la unul din multele magazine cu articole de plajă, aşa cum am procedat şi în vacanţa petrecută în Tenerife, să o folosesc toată săptămâna şi apoi să o abandonez, dar pentru doar două-trei zile nu merita efortul. Când soarele ni s-a părut prea puternic, ne-am retras la marginea plajei lângă un pâlc de palmieri, profitând de umbra oferită gratuit de aceştia.

Au urmat câteva zile cu ploi torenţiale, alerta roja – codul lor roşu de ploi şi furtuni, când nu am mai putut face plajă, alegând să vizităm împrejurimile, în cele două excursii opţionale achiziţionate, iar la sfârşitul sejurului, chiar dacă vremea s-a mai îmbunat, doar ne-am plimbat pe plaja cu nisipul încă ud şi pe faleză, admirând zborul pescăruşilor gălăgioşi şi valurile uriaşe care se spărgeau spectaculos de digul din capătul extrem al plajei.

În ultima zi am încercat să ajungem să vedem şi o a patra plajă, care ne fusese recomandată de către ghid, plaja Finestrat, aflată la vest de plaja Poniente, o plajă administrată de către trei autorităţi locale: din Benidorm (partea estică), din Finestrat (partea centrală) şi din Villajoyosa (partea estică). Am mers până la capătul vestic al plajei Poniente în punctul în care faleza s-a întrerupt brusc. Am fost la doi pași distanță de Cala de Finestrat, însă nu este posibil accesul direct de la o plajă la alta. Ar fi trabuit să ne întoarcem, să urcăm dealul și să luăm autobuzul pentru a ajunge în Finestrat și apoi să coborâm spre mare. Prea complicat și stupid, eu prefer lucrurile mai simple, așa că am renunțat. Am rămas cu regretul de a fi ratat această plajă frumoasă, cu o lungime de 300 metri, cu un peisaj deosebit creat de muntele aflat foarte aproape.

Am mai ratat şi alte două plaje micuţe aflate în extremitatea estică a Benidormului, Cala Almadraba, cu o lungime de 100 metri şi o lăţime de 7 metri, fără dotări şi facilităţi, unde accesul se face cu destulă dificultate şi Cala Tio Ximo, cu o lungime de 60 metri şi o lăţime de 6 metri, la fel, fără facilităţi, dar mai uşor accesibilă pe jos decât prima. Nu am mai avut timpul necesar pentru a le explora şi pe acestea şi oricum mă cam săturasem de drumurile lungi cu autobuzele lor.

Concluzii

În a doua săptămână din luna septembrie a anului trecut, încă sezon plin pentru Benidorm, pe plaja Poniente se putea sta relaxat la plajă, la o distanță rezonabilă față de ceilalți turiști. Plaja era plină de oameni, însă dimensiunile generoase ale plajei și gradul de civilizație al turiștilor făceau ca oamenii să nu stea înghesuiți unii în alţii precum sardelele în conservă, așa cum, din păcate, vedem weekend de weekend pe plajele de pe litoralul românesc.

Chiar dacă anul acesta este deja compromis pentru vacanțe în Spania din cauza restricțiilor impuse în scopul limitării răspândirii virusului, pe viitor, Costa Blanca este o destinație de luat în calcul pentru o vacanță liniștită la malul mării, a unei mări frumoase, curate și calde, pe o plajă curată, aerisită, civilizată, dispunând de toate condițiile dorite.

După şase vizite în diferite părţi ale Spaniei, continentale, dar şi insulare, pot spune că plajele de pe Costa Blanca m-au încântat cu adevărat, Benidormul fiind o destinaţie perfectă pe care o recomand cu toată încrederea celor care îşi doresc o vacanţă de relaxare, cu plajă şi bălăceală în mare, dar şi distracţie nocturnă. Cei care caută ceva mai multă linişte în vacanţă, pot alege una din staţiunile mai micuţe de pe Costa Blanca, evitând agitaţia vibrantului Benidorm, dar mie mi-a plăcut mult această combinaţie.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 24.08.20 07:23:55
Validat / Publicat: 24.08.20 08:27:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Costa Azahar, Costa Brava, Costa del Sol, Mallorca, Tenerife

VIZUALIZĂRI: 15200 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Plajele Benidormului - plaja Poniente la apus
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63200 PMA (din 68 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

mishu
[24.08.20 12:37:40]
»

@nicole33

În a doua săptămână din luna septembrie a anului trecut, încă sezon plin pentru Benidorm, pe plaja Poniente se putea sta relaxat la plajă, la o distanță rezonabilă față de ceilalți turiști.

oare acum cum o fi? Am vazut si poze in care aglomeratia parea la ea acasa fie pe plaja fie la terase, insa oare acum cati turisti mai sunt pe acolo. Este atat de trist sa vezi locuri alta data aglomerate si care acum sunt ca sub furtuna.

Minunate pozele, unele superbe chiar, felicitari, votat cu mare drag. ​

webmasterPHONE
[24.08.20 18:26:21]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

nicole33AUTOR REVIEW
[24.08.20 23:57:12]
»

@webmaster:  

Mulţumesc mult!

nicole33AUTOR REVIEW
[25.08.20 00:18:26]
»

@mishu:  

oare acum cum o fi? ... Este atat de trist sa vezi locuri alta data aglomerate si care acum sunt ca sub furtuna. ​

Probabil dezolant de pustiu.

Am vazut si poze in care aglomeratia parea la ea acasa fie pe plaja fie la terase, insa oare acum cati turisti mai sunt pe acolo.  ​​

Plaja Levante era destul de aglomerată, mai ales în zonele cu şezlonguri. Pe plaja Poniente, sectoarele cu şezlonguri erau super aerisite, cu locuri pe alese, mai aglomerate fiind zonele libere cu prosoape.

Terasele erau mai aglomerate tot în apropierea plajei Levante, invadate de englezi. Dar cum în acestă perioadă englezii nu mai merg în Spania pentru că riscă să fie carantinaţi şi izolaţi la întoarcere... rămân doar turiştii spanioli. ​​

​Offf. Îmi este atât de dor de mare, de soare, de plajă încât m-am apucat de cotrobăit printre pozele mai vechi. ​ Anul ăsta am văzut marea doar la televizor şi m-am enervat de fiecare dată când vedeam aglomeraţia de nedescris

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

AniramPHONE
[26.08.20 00:26:33]
»

@mishu

​am fost eu acum in Iulie.

​Plajele nu sunt pustii, sunt făcute pătrate pe plaja dintr-un material ca și cum ai desena pe nisip. Ca sa intri pe plaja îți rezervi pătrățelul pe net sau la un birou lângă plaja.

​Terasele sunt super aglomerate, in special seara. E plin de viața Benidorm-ul, dar intr-adevăr nu la capacitatea lui ca pana acum. Și măștile obligatorii pe faleza ca se da amenda 100 euro.

Zoazore
[28.08.20 15:15:40]
»

@nicole33 

Un cuplu ar trebui să plătească 15 euro în fiecare zi pentru un set de două şezlonguri şi o umbrelă. Cam cât în România

Te inseli! In Romania este 50 lei DOAR salteaua pentru sezlong! 30 lei era prin 2006, cand mergeam eu la Neptun! Deci...

Nu ştiu de ce, dar mie mi-a plăcut cel mai mult plaja Mal Pas, însă nu am fost decât o singură dată aici

Mal Pas e mai linistita, mai aparata de valuri, apa mai calda... Da, pare mai frumoasa, mai... altfel!

Noroc că desele vizite făcute în Turcia m-au ajutat să-mi completez stocul de prosoape de plajă cu unele groase şi foarte pufoase, perfecte atât pentru şezlongurile fără saltea, cât şi pentru statul direct pe nisip. 

Prosoape groase si pufoase n-am mai vazut de... nu mai stiu daca am vazut vreodata! Intr-adevar noroc!

Si despre alerta roja am auzit! Pacat ca v-a stricat frumusete de vacanta!

nicole33AUTOR REVIEW
[29.08.20 10:39:43]
»

@Zoazore:  

Te inseli! In Romania este 50 lei DOAR salteaua pentru sezlong! 30 lei era prin 2006, cand mergeam eu la Neptun! Deci... ​

Vezi de ce evit eu cât pot​ litoralul românesc, aberant de scump în raport cu serviciile oferite. Şi cu voucher de vacanţă tot nejustificat de scump mi se pare . Iar aglomeraţia maximă din acest an virusat ar fi fost chiar cireaşa de pe tort.

Am ales să văd toată vara marea doar la televizor şi să visez frumos la o mare albastră, undeva prin septembrie... ​

Mal Pas e mai linistita, mai aparata de valuri, apa mai calda... Da, pare mai frumoasa, mai... altfel! ​

Poate din acest motiv mi-a plăcut şi mie. În plus oferea şi posibilitatea de a face snorkeling în apropierea stâncilor, dar unii aveau mască (de snorkeling, nu chirurgicală ), însă nu şi aparatul foto subacvatic pentru a prezenta dovada

Si despre alerta roja am auzit! Pacat ca v-a stricat frumusete de vacanta! ​

Curat ghinion, dar ştiai asta şi de la colegul M. , însă mă obligă să revin după ce va trece toată această nebunie, pentru a recupera obiectivele ratate la tura aceasta

Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou! ​​

calincheitaPHONE
[19.10.20 12:36:40]
»

@Zoazore: , Bună

Anul acesta, pe plaja din fața  hotelului Lido din Mamaia, fiind cazat la Lido, am plătit  pentru  2 șezlonguri, cu umbrelă  și măsuță inclusă  40 de lei. Dar erau porțiuni  de plajă concesionate unde , dacă  rezervai mai multe  zile, lăsa și la 15 lei.

Iar în partea de nord, unde mergem noi de obicei în fiecare an, adică  plaja  dintre hotel  Vega și  Savoy a fost foarte ok, nu a fost aglomerată  deloc,  asta și pentru că  sunt puține  hoteluri în zonă. Încă. Încă ce un mic colțișor acolo unde e cât  de cât  în regulă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aniram, calincheita, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Benidorm și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 3.6106021404266 sec
    ecranul dvs: 1 x 1