GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Howard Johnson Paragon Hotel Beijing
Howard Johnson Paragon din Beijing-capitala Chinei nu era hotelul ales de mine, era selectat de catre organizatorii excursiei la care am luat parte, eu zic ca au selectat bine.
Hotelul situat central la doar un sfert de ora de mers pe jos pana la cel mai important obiectiv turistic din Beijing Piata Tian, anmen si Orasul Interzis dar nu numai este unul de 4 stele, confortul si serviciile gasite aici demonstreaza acest lucru.
Accesul la hotel
Glumesc bineinteles, nu cred ca vreun turist va inchiria masina si va conduce singur in jungla rutiera din Beijing (scapa cine poate de obicei cel mai puternic regele junglei...) dar daca totusi... se merge cu masina trebuie ajuns cumva pe centura nr 2 din Beijing (din punct de vedere centuri ocolitoare sint 4 la numar, numarul 2 fiind foarte aproape de zona centrala. Deci din 2nd Road Ring (centura nr. 2) dinspre nord se va vira la dreapta str Beijing Station (fiind si o gara aici se traduce pur si simplu strada Garii) si in dreptul garii (Beijing Railway Station) se va zari Hotelul Howard Johnson Paragon. Strada pe care se afla intrarea in hotel se numeste Zhongliang Hengji Alley. Iar dupa ce am ajuns vine portarul si deschide portiera masinii (asta s-a intamplat de fiecare data) dupa care se poate parca fara costuri daca sintem clientii hotelului chiar la fatada daca mai este loc. Daca nu, platim o parcare intr-o incinta inchisa.
Receptia
Zona Lobby este foarte eleganta, este un fel de Open Space care imbina zona receptiei cu o zona amenajata ca un fel de living cu niste canapele confortabile, un bar si un pian functional (intr-o seara chiar a cantat cineva la pian). Am totusi doua impresii negative de aici: prima era ca desi cazarea a fost platita mi s-a blocat de card suma de 500 rmb (cca 300 ron) dar care s-a deblocat la check-out, si a doua intr-o seara in zona de lobby stand pe o canapea cautand un net mai bun am fost poftit ori sa servesc ceva de la bar... ori sa plec (ceea ce nu s-a spus direct dar mi s-a dat de inteles)
Camera
Se poate ajunge la etajul dorit cu ajutorul cardului pe post de cheie, acesta introducand intr-una din cele 3 lifturi intr-o fanta dupa care se apasa numarul etajului. Suprafata camerei la o estimare este de cca 30mp cu baie si hol impreuna. Cardul pe care il folosim la lift deschide si usa camerei dar este si pe post de contact pentru alimentarea cu energie electrica. La inventarul facut am gasit in camera urmatoarele obiecte/mobilier: pat dublu, 2 noptiere (cu lanterne in sertare in caz de pana de curent) ceas desteptator, radio, dulap/debara cu cuier, umerase, halate de baie, fier+masa de calcat, seif, papuci de baie unica folosinta, crema + perie, incaltaminte, birou, un televizor lcd de cca 1m diagonala, mobilier in care era incorporat minibarul fara continut deci pe post de frigider (continutul era pus pe birou, adica apa, suc, arahide si altele), fierbatorul de ceai, cani, pahare, cate 3 sticle de apa, vreo 5 pliculete de ceai si 3 de cafea (care se completa zilnic) baie cu cada si dus, wc si chiuveta plus consumabile: sapun, creme, sampon, perie dinti+pasta de unica folosinta, apa, prosoape fara numar pe care le schimba zilnic, 2 telefoane, uscator de par, mocheta pe jos, semnal WIFI dar slab, prize pentru stecherele lumii asa ca n-am mai folosit adaptoarele cumparate anul trecut de la Altex.
Din geam se vedeau zgarie norii din Beijing atat cele terminate cat si cele aflate in constructie.
Se poate servi masa in camera folosind Room Service astfel de la mic dejun pana la o cina trebuie sa scoatem din buzunare intre 38-78 rmb (22-46 ron) decent, zic eu.
Micul dejun
Micul dejun era inclus in pretul cazarii asa ca in fiecare dimineata m-am deplasat la etajul 3 si am dat de un spatiu super inalt (de fapt cat hotelul de inalt) cu un coperis de sticla in varf. Alimentele erau asezate pe doua laturi din forma patrata a incintei. Micul dejun era foarte variat, de la mancaruri de baza pana la fructe de toate gaseam aici. Bineinteles cautam felurile facuta pe baza de retete chinezesti dar se se gasea si cam tot ce este la un mic dejun european. Asa ca erau oua in toate formele, cascaval si alte branzeturi vreo 5 feluri, mezeluri tot vreo 5 feluri, unt, margarina, gem, miere, masline, fructe, suc, cafea, lapte, ceai, paine vreo 3 feluri, produse de panificatie, prajituri. Ca si alimente calde mai erai cremvusti, sunca prajita, piftele, orez in diferite forme cu carne sau fara, leguminoase, paste si multe altele. In cele 3 dimineti nici nu am avut ocazia sa le gust pe toate. Micul dejun, zic eu a avut succes si aste se vedea si pe fata multor europeni care erau majoritari in hotel, am auzit cel putin 10 persoane care vorbeau romaneste.
Servicii
In afara de serviciile enumerate deja pot sa mai adaug sala de sport+spa+sauna, care se vede in timp ce mergem sa luam micul dejun (pus strategic acolo si parca ar spune: nu mai mancati atata mai bine haideti la sport...), trasfer hotel-gari/aeroporturi, excursii organizate la diferite obiective turistic-marele Zid Chinezesc este mentionat cu prioritate, teren de tenis (exterior amenajat pe un acoperis se vedea din camera mea) sala jocuri de noroc, sala conferinta/teambuilding, magazin, WIFI slab (se plangea toata lumea dar asta este viteza de net aici plus multe siteuri interzise, de ex fara Youtube, Google, GMail, etc) etc. Langa hotel se afla un ATM, se pot scote sume cu ajutorul cardului din Romania. Schimb valutar este si la receptie.
Pretul
Nu pot da detalii privind cat am platit, cazarea era inclusa in program. Dar ca idee Siteul Hotelului arata in acest moment 433 rmb (260 ron) pe noapte/dubla pentru o rezervare 30.03.
Obiective turistice apropiate
Fara comentarii Piata Tian, anmen si Orasul Interzis este cea mai apropiata atractie turistica. dar gasim obiective si mai accesibile. De sa nu vizitam chiar gara (Beijing Railway Station) cladirile inalte din zona financiara si de ce nu zgarie norul CCTV Tower, sediul televiziunii chineze intr-o forma complet atipica. Fostul zid de aparare al orasului este apropae si se poate vizita.
Recomand hotelul pentru persoane care calatoresc pe cont propriu iar cei care beneficiaza de program si agentia a ales acest hotel, eu zic ca au ajuns pe maini bune.
Trimis de AZE in 29.03.17 00:30:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.90523000 N, 116.42906900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@AZE: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "Howard Johnson Paragon Hotel, BEIJING" (nou-creată pe sait)
@webmaster26: Da este ok si scrie pe cladirea de pe harta numele hotelului
Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@AZE: Mi-e dor de hotelurile chinezesti recunosc cinstit. Am fost incantata de paturile lor si de lenjeria de pe pat precum si de perne. Si in multe hoteluri am intalnt si varianta in care daca doreai un alt tip de perna puteai solicita acest lucru avand la dispozitie un pliant in care iti erau prezentate tipurile de perne disponibile.
Cu net-ul mai aveam si noi problema asta si intradevar in zona receptiei era mai bun.
Cat despre suma blocata asa se practica peste tot in China iar agentia trebuia sa va spuna lucrul acesta. Suma retinuta este in functie de hotel, nr zile, oras si am spus asta in articolul meu legat de sfaturi utile China, suma care ni s-a oprit noua a fost de la 100 RMB pana la 1000 RMB. Este groaznic sa-ti opreasca 1000 RMB ca sa-i recuperezi eventual in ziua plecarii si astfel sa te pomenesti cu o suma semnificativa (~150 euro) chiar daca ii poti schimba la loc in moneda initiala.
Cat despre micul dejun si eu am fost multumita la aproape toate hotelurile pe unde am stat. Spun aproape deoarece in orasele mai mici nu ai sa vezi branzeturi la micul dejun pentru ca ei nu mananca branza/cascaval, aceasta este pusa pentru straini.
Iar lanterna este benefica iar noi am utilizat aceasta optiune cand ne-a sarit siguranta de am ramas in bezna, am aprins lanterna iar colega mea a pornit lumina, ar fi fost simpatic sa-i chemam ca am ramas fara lumina, dar am rezolvat-o singure.
@AZE: Felicitari atât pentru destinație cât și pentru articol.
Nu trebuie să te plângi pentru netul slab, pentru că esti în China și acolo e cu totul altceva. În perioada în care mergeam si eu pe-acolo (2005-2011) nici vorbă de net. Probabil în ziua de azi s-au mai adaptat și ei vremurilor, dar oricum deschiderea nu e totală. Părerea mea sincera si personală este că este foarte greu să conduci si să stapânesti o asa țară cu 1 miliard jumate de cetățeni.
@mishu: Multumesc, despre lenjeria de pat am impresii foarte pozitive. In toate hotelurile s-a folosit matasea naturala, acest lucru am observat atât prin calitate (plus calitatea somnului) cat si prin pliantele din camera in care se indica tipul de lenjerie de pat plus o lista cu alte tipuri care puteau fi schimbate fără costuri. Iar despre izolatia lenjeriei de pat de si părea subtire eu in fiecare noapte opream caldura de tot (chiar si in Xian de si temperatura exterioara noaptea era 3 gr) dar nu simteam frigul.
@robert: Multumesc, sa stii ca încet si sigur China merge in directia netului rapid, de si am întâmpinat probleme, la siteuri chinezesti (cele in care apar doar caractere in chineza) era chiar rapid, iar nu am văzut tânăr sau persoana mai in vârsta fără măcar un smartphone, in metro de ex toata lumea butonează pe facebookul chinezesc făcut doar pt ei, observandu-i chiar mergea bine
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)