GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ne-am intors de doua zile din vacanta petrecuta in Banat.
Imi doresc sa scriu despre ceea ce am facut si vazut, dar momentan sunt prinsa pana peste cap cu diverse probleme. Asa ca deocamdata fac un scurt rezumat al traseului nostru, poate va fi de ajutor celor care nu stiu ce varianta sa aleaga pentru o vacanta in tara.
Noi am stat o saptamana, dar circuitul se poate face si in 5 zile.
Iata pe scurt ce am facut noi in cele 8 zile. Promit ca o sa scriu mai detailat despre unele zone si despre locurile in care am avut cazare.
Ziua 1.
Pitesti – Rm. Valcea – Horezu –Tg Jiu – Baia de Arama – Baile Herculane.
-Intre Tg Jiu si Baia de Arama drum frumos, prin padure, cu cateva zone de belvedere
-Mic ocol de 6 km pt a vedea manastirea Tismana si, daca e deschis, Muzeul tezaurului BNR. E o pestera langa manastire, unde intre 1944 – 1947 a fost adapostit tezaurul tarii si o parte din cel al Poloniei.
-Dupa Baia de Arama este un indicator spre Cerna Sat. Se merge cam 11 km pe drum neasfaltat dar bun si se ajunge la Cheile Corcoaia. E un defileu scurt, dar foarte frumos.
-Apoi se merge pe valea Cernei pana la Herculane. Drumul foarte frumos, dar peticit si cu ceva gropi (nu e foarte prost)
Ziua 2 = la Herculane
-Cascada Vanturatoarea : se merge inapoi spre Baia de Arama cam 7-8 km, nu sunt sigura, poate mai mult. La un moment dat valea se largeste si se vede pe stanga un pod peste Cerna si doua case mari. De acolo incepe traseul. Este marcat, deci nu te ratacesti. Este un pic cam dificil. Noi am facut 75 minute, dar am obosit, pt ca se urca destul de abrupt. Trebuie incaltaminte antiderapanta si un bat de sprijin (cei care coboara le lasa de obicei la inceputul traseului, asa ca puteti gasi, daca nu in padure sunt destule), Cascada e fff frumoasa, se trece prin spatele ei pe o poteca)
-Plaje la una din cele doua piscine aflate ceva mai sus de strandul „7 izvoare” – ca punct de reper se coboara prin dreptul unei casute pe care scrie POLITIA.
Ziua 3
-plaje la Herculane
-Herculane – Oravita, cu oprire la cascada Bigar. Putin mai sus de cascada e o pestera la care se ajunge f usor.
Ziua 4 – plimbare cu trenul Oravita- Anina, 4 ore in total. E prima cale ferata montana din Ro. Ca sa vezi drumul si sa faci poze trebuie sa mergi la coada trenului.
-Plaja la un strand termal aflat la 4 km de oras, pe drumul spre Timisoara
-Deplasare la Sasca Romana
Ziua 5. La Sasaca Romana
-Mers cu masina inapoi pana la un indicator „spre Bodul Bei”. Nu mai stiu distanta, vreo 15 km cu aproximatie.
Apoi se merge 4,5 km pe drum forestier acceptabil. E greu pt masinile joase. Noi avem Logan si a fost OK.
Dupa 2 km vedeti pe dreapta un mic indicator „cascada Vaioaga” E la cativa pasi de drum, opriti sa o vedeti. La capatul drumului se lasa masina si se merge pe o poteca f usoara, prin padure, spre lacul Ochiul Beiului (45 minute) si apoi inca 30 spre cascada Beusnita. Drumul pana la cascada are si ceva urcusuri, dar nu grele. E foarte frumos, de-a lungul apei care multe cascade mai mici.
La locul de parcare se poate manca pastrav bun si ieftin.
-Va intoarceti la podul Bei si mai puteti face un traseu de o ora dus-intors, foarte frumos, numit „La Tunele „
-E vorba de un traseu pe cheile Nerei, care trece prin 7 tunele sapate in stanca si care ajunge in Sasca Romana. Dupa al saptelea tune, foarte scurt, mai mergeti putin pana ajungeti la o zona cu poteca ingusta, prevazuta cu cabluri pentru sprijin. Nu e periculos, sunt puse pentru siguranta. Acolo e priveliste frumoasa. De acolo va puteti intoarce la masina, restul traseului pana in Sasca trece prin padure si livezi de pruni, deci nu pierdeti nimic.
Sa aveti o lanterna, pt ca tunelul 6 e mai lung si nu se vede nimic!! Noi nu am stiut si nu am avut asa ca am cam orbecait.
Mai sunt si alte trasee, ca de ex. Lacul dracului, dar e lung si greu.
Ziua 6
-De la Sasca Romana am mers la Sasca Montana pana in capatul satului si am facut un traseu de 50 minute, foarte usor, pana la cascada Susara, si ea foarte frumoasa. Are o mica portiune unde poteca e foarte ingusta si chiar trebuie sa te ajuti de cablurile sapate in stanca.
-Am mers apoi spre Eselnita, prin Moldova Noua, drum care strabate defileul Dunarii. Foarte frumos, asfaltul nu prea! Oprire pe un mare viaduct langa manstirea Mraconia si vazut chipul lui decebal sculptat in stanca la comanda lui Iosif Constantin Dragan.
Ziua 7 Eselnita.
-Plimbare cu barca pe Dunare. Sunt 2 variante, una mai scurta de 30 lei si alta mai lunga de 50 lei. Noi am ales-o pe cea lunga. Se merge la cazane, la pestera Punicova (barca intra in pestera putin) si apoi la pestera Veterani, care se viziteaza pe jos. Noi am avut ghinion, ghidul nu era acolo)
-Se poate urca pe vf. Ciucarul Mare, de unde se vad cazanele. Drumul dureaza 30 minute si nu e greu. Se urca vreo 15 minute iar apoi se merge aproape drept.
-De mancat saramura- ce buna a fost!!!
-Plaja si un pic de baie in piscinuta de la pensiune.
Ziua 8 – spre casa, prin Turnu Severin, Craiova,
Trimis de adrianaglogo in 20.07.16 23:41:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în [ALTE ZONE].
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianaglogo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@elviramvio: Multumesc. Era loc si de mai bine, dar nu am timp. E scris dupa miezul noptii!
Foarte frumos şi... încurajator pentru cei ce doresc să reproducă acest traseu!
Dar cu cazările cum v-aţi descurcat?
@mariana. olaru: am facut rezervari pt fiecare noapte. cu doua luni inainte. La Oravita si Eselnita pe booking iar in rest prin telefon la proprietari. Intr/un singur loc ni s-a cerut avans 20%. In cele mai multe cazuri aveam informatii despre pensiuni. In doua locuri am mers cam orbeste dar a fost Ok peste tot.
Imi pare rau insa incep cu o dojana. Ai vazut niste locuri superbe si ni le spui asa pe scurt?
Pozele sunt superbe si sunt o completare a textului, insa sunt convinsa din felul in care povestesti ca a fost de vis. Din ce in ce mai mult imi doresc sa mai strabat acea zona, insa noi o mai luam pe mama cu noi si nu vreau sa-i starnesc amintiri triste.
Oravita a fost primul oras in care sora ei impreuna cu sotul s-au perindat prin tara (au urmat Giurgiu si apoi Focsani), iar eu mergeam deseori la Oravita cu bunica mea, asa incat zona era destul de mult frecventata.
Cel mai aproape de Oravita stiu ca mergeam la Ciclova (mergeam prin padure), unde era si un bazin cu apa termala si era o placere.
Ultima data am fost acolo cam cu vreo 40 de ani in urma, insa mi-ar mai placea.
Felicitari, votat cu mare drag si retinut la favorite.
@mishu: o sa mai scriu despre ce am facut si vazut. Dar acum sunt extrem de ocupata (in afara de munca am si doua nepotele mici cu care incerc sa stau cat de mult pot). Am facute cateva ciorne cu insemnari. Asa ca... va urma.
@adrianaglogo - Într-adevăr un traseu încărcat cu obiective frumoase în Banatul Montan și de-a lungul Cazanelor Dunării. Felicitări pentru această vacanță desfășurată în mijlocul naturii.
Traseul feroviar Oravița-Anina l-am parcurs acum câțiva ani și mi-a plăcut foarte mult - o lucrare inginerească de mare valoare (vezi impresii). S-a tot scris în ultima perioadă despre închiderea acestei rute „care nu aduce profit” - importanța turistică însă ar fi maximă dacă ar exista organizare și promovare.
Aşa spus pe nerăsuflate traseul pare foarte lung. Nouă ne place să petrecem ceva vreme la fiecare obiectiv pe care-l vedem. Nu cred că am reuşi să parcurgem traseul în acelaşi timp în care l-aţi parcurs voi.
Oricum, am notat drumeţiile pe unde aţi fost, mai ales că suntem fani "cascade".
Felicitări pentru excursie!
@Utube - Nu e lung, doar pare asa.
Si noua ni s-a parut lung atunci cand l-am proiectat, dar cand am inceput sa calculam distantele am vazut ca e lejer. Prima si ultima zi au avut distante mai mari, cam 300 km, in rest distantele au fost mici, asa ca a fost timp destul.
@adrianaglogo - Foarte frumos traseul ales. Personal imi pare foarte rau ca am descoperit acest site atat de tarziu, pentru ca am fost de vreo 3 ori in zona banatului (Herculane, Cazane, Cheile Nerei, Semenic) si totusi nu am vizitat atat de multe obiective care sunt acolo, pentru ca nu am stiut de ele.
Felicitari pentru prezentare si poze.
@ioiopleata: Mai bine mai tarziu decat niciodata!
Vei mai avea si alte vacante asa ca te vei bucura de ajutorul AFA.
Daca nu gasesti ce cauti initiezi o slicitare CMR si sar multi sa te ajute
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2023 Altfel de înviere - Nadăș — scris în 17.04.23 de Daniela H din ARAD - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Svabul din Iecea Mică — scris în 28.02.23 de ionraut din ARAD - RECOMANDĂ
- Feb.2017 O particica din 'comorile' turismului romanesc: Cascadele Romaniei (IV) — scris în 17.02.17 de Testosu' din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Pe carari in Banatul epic! — scris în 14.09.15 de noi doi din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Dragoste la prima vedere pentru aceasta zona — scris în 11.08.15 de ioana.190192 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Patru zile în Banat — scris în 05.09.14 de nickro din ALEXANDRIA - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Frumusetile Banatului - Herculane, Bigar, Ochiul Bei, Beusnita, Dunarea la Cazane - in doar trei zile — scris în 11.08.14 de senateo din PăULEşTI [PH] - RECOMANDĂ