ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.06.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 06.08.17
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 1 zile
prieteni
6 AD. + o COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O oră în Grădina Botanică Bucov

TIPĂREȘTE

Căldură mare, mon cher! Motiv pentru care nu am stat decât o oră în cea mai tânără Grădină Botanică din țară, aflată în localitatea limitrofă Ploieștiului, Bucov.

Din Ploiești, transportul în comun este asigurat cu autobuzul 40B în fiecare zi de Sâmbătă și Duminică, din oră în oră, ”la fix”, cu plecare din zona Halelor Centrale. La fel și la întoarcere, din oră în oră, la ”și jumătate” din fața grădinii, loc prevăzut și cu spații de parcare.

Grădina Botanică este situată în partea de vest a Parcului Memorial C-tin Stere din Bucov, iar accesul se face din DJ 236, distanţa faţă de Ploieşti fiind de 7 km.

Grădina se întinde pe o suprafață de 15 ha din care numai 5,5 ha sunt amenajate și este realizată în cadrul unui proiect al Consiliului Județean Prahova, început în toamna lui 2008 și pus în practică de Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova

Este prima oară că vizitez Grădina Botanică Bucov. În iunie fiind, am fost întâmpinați de o explozie de trandafiri. E timpul lor! A fost timpul Magnoliilor, al Lalelelor, al Irișilor, acum, al Trandafirilor.

Flora este diversificată, fiecare specie cu plăcuța indicatoare, așa cum îi stă bine unei Grădini Botanice. Căile de acces sunt largi, pavate, există surse de apă, locuri de relaxare cu mese și bănci, dar și o toaletă (ce-i drept încă nemodernizată, mare parte din Grădină fiind încă în stadiu de șantier)

Aici pot fi admirate, o Grădina Engleză, o Grădina Italiană, o Grădina Franceză şi o Zonă Alpină, ba chiar și o colecție de cactuși. Grădina dispune de peste 300 specii de arbori și arbuști, plante şi flori ornamentale, un iaz cu nuferi și peşti exotici, dar şi o interesantă fântână arteziană în formă de piramidă.

Grădina Englază se caracterizează prin traseele sinuoase, libere, cu aspect natural, Grădina Franceză prin geometrica plană și fântâni ornamentale, iar Grădina Italiană prin specii de plante viu colorate și foarte decorative. În Sectorul Alpin întâlnim ienuperi, jnepeni, cimbrișor și multe alte plante.

Este amenajat și un sector de Plante medicinale, dar și unul de Plante toxice (e bine de știut, dar nu am văzut Cucuta, cu care m-am confruntat de curând și care mi-a produs o mâncărime de piele și o lăcrimare îndelungată, foarte neplăcută)

Căldură mare, mon cher”! Motiv pentru care nu am vizitat și Expo Bonsai 2019, deschisă până la sfârșitul lunii iunie, cu exemplare ce aparțin unui colecționar și nici locul cu o adâncă semnificație istorică, anume reprezentarea României Mari, conturul hărții fiind trasat cu pini, iar în interior plantați 163 stejari roșii, simbol al celor 163 români care și-au dat viața la Bucov în primul război mondial.

În cursul acestui an va fi inaugurată Sera care va adăposti colecția de cactuși și plante exotice, dar și diverse expoziții cu caracter tematic. În viitor, aici vor avea loc evenimente culturale, muzică, piese de teatru în aer liber și concursuri sportive.

A fost o ieșire bine venită și o recomand cu multă căldură familiilor cu copii, pentru faptul că o grădină botanică este nu numai o oază de liniște, ci o adevărată școală pentru formarea și educarea spiritului de respect pentru natură.

Program: Luni - Duminica 10.00 - 17.00

Inchis in perioada 01.11 - 01.04

Pret intrare vizitare 5 lei/persoana individual; 3 lei/pers grup (minim 10 persoane)

Gratuit: Persoanele defavorizate, persoanele cu dizabilitati, copiii cu varsta pana la 3 ani, copiii din centrele de plasament, persoanele din reteaua muzeala si cei care poseda legitimatii ICOM.


[fb]
---
Trimis de mihaelavoicu in 17.06.19 09:25:28
Validat / Publicat: 17.06.19 12:45:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PLOIEȘTI. A mai fost în/la: Judeșul Ploiești

VIZUALIZĂRI: 3175 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Tufă de levănțică.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[17.06.19 12:43:41]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Ploiești și împrejurimi, PLOIEȘTI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

doinafil
[17.06.19 20:55:17]
»

@mihaelavoicu:

o grădină botanică este nu numai o oază de liniște, ci o adevărată școală pentru formarea și educarea spiritului de respect pentru natură.

... ai mare dreptate când spui asta! Copiii ar trebui duși mai des în grădinile botanice, atât de părinți, cât și de învățători, sau profesori.

Îmi plac grădinile botanice! Ultimele pe care le-am văzut au fost cele de la Iași și cea de la București.

Pozele sunt foarte frumoase, felicitări și...!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[17.06.19 21:22:58]
»

@doinafil: Mulțumesc pentru vizită și ecou. Grădinile Botanice sunt un adevărat izvor de sănătate, o gură de aer pentru cei de la orașe.

Grădinii de la Bucov, i-ar fi stat bine și mai aproape de Ploiești. Deși relativ nouă, totuși arborii sunt destul de mari pentru că au fost plantați primii. O Grădină Botanică crește în timp.

Cea de la Iași a fost prima din țară, pe la 1800 și ceva. Cea de la Cluj e renumită, la fel ca cea de la București. Las' că ”ne facem noi, mari! ” Muzeul promite multe.

Cu bine!

mprofeanu
[20.06.19 11:08:45]
»

@mihaelavoicu: Natură, natură, natură, o frumusețe!

mihaelavoicuAUTOR REVIEW
[24.06.19 17:47:20]
»

@mprofeanu: Mulțumesc! Așa se zice, că natura e cel mai perfect artist. Dacă o mai ajută și omul, e bine.

webmasterX
[19.02.22 16:29:52]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Grădina Botanică Bucov» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

mihaelavoicuPHONEAUTOR REVIEW
[19.02.22 18:16:48]
»

@webmasterX: OK

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mihaelavoicu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂGrădina Botanică Bucov:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066132068634033 sec
    ecranul dvs: 1 x 1