GRAD SATISFACȚIE
Da, frumoase locatii si pline de incarcatura istorica. Personal, mi-am propus sa le vizitez pe toate, indiferent de conditii, chiar si pe cele inundate.
Experienta a inceput cu o vizita in grup la Fortul 1 Chitila, ulterior continuaind singur in alte 3 locatia. Toate 4 video, mai jos:
Fortul 1 Chitila - grup: youtube
Bateria 9-10 Catelu - singur: youtube
Fortul 10 Leurdeni - singur: youtube
Bateria 4-5 Tunari - singur, vizitata partial datorita unui accident accvatic. Vezi descriere video: youtube
Alfel, sunt dispus sa insotesc grupuri in astfel de vizite, poate gratuit, poate in baza unei sume modice asimilata ca si donatie umanitara. Amanunte pe e-mail [...]
Dispun de de instrumente si echipamente de defrisare, iluminare, filmat si asigur conditii de siguranta atata timp cat sfaturile imi sunt urmate.
De asemenea, in lipsa altor cunoscatori, ofer si o lectie istorica sumara.
Trimis de Soleil Roi in 25.02.19 15:44:07
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Soleil Roi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.33308160 N, 26.10556410 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Tetxul NU ESTE un review, ci, eu știu, o propunere / (auto) „reclamă”
Facem însă o excepție și-l vom publica (fără note, fără PMA) - deoarece știm că autorul este implicat în mai multe propiecte umanitare - ca și noi, pe măsura posibiităților.
-
Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.
Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (ori click pe username, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers").
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.
@All: O resursă istorico-arhitecturală minunată, lăsată în paragină de către autorități, promovată doar de temerari și vizitatori ocazionali. Păcat de Cetatea București, această centură de forturi și baterii care înconjoară Capitala de peste 100 de ani.
Fortificațiile ar putea fi amenajate și deschise publicului: muzee, centre culturale, galerii de artă.
Am vizitat cu ani în urmă Fortul 13 Jilava (vezi impresii) - impresionant din toate punctele de vedere.
În 2008 a apărut lucrarea intitulată Cetatea București. Fortificațiile din jurul Bucureștiului, autori Cornel Scafeș și Ioan Scafeș, într-o colecție a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” - cartea ne ajută să ne facem o idee despre sitemul de fortificații. De asemenea, în curtea aceluiași muzeu militar se află și câteva tunuri/obuziere care au făcut parte din sistemul de armament al forturilor bucureștene.
@SoleilRoi: Poate atunci când se formează un grup anunți aici.
@tata123: Multumesc, stiu despre aceasta carte dar deocamdata nu am intrat in posesia ei. In schimb am gasit suficienta documentatie ca sa pot sustine o prezentare la fata loculuii.
Voi incarca sa organizez grupuri, dar deocamdata cu elevi insotiti de profesori. Este ceva educativ si inedit. Oricum nu voi organiza grupuri mai mari de 30-40 de persoane. Altfel, in functie de componenta grupului si gradul de dificultate, alegem locatia optima.
Cum am spus, am sa le vizitez pe toate pentru analiza conditiilor de la fata locului. Spre exemplu, Bateria 4-5 Tunari nu este accesibila oricui. Primul nivel si intrarea sunt inundate, apa avand in februarie 90cm. Apa poate ascunde si capcane, astfel ca lipsa batului pentru sondarea fundului a condus la o plonjare intr-o groapa din pardoseala unde apa mi-a trecut de cap Iar lipsa unui rucsac antiacvatic si hainele de schimb ude, m-au determinat sa intrerup expeditia, ca sa mai prind soare.
Pana voi reveni cu noi noi informatii, daca aveti idei sau intrebari, ma puteti contacta in privat.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2022 Incursiuni periurbane (I): Cetatea Bucureștiului – ascunsă în bălării — scris în 21.06.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2018 Într-o zi de 13, Fortul 13 și… altele — scris în 17.01.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2013 Fortul 13 - locul in care comunistii si-au dat doctoratul in teroare — scris în 29.08.13 de danamandache din PANTELIMON [IF] - RECOMANDĂ
- Oct.2011 Fortul 13 Jilava – Mărire și decădere — scris în 05.01.15 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ