GRAD SATISFACȚIE
Târgul internaţional de carte Gaudeamus- ediţia 2017
Am vizitat astăzi Târgul de carte Gaudeamus. Mă grăbesc să vă scriu pentru că poate sunteţi interesaţi să-l vedeţi deşi astăzi este o zi de doliu pentru toţi românii care au iubit-o şi au apreciat-o pe Stela Popescu. Am cunoscut-o într-o excursie pe Coasta Amalfitană. La fel ca pe scenă, deborda de vitalitate. Îi mulţumim pentru bucuria pe care ne-a adus-o în suflete. Dumnezeu s-o odihnească!
Târgul de carte internaţional Gaudeamus este deschis la Romexpo pavilionul A timp de 5 zile de la 22-26 noiembrie între orele 10-20. Intrarea se face pe baza unui bilet de 5 lei sau abonament pe întreaga durată a târgului de 10lei. Elevii, studenţii, cadrele didactice, jurnalişii, pensionarii au intrarea liberă.
Târgul de carte Gaudeamus organizat de Radio România este cel mai important eveniment expoziţional de cultură din România. Este la a 24-a ediţie şi în întraga perioadă a ajuns la 1800000 vizitatori şi 6200 expozanţi. Anul acesta pe o suprafaţă de 14000 mp spaţiată pe 4 nivele (nivelul 0.00, 3.20, 4.50, 7.70m) se aşteaptă 100000 vizitatori. Preşedinte de onoare este scriitorul Matei Vişneac iar invitat de onoare Uniunea Europeană printr-un stand generos.
Sute de mii de titluri, multe disponibile în premieră sunt oferite în timpul târgului Gaudeamus cu reduceri de 10-40% Sunt 400 de standuri ofertante ale editurilor româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, firme multimedia, agenţii literare, librării, biblioteci etc. În programul târgului sunt 800 de evenimente de tipul întâlniri sau cafenea literară în care mediatori vor fi scriitori, profesori universitari, personalităţi ale vieţii noastre culturale. Programul acestora îl găsiţi pe net fisier pdf
Numai la standul Humanitas de la parterul pavilionului au loc 30 de lansări de carte prezentate sau susţinute de Horia Roman Patapievici, Ana Blandiana, Gabriel Liiceanu, Lucian Boia, Radu Paraschivescu şi alte nume sonore ale culturii noastre.
Dintre editurile prezente cele mai mari standuri le au editurile Humanitas, Nemira, Corint, Polirom, Libra dar şi alte edituri româneşti şi străine. Standurile pentru copii, elevi şi studenţi au o pondere destul de mare.
Deşi am vizitat târgul în zi lucrătoare erau câteva mii de oameni care răsfoiau cărţi, cumpărau, participau la discuţii, semn că românul nu este devorator numai de televiziune.
Am vizitat târgul cu o ţintă precisă: audio books pentru soţul meu. Din păcate la câteva standuri erau pentru copii iar la celelalte n-am găsit decât câteva titluri dar fie că le citise sub format carte, fie nu-l interesau subiectele, nu le-am cumpărat rămânând netul ca soluţie de avarie.
Trimis de Michi in 23.11.17 19:27:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Festivaluri, expoziții, alte manifestări cu caracter temporar, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!
@Michi: Cea mai cuprinzătoare colecție de audiobooks am vazut-o pe carturesti.ro, dar poți încerca și pe elefant.ro.
Majoritatea sunt cărți pentru copii și motivaționale, dar am văzut si alte titluri.
Succes la căutări!
@Carmen Ion:Mulţumesc Carmen, am să caut pe Elefant.ro
Ce bine arată tîrgul în pozele de joi! Eu nu am putut ajunge decît ieri, și era imposibil de circulat, nu mai zic de asistat la vreo lansare, căci mai oriunde stăteai se auzea ce se vorbea la 2-3 standuri. Dar, așa e mai mereu acolo.
Pentru mine, tîrgurile de carte sînt aproape un viciu. Nu neapărat pentru cumpărături, că nici măcar nu prea sînt oferte speciale (deși am mereu o listă cu mine), dar îmi place să asist la lansări de carte, să iau autografe (numai cînd se oferă, altfel nu hărțuiesc autorii întîlniți acolo), să văd aievea pe cei ale căror cărți le citesc. Ăsta ar fi avantajul weekendurilor, atunci sînt cele mai multe evenimente, și oriunde întorci privirea, dai de cineva cunoscut, de regulă scriitori, dar și jurnaliști, critici literari sau alte celebrități. Ieri, în primele 10 minute, m-am intersectat cu Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Stelian Tănase, TO Bobe și Lucian Dan Teodorovici. Mai departe nu are rost să înșir nume, e clar ce densitate de oameni ai literaturii e acolo.
Mi-a plăcut și că erau mulți copii, care cumpărau cărți. Nu mi-a plăcut că se plătește bilet la intrare, se face coadă. La Bookfest nu e cu bilet.
De altfel, prefer Bookfestul, parcă e mai aerisit. Par mai potrivite pavilioanele C pentru astfel de manifestări, sau poate sînt mai puțini vizitatori, dar mereu mi s-a părut mai bine organizat și mai plăcut.
Ca de obicei, mai sînt în paralel la Romexpo și alte tîrguri. Anul trecut era tîrgul de turism. Acu era un tîrg de stomatologie și o manifestare numită Asia Fest, nu prea știu cu ce se mînca, dar știu ce se mînca: erau prezente niște standuri cu mîncare turcească, vietnamezi sau chinezească, de nu știai ce să alegi. Iar printre ele, mișunau tineri costumați fistichiu, fete cu plete vopsite curcubeistic, costume și alte accesorii legate pesemne de cultura japoneze de benzi desenate și alte trăsnăi.
Și pe aleea centrală erau cîteva rulote cu mîncare și tarabe cu produse tradiționale, de sezon, vin fiert, plăcinte și alte asemenea.
Deci, cine nu are ce face în după amiaza asta, poate să iasă la o gustare la Romexpo. Aveți de unde alege. Mie îmi place în mod deosebit pizza de la Camionetta. Un foc cu lemne și un cuptor încins în care pizza se face în 2 minute. Cu ingrediente puține și bune, și un aluat excelent.
Despre audiobooks, am remarcat și eu că nu prea se mai scot titluri. Humanitas și-a reeditat vechile CD-uri, le-a re-grupat pe autori sau tematici. La Radio România sînt conferințe vechi radio, recitări, piese de teatru radiofonic - foarte interesante. Cam la asta se rezumă CD-urile literare.
Uitați și cîteva sugestii, unele venite dinspre presa culturală, altele dinspre cea mai puțin culturală:
scena9.ro/article/recoman ... -gaudeamus-2017
@abancor: Mulţumesc pentru completări. N-am găsit nicăieri audiobookuri pe tematica pe care o vrea dar am găsit şi alte soluţii.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 Vreți să târguiți o „vrăjitoare” – mergeți la Târgul Vrăjitoarelor — scris în 02.11.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 O oră pe Insula Lacul Morii – West Side Hallo Fest — scris în 25.10.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 O artistă remarcabilă: Cecilia Cuțescu-Storck — scris în 24.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Regina Maria și pasiunea sa pentru artă — scris în 15.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Festivalul Florilor – flori, frumusețe, bucurie — scris în 01.06.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2024 Raiul grătarelor – GrillFest 2024 — scris în 11.05.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Cetatea lui Bucur” și Târgul de Crăciun al Bucureștiului — scris în 17.12.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ