GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Colindătură pe la târgurile de iarnă din Capitală
Bucureștiul sufocat de aglomerație... Alergătura de Sărbători a început din luna noiembrie, dacă nu mai devreme. Ultimele zile au fost de coșmar... ca în bancul: De Crăciun nu uitați să luați mâncare pentru 30 de zile fiindcă magazinele sunt închise 24 de ore. Cine nu și-a făcut cumpărăturile din timp, din varii motive, are de pătimit zilele acestea. Fie că vreți alimente, cadouri, ornamente sau brazi trebuie să faceți parte aglomerației – nu știu de ce spun guvernanții că suntem mai puțini în țară, nu pare, ha, ha.
În schimb orașul are zone împodobite de sărbătoare, luminițe și figurine luminoase de tot felul creează o atmosferă specială. De asemenea, o mulțime de întreprinzători privați și persoane fizice s-au întrecut anul acesta să își împodobească clădirile. Unii se bucură și fac fotografii, alții comentează, doar oamenii sunt diferiți.
În București s-au deschis mai multe târguri de Crăciun/de iarnă care concentrează în anumite seri, mai ales de weekend o mulțime de oameni dornici să se bucure și să se relaxeze o oră, două. Am vizitat aceste târguri și am să vă redau o „analiză swot” personală. Am să postez mai multe fotografii, doar din cele frumoase, pentru a vă încânta ochiul și sufletul.
Târgul de Crăciun București este organizat în Piața Constituției de Primăria Capitalei și instituțiile subordonate. Situat în „bătaia vânturilor” , în centrul pieței din fața Palatului Parlamentului, acest târg are cele mai multe căsuțe din lemn (130 la număr) unde se vând decorațiuni, produse de artizanat, dulciuri, ornamente din lemn, sticlă, fructe uscate, și multe altele. Bradul de 30 metri și literele ce formează cuvântul „București” atrag amatorii de fotografii, ca de altfel și roata frumos luminată. Este prezentă scena pentru evenimente, căsuța lui Moș Crăciun, caruselul și... vinul fiert.
Cam greu de găsit un loc de parcare în zonă, iar ijloacele de transport în comun sunt situate la oarecare distanță de târg (Piața Unirii). Prețuri mari la orice, negociabile yok, deși suntem la „târg” – hi, hi.
West Side Christmas Market este amenajat în Parcul Drumul Taberei, mai exact în cuva lacului de agrement. Are avantajul poziționării în parc – unde s-au montat multe instalații/figurine luminoase, ai unde să te plimbi suplimentar, plus că podul hobanat acoperit de o perdea de luminițe atrage pe toată lumea. Pe lângă roata panoramică, scenă și spectacole, casa Moșului, carusel și căsuțele cu „de toate” avem și un patinoar.
Târgul este accesibil ușor cu transportul în comun (Metrou și transport de suprafață), cu parcările un pic mai greu – fie în jurul parcului, fie în parcările centrelor comerciale din zonă.
Laminor Plaza – Winter Wonderland este singurul târg organizat atât la interior (Hala Laminor), cât și la exterior. Am venit pentru prima dată aici, am ajuns rapid cu metroul, am fot impresionat de imensa hală industrială interbelică. În afara halei se află principalele tonete cu mâncare, patinoarul, un brad împodobit și roata panoramică. Interiorul e pregătit să întâmpine vizitatorii cu mai multe zone magice: North Pole, Magic Forest, Tropical Xmas, Circus Xmas și Ice Land. Foarte multe decorațiuni gigantice, locuri pentru fotografii instagramabile, renii lui Moș Crăciun, un „trenuleț” sub forma saniei Moșului etc. Am „prins” pe scena din interior recitaluri Hara și Holograf – frumos.
Hala Laminor e prevăzută cu o parcare subterană (contra cost) și oferă un confort termic ridicat la interior (mai ales dacă afară vâjâie vântul ori ninge).
Târgul „Poveste de Crăciun” este deschis lângă Opera Comică pentru Copii, pe Calea Giulești, la doi pași de Stadionul Giulești. Se adresează cu precădere copiilor mai mici, dar este un punct de atracție pentru familiile din cartierele Crângași și Giulești (și nu numai). Bradul împodobit, reproducerea după ieslea sfântă, ateliere diverse, sania zburătoare a Moșului, liftul lui Moș Crăciun, patinoarul, trenulețul, mini roata sunt tot atâtea atracții pentru pici.
Pe o latură sunt câteva căsuțe cu dulciuri, preparate calde – alimente și băuturi, ornamente și jucării. Prețurile par o idee mai mici.
Concluzii. Toate târgurile menționate mai sus sunt cu intrare liberă. În București mai funcționează Târgul de Crăciun de la Patinoarul Berceni Arena și Magia Basmelor – pe esplanade Operei Române (am zărit luminițele într-o seară).
Încercați să vă bucurați de Sărbători lăsând deoparte consumerismul și exagerările de orice fel. Ar trebui să fim mai relaxați... Eu zic că, în definitv, e bine să avem asemenea târguri în oraș.
Crăciun frumos!
Trimis de tata123 🔱 in 23.12.24 21:13:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am reușit să vizitez cel de la Laminor și cel din Drumul Taberei. Pentru cel de la Constituției nu am mai avut nervii necesari pentru că știam de anul trecut, ce răscoale sunt și pe acolo. Ambele vizitate de mine anul acesta, erau evident și ele sufocate de vizitatori, un lucru care în general nu-mi place deloc. Să merg undeva și să fie puhoi de lume. Dar am mers mai mult pentru cea mică.
Cel de la Laminor a fost și anul acesta cel mai mare, datorită locației sale evident. Un mare plus pentru cei care vin cu mașina este și parcarea imensă de la subteran. Mult mai multe atracții, mult mai multe căsuțe și o gamă mult mai variată pentru vizitator.
Prețurile așa cum ai spus și tu, foarte mari, nesimțit de mari din punctul meu de vedere. Totul pleacă de la primării care percep chirii de mii de euro, chiar și 10.000 de euro pentru cele 25-30 de zile de poposit. Aceste tarife obraznice se reflectă în final tot în buzunarul umilului vizitator care ajunge să plătească produse cu adaos de 500%.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2024 Florile Dalbe – obiceiuri la sfârșit de an — scris în 30.12.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2024 La Târgul de Crăciun sau la Patinoarul Olimpic? — scris în 02.12.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 Vreți să târguiți o „vrăjitoare” – mergeți la Târgul Vrăjitoarelor — scris în 02.11.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 O oră pe Insula Lacul Morii – West Side Hallo Fest — scris în 25.10.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Sâni și fotografii — scris în 30.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 O artistă remarcabilă: Cecilia Cuțescu-Storck — scris în 24.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Regina Maria și pasiunea sa pentru artă — scris în 15.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ