GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am fost in week-end la Iasi special pentru a putea sa vad moastele Sfintei Parscheva. Am hotarat, totusi, sa scriu separat despre moastele Sfintei Parascheva pentru ca cei care vor sa ajunga acolo sa stie cateva amanunte separate de amanuntele legate de cazarea in Iasi sau de celelalte obiective pe care le-am vazut in Iasi si despre care voi scrie un alt review.
Am dorit de foarte mult timp sa ajung la Iasi, la moastele Sfintei Parascheva, despre ale carei minuni am citit mult. Intotdeauna, din cauza banilor, in ultimul moment renuntam. Acum, cu niste bani veniti parca de nicaieri, am reusit impreuna cu sora mea si fetita mea sa ajungem la Iasi.
Moastele Sfintei Parascheva se odihnesc la Mitropolia din Iasi, care este in momentul acesta, in reparatie, pe afara. Moastele Sfintei Parascheva, cu mare emotie, le-am gasit in partea stanga a bisericii, sub un altar frumos impodobit. Sicriul cu moastele Sfintei Parascheva este deschis, pentru cei care nu stiu si in restul anului, nu numai in 14 octombrie. Sfinta Parascheva era invesmantata cu un vesmant frumos, cu o coroana pe fata. Din cate am citit sub acest vesmant care se schimba de anumite sarbatori, Sfinta este imbracata intr-un alt vesmant, cel original, foarte vechi care nu se schimba niciodata. Vesmantul care il vedem noi se pune intotdeauna deasupra celui vechi. Sicriul in care este asezata Sfinta Parascheva este masiv, argintat sau din argint, deasupra Sfintei Paraschieva este pus un plastic gros, care are un cerc decupat deasupra mainilor Sfintei unde poti atinge moastele. Noi am fost sambata dupa amiaza si nu era aglomeratie. Ne-am dus si duminica la slujba, era plina biserica, ca sa se roage la moastele Sfintei Parascheva era o coada destul de mare care era aproape de gardul Mitropoliei. Oameni foarte multi, foarte multi credinciosi si foarte multi de etnie roma. Cinste lor, cinste tuturor acestor crestini care stateau in vant si ploaie ca sa atinga moastele Sfintei. Sper sa mai ajung si in alte vremuri langa moastele Sfintei Parascheva cu toata distanta care ma desparte.
Trimis de papalito in 13.08.12 16:26:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în IAȘI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (papalito); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "O zi la Iasi" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor
Mutat în rubrica "Festivaluri, evenimente în Iași, IAȘI" (nou-creată pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 Expoziție a Muzeului Brukenthal la Palatul Braunstein din Iași — scris în 24.01.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 Iașul văzut de sus — scris în 02.01.22 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Palas Atrium, Expoziția „Geniul da Vinci” — scris în 21.06.21 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Oct.2012 Sărbătorile Iaşului — scris în 03.11.12 de RossoNerro din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Targul de ceramica 'Cucuteni 5000' — scris în 10.01.12 de vadra din IASI - RECOMANDĂ
- Oct.2010 Expozitia Flori de Toamna Iasi 2010 — scris în 03.11.10 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ