GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Marea Rosie este o prelungire a Oceanului Indian ce desparte Africa de Asia iar punctul de interes maxim din Marea Rosie este dat de diversitatea coralilor de aici, golful Aqaba fiind un parc natural unic. Mai mult, guvernul iordanian a inceput demersurile inca de vreo 2 ani ca intreg golful sa fie inclus in patrimoniul UNESCO.
Totul a inceput in urma cu mai mult de 30 de ani cand cercetatorii de la Observatorul Subacvatic au plantat coralii inca de cand erau puiuti in speranta ca vor reface o parte din fauna de altădată.
Pentru a dezvolta Eilatul a fost necesara o dezvoltare a imprejurimilor si astfel s-a ajuns ca in anul 1990 sa se înfiinţeze „Satul Delfinilor” unde au fost adusi la inceput 5 delfini cu bot gros din familia Afalin (trei femele si 2 masculi) sau delfinii comuni cum mai sunt numiti, aceeaşi specie care este întâlnită şi în Marea Neagră.
Dolphin Reef este de fapt o bucată de plajă unde parca modernismul inca nu a ajuns. Scari din pamant, terase acoperite cu trestie, masute la umbra copacilor iar peste mare Muntii Iordaniei fac ca locul sa para cat mai virgin.
Plaja este împărţită în 2: in stanga este zona recifului care este imprejmuita cu un gard iar in dreapta este plaja propriu-zisa cu nisip fin dotata cu sezlonguri gratuite si chiar umbrele daca este nevoie. Aproape de plaja este un beach bar si o cafenea. De cum va asezati la soare baietii vor veni sa te intrebe daca vrei sa consumi ceva insa folosirea sezlongurilor nu este conditionata in vreun fel de consumul de la bar.
Principala atractie nu este evident plaja ci delfinii (care acum sunt in numar de 4). Delfinii nu sunt captive insa raman in zona respectiva fiind destul de domesticiti (mancare si joaca gratuit).
Zona de observare a delfinilor este o platforma ce porneste de pe tarm si se continua in mare câţiva zeci de metri avand 3 pontoane circulare dotate cu perne pe care se poate sta chiar cu picioarele in apa si observa delfinii care se apropie de oameni, asteapta sa fie hraniti de catre ingrijitori si de fiecare data dupa masa fac un spectacol de sarituri in mare.
Atingerea delfinilor de către vizitatori este interzisă
Centrul are si o gradina botanica dar si un centru foto subacvatic si piscine pentru relaxare (pe care nu le-am vazut, nu mi-au stârnit interesul).
Internetul gratuit este disponibil si aici.
Este cunoascuta relatia dintre om si delfin, acestia fiind considerate fiinte sociale iar in acest context aici se desfasoara un program de sustinere a copiilor care se confrunta cu diverse probleme: tulburări mintale, de stres, autism, dislexie, sindrom Down, depresie, victime ale abuzurilor sexuale, etc. Copiii primesc dragoste, o atenţie caldă şi personală din partea delfinilor şi a personalului find ajutaţi astfel să depăşească problemele cu care se confruntă. Acest program se desfăşoară dimineaţa înainte ca Centrul să fie deschis vizitatorilor.
Din Eilat se poate ajunge cu autobuzele 15 dus 16 intors iar statia este chiar in dreptul Centrului. Statiile sunt anuntate in autobus dr pentru a cobori este nevoie sa fie anuntat soferul prin apasarea butoanelor stop. Călătoria cu autobuzul costă 4,2 Sekeli. Centrul este pe drumul ce leaga Eilatul de Egipt prin punctul de frontier Taba asa ca si 282 are statie aici. Busul 15 respectiv 16 circula in fiecare zi a saptamanii, de Sabat la o frecventa mai mare (cred ca 20-30 min). Sosirea in statie a autobuzelor corespunde cu ora indicate in google maps (+/- 2-3 min.).
Fiind destul de aproape de Eilat (~ 4 Km) si taxiul poate fi o optiune buna.
Pentru un vizitator adult, biletul costă 69 Sekeli. Pentru un copil de la 3 la 15 ani - 48 Sekeli. Biletul include utilizarea plajei: umbrele, șezlonguri, relaxare, observarea delfinilor.
Pe plaja nu exista salvamar.
Centrul este deschis pentru vizitatori de la 9:00 la 17:00 de duminică până joi. Vineri și sâmbătă de la 9-00 la 16-30. Centrul este deschis in fiecare zi a saptamanii, inclusiv in ziua de Sabat.
Diving with Dolphins - Adult 339 Sek, copil peste 8 ani 309 Sek. cu toate echipamentele incluse si care se adreseaza inclusive incepatorilor si nu presupune sa stii sa inoti.
Snorkeling with Dolphins - Adult 290 Sek, Copil peste 10 ani 260 Sek. cu toate echipamentele incluse si care se adreseaza in special inotatorilo.
Piscine de relaxare – intre 170 si 350 Sekeli in functie de timp si de tipul de relaxare ales.
Toate informatiile sunt disponibile pe site-ul https://www.dolphinreef. co. il/
Ziua de sambata a minisejurulu nostrum a fost dedicata Delfinilor. Stiam ca este deschis si sambata si ca Busul 15/16 circula cu o frecventa de 20-30 min. Ne-am luat in rucsac o sticla de apa, costumele de baie si 2 prosoape. Se anunta o zi frumoasa, cu soare, fara vant.
Ne gandeam ca am putea face o surpriza placuta fetelor nu doar sa observe delfinii in cadrul lor natural dar poate sa se si scufunde cu ei. Singura temere era data de informatiile de pe site si anume ca fiecare copil trebuie sa fie insotit de un adult (si niciunul dintre parinti nu avea o astfel de disponibilitate) si ca varsta minima pentru Diving este de 8 ani iar cea mica avea 7 ani si jumatate.
Am ajuns cu autobuzul 15 si nerabdatori ne-am indreptat catre centrul de informatii si casa de bilete. Am intrebat de posibilitatea de a face fetele scufundari si am precizat ca cea mica, desi dezvoltata pentru varsta ei nu are inca impliniti 8 ani. Dna, foarte draguta, ne-a explicat ca pentru Diving with Dolphins este necesar in primul rand sa fie completata o fisa medicala cum ca nu sunt suferinde de vreo boala, ca fiecare se va scufunda pana la 6 m cu un instructor separate, ca avem posibilitatea de a achizitiona separate din incinta Centrului un pachet de fotografii si / sau un film video. Nu a putut sa precizeze daca cea mica este apta sau nu insa ne-a indrumat catre instructor pentru a-si spune ei parerea. Sotia a mers cu cea mica sa vorbeasca cu personalul calificat pentru astfel de activitati despre cea mica iar eu am ramas cu cea mare, pe ghimpi, sa le asteptam. De departe am vazut bucuria celei mici care s-a transferat imediat si la cea mare. De acum asteptarea avea sa fie un calvar.
Am platit cu cardul intrarea pentru toti 4 plus, Diving with Dolphins pentru junioare., In total 873 lei conform extrasului de cont.
Ne-am indreptat catre Centrul de Scufundari (care este de fapt o tejghea in interiorul Centrului) cu biletul in mana si am ales si pachetul foto/video separat, 150 Sekeli / persoana. Acesta include un filmulet facut in adanc si un set de fotografii ce urmeaza a fi trimis pe whatsapp si pe adresa de mail. Fotografiile vor fi facute indifferent daca optati initial sau nu lasandu-va posibilitatea de a allege sau nu, dupa sesiunea de scufundare. Pentru video este necesara plata in avans.
La ora 11 ne-am prezentat pentru a primi costumul urmand a participa la instructaj. Fiecare fata a fost preluata de cate o instructoare, foarte amabile si zambitoare.
Dupa echiparea in costum a urmat instructajul. Instructajul a fost facut de catre o alta persoana. Aici a fost un ic mai dificil intrucat a trebuit sa traducem si sa transmitem fetelor toate instructiunile, cu accent pe semnele care vor fi facute in apa (in special daca totul este Ok sau daca au vreo problema). Copiii au o capacitate foarte mare de a se adapta situatiilor asa ca le-am mai intrebat inca o data daca au inteles semnele. Echiparea si instructajul a durat aproximativ 20 min.
Cu mastile pe faţă, cu tuburile de oxigen în spate, fiecare de mână cu câte o instructoare, fetele mele se îndreaptă nerăbdătoare către zona de plajă de unde vor începe experienţa de neuitat pentru ele. De cum au intrat în apă delfinii, nerăbdători au început să dea târcoale grupului de curioşi care vor pătrunde în habitatul lor.
Un ultim semn că totul e ok şi... părinţii rămân abandonaţi pe ponton şi plajă.
Este un sentiment foarte puternic de teamă, de neputinţă, de lipsă de control. Vor urma 30 de minute de aşteptare şi privit în mare. Poate sunt aici, poate aici... După 30 de minute două zâmbete de încântare ies din apă. Apoi şi corpurile lor. Totul a fost wow... : Erau peşti mici şi mari, toate culorile, corali care se mişcau, delfinii se jucau, dansau, au venit lângă noi, apa era aşa de limpede... dna instructor a desenat o inimă pe fundul mării, ne-am şi întâlnit pe sub apă una cu cealaltă şi ne-am luat de mână, ne-am simţit precum peştii, era o corabie scufundată, ştii cât de mare era ancora?
Dacă a meritat? Cu toată inconştienţa noastră din acele momente din încântarea fetelor mele pot spune DA.
Repede un duş cald, un prosop pe cap şi la soare. După 20 min. telefonul a început să bâzâie. 1,2, 3... 60 şi ceva de poze şi 2 filmuleţe superbe. Acum vedeam şi noi în poze ce alţii văzuseră live.
Este păcat să faci un efort financiar să încerci o astfel de experienţă şi să nu mai faci încă unul pentru film şi poze.
A urmat o masă foarte bună la beach barul de pe plajă (pizza, paste şi calamari). A fost cea mai bună masă din Israel. Iar berea... parcă o Tuborg brună se numără în top 3 cele mai bune beri băute de mine. Parcă o apă şi 1-2 freshuri, 205 Sekeli. Platiti cu cardul.
Recomand aceast loc tuturor vizitatorilor Eilatului fie pentru plajă fie pentru scufundări alături de Delfini. Dacă aş mai fi avut încă o zi am fi petrecut-o, cu siguranţă, tot aici.
 
Rog si inserarea youtube
Multumesc!
Trimis de dalumian in 01.02.19 15:41:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dalumian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ex-ce-lentă și această recomandare!
--
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@dalumian: Excelent, felicitări! Data viitoare, dacă mai ajung în Eilat, (şi sper din toată inima să mai ajung), merită cu prisosinţă experienţa, indiferent dacă e ceva mai costisitoare faţă de alte excursii din zonă.
@Aditzul: Multumesc pentru lectura!
Da, a fost f. frumos.
Astept oferta wizz pentru toamna si poate mai facem o reluare
@dalumian: Cu placere.
Noi n-am avut rabdare, asa ca Eilat e cadoul nostru de Valentine's Day
Si pt snorkelit vrem sa incercam aici:
https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g293980-d522916-r456150817-Princess_Beach-Eilat_Southern_District. html
Excursii placute sa aveti!
@Aditzul: Asteptam impresiike de dupa.
Vacanta frumoasa!
Buna, pentru doritori, preturile la avion sunt foarte mici, acum!
@dalumian: buna ziua,
Am dori si noi sa mergem pentru cateva zile in Eilat si as dori sa va intreb cum este apa in ianuarie? Se poate face baie sau este un pic rece? aveti idee la sfarsitul lui martie cum e, am tot cautat dar nu am gasit nimic concludent, doar ca temperatura apei este aprox constanta tot timpul anului, variind intre 19-23. multumesc anticipat.
@Dan_B: Noi am fost in ianuarie. Am facut baie la plaja de la Dolphin Reef.
Apa foarte buna de baie.
Probabil in martie este mult mai cald.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2020 Red Canyon Eilat – minune a naturii — scris în 29.02.20 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Canionul Rosu - Splendoarea din desert — scris în 30.01.19 de dalumian din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Timna Park - istorie, geologie, arheologie — scris în 25.01.19 de dalumian din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Excursia la Ierusalim, pe cât de interesantă, pe atât de istovitoare — scris în 11.12.18 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Feb.2018 „Eilat o destinatie pentru soare, plaja si eventual un punct de pelerinaj catre Ierusalim si Betleem” — scris în 08.02.18 de viorelgeorgescu din BUZAU - RECOMANDĂ
- Jan.2018 Petra în ianuarie — scris în 02.06.18 de eris1311 din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ