GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dragi prieteni, iarna din Romania ma deprima si ma pune in situatia de a tot cauta solutii sa o ocolesc sau sa o micsorez incercand diverse evadari.
Drept urmare in ianuarie 2014 am luat un low-cost Wizzair si am plecat cu sotia in Dubai.
Pe langa clasicele tururi de shopping, plaja, Aqua world, bazar tour-uri, safari..., am facut inca de la plecarea din Romania o rezervare pentru Shark dive... unde credeti... la Dubai Mall pentru a-mi satisface hobby-ul, scufundarile.
Astfel ca, vreau sa va prezint „DUBAI AQUARIUM & Underwater Zoo” si experientele pe care, sincer, nu prea le-am gasit in nici o alta tara vizitata de mine pana azi (si am vizitat macar 20 pana acum...).
Acvariul si Gradina zoologica acvatica sunt situate in mijlocul Dubai Mall si ocupa 3 nivele.
Acvariul in sine are un volum de 10 milioane de litri si este cel mai mare acvariu exterior (neingropat) din lume. Are dimensiunea de L 51 x l 20 x A 11 m. Este "casa" a mii de animale marine, cuprinzand 140 de specii, printre care 300 de rechini si pisici de mare, incluzand cea mai mare populatie captiva (in nr. de opt) de Sand Tiger sharks. Suplimentar pentru mai multa interactivitate, un tunel inalt de 2.5m traverseaza fundul acvariul, pentru ca vizitatorii sa poata si ei sa se plimbe printre creaturile acvatice, asistand la un spectacol unic.
Pe o laterala a acvariului urias se afla Underwater Zoo. Aici se fac tururi dedicate (intre aprox. 100- 250 ron) in care poti vedea acvarii mai mici cu tot felul de pesti tropicali, piranha, pinguini, vidre, nurci, serpi, crocodili australieni, caracatite, sepii, lilieci, soparle, bufnite, cameleoni s. m. a. Sunt tururi in care poti hrani rechinii si pisicile de mare, lucru pe care, sper sa-mi dati dreptate, nu-l faci in fiecare zi...
Pe suprafata acvariului de 100 mp aflat la al 3-lea etaj se poate face "snorkeling", unul atipic, in cusca sau un tur cu o barca cu fund transparent, ceea ce-ti da posibilitatea de a vedea multimea de pesti care populeaza acest mic colt de paradis. Vizibilitatea este excelenta, filtrarea apei, nivelul salinitatii si al oxigenului din apa fiind atent monitorizate.
Pentru scufundarea cu rechinii (cost aprox 750 ron) trebuie facuta rezervare si platita cu cel putin o zi inainte, completand totodata niste formulare la Al Boom Diving. Se fac doar 2 astfel de scufundari pe zi, conduse de 2 ghizi, cu maxim 4 scufundatori. Trebuie sa te prezinti cu o ora inaintea scufundarii pentru a fi instruit strict despre ce va urma sa faci. Iti este prezentat un film demonstrativ al actiunilor ce urmeaza a se efectua, iar la finalul prezentarii primesti un caiet cu vreo 30 de obligatii pe care trebuie sa le semnezi pe fiecare in parte, dovada ca ai inteles cum trebuie sa relationezi cu animalele din acvariu si ce trebuie sa ai grija sa NU faci.
Pentru inca 200 ron, ghidul tau iti poate face o filmare cu GoPro pe tot parcursul scufundarii. Doar celebritatea trebuie demonstrata... si daca nu pentru asta, atunci pentru ca fiul tau trebuie sa vada o data in plus ca tatal lui este cool...
Am primite chipamentul lor (poti folosi doar masca si computerul personal) din motive fitosanitare si m-am pregatit de aventura, ingrijorat un pic, dupa prezentarea ce tocmai o servisem. Doar ce ne explicasera ca ora de masa a animalelor se incheiase, dar... daca mai era cineva nemultimit si infometat? ...
Incredibil... !!! De la intrarea in acvariu te inconjoara o sumedenie de pesti in bancuri de zeci de exemplare. Pretutindeni sunt blue tuna, yellow tuna, travely, snipper, potatoe cod, sweet lips, reef sharks, marble rays, blue spoted rays, guittar sharks, leopard rays si multe, multe alte specii... Pintre toti acesti „mici” locatari, se plimba maiestuos opt Sand Tiger sharks cu infatisarea lor de killeri profesionisti, expunandu-si coltii fiorosi.
Ideea este ca, toata aceasta adunatura uriasa de specii acvatice la un loc, in salbaticie, nu le –am intalnit nicaieri in cele peste 300 de scufundari facute.
Scufundarea a decurs excelent, facand un tur complet al acvariului in 45 de minute urmand ghidul pe un traseu care pornea de pe fundul bazinului (11 m adancime), trecand prin niste puncte de observatie formate din stanci uriase, ocolind tunelul subacvatic si vizitand cam toti rezidentii locatiei. Este foarte adevarat ca e o senzatie stranie sa vezi lumea de la mall care se „zgaieste” la tine de pe cele 3 nivele, dupa geamul urias de aprox. 560mp in timp ce mai fac cate o poza sau trec din magazin in magazin in turul clasic de shopping.
Senzatia (pentru mine cel putin) a fost aceea ca vizitezi o gradina zoologica plimbandu-te printre animale. Sincer, eu nu am gasit asa ceva in alta parte.
Sper sa va fi atras atentia, si celor care au vazut acest "gigant" de sticla si apa, dar si celor care nu au apucat sa ajunga inca acolo. Eu, "supravietuitorul" acestei incercari, recomand experienta.
Am postat foto din interiorul si exteriorul Acvariului.
Dubai, locul tuturor posibilitatilor...
Si astfel... Am Fost si Acolo!
Trimis de mihai- in 23.02.16 20:46:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihai-); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 25.19926160 N, 55.28049400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandare!
Mutat în rubrica "Dubai Aquarium & Underwater Zoo, DUBAI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - Pozitionarea exacta este aceasta
@mihai- -
Felicitări pentru experiență și, mai ales, pentru curaj!
Am vizitat și eu Acvariul din Dubai, dar nu m-a tentat interacționarea cu rechinii. Exista și varianta submarinului galben, mult mai safe în opinia mea.
@webmasterX:
Poziționarea este corectă. Dubai Aquarium se întinde pe mai multe etaje în cadrul Dubai Mall, o imensitate care are, evident, mai multe intrări, inclusiv printr-o pasarelă climatizată și cu trotuare rulante direct din stația de metrou.
@nicole33 - corect nicole33, de submarin am si uitat retraind acele momente.
Locul este deosebit pentru adulti dar cu totul special pentru pentru copii.
@webmasterX : Dubai Mall e urias, tocmai de aceea am transmis locatia recomandata de proprietari. Sunt nenumarate intrari, iar acvariul este undeva la mijlocul mall-ului.
@nicole33 -
” Am vizitat și eu Acvariul din Dubai...
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
===
Mulțumesc pentru confirmare coordonate GPS!
@webmasterX -
Nu știu când și dacă voi reuși să scriu despre experiența din Dubai, lipsa timpului fiind principalul impediment, dar, sincer, aș povesti mai degrabă despre Oceanograful din Valencia, Acvariul din Barcelona/Benalmadena/Mallorca, MarineLand Mallorca, Loro Parc Tenerife și altele care m-au impresionat mult mai mult decât cel din Dubai.
@mihai- - Felicitari pentru curajul de care ai dat parte, eu personal n-as reusi sa fac asta nici intr-o 1000 de ani; Sunt curioasa daca acvariul din Dubai se ridica peste cel din Barcelona, pt ca cel din urma l-am vizitat, a fost interesant, am fost putin nervoasa ca detineam o camera foto care nu mi-a prea reusit fotografiile, dar cam atat. Vara aceasta o sa-l vad si pe cel din Valencia.
Preconizez ca anul viitor o sa ajung si eu in Dubai, daca lucrurile o sa mearga bine si o sa tin cont de impresiile lasate de tine din acest loc.
Numai bine iti urez in continuare si scufundari cat mai multe si cat mai adanci!
@alina1104 -
” Sunt curioasa daca acvariul din Dubai se ridica peste cel din Barcelona, pt ca cel din urma l-am vizitat, a fost interesant, am fost putin nervoasa ca detineam o camera foto care nu mi-a prea reusit fotografiile, dar cam atat. Vara aceasta o sa-l vad si pe cel din Valencia.
Pe scurt, NU, dar este o opţiune mult mai bună de a-ţi petrece timpul odată ajunsă la Dubai Mall decât bântuitul prin cele 1200 de magazine. În noiembrie mall-ul era plin de schele intenţionându-se extinderea acestuia cu cel puţin un nivel, deci mai multe magazine pentru amatorii de shopping.
Oceanograful din Valencia merită toţi banii. Este mai mare, mai frumos şi mai bine organizat decât cel din Barcelona.
@nicole33 - Iti multumesc Nicole pentru raspuns, abia astept sa ajung in Valencia sa vad cu ochii mei intregul City of Arts and Science cu tot ceea ce cuprinde el. Sper cel putin, ca de data aceasta o sa revin cu fotografii mult mai reusite decat cele din Acvariul din Barcelona si o sa am ce posta pe AFA. O seara frumoasa si vise calatoare!
@alina1104 - Multumesc de aprecieri.
Intentia mea nu a fost sa prezint cel mai bun, frumos si complet acvariu din lume, ci aceea de a prezenta o alta atractie din Dubai, pe care eu am apreciat-o. Eu nu am gasit momentan in alta parte varianta de a face scufundari intr-un astfel de loc.
Sper ca si altii o vor face.
Intradevar este altceva, nu se compara cu acvariul nici din Barcelona care este super si in care poti petrece cateva ore bune, nici cu cel din Budapesta care seamana cu cel din Barcelona dar este mai mic. Cel din Dubai pare asa cum spune si @Mihai un acvariu in care se gasesc acele specii la un loc, si in care le poti vedea in diferite ipostaze. Un articol relaxant, felicitari
@adri-nico - nu am vazut acvariul din Singapore, dar am sperat ca punand fotografii din interiorul acvariului din Dubai, sa dau o noua perspectiva acestiu loc.
M-am gandit ca multi romani merg in Dubai si se plimba la shopping pe culoarele Dubai MALL si trec pe langa acest acvariu doar prin fata "vitrinei", iar acest loc este mult mai mult, cred eu...
Iar pentru cei care nu au fost acolo, tin sa spun din nou ca Sand Tiger shark este un rechin special (diverii or sa inteleaga mai bine sper)
@mishu - multumesc.
sper ca fotografiile subacvatice sa aduca o culoare si perspectiva noua calatoriilor de oriunde.
@alina1104 - Buna alina,
Multumesc pentru ganduri si uarari.
Iti doresc sa ajungi in Dubai si sa te bucuri de acest loc deosebit.
In ceea ce priveste acvariul, eu am incercat sa-l prezint pentru cei care nu au ajuns inca in Dubai, ca si pentru cei care au trecut prin dreptul lui si nu i-au trecut pragul.
Am incercat prin pozele facute sa arat o alta fata a acestei atractii si implicit a Dubai-ului.
salut,
pentru scufundare cu rechini am nevoie de brevet PADI?
@alexionescu - Da Alex, pentru o astfel de scufundare ai nevoie de brevet de scufundari (nu neaparat PADI), deoarece vei face chiar o sesiune suplimentara de pregatire de 45 minute, special pentru aceasta scufundare, in care-ti vor fi explicate toate conditiile si restrictiile acestei scufundari. In plus trebuie sa ai o foarte buna flotabilitate, pentru a nu "darama"decorul din acvariu, sau sa "strivesti" vre un locatar.
Fara brevet, poti face o excursie cu barca cu fund de sticla sau poti face dive in cusca.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)