Asta vara am facut concediul in Turcia intr-un complex "Palm Wings Beach Resort" in Davutlar, langa Kusadasi.
Plecarea a fost in jurul orei 1 noaptea. Drumul din Romania a fost relativ usor fiind noaptea si am ajuns in jurul orei 5 la vama Giurgiu. In vama nu am petrecut mult timp maxin 30 min dupa care am urmat traseul urmator: Ruse - Byala - Kutsina - Veliko Tarnovo, am parasit E85 si am urmat drumul 55 urmand indicatorul Svilengrad apoi Vaglevtsi - Mishemorkov Han - Gurkovo - Nikolaevo (schimbam pe drumul 6 spre Maglizh) apoi spre Tulovo (drum 503) - Stara Zagora - Opan - Simeonograd - spre autostrada - vama.
Odata ajunsi in vama bulgaro-turca (aproximativ ora 10) a inceput calvarul. O mare de masini de toate natiile intrau in Turcia. Am petrecut 5 ORE in vama pe o temperatura de 40-42 grade. Se intra pe 8 porti si apoi toti ne inghesuiam pe 2 porti. Astfel am reusit sa iesim din vama in jurul orei 15. Dupa ce am scapat din vama am urmat traseul Edirne - Havsa (E 87) - Kesan - Gallipoli - Eceabat (trecere cu feribotul) - Canakkale unde am oprit o noapte.
Dimineata am plecat in jurul orelor 11 (dupa ce am vizitat faleza, calul troian) pe traseul Edirne - Kepez - Ezine - Edermit - Ayvalik - Tepekoy - Aliaga -Izmir (intrare pe autostrada) - Belevi - Selcuk - Kusadasi - Davutlar unde am ajuns in jurul orelor 18.
Drumurile in Bulgaria sunt asemanatoare cu ale noastre (cu cele principale), adica relativ bune fara prea multe gropi. In schimb traseul contine o parte cu traversarea unui munte deci virajat. Autostrada mi s-a parut mai proasta ca A2 de la noi.
In Turcia drumurile sunt extraordinare pe doua sau trei benzi pe sens, line, bine semnalizate, fara devivelari (nu vorbim de gropi). Am gasit o gramada de santiere la drumuri in care ori se reparau, ori se contruiau unele noi. Singurul lucru care nu mi-a placut (ca sa fiu si carcotas) este numarul mare de semafoare.
Intreg traseul dus a fost de 1360 km facut in doua zile cu oprire de o noapte in Canakkale.
La intoarcere am urmat acelasi traseu cu singura diferenta ca in vama turco-bulgara am stat doua 2 ore.
Taxe platite: taxa pod Giurgiu - 25 ron la dus si 2 euro la intors, rovinieta Bulgaria 12 euro (platita o singura data si valabila si la dus si la intors), trecerea cu feribotul la Canakkale 12 euro dus si 12 euro intors si taxa dezinfectie vama bulgaro-turca 3 euro.
Combustibilul ca pret mai scump in Turcia, iar la bulgari aproximativ ca la noi.
E bine sa aveti ceva euro si sa-i schimbati la intrare in Turcia cu atentie la curs.
Trimis de sdragos24 in 17.12.17 14:06:19
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sdragos24); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Drumul spre Kusadasi, Cu mașina la Marea Egee" (deja existentă pe sait)
===
”complex "Palm Wings Beach Resort" in Davutlar, langa Kusadasi.
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@sdragos24:
”Taxe platite: taxa pod Giurgiu - 25 ron la dus si 2 euro la intors, rovinieta Bulgaria 12 euro (platita o singura data si valabila si la dus si la intors), trecerea cu feribotul la Canakkale 12 euro dus si 12 euro intors si taxa dezinfectie vama bulgaro-turca 3 euro.
1. Taxa de trecere a podului de la Giurgiu este de 13 lei (echivalentul a 3 euro) şi nu de 25 lei.
2. Vigneta bulgărească valabilă 30 de zile sigur nu te-a costat doar 12 euro, ci 15 euro=30 leva.
BTW, "rovinieta", aşa cum îi spune şi numele, este valabilă doar în România
@nicole33: Multumesc pentru corectura. Asa este taxa la Giurgiu e de 13 lei. La vigneta din Bulgaria am scris gresit 12 in loc de 15 euro. Si inca odata, ai dreptate legat de rovigneta. Multumesc.
@webmaster26: Voi reveni si cu impresii despre locatia de cazare.
@sdragos24: Va salut. Ma intereseaza daca in Turcia ati platit ceva pentru autostada. Va multumesc anticipat.
@petru-marius: Singura portiune de autstrada cu plata se afla intre Izmir si Selcuk, adica 70 km. Daca nu vrei sa platesti taxa de autostrada prin cardul HGS poti sa parcurgi drumul pe un drum national care este paralel cu autostrada sus amintita.
Pe traseul enuntat mai sus nu mai sunt alte taxe de drum asa ca citeste-l cu mare atentie si mai ales butoneaza GPS-esul si vei vedea ca nu este greu. Succes
@adrianbogdan: Multumesc pentru informatii dar te intreb pe ce traseu sa ajung pana in Ayvalik.
@petru-marius: Salut. Pentru Ayvalik se poate merge pe acelasi traseu pana la Canakale, apoi drumul spre Izmir si la aproximativ 160km de Canakale se face un drum dreapta spre Ayvalik (inainte de o benzinarie). Este foarte bine semnalizat.
@sdragos24: Vă rog să_mi detaliati traseul Bacau _ Palm wings. Costuri ascunse, etc. Gasesc cazare la Canacale, fără rezervare. Mulțumesc.
in TR e aproape imposibil sa nu gasesti cazare intr-o localitate chiar daca nu ai rezervare
@nrs:
”in TR e aproape imposibil sa nu gasesti cazare intr-o localitate chiar daca nu ai rezervare
Adevărat, dar mai contează şi ce găseşti şi la ce preţ.
Obosiţi după drumuri de câteva sute de kilometri, puţini mai sunt dispuşi să negocieze un preţ rezonabil, ştiut fiind faptul că tarifele de cazare afişate la recepţie sunt adeseori aberant de mari.
În plus, este preferabil să alegi dinainte hotelul care îţi împlineşte condiţiile/nevoile, gen parcare asigurată, cu sau fără bani în plus, o cameră liniştită etc. Degeaba găseşti hotel, dacă zona este prea zgomotoasă şi nu poţi închide un ochi toată noaptea. Mai bine nu te mai opreşti.
Unii vor să aibă mic dejun inclus, alţii preferă fără, putând pleca din nou la drum dimineaţa devreme.
@ben: Salut. Anul acesta am fost pe al traseu decat cel despre care am scris. Acesta a fost Giurgiu - Razgrad Targovishte, Omurtag, Kotel, Yambol, Elhovo, Lesovo, punct frontiera Bulgaria - Turcia Hamzabeyli, Lalapasa, centura Edirne, Havsa, Kesan, Gelibolu, Eceabat (feriboot pt Canakale). Pana aici nu exista costuri ascunse.
Trecerea podului de la Giurgiu, Vigneta din Bulgaria (care e bine sa o luati in functie de cate ile stati, dar minim 7 zile) se ia dupa trecerea podului de la Giurgiu, trecerea cu feriboot-ul la Canakale. Alte cheltuieli nu sunt.
Referitor la cazare la Canakale fara rezervare nu as putea sa-ti raspund. Noi am avut rezervare de fiecare data cand am fos. Nu cred ca nu gasiti dar va ia din timp. Chiar dupa sensul giratoriu de la iesirea de pe feriboot sunt o gramada de hoteluri. Problema o sa fie cu parcarile. Va recomand inghetata din Canakale de pe faleza, aproape de Calul Troian (ultima toneta de inghetata la capatul tereselor.
Partea a doua a traseului Canakale, Edermit (centura), Ayvalik, Tepekoy, Menemen, Izmir, Torbali, Belevi, Selcuk, Kusadasi. Aici singura problema este Izmir (autostrada sau drum national). Noi am mers pe autostrada, celelalt fiind foarte aglomerat. pentru asta iti trebuie un timbru HGS care il gasesti la sediile PTT (un fel de posta la noi). Exista in orase, dar iti ia un pic de timp. Este unul si in Canakale aproape de centru. Parca pretul e de 50 lire turcesti si ai si credit pe el pentru cateva treceri.
Daca mai ai nevoie de alte lamuri apeleaza si sper sa te pot ajuta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 București - Turcia (Edirne) - retur / Nov-Dec 2023 — scris în 06.12.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI
- May.2023 București - Turcia (Kuşadası) - retur / Mai 2023 — scris în 04.06.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI -
- Aug.2022 Turcia cu masina 2022 — scris în 03.09.22 de zoro din IAşI -
- Jun.2022 Cu mașina Hai Hui prin Turcia, București - Canakkale - Kusadasi - Pamukkale - Istanbul - Edirne - București — scris în 28.06.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI -
- Jun.2019 Canakkale-Kusadasi sau prietenia turco româna — scris în 02.07.19 de vld79 din ROMANIA -
- Aug.2018 Din vestul României la Kusadasi — scris în 09.09.18 de Kirk din CARANSEBES -
- Jun.2018 Traseu Rm. Vâlcea - Kusadasi şi retur — scris în 07.08.18 de zlatna din RâMNICU VâLCEA -