ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.09.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2021
DURATA: 3 zile
Familie
3 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Audiență regală

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Urma ultima tură de safari și noi nu-l văzusem încă pe regele animalelor. E drept văzusem o mulțime de alte animale sălbatice, libere în mediul lor natural, dar știți cum e oricum ai da-o eram dezamăgiți că leul nu ni s-a arătat în cale.

Chiar așa mare ghinion să avem. La alții care au fost în același parc a apărut și nu unul, ci mai mulți. La noi chiar niciunul. și uite așa am plecat în ultima tură de safari cu sentimente amestecate.

Am zărit iar lunganele girafe, apoi tot felul de antilope din care s-a remarcat cea cu nume imposibil si anume The Coke’s Hartebreast. Apoi am văzut la zebre, de am promis ca acasă să nu mai calc în viața mea pe una. Apoi printre atâtea zebre am descoperit și antilopa Gnu. Capătul din față al corpului său este puternic construit, în timp ce sferturile posterioare sunt subțiri, cu picioarele subțiri, ceea ce îl face să arate mai bovin. Antilopele Gnu au o haină gri și o coamă neagră, precum și o barbă care poate fi albă sau neagră. Călătoresc în turme mari și sunt active zi și noapte, pășunând constant. Specia care formează turmele mari ale ecosistemului Serengeti-Mara din Kenya și Tanzania este cunoscută sub numele de gnu cu barbă albă din vest. Habitatele lor preferate sunt pădurile deschise și câmpiile ierboase deschise.

După ce am admirat și aceste antilope Gnu atât de specifice zonei, am văzut niște vulturi ce dădeau roată, semn că este ceva de mâncare. Nu am descoperit ce căutau și ne-am continuat drumul în vasta savană africană. Parcă se revărsase cornul abundenței era plin de antilope, de zebre, de girafe. Am zărit chiar și o familie de elefanți. Am văzut iar maimuțe, dar și bibilici. Doar prădătorii lipseau de la masă.

Patru ore a durat și această tură. Ne-am lungit efectiv ochii după lei, da nimic. Am fost și la celebra stâncă a leilor, dar surpriză nu era nimeni acasă. Știam că sunt ei pe undeva prin zonă, dar nu vor neam să se arate.

Până la urmă mi-am luat inima în dinți și l-am întrebat pe șoferul ghid, dar oare există lei în acest parc privat? Și dacă da cam câte familii? Mi-a spus omul franc: în acest parc sunt doar trei familii de lei. O familie are mai mulți membri. Pot fi 10-15 membri într-o familie. Apropo, Leii sunt cele mai mari dintre felinele din Africa și singurele felinei care trăiesc în grupuri, de care sunt foarte mândri. Se estimează că există aproape 2.000 în rezervațiile și parcurile naționale din Kenya. În Rezervația Națională Masai Mara și în zonele înconjurătoare care înconjoară rezervația, numărul estimat al populației de lei este aproape de 850 până la 900. „Mara” , așa cum este cunoscut, este, în general, considerat unul dintre cele mai bune locuri din Kenya și Africa de Est pentru a le vedea. Leii sunt animale magnifice în sălbăticie și sunt un must see la un Safari. Leii individuali (masculi) pot deține teritorii uriașe cuprinse între 30 și 400 de kilometri pătrați. Leoaicele (femelele) preiau conducerea când vine vorba de vânarea prăzii. Din când în când, masculii vor ajuta la o vânătoare.

Ei bine, cum necum s-a terminat și tura asta fără să-l întâlnim pe rege. Păi și ce făcurăm, venirăm până aici de pomană? Hai că o dădui pe oltenește. Tot îl zăpăceam pe șoferul ghid până ne-a venit cu o idee. Hai să facem un safari de noapte și sigur îl vom vedea. Sincer eram cam sceptic. Ăsta doar vrea să ne mai ia ceva bani în plus... Dar eram prea dezamăgit ca să nu mă agăț și de acest ultim fir de speranță. Ok, ce să facem, merem și în safari de noapte.

Am plătit 20 USD de persoană, am făcut un dus, ne-am echipat cu lanternele din dotare și la ora 19 ne-am înființat pentru prima tură de safari de noapte din viață. Mai era o tură la ora 21, da era prea târziu, noi fiind destul de obosiți după atâtea drumuri.

După ce s-a strâns toată lumea am pornit la drum. Noaptea poate fi înspăimântătoare de-a dreptul în junglă. Din orice tufiș nu știi ce poate apărea. Am văzut niște zebre și ceva elefanți. Am văzut și noi ce era mai mare.

Am fost întâi într-un sat pentru a lua cu noi un vânător modern. Vânătorul din zilele noastre nu mai este dotat cu armă de foc este dotat cu o super lanternă. Acesta s-a suit în mașină și a preluat rolul de căutător de lei. A început să caute cum am ieșit din sat, semn că poate fi oriunde. Aproape două ore am tot căutat lei și n-am găsit nimic. Mai aveam un pic și scoteam câțiva lei din buzunar. Am întâlnit în această tură de noapte multe bufnițe, dar și mulți iepurași care încremeneau în fața farurilor mașinii. Se blochează săracii la lumină și sunt pradă ușoară pentru vânători. Din fericire acum chiar nu era cazul.

I-am căutat iar la palat, pe stânca leilor și nimic. Nu ni se arătau și pace. Noi deja eram un munte de dezamăgire. Tocmai ce o luasem cătinel spre lodge-ul unde eram cazați, când ghizii primesc prin stație că au fost văzuți la balta de lângă lodge. Nesuferiții noi îi căutam la ei acasă și ei au venit tam nesam, absolut neinvitați la noi acasă. Și nici nu au așteptat să ne întoarcem și au și tăiat-o.

Șoferul a băgat viteză și aluat-o spre lodge. Cum ne cum, am luat-o și pe câmp, în afara drumului și au reușit și să-i intercepteze. Erau un el și o ea. O leoaică tare frumoasă și un leu cam obosit. Am aflat ulterior că erau în nuntă. În această perioadă leul își face datoria de bărbat și de zece ori pe zi. Și cică nu e vreo plăcere, ci doar din obligație. De unde or știi ei astea nu știu. Cert este că în astea după săptămâni nu mai au timp nici de vânătoare, nici de mâncare, nici de nimic altceva. Doar apă din când în când și un maraton sexual. Ei bine asta ar fi explicația oficială a faptului că i-am văzut atât de greu.

Offf da n-am spus cum a fost întâlnirea cu regele. Alergau când i-am zărit, apoi s-au tolănit lângă mașină. Ghizii ne-au impus să stingem lanternele. Șoferul a oprit și el luminile de la mașină, dar și motorul. Eram doar noi și ei la doar câțiva metri. Emoțiile erau foarte puternice. Vorbeam încet în șoaptă. Să fii în mijlocul junglei, noaptea pe întuneric, într-o mașină descoperită, la doar câțiva metri de o familie de lei... Asta-i pohta, ce-am pohtit.

Săteanul ghid avea lanterna aprinsă. Nu le-o băga în ochi, ținea fascicolul de lumină undeva mai sus de ei ca să nu-i deranjeze. Ne cam tremurau chiloții pe noi. Unii nici nu au apucat să facă o poză. Eu am reușit și două filmulețe și câteva poze nu foarte reușite. În afara emoțiilor firești era și luminozitatea foarte proastă, și nici nu aveam voie să folosim blițul să nu-i speriem. Noi pe ei, nicio șansă! Ei pe noi, toate șansele.

Eu stăteam în spatele mașinii și jumătate eram întins in afară cu device-urile de rigoare. Leul era lângă mine, iar leoaica în fața mașinii. La un moment dat ghidul își îndreaptă atenția spre leoaică și leul rămâne în întuneric. La ce să mă uit mai repede la leoaica din față care se vedea clar sau la leul din întuneric care dintr-o săritură era direct pe mine? Bine că nu avea ochi de noi, că altfel nu știu dacă mai scriam acum. Cert este că emoțiile au fost tare puternice, dar și autentice.

Nu ne-a ținut foarte mult la această întâlnire. Mai aveau o tură de safari de făcut în noaptea asta și nu vroiau să plece leii. Așa că ne-au dus pe noi, i-au luat pe următorii care s-au bucurat în liniște de roadele muncii noastre.

A fost ca un thriller în care punctul culminant este la sfârșitul filmului. Nici dacă l-aș fi regizat nu l-aș fi făcut așa. Pentru noi toate orele de așteptate, toate orele în care l-am căutat pe rege s-au estompat în doar câteva minute. A fost sublim. Trăiască Regele!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

safari este ceva deosebit! Iar safariul de noapte îți ascute toate simțurile.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Am fost super încântati

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 11.09.21 11:56:06
Validat / Publicat: 11.09.21 12:26:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AFRICA [alte locuri].

VIZUALIZĂRI: 1472 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 familie elefanți
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[11.09.21 12:12:47]
»

rog https://www.youtube.com/watch?v=z8OdasLT_BM

mersi frumos!

webmasterX
[11.09.21 12:22:10]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Dan&EmaPHONE
[11.09.21 12:34:56]
»

Ce misto! Bravo voua pentru aventura africana! ????????????

robertPHONEAUTOR REVIEW
[11.09.21 13:16:40]
»

@Dan&Ema: mulțumim frumos!

Rodel
[11.09.21 18:07:50]
»

Dacă mai cotinui cu aventurile tale africane, o să încep să-mi doresc și eu! Absolut palpitant ce ai trăit pe viu în Africa!

robertAUTOR REVIEW
[12.09.21 09:48:48]
»

@Rodel:

Dacă mai cotinui cu aventurile tale africane, o să încep să-mi doresc și eu! Absolut palpitant ce ai trăit pe viu în Africa!

- si asta n-ar fi deloc rau, ba chiar din contră aș zice.

Gata am terminat cu Kenya. Mai am de scris un singur articol referitor la masai! Și gata o termin și pe-asta!

Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, robert, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperind #Kenya:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080744981765747 sec
    ecranul dvs: 1 x 1