GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ce stim despre Iordan:
Râul Iordan (Nahar Ha Yarden - râul care coboară) este cel mai mare din Țara Sfântă si desparte Israelul de Iordania servind drept granita.
Noi am ajuns la Iordan in cadrul unei excursii optionale de 2 zile in Israel, cu plecare din Antalya, alaturi de un grup de rusi.
Cand am ajuns cu autocarul la fata locului, am constatat ca ceea ce-mi imaginasem cu privire la rau, era pe departe de realitate.
Cumva ma a steptasem sa vad un rau mult mai lat, cu tarmurile mai indepartate, asemanator cu ceea ce vazusem in filmele istorice.
Cand colo, era ca la strand!
Mai multe trepte care coborau in apa Iordanului, intr-un spatiu destul de mic, special amenajat pentru turisti, pentru a-ti da posibilitatea sa te scufunzi, dupa care, la o distanta de circa 2,3 m urma gardul (frontierea) ce desparte Israelul de Iordania.
Intrucat ghidul nostru era interesat doar sa vorbeasca rusa, nu am fost informati din timp ca avem nevoie de camasi pentru a intra in apa …le-a spus doar rusilor, carora le-a si vandut in autocar camesi, unii dintre rusi cumparand chiar si zece bucati…
Asa ca mi-am suflecat pantalonii si am intrat in rau atat cat am putut…
Iordanul nu mi s-a parut a fi o apa atat de curata pe cat se povesteste, fiind mai mult tulbure, si desi se afla in pustietate, locul in sine are ceva frumos, poate semnificatia religioasa ii da un aer deosebit…ceva aparte de care sa iti aduci aminte cu placere.
Locul era aparat de soldati inarmati, toti tineri, dintre care, unele erau fete. Purtau vestimentatie militara, ghete destul de groase, iar afara erau cel putin 37 de grade…
Cu toate acestea erau prietenosi, fiind dispusi sa se lase fotografiati alaturi de turisti.
Dupa ce am asteptat circa o ora (timp in care rusii s-au botezat – o parte din ei -), ne-am continuat excursia spre Marea Moarta.
Iordanul va ramane ca una dintre amintirile frumoase din Tara sfanta!
Trimis de elenaadina in 15.06.14 20:06:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2023 Pustiul Iudeii si manastirea Sfantul Gheorghe Hozevitul — scris în 15.10.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- May.2023 Locurile sfinte de langa Marea Galileei — scris în 21.08.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 O experiență frumoasă — scris în 23.01.20 de Sabina Nina din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Dec.2019 De Crăciun în Israel — scris în 02.01.20 de CristiCrs din CRîMPOIA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 „Și a fost întuneric, și a fost lumină. Și a fost ziua a patra” — scris în 26.01.20 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Nu tot Israelul este religie – Rezervația naturală En Gedi — scris în 01.10.19 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 „Și a fost întuneric, și a fost lumină. Și a fost ziua a treia” — scris în 15.08.19 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ