ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.07.2014
DE GYL*
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: bucuresti
    ÎNSCRIS: 04.05.12
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    MAY-2014
    DURATA: 1 zile
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 2 MIN

    Simbioza Pestera - Natura

    TIPĂREȘTE

    Aflandu-ma intru-un minisejur la Bran, am pornit in "drumetie" cu masina spre satul Pestera. Din Bran pe soseaua in directia Pitesti, imediat dupa Moeciu de Jos vedem indicatorul spre Pestera, distanta dintre Bran si Pestera este de maxim 10 km. Soseaua ingusta incepe sa urce destul de abrupt, tranzitam satul Zbarcioara si continuam sa urcam paralel cu paraul care are aceelasi nume, Ca si in tot culoarul Rucar-Bran ocupatia principala din zona este oieritul, asa ca pe alocuri nu putem observa turmele la pasunat. Brusc drumul se plictiseste de asfalt si ne trezim pe un drum pietruit, care continua sa urce vartos, aproape pe furis cu ochii imprastiati in toate directiile, scaldati si rasfatati de privelisti suntem in Pestera. Satucul de intinde de-a lungul drumului si rasfirate ici-colo mai zarim casute mici-mici, parca de papusi, asa cum numai din copilarie imi mai aminteam. Satul in sine nu are nimic spectaculos, spectaculoasa este natura care ne dezvaluie adevarate desfatari ale ochiului si sufletului, privelistile sunt de-a dreptul unice, orizontul deschizandu-se atat dpre Muntii Piatra Craiului cat si spre Bucegi, ne afla poate in inima Parcului National Piatra Craiului. Cuvintele sunt de prisos.

    Drumul continua spre satul Magura (un alt satuc uitat de lume), putand inchide un eventual circuit coborand spre Zarnesti. Noi ne oprim aici considerand ca am solicitat destul biata masina. Ne aflam la aprox. 1000m altitudine. Lipit de gardul Pensiunii Pestera se afla un Indicator turistic care ne indruma catre Pestera Liliecilor, probabil ca de aici si numele satului. Urmam poteca si in 5,6 minute de mers cu ochii vraiste de pajisti inflorite, pasuni si vai strajuite de munti, ajungem la intrarea in pestera locuita de cateva specii de lilieci, nu intram dincolo de bolta mare care este un fel de vestibul al intunericului, deoarece fara cizme de cauciuc si sursa puternica de lumina ne -am supune inutil riscului. Datorita scurgerilor de apa de pe peretii pesterii in interior pe alocuri este un strat de argila umeda cleioasa, prin care nu se poate trece prea usor, ca sa nu mai vorbim de micile baltoace. In buna masura pestera probabil ca a fost vandalizata de-a lungul vremii, cand sa scrii Love si sa desenezi cate ceva era in mare voga. Spre ciuda unor astfel de "turisti" noi nu lasam nici gunoaie in urma si nici "desene rupestre", pur si simplu incheiem vizita incognito, asa cum bine ar fi s-o faca toata lumea.

    Impresie mai puternica decat aceasta vizita in Satul Pestera nu mi-au lasat-o nici plimbarile prin Moeciu de Sus, spre care drumul nu e groaznic, e catastrofal, nici Cheile Gradistei sau Simon. Dezvoltarea turistica a zonei a dus la aparitia mai multor pensiuni, multe dintre ele incadrandu-se in peisaj "ca nuca in perete", pacat.

    Fotografiile atasate deja sunt chiar mai graitoare ca ale mele asa ca.....


    [fb]
    ---
    Trimis de GYL* in 11.07.14 09:36:57
    Validat / Publicat: 11.07.14 11:35:15
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL PIATRA CRAIULUI.

    VIZUALIZĂRI: 2112 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GYL*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10550 PMA (din 16 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    4 ecouri scrise, până acum

    Testosu'
    [11.07.14 12:26:55]
    »

    @GYL: Intr-adevar privelistea din Pestera spre Bucegi si Piatra Craiului dar si peste vai si dealuri spre Magura si Sirnea este superba.

    Eu cand vreau sa dau o fuga pe week-end, la munte, dar sa fie si aproape de casa, Pestera este printre optiunile principale. Este o alternativa foarte buna la deja aglomeratele Moeciu de Sus, Bran, nu mai vorbesc de Valea Prahovei.

    O mica completare, daca-mi dai voie, la articol:

    din cate stiu, Zbarcioara este strada din Moeciu de Jos prin care se face accesul catree Pestera, nu este un sat (Comuna Moeciu are in componenta doar satele: Moeciu de Sus, Cheia, Moeciu de Jos, Drumul Carului, Pestera si Magura), iar Pestera nu este chiar in inima Parcului National Piatra Craiului, ci undeva la limita parcului.

    GYL*AUTOR REVIEW
    [11.07.14 13:03:38]
    »

    @Testosu: Multumesc de precizari, eu credeam ca asa cum se numeste paraul este si numele locului acela, despre care am crezut ca-i alt sat, poate m-am inselat. "Inima " Parcului era o figura de stil, ar fi trebuit ghilimele, e adevarat.

    Testosu'
    [11.07.14 13:22:54]
    »

    @GYL: este adevarat ca te simti in inima muntilor, fiind inconjurat de munti din toate partile, plus ca avantajul satului Pestera fata de Moeciu de Sus, cu care il comparam, este ca se afla si la o altitudine de aprox. 1000 m, cocotat pe deal de unde ai alta deschidere spre frumusetile inconjuratoare.

    De fapt din Pestera se poate ajunge si cel mai usor pe Vf. La Om (Piscul Baciului) care este cel mai inalt vf din masivul Piatra Craiului, spre deosebire de traseul prin Plaiul Foii, pe la Lanturi, care este mai spectaculos dar si mai dificil.

    Asa ca se poate considera Pestera in inima parcului, exact cum ai spus si tu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [11.07.14 17:37:56]
    »

    Nu e greșit să te referi la satul Zbîrcioara (sau Sbîrcioara). Probabil nu mai e considerat ca atare (deși nu văd de ce, un sat nu e o unitate administrativă separată ca să conteze limitele), dar în mod sigur a fost, iar destui de prin partea locului încă se referă la zonă ca la un sat separat.

    În tot cazul, amănuntul e nesemnificativ pentru cei interesați de frumusețea zonei.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    abancor, GYL*, Testosu'
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Peștera:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055788040161133 sec
    ecranul dvs: 1 x 1