GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cand m-am trezit in dimineata calda a zilei de 28 septembrie, stiam ca urma sa fac ceva extraordinar. Si am facut: i-am propus sotului meu sa mergem la munte dar nu oriunde ci la Bolboci. Isi dorea de mult sa vada lacul.
A doua zi am plecat pregatiti pentru doar o zi de aventura off-road pana la pestera si inapoi in Bucuresti. Ce a urmat mi-a depasit asteptarile iar punctul terminus al calatoriei, adica o noapte la hotel Pestera, l-am descris intr-in alt review postat acum cateva zile.
Inainte sa plecam am studiat o harta da se pare ca nu destul de bine deoarece am avut impresia ca singurul drum spre Pestera e DJ714. Am lasat in urma Sinaia si am mers cam 5 km pe un drum serpuit dar destul de bine asfaltat. La o bifurcatie drumul 714 mergea spre stanga iar 713 spre dreapta Scria desigur pe un indicator din dreptul lui 7130-spre Hotel Pestera, dar cine sa-l vada?
Am luat-o pe 714 si in scurt timp am intrat in jud Dambovita pe unde drumul face o bucla ocolitoare inainte de a reveni in jud Prahova. Cu surprindere am constatat ca am ajuns in satul Glod ajuns celebru prin filmul Borat cu Sasha Baron Cohen. Rar am vazut prin tara asta un loc mai uitat de Dumnezeu si mai rupt de orice urma de civilizatie.
Satul e locuit in majoritate de rromi dar cum si acestia se impart in mai multe categorii, acestia erau dintre cei mai inapoiati iar mizeria ce domnea peste tot era coplesitoare DE EVITAT! Drumul urca in panta serpuitoare destul de abrupt iar in multe locuri diferentele de inaltime ale terenului ma faceau sa cred ca am ajuns la un concurs off road. Ma mir ca nu s-a rupt masina in doua. Am iesit din glod si drumul a devenit ceva mai bland. Am avut pe partea derapta padurea iar dupa ce am trecut de sanatoriul Moroeni pe partea stanga s-a aratat privirilor noastre o imagine de vis: cariera de piatra Moroeni si o imensa vale impadurita ce se intindea la baza carierei. Pun si poze ca sa vedeti ce frumos este chiar daca nu sunt prea clare.
Dupa doua ore de mers am ajuns la intersectia unde drumul se despartea in doua si anume spre lacul Scropoasa si la dreapta spre lacul Bolboci si in continuare spre hotelul Pestera. Am mers spre Bolboci cu promisiunea ca vom merge si la Scropoasa in curand. Nu am mers cu mai mult de 30km/ora de cand am intrat in Glod si pana la aceasta raspantie deoarece asa cum v-am spus drumul e extrem de accidentat. Cand in sfarsit s-a terminat DJ713 am aflat si noi de ce nu mai mergea nimeni cu noi pe acel drum si chiar ne intrebam cum faceau ceilalti sa ajunga la Bolboci daca in urma noastra nu mai venea nimeni si am condus doua ore intr-o liniste absoluta.
Raspunsul a venit cand drumul nostru s-a unit cu 714, cel asfaltat pe vreo 10km si pe care venea un sir interminabil de masini. Am continuat drumul ceva mai alert pana la Bolboci iar de acolo fara alte incidente spre Pestera.
revin cu alt review joi 3-05 2012 despre Lacul Scropoasa Hotel Silvia Apart (din nou) si despre locuri bune unde vom manca bine (speram)
Trimis de rita in 19.04.12 22:16:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rita); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "Descopera zona Padina [si imprejurimile]" (deja existenta pe site);
@webmaster15: Multumesc tare mult pt indrumare. Nu m-am prea descurcat cu aceasta postare. O seara buna.
As dori să știu care este cel mai OK drum pentru a ajunge cu mașina mică la lacul Bolboci, să înțeleg că este și alt drum în afara de cel din Sinaia direcția sanatoriu Moroieni?
@sorindezmi: Da exista. Este dj 714. In atentia tuturor cititorilor: am facut o grava eroare in review ul de mai sus Rectific DJ 714 NU ESTE ASFALTAT DJ 713 ESTE ASFALTAT. Drumul asfaltat se formeaza di dreptul indicatorului Spre Hotel pestera dupa de parcurgi cei 5 km din Sinaia pana la acest indicator. Drumul asfaltat se face la dreapta cum vi dinspre sinaia si se intinde pe 10 km in serpentine iar apoi e drum de munte normal fara dificultate
@sorindezmi: De la pesteră, nu aţi urcat la Sfinxul si Babele din platoul Bucegi, aş dori să ştiu cum se poate ajunge?
@sorindezmi: Noi am urcat de la hotel Pestera pana la Babele si Sfinx pe jos. Cu masina nu stiu cum se urca dar daca mai poti astepa 30 de minute il intreb pe sotul meu care stie exact traseul pt masini si daca se poate ajunge de la Pestera la Babele.
@sorindezmi: Am intrebat. De unde se termina asfaltul pe drumul 713 faci dreapta nu stanga si scrie pe un indicator Piatra Arsa iar de acolo mai mergi cam 20 min si vei intalni un alt indicator pe care scrie acces interzis auto dar poti merge fara griji pt ca merg si cei cu jeepurile pt excursii. Merge cu orice masina am vazut Dacii, Matizuri etc
”... vei intalni un alt indicator pe care scrie acces interzis auto dar poti merge fara griji...
Normal. Ca indicatoarele sunt doar de frumusete iar niste reguli sunt facute doar sa fie incalcate. Oare cand ne va iesi din cap ideea aceasta? Si oare cand vom invata sa apreciem minunile patriei la adevarata lor valoare?
Sunt turisti care vin din toata lumea doar pentru a ne admira muntii, cu salbaticia si mirajul lor, nu pentru a vedea asfalturi, betoane, masini de lux sau mai stiu eu ce „minunatii” de genul.
Cu riscul de a deveni ironic, va spun ca oricum, in curand va veti putea bucura de munte in toata „splendoarea” sa, asta dupa ce veti parca masina chiar langa Babe. Chiar daca este o zona protejata, cat de curand acel drum va fi COMPLET ASFALTAT.
@urjanclaudiu: Asa si? Nu eu am fost cea care s-a dus cu masina pa acolo. Omul m-a intrebat si eu i-am raspuns. Desi scrie drum interzis auto, cei care fac excursii cu jeepurile din Busteni pana la Babele si chiar pana la Cruce au blat cu autoritatile din zona si merg ca nebunii pe acel traseu. Daca ati citit cu atentie ati observat ca eu am urcat pe jos portiunea Hotel Pestera-Babele. Dar poate am inteles eu gresit si nu ati facut aluzie la mine. O zi buna
@rita: Binenteles ca nu a fost vorba de nici o aluzie sau de vreo acuzatie la adresa dumneavoastra. E drept ca am plecat de la acel citat dar mesajul meu s-a dorit a fi o remarca la modul general. Eu sunt iubitor al drumetiilor montane si am o problema cu cei care, pur si simplu, distrug acesti frumosi munti, chipurile in numele „dezvoltarii turismului”.
Am citit ca ati mers pe jos si nu cu masina si cred ca placerea de a fi in mijlocul naturii, de a inspira aer curat, de a simti pamantul sub picioare a fost mult mai mare decat aceea de a sta pe un scaun si a vedea fugitiv peisajele din jur.
Va doresc sa aveti in continuare parte de carari insorite.
@urjanclaudiu: Aha ok. Scuze ca m-am aprins asa tare. Sunt innebunita dupa munte si salbaticie si nu as merge nici eu prea mult cu masina fiind adepta escaladelor si a drumetiilor dar o operatie recenta la glezna ma obliga sa iau masina. Numai bine va doresc.
@urjanclaudiu:
Aveţi dreptate dar nici nu intenţionam să merg cu maşina deoarece este zonă protejată şi doresc să fac mişcare în aer liber.
Am dorit doar să ştiu dacă de la peştera pot ajunge pe platoul Bucegi deoarece nu am mai fost în zonă dar semnalul de atenţie pe care l-aţi tras este perfect valabil pentru toţi iubitorii muntelui.
De la Sfinx am înţeles că se poate ajunge la cota 2000 cu telecabina ştie cineva preţul până acolo?
@sorindezmi: ”De la Sfinx am înţeles că se poate ajunge la cota 2000 cu telecabina ştie cineva preţul până acolo?
Da, cu telecabina până-n Buşteni, apoi cu trenul pân' la Sinaia, apoi iar cu 2 telecabine până sus la 2000... preţul mă tem că trece de 100 de lei de persoană, la aşa un traseu.
Pe jos faci cam 3...4 ore! (gratis).
”... să ştiu dacă de la peştera pot ajunge pe platoul Bucegi
@sorindezmi: De la Pestera pana pe platou, mai exact in zona Babele/Sfinx, se poate ajunge urmand un traseu turistic, marcat cu cruce albastra. Acest urcus dureaza in medie aproximativ o ora jumatate-doua ore dar depinde foarte mult de pregatirea fizica a fiecaruia. O alta varianta (mai comoda) ar fi folosirea telecabinei. Tarifele la telecabina pe care eu le stiu sunt:
Urcare sau coborare -18 lei/persoana (11 lei pentru copii); Urcare si coborare -31 lei (18 lei)
”De la Sfinx am înţeles că se poate ajunge la cota 2000 cu telecabina
Asa cum probabil ai dedus si din ecoul lui @Dragos, nu exista nici o posibilitate de a ajunge de la Sfinx la Cota 2000 doar cu telecabina. Ca sa fie mai usor de inteles, Sfinxul e in dreptul Busteniului iar Cota 2000 in dreptul statiunii Sinaia. Exista telecabine care fac legatura intre Busteni si Babele/Sfinx, respectiv Sinaia si Cota 2000. Din cate stiam ambele aveau aceleasi tarife si anume:
Urcare sau coborare -32 lei/persoana (18 lei pentru copii); Urcare si coborare -62 lei (31 lei)
Strict intre cele doua obiective mentionate (Sfinx si Cota 2000) exista doar posibilitatea de a merge pe jos, pe un traseul destul de usor de abordat, marcat cu banda galbena si care urmeaza cursul Cabana Babele-Cabana Piatra Arsa-Cota 2000.
Drumetie frumoasa!
@Dragos: Multumesc foarte mult sunteţi foarte amabil nici nu mă aşteptam la aşa multe detalii... Stimă şi Respect Domnule
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2020 Prin Canionul Horoaba spre Cascada Doamnelor — scris în 23.06.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Amfostacolo... haiducie curata! — scris în 15.03.19 de mihali din BALş [OT] - RECOMANDĂ
- Oct.2017 Elegie de toamnă — scris în 25.10.17 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Jeep Safari: traseu Cheile Zanoagei-lacul Bolboci-Padina-Pestera — scris în 04.09.16 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Sfintirea apei Ialomitei cu dejectiile fosei casei parohiale — scris în 06.04.16 de gabdanz din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Zona frumoasa — scris în 03.09.15 de comisarul din BRASOV - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Excursie pentru copii - Turbaria Laptici. Pestera Ialomitei (Ialomicioarei). — scris în 31.08.15 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ