ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.02.2022
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Neresheim și abația din deal

TIPĂREȘTE URM de aici

Cu ocazia vizitei mele din Germania dimineața fiind ocupat cu serviciul în fiecare după masă m-am folosit de timpul rămas câteva ore bune de la 14.00 până la lăsarea întunericului. A venit și rândul Neresheimului o mică localitate dar cu un obectiv pe măsură și magnifică bazilica și mânăstirea Neresheim.

Despre Neresheim

Neresheim un mic oraș cu 7900 locuitori se află la 23 km de Aalen la marginea estică a masivului Scwäbische Alb, la 503 m altitudine deasupra mării. Ca și acces am folosit și drumuri secundare/scurtături dinspre Aalen (L1084) Neresheim se află la drumul național 466.

Prima atestare documentată apare în anul 1095 atunci se înființa abația pe dealul din apropiere. Precum ciupercile au crescut și casele din jur și iată în 1350 Neresheimul la rang de oraș. Calea ferată se înființa în 1900 Härtsfeldsbahn se chema și făcea legătura între Aalen și Dillingen.

Vizita orașului în după amiaza unei zile de septembrie însorite a fost foarte plăcută. Am parcat lângă Stadtpark (parcul orașelului) din nou una fără plată și cu locuri libere. Am făcut un scurt circuit pe jos între clădirile isotrice și tipice pentru această zonă după care m-am deplasat cu mașina până sus la abație. În parcul orașului frumos îngrijit găsim o biserică istorică catolică, Friedhofskirche se cheamă.

După aceea am urcat în zona primăriei unde există Marienplatz (Piața Maria) Aici găsim în afară de clădirile care toate mi-au părut interesante clădirea primăriei, Biserica Sf Maria Muzeul Härtsfeld, multe locuri de mâncat și de băut. În piață erau niște căsuțe cu obloanele trase probabil se vor deschide la anumite târguri, sărbători. Terasele erau goale iar în jur o liniște de pandemie. Mai multe persoane în schimb se aflau în parc. Înainte să mă întorc la parcare am văzut și gara istorică Härtsfeld.

Abația

Ordo Sancti Benedicti (OSB prescurtat) este un ordin călugăresc catolic, abația din Neresheim s-a înființat în 1095. Nu arăta ca în prezent toate cele văzute s-au dezvoltat/construit în timp. De exemplu bazilica romană s-a construit între 1126-1190. Bazilica din prezent a fost construită între 1747-1792.

Ce găsim acolo în prezent? Se poate urca cu mașina până la parcarea amenajată. Această parcare se află în afara zidurilor și nu se plătește. De asemenea nici vizita bazilicii și curții nu se taxează în schimb nu am reușit să vizitez mânăstirea în sine acesta se poate organiza doar în grupuri cu ghid și cu o programare prealabilă. Cu această ocazie se poate vizita și muzeul mânăstirii detalii despre acesta se pot vedea în linkul atașat mai jos. Grupurile de turiști/vizitatori trebuie să fie de 15 persoane iar o persoană va plăti 5 euro, copii nimic. Dar consider că nu am pierdut prea mult punctul forte sînt aici bazilica în sine vechile ziduri de pe vremea romanică, curtea.

Fortul Neresheim are o formă ciudată aproape de pentagon are 4 curți interioare din care 3 mai mici nu sînt accesibile sînt pentru călugări și personal administrativ. Poarta spre interior se află pe sub un corp de clădire prelatul. La dreapta de prelat și poartă găsim intrarea pricipală în mânăstire acolo unde se poate intra doar cu vizită ghidată. Lipită de mânăstire se află bazilica. Lângă prelat la stânga găsim o bibliotecă, locuri de cazare (nu cunosc condițiile dar intrând pe saitul mânăstirii se pot afla abtei-neresheim.de) o sală de mese, toaletele, un restaurant/terasă (erau ceva oaspeți) În curtea administrativă am văzut numeroase utilaje agricole semn că abația dispune și de ceva pământ care este cultivată cu diferite de-ale gurii.

Michaelsbrunnen (fântâna istorică Michael) se află în mijlocul curții. O panoramă cu vederea Neresheimului de sus precum și împrejurimile se pot observa de aici sau din diferite puncte ale abației. Înconjurând bazilica vom ajunge la cimitirul istoric.

Bazilica

Fundația bazilicii are formă de cruce latină. Dacă la început stilul arhitectural era cel romanic în 1695 a avut loc o trasformare în stilul baroc. Arhitectul bazilicii a fost Baltazar Neumann. Pictura a fost realizată de Martin Knoller. Orga principală a fost construită în 1797 de către Johann Nepomuk Holzhey.

Dimensiuni: Lungime 83 m Lâțime 35 m Înălțime32 m. Cupola centrală are diametrul de 24 m.

Mai multe nu scriu trebuie să vedeți fotografiile atașate.

Restaurantul mânăstirii

În restaurant se putea intra/lua loc la terasă doar după prezentarea certificatului covid. Prețurile erau ca în Germania dar nu așa exagerate. Astfel o ciorbă se putea mânca la costul a 4 euro, o salată simplă la fel, o salată cu de toate 11 euro, meniu vegetarian între 8-9 euro, fel principal de mâncare între 10 - 23,8 euro, mic dejun 7,5 - 8,9 euro.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 08.02.22 22:26:59
Validat / Publicat: 08.02.22 23:14:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 158 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Marienkirche interior
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

elenaadinaPHONE
[09.02.22 09:31:39]
»

Mi-au plăcut și pozele și articolul!

Felicitări! ????

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[09.02.22 16:08:13]
»

@elenaadina: Multumesc. Exact acum 9 ani am mai fost o data acolo. Atunci am vizitat si muzeul din abatie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, elenaadina
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Aalen:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067599058151245 sec
    ecranul dvs: 1 x 1