ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.06.2011
DE Cris
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.04.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Doua zile in paradis

Ilustrație video-muzicală
Thanos Petrelis - Pos ksexniete kati san esena
TIPĂREȘTE

Prima parte o puteti gasi daca dati un click aici

Ziua II Am plecat din Tsilivi pe acelaşi drum ca în ziua precedentă, am trecut iarăşi prin Alykanas şi Alykes iar de aici am mers înainte spre Xigia. Drumul trece prin pădure, dar este extrem de frumos, când urcă, când coboară şi este plin de serpentine. Trebuie să aveţi mare grijă, aşa cum am mai spus, pentru că atunci când am trecut noi era o maşină în râpă, sus era curbă şi probabil din cauza vitezei şoferul nu a mai apucat să vireze.

După ce mergem o porţiune cu marea pe partea dreaptă vedem indicatorul spre Xigia Beach. Din şoseaua principală se intră în dreapta pe un drum forestier care coboară spre plajă. Drumul este destul de abrupt şi plin de pietre, dar nu am avut probleme. La un moment dat am ajuns într-un loc amenajat pentru parcare şi de acolo am continuat călătoria pe jos. Drumul trece pe lângă un chioşc, care are amenajată în faţă şi o mică terasă acoperită. Aici am văzut că servesc atât băutură cât şi câte ceva de mâncare, lucru absolut necesar, pentru că plaja este izolată, nu există alte taverne sau magazine în zonă.

Pe măsură ce ne apropiem de plajă se simte mirosul de sulf şi îmi aduc aminte că am citit că la Xigia este apă sulfuroasă. Plaja este foarte frumoasă, cu pietriş şi este izolată şi sălbatică. De fapt sunt două plaje la Xigia, pe a doua am văzut-o doar de sus, atunci când am plecat. Amândouă sunt la fel de frumoase şi sălbatice.

De la Xigia am plecat mai departe spre nordul insulei, iar următoarea oprire a fost la Makris Gialos. Aici am găsit iarăşi o plajă extrem de frumoasă, cu pietriş. Maşinile se parchează pe marginea drumului, aproape de plajă. Peste drum am văzut câteva taverne frumoase, aşa că dacă plănuiţi să petreceţi o zi întreagă pe această plajă aveţi unde să mâncaţi. De la Makris Gialos puteţi lua bărcuţe care să vă ducă la Navagio şi Blue Caves.

După ce am văzut şi am fotografiat zona am plecat mai departe spre Agios Nikolaos. Ajunşi în port am văzut o grămadă de parcări amenajate pe marginea mării. Am lăsat maşina undeva la umbră, pentru că aici plănuiam să stăm mai mult. Agios Nikolaos este un loc care pe mine personal m-a fascinat, peisajul este extrem de frumos, parca eram în altă lume. Pe partea stângă sunt mai multe taverne şi cafenele, care mai de care mai frumoase. Pe dreapta, chiar pe malul mării sunt amenajate terase pe care puteţi să staţi să beţi o cafea şi aveţi şi o frumoasă panoramă a portului. Printre terase, din loc în loc sunt amenajate gherete de unde puteţi cumpăra bilete pentru croaziere la Navagio şi Blue Caves. Normal că după plimbarea la Navagio din ziua precedentă nu puteam rata asta, aşa că am cumpărat şi noi bilete pentru a merge la Blue Caves cu o barcă cu fundul de sticlă. Pentru 2 persoane am plătit 16 euro. Cum bărcuţa pleca peste 20 de minute ne-am oprit pe o terasă şi am savurat un frappe (2,5 euro).

La ora stabilită ne-am prezentat la barcă şi am plecat entuziasmaţi spre Blue Caves. Această excursie v-o recomand la fel de călduros ca şi excursia la Navagio.

Barca porneşte de-a lungul insulei iar peisajul pe care îl vezi în faţa ochilor este extrem de frumos şi apa este de un albastru ireal. Prin gemuleţul de sticlă de pe fundul bărcii puteam vedea tot ceea ce se află sub apă: peşti, stânci, vegetaţie. Interesant a fost la un moment dat, când căpitanul a oprit barca şi ne-a rugat pe toţi să privim prin gemuleţul de sticlă. Oprise în aşa fel încât jumătate de barcă era în apă de 3 metri, iar cealaltă jumătate în apă de 12 metri. Într-o parte se vedea fundul apei aproape, iar în cealaltă parte parcă era hăul. A fost extrem de interesant. Încet, încet ne apropiem de peşteri şi intrăm cu barca în multe dintre ele. Totul este foarte frumos, căpitanul nostru ne prezintă toate locurile pe care nu trebuie să le ratăm atunci când filmăm sau facem poze. Barca ne duce spre Cape Skinari după care se întoarce, aşa că mai putem admira încă o dată peşterile, fără a mai intra în ele. La un moment dat, atunci când ajungem mai aproape de peşteri opreşte barca şi ne invită să sărim în apă pentru o baie. Bineînţeles că nu am aşteptat să spună de două ori şi am intrat (nu am fost atât de curajoasă să sar) în apă. Din păcate doar 5 persoane am fost mai curajoase, restul au stat în barcă şi au făcut plajă sau poze. Mai rău a fost atunci când s-a dat adunarea pentru că nu ne venea să mai ieşim din apa aceea minunată. Ajunşi în port ne-am luat la revedere de la cel care ne-a oferit plimbarea aceasta excelentă, ne-am luat maşina şi am plecat mai departe.

Următoarea oprire a fost la Cape Skinari unde am mers până la far, iar la 200 metri de acesta este o moară de vânt şi lângă ea o tavernă cu o panoramă superbă.

De la Cape Skinari am lut-o încet spre Volimes, pentru a vedea Navagio şi de sus, de la balcon. După ce ieşi din Volimes drumul este plin de indicatoare care te îndreaptă către Navagio (Shipwrek) . Aici există parcări amenajate şi sunt multe locuri în care se vând produse tradiţionale care de care mai apetisante. Totuşi preţul acestora este mai mare decât preţurile pe care le-am găsit în satele prin care am trecut aşa că nu merită să cumpăraţi nimic de acolo. După ce am studiat un pic oferta ne-am îndreptat spre balcon, nerăbdători să revedem minunata plajă pe care cu o zi înainte am petrecut clipe de neuitat. Odată ajunşi acolo am rămas muţi în faţa frumuseţii naturii. Adevărul este că nici o fotografie din lume nu te poate pregăti pentru ceea ce ce vezi şi ce simţi atunci, în acele momente. Balconul este suspendat la mare înălţime, atunci când priveşti în jos simţi un nod în stomac dar nu mai ştii dacă este de la frica de a te afla atât de sus sau de la emoţia provocată de minunile naturii. Am plecat de acolo trişti pentru că nu putem sta mai mult, dar cu sufletul plin de frumuseţe şi bucurie.

Drumul ne poartă iar spre satele de munte pe care le-am străbătut şi cu o zi înainte: Anafonitria, Maries, Exo Hora. De data asta am oprit în Exo Hora pentru a vedea şi fotografia cel mai mare şi mai bătrân măslin de pe insulă. Nu aveţi cum să îl rataţi, şoseaua trece exact pe lângă el.

În Exo Hora, ca şi în Anafonitria veţi găsi multe magazine cu produse tradiţionale şi suveniruri. Dar ceea ce mi-a plăcut mie mult este o tavernă extraordinar de frumoasă, cu o terasă plină cu flori, pe care am remarcat-o cu o zi înainte, tavernă care se află exact lângă măslin. Nu am putut rezista tentaţiei de a ne opri acolo pentru a savura câte un frappe şi o prăjitură (pe două frappe-uri şi două prăjituri am plătit 9 euro).

Din Exo Hora am plecat spre Agios Leon şi Kiliomeno, având ca destinaţie finală insula Korakonisi. Din Kiliomeno se iese de pe şoseaua principală şi se intră pe un drum secundar asfaltat care coboară spre mare. Maşina am parcat-o chiar în locul în care se termină asfaltul şi de acolo am plecat pe jos, pe un drum forestier, mergând destul de mult până să ajungem la stânci, iar de aici drumul coboară destul de abrupt. Sunt scări amenajate cu bară de protecţie pe margine. Dacă la coborâre mai e cum mai e la urcare este destul de greu, dar părerea mea este că merită efortul.

Insula Korakonisi este o insulă micuţă şi nelocuită şi se află la ,,un pas distanţă” de insula Zakynthos. Jos, între cele două insule se poate face plajă pe stânci, noi am avut surpriza să găsim acolo două persoane care veniseră cu scuterul. Peisajul este de vis aşa că vă recomand să nu rataţi o vizită aici.

De la Korakonisi am plecat spre Laganas pentru a vedea staţiunea şi pentru a vizita insula Agios Sostis.

Agios Sostis este o insulă legată de Laganas printr-un pod. După ce îl traversezi urci nişte scări săpate în stâncă şi destul de abrupte. Intrarea pe insulă costă şi anul acesta tot 4 euro de persoană, la intrare ni s-au dat două cartonaşe pe baza cărora am putut comanda de la bar câte o băutură (bere sau suc).

Insula are multă verdeaţă, sus am găsit un bar şi mai multe terase foarte frumos amenajate. Pe partea cealaltă a insulei se coboară pe scări iar jos este o mică plajă şi mai există încă un bar. Dacă sus în faţa ochilor ai o panoramă superba a Laganasului, de jos poţi vedea insula Marathonisi. Din păcate noi am ajuns pe la ora 16.30 şi nu am mai putut coborî la barul de jos pentru că se pregăteau pentru nuntă şi accesul turiştilor nu mai era permis, aşa că ne-am mulţumit să privim şi să fotografiem de sus.

După ce am părăsit insula am mers să vizităm şi Laganasul, staţiune care mie mi-a plăcut foarte mult şi care seamănă cumva cu Tsilivi, doar că este mai mare decât aceasta.

Plaja în schimb nu mi-a plăcut foarte mult în zona în care am ajuns noi (nu vreau să generalizez pentru că plaja este foarte lungă şi e posibil ca în alte părţi să fie altfel), nisipul era bătătorit. Dar este amenajată cu şezlonguri şi umbrele, care costau 7 euro pt 2 persoane, sunt multe centre de sporturi de apă iar pe margine multe terase, care de care mai frumoasă.

Şi pentru că nu puteam încheia altfel această zi minunată pentru seară am planificat să mergem la Keri pentru a vedea apusul de soare şi cel mai mare steag al Greciei. Ajunşi acolo aveţi mai multe opţiuni pentru a putea petrece timpul până apune soarele: este o tavernă frumoasă la care puteţi sta să mâncaţi dar care era foarte aglomerată atunci când am fost noi, mai sus de tavernă este o rulotă de la care puteţi să cumpăraţi ceva de băut şi care are scaune puse chiar pe margine sau puteţi să coborâţi prin vegetaţia pitică de pe deal şi să vă aşezaţi pe stânci pentru a putea admira spectacolul oferit de natură.

Orice variantă aţi alege cu siguranţă veţi avea o seară superbă, chiar dacă veţi avea ghinionul, aşa cum am avut noi, ca cerul să nu fie perfect senin.

Cam asta am reuşit să facem în cea de-a doua zi petrecută pe insulă, a fost o zi frumoasă, în care am văzut multe locuri minunate, am făcut multe poze şi am strâns multe amintiri.

Ziua III Pentru că în primele două zile am reuşit să parcurgem estul, nordul şi vestul insulei, cea de-a treia zi am rezervat-o pentru sudul insulei, pentru a vizita plajele peninsulei Vasilikos.

Prima oprire a fost în Argassi, pentru a vedea şi această staţiune care ar fi fost una dintre variante atunci când am cumpărat biletele. Am găsit o staţiune micuţă, destul de înghesuită şi cu o plajă extrem de mică. Totuşi plaja este cu nisip şi este amenajată cu şezlonguri. Însă ca să suplinească lipsa plajei, de-a lungul mării este plin de taverne şi baruri care au piscine şi care oferă şezlonguri gratuit (contra unei consumaţii). Oricum părerea mea despre staţiune este subiectivă, am avut în autocar multe persoane care au stat în Argassi şi care erau extrem de încântaţi de ceea ce au găsit acolo.

Plecând mai departe şi intrând pe peninsulă, prima plajă la care am oprit a fost Porto Zoro. Din şoseaua principală se face stânga pe un drum asfaltat care coboară până la plajă. Aici este amenajată o micuţă parcare iar lângă parcare este o tavernă. Plaja este extrem de mare, de frumoasă şi are nisip fin. Partea din faţa tavernei este neamenajată, aici puteţi sta cu prosopul dacă doriţi iar copii se pot juca în voie.

Restul plajei este plin de şezlonguri şi umbrele, iar în spatele plajei cu nisip este şi o porţiune de iarbă pe care găsiţi şezlonguri.

Banana Beach este următoarea plajă la ca am oprit. Şi aici găsiţi o parcare foarte mare la marginea plajei iar dacă nu este aglomerat sau dacă ajungeţi devreme puteţi parca maşina la umbra pinilor. Lângă parcare este şi un restaurant cu terasă, preţurile aici sunt cu 1-2 euro mai mari decât la tavernele din staţiuni.

Plaja este superbă, mare, cu nisip fin, amenajată cu şezlonguri şi umbrele. Este o plajă pe care mi-ar plăcea să petrec o zi întreagă.

Plaka Beach este o plajă mult mai micuţă dar frumoasă, cu nisip fin, amenajată cu şezlonguri şi umbrele. Şi aici găsiţi loc de parcare şi există şi o tavernă dacă vreţi să luaţi masa.

Agios Nikolaos, următoarea plajă vizitată este excelentă, iarăşi o plajă pe care merită să staţi o zi întreagă. Este cu nisip fin, amenajată cu şezlonguri şi umbrele, există şi un centru de sporturide apă. Pe faleza plină de palmieri sunt mai multe taverne cu terase. De la şi înspre această plajă există un autobuz gratuit pentru turiştii din Argassi, Laganas şi Kalamaki, orarul acetuia îl găsiţi afişat în staţiile de autobuz din staţiuni.

Plaja Gerakas este o plajă absolut superbă dar care era şi cea mai aglomerată. Sus este o parcare mare care era foarte plină, cu greu am găsit loc deşi era abia început de sezon. La intrare pe plajă sunt o multime de panouri care te informează că te afli într-o zonă protejată. Ca să ajungi la plajă trebuie să cobori pe un podeţ de lemn iar jos ne aşteaptau voluntarii care se ocupă cu protecţia broaştelor ţestoase şi care ne-au dat trei pliante, două cu instrucţiuni clare despre ce avem voie (sau mai bine zis ce nu avem voie) să facem pe plajă şi unul cu informaţii despre broscuţele Caretta caretta. Oricum aceşti oameni sunt de admirat pentru munca depusă şi sper ca eforturile lor să dea roade. Oricum pe lângă pliante am fost instruiţi şi verbal că nu avem voie să stăm decât pe malul mării şi doar până la ora 19. După ce am terminat instruirea am avut timp să admirăm plaja şi am rămas muţi văzând cît este de frumoasă. Plaja este într-un golf iar peisajul este de vis. Deşi este o plajă foarte lungă şi lată spaţiul destinat plajei este relativ mic, aici găsiţi sezlonguri şi umbrele la preţul de 8 euro şi dacă vreţi să staţi pe prosop puteţi face asta doar pe malul mării.

Ei, şi la urmă am lăsat plaja pentru care am avut rezervată mai mult de o jumătate de zi, plaja despre care citisem multe impresii aici pe site şi pe care nu aş fi vrut pentru nimic în lume să o ratez: plaja Dafni. Pentru a ajunge la aceasta de la Gerakas a trebuit să facem drumul din nou până aproape de prima plajă (Porto Zorro) şi înainte de a ajunge la aceasta să facem dreapta pe un drum secundar. Nu aveţi cum să rataţi acest drum pentru că la şosea sunt foarte multe indicatoare. Drumul este la început asfaltat dar nu vă bucuraţi prea tare pentru că nu durează mult şi se intră pe un drum forestier care urcă destul de mult şi apoi coboară, un drum îngust şi plin de serpentine. Din loc în loc pe drum găsiţi săgeţi cu numele celor două taverne care sunt pe plajă. Noi am ales, tot la recomandarea celor care au mai fost şi cărora le mulţumesc, taverna Porto Mella.

Din momentul în care intri pe poartă paşii te poartă pe o alee înconjurată de verdeaţă şi flori, treci pe lângă cuptorul în care se coace pâinea servită la masă şi ajungi în curte. Aceasta este plină de verdeaţă, în spate este barul şi în faţa acestuia sunt mese aşezate la umbră. Imediat lângă mese sunt şezlonguri şi umbrele pe care poţi sta gratuit dacă eşti clientul tavernei. Din această curte se ajunge pe plajă, care este cu nisip dar partea dinspre mare este cu pietre. Plaja este destul de îngustă, dar lungă iar priveliştea este de vis.

După ce am studiat împrejurimile şi ne-am minunat de frumuseţea locului am hotărât să luăm masa. Aici din păcate nu au prea strălucit, probabil datorită faptului că fiind început de sezon nu aveau încă foarte mulţi clienţi. Dar, după ce am primit meniurile şi am stat 10 minute să ne hotărâm ce să alegem atunci când am comandat ne-au spus că nu au nici unul din felurile dorite, cerându-şi bineînţeles scuze că au uitat să ne spună. Aşa că până la urmă am mâncat souvliaki de porc, am luat o sticlă mare de apă minerală, un pahar de vin roşu şi doua frappe-uri şi totul a costat 18 euro. Din partea casei am primit bineînţeles pîine de casă şi un sos de roşii cu usturoi. Deci mâncarea a fost foarte ieftină dar nu pot spune că a fost bună, poate am avut noi ghinion (oricum s-au scos cu pâinea care a fost excelentă).

Aici la Dafni am petrecut câteva ore bune în care ne-am relaxat la umbră, totul este atât de rustic şi de frumos încât ai impresia că timpul stă în loc. Dar cum nu e totuşi aşa a trebuit să plecăm într-un final către următoarea staţiune pe care doream să o vedem: Kalamaki.

Aici ne-am plimbat pe strada care duce la plajă, am descoperit o staţiune plină cu taverne şi magazine, plină de flori frumoase. Am mers un pic şi la plajă, aceasta este îngustă dar lungă, nisipul nu este chiar fin şi are o culoare închisă. Plaja era amenajată cu şezlonguri care aici costau 7 euro. Oricum staţiunea ne-a plăcut mult.

Şi cum o zi minunată nu puteam să o încheiem decât într-un mod la fel de plăcut ne-am hotărât ca seara să o petrecem în Zante. Însă, cum după o vizită la Dafni maşina trebuie neapărat spălată, pentru că este plină de praf, am oprit întâi la o spălătorie. După ce am întrebat la mai multe benzinării, la care preţul era de 6-8 euro, am găsit o spălătorie expres, pe drumul spre Tsilivi, unde spălatul maşinii este 4 euro

Primul lucru pe care am vrut să-l facem în Zante a fost să mergem la Bohali. Deşi drumul până acolo a fost pustiu, atunci când am ajuns la Bohali am fost surprinşi să găsim terase extrem de animate şi aglomerate. Panorama pe care o veţi avea în faţa ochilor va fi superbă. De aici se poate vedea întreg oraşul Zante, seara este o feerie de lumini.

După ce am coborât de la Bohali am luat masa la taverna Dimitris, tavernă despre care ştiam tot de aici de pe site şi pe care ne-am propus de acasă să nu o ratăm. Aici am luat cea mai bună masă din Zakinthos iar Dimitri este un om cu un suflet mare pe care merită să îl cunoaşteţi. Am comandat stiffado de iepure (excelent), musaka şi o carafă de 0,5 l, iar din partea casei am primit încă o carafă de vin iar la sfârşit a venit să ne întrebe ce dorim din partea casei, orice vrem noi: prajitură, îngheţată, Metaxa, cafea. Am ales o baclava şi o cafea, iar tot ce am mancat a costat 24 euro. Mâncarea este excelent gătită iar porţiile foarte generoase.

Cam asta a fost aventura noastră pe insulă, restul zilelor am stat în Tsilivi, am făcut plajă şi baie iar seara ne-am plimbat prin staţiune.

Concluzie: insula este extrem de frumoasă şi merită să îi descoperiţi toate secretele. Nu contează în ce direcţie o luaţi atunci când vreţi să vă plimbaţi pentru că în orice parte veţi merge nu veţi găsi decât frumuseţe.

Celor care se pregătesc să plece anul acesta în Zakynthos le doresc să aibă un concediu de vis şi să vină de acolo cel puţin atât de încântaţi ca şi noi.


[fb]
---
Trimis de Cris in 16.06.11 22:56:08
Validat / Publicat: 17.06.11 06:31:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Thassos
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8393 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P40 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33950 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[17.06.11 06:30:05]
»

Cu inspiratia de la ora asta, am atasat melodia de mai sus. Daca nu iti place, o putem schimba!

CrisAUTOR REVIEW
[17.06.11 06:43:12]
»

Multumesc pentru melodie, e superba

georgiana
[17.06.11 08:22:16]
»

Bine ai venit in grupul celor mai mari iubitori de Zakynthos!

Chiar esti extraordinara cum ai putut tu cuprinde totul in doar 7 zile, lucru ce eu abia am reusit sa vad intr-o luna, adica in doua sejururi, in 2008! Chiar nu ai uitat nimic!

La Capul Skinari ati ajuns usor? Te intreb pentru ca noi tot ne-am invartit, indicatoarele lipsind cu desavarsire in 2008, in zona aceea. Iar drumul era plin de capre obraznice, care se incapatanau sa doarma pe sosea! Si acolo de la far erau niste trepte care coborau pana la mare si in timpul coborarii poti admira un peisaj spectaculos, iar in fata poti vedea, daca e senin si insula Kefalonia!

Inca o data felicitari pentru ca ai stiut cum sa descoperi tot ceea ce era important aici. Sunt convinsa ca acum, nici noaptea nu te mai visezi in Romania, ci tot pe soselele intortocheate ale Zakynthosului, sau inotand in apele de un albastru ireal de la Blue Caves sau de la Navagio!

Iar eu azi... voi ofta dupa vremurile care s-au dus... si dupa Zakynthos. Maine si luni inca doua fete vor pleaca spre aceasta destinatie si cand se vor intoarce, iar ''ne vor tortura'', ca si tine cu povesti asemanatoare!

Felicitari si pentru fotografiiile deosebite!

CrisAUTOR REVIEW
[17.06.11 08:37:03]
»

@georgiana, ce sa fac daca am avut profesori buni .

Pentru ca am gasit atatea informatii aici, pe site, a fost foarte usor sa reusim sa vedem cat mai multe locuri frumoase.

La Cape Skinari am ajuns usor, fara probleme, dar au fost multe locuri in care ne-am ratacit.

Cateodata indicatoarele erau acoperite partial de vegetatie si le mai scapam sau eram pur si simplu absorbiti de frumusetea peisajelor si uitam sa intram pe drumul bun. Dar asta nu a fost o problema, chiar radeam si spuneam ca e atat de frumos acolo ca trebuie sa trecem de doua ori

motaneata
[17.06.11 09:34:07]
»

@pacurarcris,

Sper sa nu se supere @Admin, eu am ales acest review ca Minighid Amfostacolo pentru destinatia Zakynthos! Excelent scris, am gasit o multime de detalii folositoare chiar si mie, care am cutreierat fiecare colt al insulei. As zice ca oricine are o harta si cele doua review-ri scrise de tine despre Zakyntos, se va descurca fara probleme in aceasta frumoasa insula.

Ei, acum intelegi de ce am insistat atat de mult in recomandarea mea de a merge acolo neaparat cu masina?

Dupa o asemenea vacanta te gandesti, probabil, ca va fi greu sa hotarasti unde vei merge anul viitor. Nu-ti fa probleme, Kefalonia sau Santorini te asteapta!

Admin
[17.06.11 09:43:58]
»

Articolul de fata este deja selectat ca MiniGhid AmfostAcolo, prin prima parte a lui, scrisa aici: click aici

Am decis nu cu mult timp in urma ca in cazul unui review scris in mai multe episoade sa nu mai selectam fiecare parte ca si MiniGhid; e mai bine ca in lista MiniGhidurilor sa apara doar primul episod, cititorul putand apoi parcurge usor recomandarile in ansamblul lor urmarind linkurile de legatura intre segmente (daca procedam altfel, dat fiind faptul ca articolele se afiseaza in ordinea descrescatoare a datei la care au fost incarcate, un cititor ar fi intrat prima data pe episodul doi si abia apoi pe episodul 1)

CrisAUTOR REVIEW
[17.06.11 09:49:46]
»

@motaneata, iti multumesc mult de tot.

Da, acum am inteles ce ai vrut sa spui despre masina, si eu cred ca este absolut necesara pentru ca sa te poti misca si sa poti vedea toate frumusetile pe care insula ti le ofera.

Cat despre urmatorul concediu, chiar este greu sa alegem, Kefalonia si Santorini raman deocamdata un vis, care sper ca se va implini intr-un final.

sandu.53 CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[17.06.11 12:58:59]
»

ce incantare sa citesti un review atat de frumos scris cu mult suflet dar si bine documentat... este foarte util si... gata m-ai convins anul viitor merg si eu acolo... iar pozele cu albastrul superb al marii te cuceresc de la bun inceput!

iti multumesc pt. acest minunat review!

CrisAUTOR REVIEW
[17.06.11 13:53:00]
»

@sandu. 53 iti doresc din tot sufletul ca la anul sa mergi in Zakynthos, nu vei regreta nici o clipa.

Dar sper ca vei alege sa mergi cu masina, pentru ca daca drumul cu autocarul ti s-a parut lung si obositor pana in Thassos, trebuie sa stii ca cel pana in Zakynthos este mult mai lung.

bigu_2006_rapid
[25.02.12 21:13:46]
»

@pacurarcris: @pacurarcris: buna seara! am indraznit sa va intreb cate ceva mai ales pentru ca dupa 5 ani de... Turcia, eu si sotia mea ne-am hotarat ca in acest an sa alegem Zakhinthos si in speta Grecia, mai ales ca in ultimii 3-4 ani am amanat mereu din diferite motive sa vizitam... Elada, motive sa zicem care tineau de situatia politica sau incendii care erau pe acolo! Am gasit hotel in Tsilivi sau in Laganas dar nu asta este important acum pentru mine! important pentru mine este ca in sejurul meu sa vad cat mai multe dintre frumusetile locului si tocmai de aceea vreau sa intreb despre 2 locatii pe care neaparat vreau sa le vad, tot ce as mai putea vedea in plus le-as considera... bonus! daca poti sa imi spui, de exemplu cred ca voi alege mai mult ca sigur un hotel din Tsilivi, cum pot ajunge de aici la plaja Navagio sau la Blue Caves? Mor sa fac baie in mare in aceste locuri! o mica descriere a drumului sau cum as putea ajunge (trb. sa spun ca ma voi deplasa pe jos de la hotel) cu vreun maxi-taxi din ala de-al lor ca nu stiu cum le zice acolo (de ex. in Kusadasi le spune Sehirici) pana in port sau locul de unde se pleaca in... croaziera spre cele 2 locatii (NAVAGIO SI BLUE CAVES). Ce fel de barca ma sfatuiesti sa iau, pretul croazierei, orice sfat il voi primi cu bucurie! multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
CrisAUTOR REVIEW
[25.02.12 22:26:29]
»

@bigu 2006 rapid, daca nu aveti masina si nici nu vreti sa inchiriati una, cel mai bine este sa mergeti in excursiile organizate de agentiile de turism. In fiecare statiune sunt multe agentii, aveti de unde alege.

Pentru a ajunge la Navaggio, va recomand sa mergeti in croaziera in jurul insulei, excursia costa anul trecut la inceputul lunii iunie, 17 euro de persoana. Vor fi cateva opriri pentru baie si o oprire de aproximativ o ora jumatate la Navaggio. Cei de la agentie o sa va ia cu un autocar din statiunea in care sunteti cazati si o sa va duca in port, iar seara o sa va aduca inapoi in statiune.

Pentru Blue Caves, dar si pentru a vedea frumusetea insulei, puteti alege sa faceti turul insulei cu autocarul, anul trecut costa 15 euro de persoana. Cand o sa ajungeti in Agios Nikolaos, veti putea cumpara bilete pentru Blue Caves (8 euro de persoana).

Eu am inchiriat o masina, insa parintii mei, care au fost la 2 saptamani dupa mine, au facut aceste doua excursii si au fost foarte multumiti. Cel mai bine ar fi ca excursiile sa le luati de la agentiile din statiune si nu de la agentia partenera, care are preturi mult mai mari.

Pentru a va putea misca pe insula exista si autobuze, insa acestea circula mai rar, nu sunt ca cele din Turcia. Uite am gasit aici programul autobuzelor ktel-zakynthos.gr/schedules/local-routes, insa trebuie sa urmaresti site-ul inainte sa pleci, pt a vedea programul de vara.

Daca va cazati in Tsilivi, din punctul meu de vedere faceti o alegere foarte buna, mie statiunea mi-a placut mult. Am scris un review despre Tsilivi (vezi impresii), daca il citesti o sa gasesti acolo si preturile excursiilor optionale.

Daca mai ai intrebari si te pot ajuta cu ceva, o fac cu placere.

Vacanta placuta si nu o sa regreti daca alegi Zakynthos-ul ca destinatie pentru vara asta.

aledaanad
[15.05.12 21:40:05]
»

Buna! Mi-au fost de mare ajutor postarile tale si iti multumesc pentru atatea informafii care cred ca ne vor fi de mare ajutori aceasta vara! O intrebare as mai avea din Agios Nikolaos as putea lua vaporasul si pentru Navagio sau doar pentru Blue Caves, iar daca se poate si iti mai amintesti un pret pentru aceasta excursie! Iti multumesc!

CrisAUTOR REVIEW
[16.05.12 18:19:39]
»

@aledaanad: sincer nu stiu sa iti spun daca poti merge si la Navaggio din Agios Nikolaos. Eu am fost cu o zi inainte acolo, cu o barca luata din Porto Vromi, asa ca aici m-a interesat doar excursia la Blue Caves.

Excursia la Navaggio a costat 25 euro pt 2 persoane (din Porto Vromi), iar cea la Blue Caves 16 euro pt doua persoane.

Dar daca vrei sa vezi si Navaggio si Blue Caves intr-o singura zi poti opta pentru un vaporas care face turul insulei, o sa gasesti o gramada de oferte la agentiile locale.

Vacanta placuta si astept sa iti citesc impresiile la intoarcere

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
amero
[15.10.12 12:05:27]
»

intamplarea face sa descopar abia acum acest rew., care mi-a mers la suflet si mi-a trezit amintiri frumoase de pe insula.

felicitari pentru tot ce ai scris despre aceasta destinatie superba

CrisAUTOR REVIEW
[15.10.12 17:37:32]
»

@amero, multumesc frumos

diana89
[03.03.14 15:27:21]
»

Buna, am si eu o intrebare:

Noi am vrea sa mergem la inceputul lunii iunie in Zakynthos, dar imi este putin teama sa nu fie racoare. Cam cum era vremea cand ati fost voi?

Mersi

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aledaanad, amero, bigu_2006_rapid, diana89, georgiana, motaneata, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Zakynthos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.093708992004395 sec
    ecranul dvs: 1 x 1