GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Prima zi in Viena a insemnat pentru noi si un tur de forta prin oras, pentru a vedea cat mai multe din obiectivele turistice, situate in zona centrala. Am ales ca deplasare prin oras metroul, dar avand in vedere ca pentru a vizita orasul am avut doar o zi jumate, ne-am facut abonamente de o zi cu 5,5o euro (foarte simpla si rapida procedura de plata la automate direct cu cardul), renuntand la Vienna Card. Prima oprire la fost la Stephansplatz, de indata ce am iesit din metrou imaginea care ni s-a infatisat a fost absolut superba, maretia catedralei Stephansdom (Sf. Stefan), cat si a cladirilor din jur ne-a surprins, lasandu-ne muti de uimire. O alta surpriza au fost ornamentele de sarbatori aflate in centrul orasului si care inca nu erau data jos, sunt foarte frumoase.
Ne-am indreptat intai catre Tourist-info, unde am primit cateva harti si itinerarii, inclusiv in limba romana, precum si cateva souveniruri: cani si brelocuri. Uitandu-ne peste materialele primite aici am gasit pe una din brosurile primite un traseu prin centrul Vienei si care cuprindea 13 destinatii turistice, pe care am si ales sa-l urmam.
Primul punct pe itinerar, situat chiar langa Turist-info, a fost opera de stat, o cladire superba, a carei vizitare in afara spectacolelor e mai grea dar nu imposibila. Ne-au placut foarte mult tinerii imbracati asemeni menestrelilor si care incercau sa te convinga sa vii seara la spectacol, intr-un mod decent si nu agresiv "cum suntem noi obisnuiti".
Info pentru doritori: aici.
In continuare ne-am indreptat spre Stephansdom, intrand si in catedrala, unde se desfasura slujba de duminica. Catedrala, un simbol al Austriei si al Vienei, ridicata in stil gotic, te impresioneaza inca de la exterior cu o arhitectura splendida, dar nici interiorul nu e mai prejos, interior pe care din cauza slujbei nu am reusit sa-l vedem pe indelete in intregime.
Info pentru doritori: aici.
Am luat-o la pas pe langa catedrala Sf. Stefan, indreptandu-ne spre un alt punct de reper pentru Viena, si anume Casa lui Mozart. Pe drum rupetiva din timpul pe care-l aveti si opriti-va pentru 2-3 minute langa trasurile aliniate langa catedrala in asteptarea turistilor, iar amatori sunt destui. Recunosc nu ne-am indurat sa dam 9 euro pentru a vedea dormitorul si inca vreo 2 incaperi unde ar fi trait Mozart, dar nici nu am regretat, dupa ce am aflat ca nu mai exista nimic original din acea vreme, nimic din ce ar fi apartinut lui Mozart, totul fiind reprodus.
De aici ne-am indreptat spre Hofburg, pe strada Graben, trecand pe langa Pestsäule, monument ridicat in memoria victimelor marii epidemii de ciuma bubonica din 1679. Celor ajunsi aici le recomand si o oprire la St. Peter's Church, loc cu continuitate crestina, aici existand de-a lungul timpului diverse biserici inca din secolul IV, ceea cel face cel mai vechi site arheologic crestin din Viena, o biserica cu niste picturi interioare superbe, biserica aflata acum sub carmuirea celor de la Opus Dei...
De aici si pana Imperial Palace - Hofburg e putin, si sunt convins ca Hofburg-ul va va uimi cu siguranta cum a facut-o si cu noi, prin maretie, arhitectura frumusetea, varietatea si multitudinea de statui, porti. Am fost surprins sa gasesc si aici (asemeni Clujului) in fata palatului, frumos delimitate, resturile unui site arheologic, probabil roman. Ajunsi aici, am renuntat la vizita aprtamentelor private, ale kaiserului Franz Joseph si ale lui Sissi, pentru a vizita Butterfly House, o structura in stil art nouveau si care adaposteste o superba colectie de fluturi, unii de-a dreptul imensi, si carora li s-a construit un cadru cat mai natural, dar si un local celebru, unde veti servi niste prajituri excelente.
Info pentru doritori: aici si aici.
Dupa ce ne-am indulcit si ne-am tras sufletul un pic la Palmen Haus, dat fiind si ora tarzie, am decis sa facem mici modificari de traseu, asa ca ne-am indreptat spre Albertina, aflata in apropiere, loc unde este adapostita una din cele mai mari colectii de arta din lume.
Info pentru doritori: aici.
Pe drumul spre statuia aurie a lui Johann Strauss, am facut si o scurta oprire la Haus der Musik, loc pentru o frumoasa incursiune ce are scop final intelegerea muzicii. Info pentru doritori: aici.
De aici ne-am indreptat spre parcul orasului Viena - Stadtpark, unde se afla amplasata statuia aurita a lui Johann Strauß, cel mai celebru monument al parcului, care mai adaposteste si alte monumente - Franz Schubert, Robert Stolz, etc.
De aici trecand pe langa canalul din Stadtpark, Hotel Intercontinental si patinoar veti ajunge la Konzerthaus, un adevarat templu al muzicii, loc de desfasurare a multor concerte celebre in lume.
Data fiind si apropierea serii de aici ne-am indreptat spre biserica baroca Sf. Karl, ultimul obiectiv vizitat de noi in aceasta zi. Pe drum am trecut prin Schwarzenbergplatz, unde se afla si monumentul inchinat soldatilor sovietici din timpul celui de-al doilea razboi mondial, ironia sortii, dar nu stiu sa se gaseasca si un monument inchinat soldatilor romani... Din pacate ajunsi la biserica a trebuit sa ne multumim sa o admiram de afara, nu stiu din ce motive era inchisa, desi nu era inca tarziu, oricum nu veti regreta odata ajunsi aici, biserica, decoratiunile si nu in ultimul rand cele doua coloane sunt superbe.
Dupa o pauza de o zi si jumatate destinate shoppingului, in seara ultimei sederi in Viena, ma gandeam ca totusi o vizita in Viena fara a vedea macar de afara Schönbrunn-ul sau a face o plimbare pe Mariahilfer strasse, nu se poate numi vizita, asa ca zis si facut, ne-am urcat din nou in metrou cu destinatia Schönbrunn.
Cand veti ajunge in statia de metrou de la Schönbrunn, o sa aveti impresia unei incursiuni in trecut, aceasta pastrandu-si farmecul de alta data. Aici am facut si o scurta oprire in fata muzeului tehnic, unde amatorii vor gasi foarte multe exponate menite a ne familiariza cu diverse etape ale progresului tehnologic - locomotive, masini de epoca, instrumente muzicale, bunuri de folosinta zilnica, etc.
De aici si pana la Schönbrunn mai aveti cateva minute, dupa care palatul vi se va infatisa in toata splendoarea lui. Se spune ca, vizitat ziua palatul e superb, dar nici noaptea nu e mai prejos. Singurul nostru regret a fost ca nu am reusit sa-l vizitam, dar de ce nu, acest lucru e un motiv de a ne reantoarce la vara si a-i admira si gradinile.
Info pentru doritori: aici
De aici ne-am indreptat din nou spre metrou cu destinatia Mariahilfer Straße pentru o scurta plimbare pe celebra artera vieneza, celebra pentru magazinele ei si pentru suvenirurile de aici. Bulevardul este intr-adevar impresionant, de un farmec aparte, acesta avand si un site de internet.
Ca o concluzie personala, pot spune ca Viena este un oras superb, cu o sumedenie de obiective turistice, o metropola in care estimez ca ar trebui sa stai o luna pentru a putea explora pe indelete si a-i cunoaste cateva din secrete.
Trimis de danoradea in 05.02.10 17:50:42
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
web, sugerez pentru acest review http: //www. trilulilu. ro/Gambino/f5ac85c2d78255, nu de alta dar prezenta lui Mozart a fost destul de obsesiva pe tot parcursul vizitei noastre in Viena
Unde se afla Tourist-info? Abonamentul de o zi l-ai platit la metrou? Hartile le-ai platit?
Mi-au placut impresiile tale!
Tourist-info se afla in centrul Vienei, in zona asa zis turistica, chiar langa Opera de Stat. Atentie insa, nu multi localnici vor stii sa-ti spuna unde il gasesti, si pe noi ne-a luminat un turist englez.
Pentru a te ajuta sa-l gasesti, va trebui sa ai ca reper spatele operei, si mai exact partea stanga a acesteia. Lateral-stanga de spatele operei se afla biroul de Tourist-info, la aproximativ 20 - 30 de metri.
Toate hartile si brosurile pe care le-am primit inauntru au fost gratuite, cei de acolo te vor intreba ce limba vorbesti si iti vor pune la dispozitie materiale in limba ta sau daca doresti intr-o limba de circulatie internationala pe care o stapanesti.
Tot acolo se organizeaza uneori si tombole pentru turisti, cu diverse premii, ca un exemplu in lunile ianuarie - februarie 2010, noi chiar am castigat o cana si un breloc de chei.
Abonamentul de metrou noi l-am platit la metrou, la un automat de bilete si abonamente aflat in statia de metrou si l-am platit cu cardul, se putea si cu bani.
Atentie daca iti achizitionezi un Vienna Card, reducerea de 100% la transportul in comun se aplica doar in interiorul Vienei si nu la toata zona metropolitana sau la legaturile cu aeroportul.
Sa nu crezi ca din rea intentie, marea majoritate pur si simplu habar nu au pe unde este, iar o alta mare parte nu vorbeste limba engleza, iar prin semne mai greu sa te faci inteles.
De exemplu noi stateam la 20 de metri de Turist Info si intrebam de zor in stanga si in dreapta, dar vienezii nu stiau unde e.
Totusi daca o sa-ti tiparesti harta cu locatia lor de pe net (site-ul lor) il vei gasi foarte usor, din pacate noi nu ne-am gandit sa o luam cu noi, bazandu-ma pe memoria mea fotografica, care ce-i drept m-a adus pana langa birou, dar...
exceptionala povestirea, de un real folos
un super vot de la mine
imi spui te rog, unde ati fost cazati? a fost scumpa cazarea?
Multumesc mult, cazarea nu a fost deloc scumpa, am avut camera la Hotel BIRG-CYRUS, unde noi am fost foarte multumiti de conditiile gasite, detalii gasesti click aici.
Recitind impresiile tale, acum dupa ce m-am intors din vacanta mea in Viena, constat ca am inceput din acelasi punct: Stephansplatz!
Noi insa am intrat si in muzeul Mozart, despre care am scris click aici, nu ati pierdut ca nu ati reusit sa il vizitati!
Intr-o singura zi e greu sa vezi prea multe, noi am mers kilometri pe jos alergand dintr-un loc in altul, un adevarat tur de forta...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Hermesvilla – „Palatul viselor” — scris în 10.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 La pas prin centrul vechi al Vienei — scris în 02.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Gustav Klimt si Palatul Belvedere — scris în 26.11.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Ce poți face o zi în Viena, cu buget redus... — scris în 09.02.23 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Viena în 4 zile — scris în 26.08.22 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Cu copiii la Viena! — scris în 22.06.22 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Sfaturi de calatorie cu transportul public prin Viena — scris în 18.09.21 de anca73 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ