ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.09.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2007
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Cu masina in Bucegi

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Povesteam intr-un review de-al meu despre Bucegi de un traseu pe cat de spectaculos pe atat de dificil de parcurs, promitand atunci sa revin cu amanunte despre el si modalitatile de parcurgere.

Este vorba de drumul cu masina pana la hotelul Pestera, destul de dificil de realizat datorita infrastructurii deosebit de proaste.

Noi am fost de 4 ori pe acest drum, de fapt doar de trei caci a patra oara am luat-o pe un drum alternativ, dar care tot la hotel ajunge. Am sa va povestesc despre ambele drumuri, mi-ar fi placut sa atasez si poze, insa sunt facute pe film iar calitatea lor dupa scanare nu este foarte buna. Voi incerca sa le prelucrez putin si le voi atasa ulterior, sunt facute in diferite perioade.

Asa cum stiti, acest drum nemodernizat face parte din masivul Bucegi, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati munti. Masivul Bucegi este faimos in primul rand datorita formelor sale abrupte care atrag turisti dornici de aventura dar si pentru posibilitatile sale de relaxare cel mai larg raspandite de-a lungul a 6 statiuni montane de pe partea estica si 2 de pe partea vestica.

N-am sa insist foarte mult pe latura tehnica a muntilor Bucegi, am facut acest lucru in review-ul destinat Masivului Bucegi, nici nu vreau sa ma lungesc foarte mult riscand ca aceste randuri sa devina plicticoase, am sa incerc sa va povestesc despre cele doua trasee prin care se poate ajunge la Hotelul Pestera plecand de pe Valea Prahovei cu masina.

De fiecare data, ipotetic, punctul de plecare este Sinaia, dar la fel de bine poate fi oricare statiune sau oras de pe Valea Prahovei, pana in punctele de „intalnire” unde traseul incepe sa devina periculos de frumos si deplasarea o mica aventura.

1. Sinaia – Cabana Cuibul Dorului – Saua Dichiului – Cabana Bolboci – Cabana Padina – Hotel Pestera

Presupunand ca plecam din Sinaia, ne indreptam pe E60 catre iesirea din Sinaia directia Ploiesti, iar la intersectia cu indicatorul de Tragoviste facem dreapta pe DN71. Dupa aproximativ 5 km, trecand prin niste serpentine foarte stranse ajungem la un indicator care ne informeaza ca pe dreapta este Cabana Cuibul Dorului, la 1 km distanta, situata la o altitudine de 1100 m.

O luam pe acel drum care este unul forestier, dar destul de bun (probleme apar cand ploua foarte mult se formeaza aluviuni destul de urate fiind intr-o panta. Drumul nu este foarte lat, doua masini se strecoara cat de cat, dar cand apar autocarele spre cabana atunci nu mai este loc si masina mica trebuie sa iasa in decor.

Cabana este pe partea dreapta, este o constructie frumoasa unde de fiecare data cand am ajuns camerele erau ocupate. Cei care ajung aici nu doresc aglomeratia statiunilor, ci foarte multa liniste, departe de orice zgomot al civilizatiei.

De aici drumul urca accentuat pentru cateva sute de metri, apoi coboara la fel de abrupt, se ingusteaza foarte mult si devine mult mai dificil de strabatut. Este de preferat o masina 4x4 cu garda de sol ceva mai mare, cel mai mare pericol sunt bolovanii care antrenati de roti pot lovi toba sau scutul. Daca nu aveti scut la masina renuntati din start, am vazut masini distruse pe munte care n-au mai plecat decat tractate. Drumul coboara printr-o padure de conifere, sunt rape, astfel ca trebuie sa va incadrati corect cu rotile pentru a nu aluneca intr-una din ele. Apoi drumul devine mai usor, se merge drept printr-o poienita frumoasa, unde de cateva ori am vazut si corturi.

Drumul urca din nou, paralel cu padurea, apar din nou bolovanii, insa rapele dispar, insa sunt portiuni unde nu este bine sa va intalniti cu nici o masina din sens opus pentru ca in stanga este o vale mare iar in dreapta padurea, insa vizibilitatea este foarte buna si se vad masinile din departare, asa ca exista timp sa gasiti un loc voi sau cel care vine din sens invers.

Usor usor se ajunge la Saua Dichiului 1600m. cam dupa o ora de mers de la Cuibul Dorului, este o zona deosebita de unde se poate admira atat varful Dichiului cat si valea care a mers paralel cu drumul, valea Paduchiosul. Tin minte ca eram in masina cu fetita cea mare, ea avea vreo 3 ani atunci si ii spuneam: ”vezi daca nu esti cuminte, vin paduchii din valea asta si sar pe tine”.

Eu eram destul de stressat cu drumul si ea facea cam multa galagie. S-a potolit, dar pentru scurt timp.

La un moment dat ajungem la o intersectie drumul principal continua spre dreapta catre Cabana Babele, pe platoul Bucegi, drumul nu este recomandat decat vara si atunci cu o masina de teren.

Am citit intr-un ziar ca o sa se incerce asfaltarea drumului de la cabana Cuibul Dorului pana sus pe platoul Bucegi, ar fi o treaba excelenta, desi nu prea cred in aceasta initiativa, este o lucrare foarte dificila si presupune un efort financiar colosal.

Revenind la drumul nostru pe dreapta intalnim un canton silvic, chiar inainte de intrarea in padure, drumul devine foarte ingust, se coboara si se merge serpuind prin padure. Dupa 2-3 km intalnim celelalt drum despre care am sa va povestesc, cel care vine din Moroieni. Din acest punct drumul devine ceva mai larg si mai bun, dar tot nu dispar bolovanii aceia mari si pacatosi care pe mine ma-ngrozesc de fiecare data cand ajung cu masina acolo.

Depasim muchia Dichiului si ne-ndreptam catre cabana Cheile Zanoagei, amplasata la o altitudine de 1400 m, este o cabana veche, langa ea s-au mai construit doua cabanute. Aici facem un scurt popas pentru o cafea si un suc, admiram frumoasa vale a Ialomitei si inspiram aerul curat al padurii.

Drumul continua catre Barajul de pe lacul Bolboci si cabana Bolboci, se merge bine, bolovanii mari au disparut iar drumul devine excelent fata de ce intampinasem pana acolo. Langa cabana se pot monta si corturi, dar se pot rezerva si camere, din ce stiu eu, cabana este foarte solicitata si este bine sa va interesati din timp daca doriti cazare.

Continuam sa ocolim lacul, se ocoleste destul de mult, cu masina merge usor, insa de doua ori l-am ocolit la picior pe timpul drumetiilor mele in gasca cu cortul si pentru mine era un chin sa merg drept pe marginea soselei. Mai bine coboram si urcam decat sa merg. Numai ca valea este destul de abrupta si jos era extremitatea estica a lacului, deci mai trebuia si o barca J.

Drumul continua paralel cu lacul, este deosebit cum padurea de brazi coboara pana la nivelul apei, trecem prin Cheile Tatarului, pe stanga daca va opriti puteti ajunge la pestera Ursului, Pe stanga peretii sunt foarte drepti si inalti, foarte aproape de sosea, pe partea dreapta se observa valea cu paraul de unde incepe lacul Bolboci si apoi versantul estic al Cheilor, este o priveliste incantatoare care mie personal imi place foarte mult. Peisajul este incantator, curand incep sa apara constructiile turistice Cabana Izvorul Tatarului, cabana Diana, cabana Padina si in final hotelul Pestera, destinatia noastra finala.

Este un drum lung de aproape 30 km, iar ca durata se face in aproape 3 ore, aici intrand pauzele si portiunile unde se merge mai incet decat ai merge pe jos.

2. Sinaia – Moroieni – Sanatoriul – Cabana Bolboci – Hotel Pestera

Presupunand ca plecam tot din Sinaia, ne indreptam pe E60 catre iesirea din Sinaia directia Ploiesti, iar la intersectia cu indicatorul de Tragoviste facem dreapta pe DN71 si mergem pana in Moroieni unde pe dreapta intalnim un indicator pentru Sanatoriul Moroieni. Drumul este asfaltat pana la sanatoriu, dar plin de adevarate cratere. Dupa ce lasam sanatoriul in partea dreapta, drumul continua, insa de aceasta data portiunea nu mai este asfaltata, apar bolovanii mari si pe unele portiuni drumul devine foarte neregulat si prost.

Se trece pe sub varful Brandusa, pana in acest punct se urca continuu, insa urcarea nu este foarte abrupta, dar drumul este foarte prost si intalnim acelasi inconvenient ca pe primul drum, adica latimea drumului este foarte mica si apar probleme cand se intalnesc masinile.

Drumul este mai mult prin padure si devine periculos atunci cand ploua sau iarna, caci se urca foarte neregulat si se poate aluneca foarte usor. Se merge paralel cu muchia Dichiului pana in momentul unde ne intalnim cu primul drum cel care vine de la cabana Cuibul Dorului.

Acest drum este mai lung decat primul, insa se urca mai lin, dar este la fel de prost cu multi bolovani si vai periculoase. Marea majoritate a drumului este prin padure, deci nu ofera o priveliste la fel de spectaculoasa asa cum ofera primul drum care merge pe Saua Dichiului.

De la cabana Bolboci drumul este identic cu primul traseu, de altfel in zona nu mai exista alt drum catre hotelul Pestera.

Daca ar fi sa aleg intre cele doua drumuri l-as alege pe primul pentru incarcatura de adrenalina care apare pe cateva sectoare, dar si pentru privelistea superba catre piscurile Bucegilor.

Catre final, cu acceptul vostru voi scrie cateva sfaturi utile pentru cei care vor sa urmeze aceste doua trasee, eu m-am lovit de unele probleme si este bine sa nu repetati greselile mele:

-sa aveti asupra voastra cel putin doua telefoane mobile incarcate, care la un moment dat pot deveni walkie-talkie;

-nu plecati la drum daca nu aveti o roata de rezerva in portbagaj;

-nu plecati daca nu aveti o trusa de scule

-sa aveti intotdeuna o haina mai groasa si o patura in masina;

-este bine sa mai aveti un zbir metalic de remorcaj, un litru de ulei de motor, un litru de antigel si un compresor auto.

In final as vrea sa aduc mai la lumina „Codul etic al turistului montan”, pe vremuri aceste simple reguli erau mult mai respectate iar cei care urcau pe munte dadeau dovada de o mai mare responsabilitate atat fata de mediul inconjurator cat mai ales fata de persoanele cu care se intalneau pe munte.

Codul etic al turistului montan

Vacante frumoase oriunde va veti afla!


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 25.09.10 16:35:34
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10562 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Distanta in km de la cabana Cuibul Dorului pana pe principalele cabane din Bucegi.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3700 PMA (din 3 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

mariana.olaru
[25.09.10 16:59:51]
»

Deşi ştiu bine că n-o să mă hazardez pe niciunul din cele două trasee recomandate de tine, pentru că nimeni din familia mea nu are abilităţi de şofer off-road şi nici posesie de 4x4, preţuiesc reviewul tău pentru excelenta descriere pas cu pas a drumului, pentru sfaturile foarte potrivite şi pertinente, inclusiv pentru trimiterea la Codul etic al turistului montan pe care mă tem că puţină lume ştie sau vrea să-l respecte...

presario
[25.09.10 17:09:10]
»

Desi eu nu am masina pt asa ceva, review-ul este foarte util. Nu se stie niciodata.

sandu.53
[25.09.10 17:18:19]
»

am mers si eu pe drumurile astea cu o Dacie (mare curaj, dar nu eu am fost soferul ca nu plecam!) care s-a comportat onorabil, numai ca tot timpul am fost atent sa nu cadem in vreo prapastie, lac... sau sa ne lovim de pietre... nu as mai repeta un drum ca asta cu o Dacie... @pepsi70 fata de cum am scris eu ai descris perfect drumul incatt ce ce-l vor face chiar au de unde sa invete cate ceva. felicitari!

piti
[25.09.10 18:04:38]
»

Ai reusit sa deschizi o rana veche de 30 de ani cand prin anii ' 80 ma plimbam prin aceste locuri. Pe atunci nu exista lacul din Cheile Tatarului dar aveam deja telecabina de acces pe platoul Muntilor Bucegi.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[25.09.10 20:45:20]
»

Doresc atasarea urmatorului filmulet care reda excelent drumul pe o anumita portiune de la Saua Dichiu spre Bolboci, multumesc.

http://www.youtube.com/watch? v=y2ai4JRj5Tg&feature=related

webmaster10
[25.09.10 21:18:44]
»

Adaugat videoclipul solicitat, intr-adevar urat dar frumos drumul. Vizionare placuta!

bessondm
[25.09.10 23:06:45]
»

Utile informatii, mai ales pentru cei cu sangele fierbinte, dornici de aventura. M-a dus odata si pe mine cineva pe drumul asta, plecand din Moroieni, peste creasta, pana-n Cuibul Dorului cu un... Cielo! Oricat de atent si incet a mers, tot s-a mai frecat scutul de niste stanci ascutite ce ies din drum cu ganduri rele. Dar batranul Cielo s-a descurcat onorabil, nu ne-a lasat in drum. Unde mai pui ca eram cu sotia si copilul... ce l-am mai boscorodit pe sofer... nimeni altul decat fratele meu!

biancuta
[26.09.10 00:45:33]
»

Foarte util acest review, doar masina potrivita sa avem! Vorba lui @presario, nu se stie niciodata!

trandafir 1970*
[26.09.10 01:04:06]
»

De cand vroiam sa stiu cum e drumul asta, la fix a venit! Multumesc@ pepsi, este foarte bine prezentat, sa stie bietii soferi la ce sa se astepte!

P. S. -Eu tot prima varianta as alege-o, cred ca ies niste poze de vis!

Diaura*
[26.09.10 09:39:53]
»

@pepsi70ro Vad ca esti un bun si curajos driver si pe usact si pe mare. Felicitari. Din cate ai auzit, s-a mai inbunatatit cumva drumul in ultimii trei ani? Caci asta este marea nostra problema; drumurile ne omoara. Daca nu pe noi oamenii... masinile sigur.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[26.09.10 09:52:49]
»

@Diaura, drumul este mai prost decat acum trei ani, a fost un prieten de-al meu curand. Sper sa se concretizeze soseaua care vor sa o faca acum catre platoul Bucegi.

Alina Morar
[26.09.10 10:44:14]
»

Am reusit, in sfarsit, sa citesc si eu acest subiect, pe care il ador. Aseara am fost la un chef si nu am mai apucat.

In aceasta luna, de multe ori dupa-masa, dupa ce venea sotul acasa, luam masina si dai! Am umblat pe niste drumuri... Acesta e bun... Am sa povestesc si eu despre traseele pe care le-am facut si sunt multe.

Acum vineri am fost pana la Stana de Vale prin Valea Iadului. Sotul meu tot urla ca eu cand plec undeva, imi pun cu mine toata casa. Am pus multe, dar am si avut nevoie, mai ales de Nurofen pentru copil. De ce? La Izvorul Minunilor, mi-a cazut, pe asfalt! , pe loc drept si si-a rupt sau nu stiu cum sa zic, gingia, iar dintele a inceput sa se miste. Si ce era de facut? I-am dat nurofen, i-am oprit sangerarea cu apa rece-rece din cascada. Dupa 10 minute nu mai avea nimic, dar nu stiam ce sa facem. Vroiam sa mergem in Beius la urgenta, dar am zis ca cine stie cum se vor ocupa de noi si vazand ca nu e chiar o urgenta, am lasat-o pana in Cluj. Oradea era mai aproape, dar n-am considerat ca ar trebui sa mergem. Cand am ajuns in Cluj, de la Urgenta ne-a trimis la Maxilo, am stat vreo 1 ora pana sa ne bage in seama cineva, ca apoi sa ne spuna ca nu are nimic si ca dintele nu se mai misca. Dar au ramas urme urate...

Asa ca, un sfat de la mine, daca intentionati sa mergeti pe astfel de drumuri, mai ales cu copii mici, neastamparati, luati la voi absolut tot. Nu stiti cand si de ce aveti nevoie.

Se poate intampla un lucru si mai rau, Doamne Fereste! Si atunci ce faci in varf de munte?

Sa revenim la traseu. Presupun ca filmarea nu e a ta, nu? Am vazut la un moment dat intalnirea intre Suzuki Jimny. Este perfecta aceasta masina, va spun din proprie experienta. Pe ce drumuri mergem cu ea...

Eu n-as fi de acord cu asfaltarea drumului, ca si cel de la Padis, pana ce nu o sa ne mai educam putin si cand nu vor mai veni strainii sa ne faca curat, cum am vazut ieri la tv.

Multumesc pt descrierea frumoasa, sper sa ajung si eu intr-o zi pe acolo, sotul cand a vazut o data niste jeep-uri, care urcau incolonate spre Babele zicea ca si el vrea. Noi le-am vazut din telecabina.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ninaa
[26.09.10 13:34:33]
»

Pepsi mi-ai luat-o inainte, chiar aseara ma gandeam si eu sa postez un rw despre acest traseu pe care noi l-am facut prin 2002 cu Galbioara - o dacie vai steaua ei - pe care am impins-o tot traseul. Daca ma punea cineva sa fac traseul pe jos nu ma convingea nici cu pistolul de la spate dar asa impingand la masina l-am facut. Am plecat la 9 din Sinaia si am ajuns la ora 18 la Padina si era sa dormim afara ca nu gaseam nimic la cazare, ce mai asa aventura dainuie peste ani. Vot pt rw - f util si frumos ca de obicei.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
magdalena
[26.09.10 16:15:54]
»

@pepsi, as adauga si eu un sfat util, cel putin mie mi-a priit atunci cand am parcurs un drum de 250 de km in 12 ore din cauza vremii nefavorabile: sa aveti neaparat apa suficienta si ceva de mancare! . Macar biscuiti, eventual conserve. Stiti cand plecati undeva, dar nu stiti cand va intoarceti...

Si medicamente de orice tip (antibitic, antiinflamatoare si impotriva durerii), dupa cum spunea @Alina. Morar!

Cat despre frumusetile vazute, imi pare rau ca nu pot urma aceste trasee, nu am masina cu garda inalta...

Macar am fost si eu acolo citind aceste impresii!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Alina Morar
[27.09.10 09:36:58]
»

Cel mai tare, mie mi-e frica de vipere, pe care cred ca le intalnesti la tot pasul. Asa ca, acum cativa ani, inainte de a merge la Padis, am tot intrebat la farmacii de Antiviperin, dar ne-au spus ca nu se comercializeaza asa ceva.

Bun, atunci daca Doamne Fereste, esti muscat in varful muntelui, ce faci? De exemplu de la Padis pana in Cluj faci in jur de 3 ore, timp in care persoana muscata...

Ii acorzi primul ajutor, dar trebuie transportat rapid la spital, nu?

danoradea
[29.09.10 14:24:58]
»

Superbe locurile, mi-ar place sa ajung si eu cat mai curand prin zona, nu ar strica si o masina mai 4x4, cat despre codul etic al turistului montan acesta ar trebui pus pe prima pagina a site-lui. Felicitari!

Michi
[04.10.10 17:47:20]
»

Pepsi, cu review-ul tau excelent ai facut un arc in timp. Cu 'jde ani in urma am mers cu un GAZ (un stramos al JEEPULUI care la randul lui are un copil denaturat in 4X4) din Sinaia la Padina. Cred ca pe atunci drumul, fiind mai putin circulat era mai bun. A doua zi mergand spre Babele (pe jos, adica in sus) ne-a prins cea mai grozava furtuna cu tunete si fulgere pe cre am trait-o. A fost dat sa nu fiu traznita ca sa conversez cu voi acum.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[04.10.10 20:42:39]
»

@Michi, cu un GAZ asemanator mi-ar fi placut si mie sa merg, poate sunt adeptul masinilor de epoca, dar de multe ori sunt mai solide decat cele din fibra de sticla din prezent, multumesc!

Qvadratvus
[04.05.11 12:48:26]
»

Anul trecut am făcut cu un Logan 85 dCI ambele drumuri fără mari probleme, totuşi nu l-aş mai repeta cu acelaşi tip de maşină pe cel care suie/coboară la Cabana Cuibul Dorului fiindcă ar fi prea riscant (m-am izbit cam de prea multe ori cu scutul de diverse şi nu în mod inofensiv... , iar riscurile de a-ţi tăia cauciucurile de pietre ascuţite sunt mari). Evident, spectaculozitatea merită.

Pentru siguranţă recomand deci numai varianta prin Moroieni.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, bessondm, biancuta, danoradea, Diaura*, magdalena, Michi, piti, Qvadratvus, sandu.53, trandafir 1970*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Valea Prahovei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043859958648682 sec
    ecranul dvs: 1 x 1