ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.03.2018
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    SEP-2017
    DURATA: 3 zile
    familie cu copii
    2 AD. + 1 COPII

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    Siem Reap – haos, lume pestrita, culoare si arome necunoscute

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Orasul in care am aterizat, orasul unde trebuie sa ajungi daca vrei sa vizitezi maretul complex de temple de la Angkor Wat, este plin de viata, de galagie, de lumina, de petreceri, de oameni, de claxoane si de lucruri care iti fura privirile.

    Ei bine, fii foarte atent pentru ca nu exista trotuare asa ca toate masinile trec razant pe langa tine si tu ametesti rotindu-ti capul ba pe la magazine, ba pe la restaurante, ba pe la tarantulele si scorpionii infipti in bat si serviti cu nonsalanta de o doamna in plina strada.

    Fii cu bagare de seama si la tuk-tuk- uri care opresc brusc langa tine si te imbie sa te urci. Sunt foarte inistenti (din asta traiesc, e normal). Cam toata lumea te imbie, ba la masaj, ba la tuk-tuk, ba la o tarantula pe bat, ba la o bere pe terasa agitata a vreunui local, ba sa cumperi izmene din alea cu zeci de elefanti colorati pe ele, ba te trezesti cu o palarie de cowboy pe care scrie Cambodia pe cap si esti imbiat sa o cumperi impreuna cu un teanc de palarii identice. In fine, opreste-te unde iti place si daca poti, gandeste-te ca oamenii aia din asta traiesc iar tu esti pentru ei gura de oxigen necesara si painea pe care seara o vor pune in fata copiilor.

    Seara incepe adevarata nebunie in oras. In apropierea hotelului nostru, despre care iti voi povesti in articolul urmator, exista o piata cu o sumedenie de lucruri minunate si celebra Pub Street, o strada plina cu baruri, terase, restaurante, saloane de masaj, mancare de strada si multe lumini si agitatie. Personal in bazar m-am indragostit de tablourile pictate in ulei pe panza, tablouri care reprezentau anumite temple, calugari si statui minunate din jungla.

    M-au impresionat si artizanii care “ciopleau” cu o dalta ascutita si subtire tablouri in piele. Mi-au placut si tablourile facute pe hartie de orez produsa manual. Aceasta hartie de orez era presata cu un ciocan moale pana iesea peisajul imprimat in relief pe ea. Apoi era putin pictat, foarte putin. Foarte interesanta tehnica. Toate aceste opere de arta sunt rulate si introduse in tuburi facute din frunza de banan si frumos vopsite, prin urmare le poti transporta cu usurinta in avioane, in bagaje.

    Daca te imboldeste foamea sa stii ca ai la dispozitie o multime de chestii inedite de bagat sub nas. In primul rand te sfatuiesc sa nu ratezi celebra supa Tom Yum despre care se spune ca te intinereste si te tine vesnic verde. Daca e servita intr-o nuca de cocos e si mai buna…. yum yum, tom yum! Este foarte picanta!

    Daca ai tupeu si te tine stomacul poate vei dori sa incerci un sarpe, o tarantula, un scorpion pe bat, un sirag de viermi dolofani sau un cornet de greieri prajiti pe principiul “ seminte baieti”!

    Pe marginea drumului niste doamne puneau pe gratar niste bete de bambus. Evident am crapat de curiozitate si am cerut ghidului sa opreasca masina. Bine am facut! In niste bete de bambus groase era infundat, aprig si vartos, un soi de orez lipicios amestecat cu fasolica neagra si cu lapte de cocos. Apoi batul era pus pe gratar. Rezultatul este mai mult decat delicios! O mancare gustoasa, satioasa si rapida! Ai grija insa la batul de bambus pe care trebuie sa il crapi ca pe o banana si in timp ce mananci continutul, lemnul ala iti poate intra in ochi. Zbang!

    Daca nu ai chef de ciudatenii nu-ti fa probleme, gasesti Burger King, Mac Donald, KFC sau zeci de restaurante traditionale cu mancare buna. Spre deosebire de Thailanda unde locuitorii sunt posesori de lobotomie si nu te poti intelege cu ei, cambodgienii s-au adaptat la turismul infloritor si vorbesc toti minim 2 limbi straine. Fiind multa vreme sub influenta franceza, cam toti vorbesc limba asta si engleza absolut necesara in turism. Deci nu vei avea probleme de comunicare absolut deloc. Pana si precupeata de la piata care vindea nuci de cocos culese din curtea personala mi-a raspuns in engleza!

    Ce poti sa mai cumperi prin magazine? Eeei, tot felul de produse locale gen zahar din trestie presat sub forma de pastile introduse in frunze de banan ca si ambalaj, dulciuri din fructe de care nu ai auzit niciodata, sucuri din fructe necunoscute, fructele respective confiate sau naturale, arta (ti-am povestit mai sus). Cel mai important este sa-ti cumperi lotiune anti-tantari-crema, care este foarte buna aici. Spray-urile romanesti nu au efect la monstrii zburatori din padure si in plus sunt foarte toxice pentru noi. Aceste creme, in afara de faptul ca tin monstrii departe, nici nu dauneaza plamanilor sau mediului.

    Astea fiind spuse pornim catre templele din jungla

    Rog webmasterul sa adauge urmatorul film youtube

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 28.03.18 08:34:59
    Validat / Publicat: 28.03.18 09:33:23
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în ASIA - ALTE LOCURI

    VIZUALIZĂRI: 2263 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P06 yum yum tom yum servit in cocos
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 35 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    8 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [28.03.18 09:32:21]
    »

    Mutat în rubrica "Descoperă Siem Reap, SIEM REAP" (nou-creată pe sait)

    --

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    elviramvio
    [28.03.18 09:51:37]
    »

    @buterfly:

    Interesant, îmi place sa citesc dar nu-i de mine acolo!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [28.03.18 09:55:11]
    »

    @webmasterX: multumesc webmaster!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [28.03.18 09:57:27]
    »

    @elviramvio: multumesc pentru vizita si aprecieri! Da e o lume pestrita... ori iti place ori o urasti, cale de mijloc nu exista

    Zoazore
    [29.03.18 13:23:25]
    »

    @buterfly: Esti o curajoasa, Fluturas! Cum zice si Elvira, e "colorat", e "exotic", dar nu-i de mine! Brrr! Gandaci, viermi, greieri, paianjeni... Brrr!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [30.03.18 07:28:42]
    »

    @Zoazore: multumesc pentru vizita si aprecieri, tara e foarte frumoasa. Din pacate au avut acest razboi civil si au suferit de foame asa ca au inceput sa manance orice ca sa nu moara. Pe vremea imperiului khmer nu mancau asa ceva...

    Zoazore
    [30.03.18 09:19:10]
    »

    @buterfly: Hmm... partea proasta e ca eu cred ca asta ne va astepta pe toti!

    Da, e frumoasa tara si, la ce mentalitate au oamenii de-acolo, daca-s lasati in pace, se vor reface.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [31.03.18 08:14:22]
    »

    @Zoazore: si eu cred la fel, se promoveaza f mult mancatul de gandaci

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    buterfly*, elviramvio, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Siem Reap:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051589012145996 sec
    ecranul dvs: 1 x 1