GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un trio perfect-a fost prima impresie despre Jin Mao Tower (pagoda), Shanghai Tower (sarpele) si WFC Tower (desfacatorul de bere) Acesti zgarie nori dintr-un anumit unghi se vad la o inaltime egala, dar bineinteles ca exista o mica-mare diferenta atat din punct de vedere an finalizare constructie cat si inaltime. Si daca WFC Tower si-a primit porecla de desfacator de bere datorita designului indiscutabil, macar aici pe AFA am dat si eu 2 porecle: sarpele si pagoda bineinteles ca datorita formelor turnurilor.
Lujiazui se numeste zona din cartierul Pudong de pe malul raului Huangpu, si sint imposibil de ratat aceste turnuri. Cea mai apropiata statie de metrou se numeste Lujiazui linia 2 (verde). Din punct de vedere rutier dinspre cartierul Huangpu se pot traversa trei tunele subacvatice Yan, an East Road Tunnel, Xinjian Road Tunnel si Renmin Road Tunnel din fiecare tunel se poate intra pe Lujiazui Ring Road si iata am putea parca langa turnuri daca aveam unde. Numarul liniilor de autobuz care circula pe aici sint 82,85,795,870 si 996.
Dar e mai fain pe limba pietonilor, daca sa zicem am vizitat Oriental Pearl Tower cel mai popular turn sau Shanghai Ocean Aquarium vom urca pe niste pasaje pietonale spectaculoase putem sa vizitam zona de... la inaltime. Aceste pasaje suspendate ne conduc (deasupra bulevardului Century Avenue) pana aproape de turnuri. De acolo vom cobora pana la baza turnurilor si implicit zona caselor de bilete. Din cele trei turnuri am vizitat doar observatorul de la Shanghai Tower (impresii proaspete cu 2 ore dupa vizita) iar celelalte doua doar din exterior si interior Lobby. Fiind atat de aproape intre ele exista legatura subterana asa ca dupa ce am coborat din Shanghai Tower si cautam iesirea am dat direct in holul turnului Jin Mao.
Este primul turn construit din acest trio de zgarie nori, 1999 a fost anul finalizarii dupa 5 ani de ridicare. De jos pare un turn obisnuit dar de sus si vedere laterala seamana cu o pagoda, cred ca opera neo-futuristica de 95 etaje al arhitectului Adrian Smith le-ar fi placut celor de pe vremea dinastiei Ming. Inaltimea totala este de 420m, iar observatorul pentru turisti la 340m. Destinatia turnului este multipla, o parte birouri, o parte hotel (Shanghai Grand Hyatt), o parte Mall si observatorul. Programul observatorului pentru turisti este intre 8.30-21.30. Taxa de intrare costa 120 rmb (72 ron) pentru copii 60 rmb (36 ron). Nu exista limita de timp. Mallul se afla la baza si numeroase magazine, restaurante se pot vizita aici.
Urmatorul turn cu numele complet de Shanghai World Financiar Center Tower a fost finalizat in 2008 dupa 10 ani de constructie. Stilul arhitectural neo-futuristic aici la acest turn seamana cu un desfacator de bere. Iar observatorul se afla chiar deasupra defacatorului. 492 m este inaltimea totala (observatorul la 474m) numarul de etaje depaseste suta (cu cele 3 nivele de la baza 104 etaje) Ce sa mai zic arhitectul Kohn Pedersen Fox a avut idei. Destinatiile binecunoscute sint:Office, hotel, observator, Mall si muzeu. Programul de vizitare la observator 8.00-23.00, iar taxa de intrare la fel ca la Jin Mao Tower 120/60 rmb (72/36 ron) doar ca mai exista taxa seniori 80 rmb (48 ron) si o extra vizita la etajele superioare 97 si 100 (observatorul principal fiind la 94) acesta costa deja 180 rmb (108 ron) la fel ca la Shanghai Tower. Persoanele care isi sarbatoresc ziua de nastere au intrare libera si pentru turisti (probabil se cer actele de identitate sau pasaportul)
Turnul parca e viu, parca e un sarpe de 632 m care se ridica si se invarte. Mi-a placut mult mai ales ca am si urcat in ea. Asa arhitect asa cladire Jun Xia il cheama pe cel care a avut sarcina proiectarii turnului de 133 etaje (din care 5 la baza iar observatorul la 119-561m) Durata constructiei a fost de 8 ani (2008-2016 (cu inaugurarea in 2015 dar observatorul deschis doar in august 2016)) asa ca am fost printre vizitatorii din primele luni de la deschidere. Vorba mea, cum inaltimea costa s-au si dus de pe card cei 180 rmb (108 ron) deoarece cu asta am platit la o casa de bilete aflat in exteriorul turnului.
Cateva completari fata de ultimele impresii sint legate de anumite destinatii interesante de pe diferite etaje. Asa ca eu am vizitat etajele de la 118-119 dar la 120 este un restaurant iar la 121 alt observator, la 125-127 sala de concerte si expozitii. Intre 101-115 J Hotel Presidential Suite ocupa exact 4 etaje (105-109) iar la celalalte restaurante, baruri, magazine. Parterul precum si cele 3 nivele de la subsol pe care le-am vizitat contin numeroase restaurante, parcari, acces la metrou, expozitii, Mall.
Turnul este cel mai inalt din China si al doilea din lume dupa Burj Khalifa din Dubai. Observatorul insa din Shanghai Tower este cel mai inalt situat din lume (daca in Dubai se afla la 555m inaltime aici se afla la 561m) Liftul are o viteza de 18 m/secunda deci se ajunge sub un minut pan la etajul 118. Programul de vizitare este de la 9.00 la 21.00 pretul adulti 180rmb (108ron), seniori 120 (72 ron) si 90rmb (54 ron) copii. Telescopul binocular se poate folosi pentru 2 rmb (1,2 ron) pt 2 minute. Este si un fotograf pentru selfie cu panorama orasului si un bufet in interiorul observatorului.
Experienta vizitarii observatorului de pe acest turn mi-a depasit asteptarile, m-a ajutat si vremea buna adica cat de cat senina pentru China. Avand o limita de timp 1,5 ore am petrecut aici iar la celalalte doua turnuri (exterior si lobby) inca atat. De revenit am revenit in zona inca de 4 ori. Rog WM sa ataseze un video deosebit, multumesc
https://www.youtube.com/watch?v=Mrj-wTgODVk
Trimis de AZE in 12.06.17 23:18:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@AZE: Din nou felicitări pentru review și pentru frumoasele poze!
Bundul și turnurile văzute de mine în ceață și pe ploaie, ziua și nu noaptea, pentru că nu am stat prea mult în Shanghai, sunt două lucruri care m-ar face să mai ajung acolo...
Sigur nu se va mai întâmpla, ce am văzut atunci cu asta am rămas. Am reușit câteva poze învăluite în ceată, asta am reușit...
@AZE: Cred ca deja a devenit o rutina, insa nu am ce face, iar o sa spun ca mi-a placut articolul, mi-a placut mult prea mult China iar despre Shanghai numai de bine.
Te invidiez ca ai vazut atat de multe locuri frumoase si-mi doresc sa mai ajung pe acolo si daca s-ar putea poate chiar cu familia.
Aceste cladiri emblematice deja pentru oras sunt minunate si cred ca in cativa ani vom vedea inca cateva de acest gen la stilul in care construiesc ei.
Felicitari, votat cu mare placere.
Ca şi "mishu", mă voi repeta şi eu spunând că mi-a plăcut ce am citit şi văzut în poze (şi nu este, în mod sigur, un clişeu!)
Mi-aţi mai răspuns într-un ecou că, în China eşti norocos dacă ai vreme bună. Ştiu că este mare poluare, dar nu cred că e singurul motiv pentru "ceaţa" de acolo. Poate mă lămuriţi puţin: este vorba şi despre climă sau condiţii meteo?
(recunosc, spre ruşinea mea, nu am cunoaştere despre acest fenomen acolo, în Shanghai)
Am votat pentru că mi-a plăcut!
@mprofeanu: Mulțumesc
si mie mi s-a întâmplat să mă duc undeva si din motive de vreme să nu mă pot bucura așa cum mi-am dorit. Dar ca si consolare tu ai văzut mult mai multe țări asiatice si in legatura cu ultima excursie făcută intr-o tara ca Iranul nu pot decât să te felicit la maxim. Si încă ceva:contează foarte mult să faci excursiile pe cont propriu, cu o documentație prealabila câștigi timp și bani, nu sari peste obiective, etc, toată admirația din acest punct de vedere.
@mishu: Multumesc
Chiar este o idee buna sa mergi in excursie in China cu familia. Nici eu nu am renuntat la ideea sa revăd aceasta tara cine stie ce va rezerva viitorul (vorba ta) Cat despre locurile. minunate sa stii ca cam asta se prezinta la o excursie organizata nimic in plus, In plus am putea sa mai vedem milioane de locuri.
O excursie pe cont propriu rezolva neajunsuri(de la o excursie organizata)cu co ditia sa avem suficiente informatii legate de obiectivul de vizitat,returi,trasport,etc.
@doinafil: Multumesc
In China datorita poluarii (centrale termice pe baza de pacura, industrie excesiva, vehicule rutiere fără clase de poluare, fără legi stricte care interzice contaminarea aerului, apelor (personal am. vazut din tren zone rurale cu gospodarii pline de gunoaie precum si deseuri aruncate in ape curgatoare (o sa caut foto ca n-am ratat nici impresiile negative) apare fenomenul de smog excesiv. Din aceasta cauza in ziw seninefara nori si ploaie soarele l-am. vazut ca in ceata, iar in cazul unor fenomene meteo. cum. ar fi ploi vizibilitatea scade pana la extrem. Un sfert din populatie am văzut cu masti de praf pe nas si gura (vezi foto in articolele mele) dar nu stiu la ce ajuta, o masca efocienta este doar cea cu filtru de carbon activ si prea putina lume isi permite asa ceva (mai ales ca acel filtru este eficient maxim. o ora si este si scump) o singura data am. vazut politisti de la rutiera cu acea masca cu filtru.
@AZE:
Mulţumesc pentru răspuns! (mi-aţi luat, oarecum, "ceaţa" de pe ochi).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2018 Ce sa faci in Shanghai o zi si jumatate — scris în 04.02.19 de gotty din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Pe drumul cârtiței din Shanghai — scris în 04.11.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Biserici creștine în Shanghai — scris în 18.09.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Lujiazui - Manhattanul Chinei — scris în 26.06.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 De la Peoples Parc pana la Bund pe Nanjing Street — scris în 20.06.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Shanghai Museum — scris în 14.06.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2017 The Bund - Shanghai — scris în 10.06.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ