ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.05.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
prieteni
6 AD. + 2 COPII -- v: 13; 7

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

3 generatii la Poiana cu Narcise

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Luna mai la narcise

Drumetia lunii mai 2018 avea sa fie la Poiana cu Narcise din Muntii Baiului. De ce? Pentru ca pe la mijlocul lui mai infloresc narcisele. In tara noastra sunt mai multe poiene cu narcise, chiar si festivaluri ale narciselor. Unele se gasesc la Vad pe langa Sercaia (BV), altele in Muntii Apuseni, altele in Rodnei si cu siguranta se mai gasesc.

Am dat sfoara-n tara cine vrea si cine poate sa vina cu noi. Care noi? Initial eu si cu Emi (13).

Invitatia initiala pentru 19 ale lunii s-a devansat cu o saptamana, unul din motive fiind prognoza meteo buna.

Loc intalnire in parcare la Penny Market in Sinaia. Ora h, adica 10:00.

Ne-am pupat de revedere (cei ce se cunosteau, eu cu toti!), au facut cunostinta cei ce se vedeau pentru prima data.

Date tehnice traseu

Circa 6 km drum forestier, apoi drum nemarcat, diferenta de nivel circa 600 metri, se urmeaza firul Vaii Rele din Muntii Baiului pana sub Varful Baiul Mare. Cei ce sunt in stare pot continua pana sus pe Varful Baiului Mare (1.895 m alt.) si de acolo se poate merge pe platoul Baiului fie catre nord cu coborire pe Cumpatu in Sinaia sau pe Zamora in Busteni, fie catre sud cu coborire pe Piscul Cainelui in Sinaia.

Sinaia – Valea Rea – Poiana cu Narcise ca. 2,5 ore la dus si 2 la intors

Poiana cu Narcise – Vf. Baiul Mare functie de puteri si inspiratie, neexistand o poteca, dar sa spunem orientativ 1 ora

Vf. Baiul Mare – platoul Muntilor Baiului si apoi coborire pe orice alta culme secundara sau vale catre Sinaia ca. 3 ore.

3 generatii

Pentru mine aceasta drumetie a reprezentat o mare satisfactie personala. Desi nu am ajuns pe Vf. Baiul Mare, care era una din tintele iesirii noastre in natura, am reusit sa strang in grup trei generatii. In traducere, si ca sa vorbesc acum de familia mea, am fost cu fiul meu, Emi, si cu tata. Nu tatal fiului mei, ci tatal meu anume bunicul lui fiu-meu. 13 la 74 ani. Si cealalta familie prietena (@Denisa13, sper sa povesteasca si ei) care ne-a insotit si onorat invitatia a fost tot pe principiul celor 3 generatii si asta in conditiile in care nu am stiut in clar nici unii de intentiile celorlalti in privinta participantilor. Cea mai multa energie au debordat reprezentantii varstelor extreme: 7 respectiv 74 ani, participant la frumoasa drumetie.

Tata si cu mama m-au dus pe carari de munte de mic. Mi-au deschis apetitul pentru drumetii montane si in general pentru iesiri in natura. Am fost invatat sa cunosc muntele, regulile lui, sa iubesc natura, florile si animalele, sa citesc harta, sa ma echipez corect, sa fac rucsacul, sa dozez bagajul. Si altii au contribuit la aceste experiente, e drept. Acum invat si eu generatia ce ma urmeaza.

Plimbarea la Poiana cu Narcise din Valea Rea a fost prima drumetie mai adevarata in care am fost impreuna bunicul, tata si fiul.

Descrierea traseului

Am vrut sa castigam ceva timp si ne-am propus sa parcurgem cat putem din drumul forestier cu masinile, asta ca sa ajungem mai devreme la narcise si ca sa urcam la varf si in platou si sa admiram frumusetea Muntilor Bucegi de pe culmea Muntilor Baiului.

Socoteala de acasa, a se interpreta din parcarea din Sinaia, nu s-a potrivit cu cea din targ, adica de pe Valea Rea.

La prima ramificatie de drum dupa marketul de care am amintit, se coreste dreapta si imediat in stanga. De aici asfaltul dispare. Se trece printr-un pasaj pe sub calea ferata, mai apoi pe un pod peste Prahova, se urmeaza strada Valea Rea, caci asa se numeste. Serpuim pe roti paralel cu raul Prahova si calea ferata prin dreptul garii regale Sinaia (dar pe partea cealalta a raului). Dupa putin timp, drumul nostru coteste brusc cu 90 grade la dreapta si intra pe Valea Rea, afluent la Prahovei. Din punct de vedere a starii drumului forestier acesta este circulabil cu mijloace auto, dar niste lucratori forestieri pe care i-am intalnit in scurt timp, ne-au spus sa ne intoarcem pana dupa bariera caci accesul auto este interzis pe vale si vin si dau amenzi.

Nu vazusem nicio bariera, dar in fine, am facut cale intoarsa pana in dreptul garii unde am gasit un loc bun de parcare pe un pod vechi din piatra, dar rupt de ani de zile.

La 10:30 am pornit la pas. Acum mergand pe jos am vazut si bariera, care era data larg la o parte si oarecum ascunsa in iarba. Au aparut si cateva avertismente cu drum inchis pentru auto, dar si mult mai multe placute erau cele care consemnau existenta unor autorizatii si prelungiri de autorizatii de taiere a codrului verde. Era mentionata si metoda de inlocuire a padurii. Care credeti ca era? Naturala! Nu mai deviez de la subiect caci am venit sa vedem locuri minunate, nu sa ne punem intrebari d-astea.

Drumul forestier ajunge dupa vreo 40 de minute in dreptul unui izvor amenajat de forestieri, unde aveau si o baza la care am admirat cativa cai frumosi.

Dupa 6 km drumul forestier se termina chiar in albia raului Vaii Rele si de acolo se continua cu o poteca. Nu pentru mult timp, caci la 2 ore de la plecare ne trezim pe …. luna. Am iesit din padurea de fag la inceput, mai apoi mixta brad si fag, la golul alpin. De aici pe o latime de circa 50 metri si o lungime cat vedeai cu ochii, urma sa continuam printr-o mare de pietre. Pietrele, bolovanii proveneau din partea superioara a Vaii Rele datorita dezghetului de primavera, cand valea raului este activa pana sus departe. Inaintarea devine putin mai precauta. Absolut necesara echiparea cu bocanci! Primavara gasiti apa de baut tot drumul.

Frumos. Sublim. Poiana cu Narcise

La vreo 2,5 ore de la pornire eram in fata a mii de narcise albe. Plapande isi miscau tulpina subtire in bataia vanticelului. Trebuie sa stiti ca poiana asta cu narcise, nu prea este plana deloc. Este o coasta abrupa de munte, inierbata, presarata cu flori, superba, dar cu o panta pe alocuri cu o inclinatie de peste 60 de grade!

Era ceva lume prin covorul nesfarsit de narcise. Narcisele de aici sunt ocrotite si prin urmare iubiti-le din priviri, puteti sa le si sarutati, dar lasati-le in viata.

Greu

De unde incep narcisele nu mai exista nicio poteca. Fiecare se orienteaza pe unde vrea sa continue urcusul. Urcusul catre Varful Baiul Mare pana la care mai este o diferenta de nivel de inca 400 de metri, pe o distanta destul de scurta, adica este de urcat un abrupt. Frumos rau si inierbat si inflorat. Stiti ce fain este sa stai intre flori si sa simti racoarea de la altitudine?

Am mai admirat irisi si orhidee razlete acceptate de marea familie a narciselor din acest loc. Peste o saptamana se trec narcisele pe care le-am vazut noi dar apar altele mai sus.

Dupa o tentativa de a continua urcusul abrupt si eventual de a lua pauza de masa in platou, am inceput sa scoatem limbile de mai mult de un cooooot si cum unii din membrii grupului preferau sa faca intoarsa a lor cale, iar altii sa continue catre varf, am decis dupa logica de grup - anume sa ne bucuram cu totii de iesirea asta sau altfel grait: sa nu mai urcam pana in varf. Stiti, una din regulile de munte este sa iti cunosti si respecti limitele.

Am luat pauza de masa intre narcise, in panta. Ne-am clatit ochii cat am putut. E drept ca cei cu rau de inaltime, au stat mai mult cu fata la munte ca sa nu vada haul! Cel putin unul, Dan!

Si alta data

Pauza, masa, soare, umbra, nor in creasta, ceva ceata mai incolo, posibila ploaie mai tarziu, pietre, culmi abrupte sau domoale, pietre si multe multe narcise.

Dupa ce ne-am saturat de ele, mint, BA NU ne-am saturat, am pornit la vale pe drumul pe care urcasem.

Va urma alta drumetie. In iunie. Cei interesati urmariti pe grup sau contactati-ma. Un Ciucas, ceva, ce parere aveti? Sau Macin? Sau …...

Sa fiti sanatosi, sa faceti miscare la orice varsta, cat puteti, dupa posibilitati, si sa iubiti natura! Va pup cu drag, pe curand!

Rog inserare videoclip Vanghelis – Cantecul marilor

https://www.youtube.com/watch?v=kRerKTwqfk4


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 17.05.18 21:40:27
Validat / Publicat: 18.05.18 08:26:32

VIZUALIZĂRI: 3535 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 65600 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[18.05.18 08:25:40]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Lucien
[18.05.18 08:47:42]
»

Frumoasă excursia, de invidiat!

În Harghita sunt câteva ”poieni” cu narcise, dintre care cea mai cunoscută este la Vlăhița-Lueta unde se și organizează un festival al narciselor, prezentată de mine aici:

vezi impresii

Nu departe de Vlăhița, spre Odorhei, la Cekend, în vecinătatea comunei Satu Mare, este o altă poiană cu narcise, prezentată de mine aici:

vezi impresii

Denisa13
[18.05.18 10:12:27]
»

Dane esti un povestitor desavarsit. Multumim inca o data pentru invitatie dar mai ales pentru initiativa.

A fost o drumetie foarte faina. Am ajuns pentru prima data intr-o poiana cu narcise, desi cea de la Vad este foarte aproape nu am ajuns sa vedem narcisele. Am fost o data dar era prea devreme si nu erau inca narcise.

Suntem fericiri ca v-am putut fi alaturi. Un mare BRAVO pentru domnul George

Va pupam si va imbratisam pe toti.

mprofeanu
[18.05.18 10:45:55]
»

@Dan&Ema: Excelent totul, poza cu cele trei generații este de copertă! Felicitări!

Pușcașu Marin
[18.05.18 10:54:19]
»

@Dan&Ema: Stii ce mi-a placut cel mai mult? E frumos si traseul, e buna miscarea, insa faptul ca ai fost intr-o mica excursie cu tatal tau si cu fiul tau mi se pare cel mai frumos. Si apreciez ca stii sa te bucuri de momentele astea. In fond, aceste momente vor reprezenta peste ani printre cele mai frumoase amintiri.

In primul rand pentru asta te felicit.

Si... apropos... in P10 sunt 1376 de narcise .

doinafil
[18.05.18 11:15:53]
»

@Dan&Ema: Măi, măi, măi, ce plimbare frumoasă ați făcut! Chiar dacă ați scos

limbile de mai mult de un cooooot,

înțeleg că v-a mers la suflet plimbarea! Și cum să nu-ți meargă, când vezi atâta frumusețe în jur?!?

Avem o țară superbă, ar trebui, în mod sigur, să avem mai multă grijă de natură!

Felicitări pentru toți, (mai ales pentru a treia generație, pentru că a „îndrăznit” să se ia la trântă, în urcuș, cu Emi) !

Am citit și votat cu drag!

Zoazore
[18.05.18 11:30:04]
»

@Dan&Ema: Superba excursia voastra! Cum a spus si @ghisor, "excursia celor trei generatii" este cea mai frumoasa amintire pe care o veti duce peste timp!

Peisajul este superb, narcisele sunt sublime.

Sa mai faceti asa!

webmaster
[18.05.18 13:06:34]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

=

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[18.05.18 14:27:32]
»

@webmasterX: multumesc!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[18.05.18 14:37:26]
»

@Lucien:

Excelente articolele tale. Nu le citisem la vremea lor. Si pozele atasate lor.

Descopar ca avem placeri comune, destinatii comune.

Ecoul de la tine ma bucura mult, simt ca rezonam pe cateva subiecte bune!

Poate ne-om si cunoaste mai bine!

Nu fi invidios pe excursia noastra, ca atunci eu ar trebui sa fie de doua ori invidioa ca tu ne-ai prezentat doua poiene cu narcise. Si pe deasupra inedite pentru mine.

Iti urez numai drumuri faine si sa voi citi cu maxim interes relatarile tale, multel, multe, din locuri putin stiute si vizitate, dar deosebit de interesante!

Numai de bine!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[18.05.18 14:44:34]
»

@Denisa13:

1. Cristina, daca ai laudat povestitorul, Emi mi-a spus sa spun ca el a scris!

2. Multumim ca ati spus DA invitatiei noastre! Felicitari tuturor celor 3 generatii prezente si din familia voastra! Felicitari cum o antrenati pe Stefi in activitati pentru trup si minte in natura!

3. Sper ca parintii nu ne-au bodoganit prea mult ca am insistat cat am putut catre mai sus si mai sus.

4. Multi pupici lui Stefi cu care nu te pui, ea e prima sus, ea e prima jos, si rade cu aceeasi dezinvoltura si dupa 16 km!

5. Punem la cale urmatoarea cale, tineti aproape.

Pe curand as zice! Numai de bine!

Ii transmit lui "dnul George", ba mi-a venit asa un chef sa ma autoinvit pe la ai mei sa vizionam diapozitivele din copilaria mea si pozele alb negru. Cand ne cataram pe coclauri de munte., ., .

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[18.05.18 14:49:39]
»

@mprofeanu:

Nu suntem noi fotogenici si nici la poze nu ma pricep. Aici tot tata era mai priceput, el a filmat, abia astept sa vad ce a surprins. Mai ales ca le bibileste filmele si le corecteaza, insaileaza, taie, adauga texte explicative, muzica. Alea sunt de nota 10. Eu doar asa cu povestioara asta si cateva poze.

Am asteptat mult ziua cand iata trei generatii am pasit imporeuna pe munte. Nu stiu sa descriu sentimentul care m-a trecut. Pot doar sa spun ca va ramane pentru totdeauna la realizarile de suflet din plimbarea mea pe poteca vietii pamantene.

Multumesc de ecou si numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[18.05.18 14:55:51]
»

@ghisor:

Pentru ca am raspuns ecourilor in ordinea postarii si citirii lor, ar trebui sa repet raspunsul pe care l-am dat lui @mprofeanu:

Am asteptat mult ziua cand iata trei generatii am pasit imporeuna pe munte. Nu stiu sa descriu sentimentul care m-a trecut. Pot doar sa spun ca va ramane pentru totdeauna la realizarile de suflet din plimbarea mea pe poteca vietii pamantene.

A propos de numaratoarea narciselor... Mi-au placut mereu problemele de logica matematica. Aparent grele, dar care au raspunsuri nebanuit de usoare. Raspuns corect!

Ai spus in ecou ceea ce conteaza, De suflet.

Multumesc sincer si toata gandurile bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[18.05.18 15:03:07]
»

@doinafil:

Tata cred ca a regretat cel mai mult ca nu am ajuns in varf. Asa l-am simtit. Pe de alta parte in Baiului mai drumetise tot in decada 7 - 8 a vietii.

Stii, vreau sa am capacitatea sa ma bucur tot mai mult de ceea ce vad. Iar ROMANIA (a propos azi m-am intors din "Romania Mare") gazduieste atatea minunatii. Nu ca n-ar fi altele si pe alte meleaguri, dar o spun pe asta cu Romania pentru cei care vor sa descopere ceva special, inedit, aici, aproape, in tara noastra.

Doina, imi cer scuze dar am gresit la scosul limbii. In textul de mai jos din articol

am inceput sa scoatem limbile de mai mult de un cooooot

am dactilografiat cu un "o" mai putin.

Sa ne vedem cu bine! Va pupam!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[18.05.18 15:12:34]
»

@Zoazore:

Draga Zoa,

Multumesc pentru ecou, voturi de poze si de ecou la ecou!

Se pare ca am transmis-o p-aia cu sentimentu", aia cu reunirea generatiilor la peste 1000 m altitudine! Mare bucurie! Ma bucur ca ati inteles asta.

Imi pare rau ca nu am pozat mai artistic niste narcise. Sau macar niste artiste. Dar crede-ma ca imi tremurau nadragii (mama, ce frumos vorbesc! :, sper sa nu auada mama!) pe panta aia inclinata si am uitat de poze asa cum voiam eu sa mai fac. Niste detalii. O petala, doua, trei, un pistil, multe stamine.

Bine acum narcise se mai gasesc si de cumparat, dar astea raman ACELE NARCISE!

Era sa uit sa ma laud sa spusn ce frumos ne sade intre flori atat de frumoase. !

Numai ganduri pozitive si fapte frumoase si marete! de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Denisa13
[18.05.18 15:13:38]
»

@Dan&Ema: 1. Felicitari duble pentru Emi, n-am stiut ca el a scrs; unde mai pui ca a scris si un mini-ghid.

2. Multumim pentru apreciere. Ma bucur foarte mult ca nu zice nu initiativelor noastre de a o "cara" peste tot. Este singura care n-a facut febra dupa aceasta zi.

3. Parintilor le-a placut foarte tare iesirea si n-au bodaganit. Cand eram mici ne-au purtat pe carari de munte dar aceasta iesire a fost premiera pentru ei. Defapt a fost a treia premiera in acest an ca i-am purtat pe la cabana Garbova si cascada Tamina. Tata isi cauta bocanci, deci a fost greu dar i-a placut. I-a parut rau ca n-am ajuns in varf.

4. Asa este Dane, are o energie extraordinara. 16 km pentru noi, ea cred ca a facut mai mult Ajunsi acasa am avut musafiri si pitica a stat pana spre 12 noaptea sa joace Catan. Noi ne-am trezit aproape de pranz, ea inainte de ora 8

5. Sunt numai ochi si urechi. Sper sa ne revedem si la iesirea din iunie. Daca stim din timp si suntem sanatosi nu zicem nu.

P. S. Dl George este deosebit. Tare mult as vrea sa vad si eu pozele si filmarile lui. Pentru el imi pare cel mai rau ca n-am ajuns in varf. Poate repetam destinatia anul asta pe alt traseu. Te rog sa-i transmiti salutarile si aprecierile noastre.

Aseara ne-am cumparat bete pentru data viitoare.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[18.05.18 15:15:16]
»

@webmaster: Multumesc pentru aprecierile "tehnice" ale articolului!

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.05.18 23:50:17]
»

@Dan&Ema: Foarte frumoasă drumeția voastră! Bravo! Mă motivează și pe mine ca anul viitor să pornesc în căutarea narciselor din Munții Baiului! Chiar dacă nu ați ajuns pe vârful Baiul Mare, nu-i nimic! Tot timpul trebuie să mai rămână ceva de făcut și pentru data viitoare... Oricum, versantul acela din P 11 mi se pare foarte greu, aproape imposibil de urcat. Cel puțin așa se vede din fața monitorului.

În ceea ce privește viitoare drumeții, ai menționat două destinații dragi mie! Ciucașul este și mai frumos ca de obicei în iunie, cam prin prima parte a lunii, când Muntele Roșu este cuprins de ”flăcările” rhododendronului.

Iar Munții Măcinului sunt ca o prăjitură delicioasă – dacă ”ai gustat” o dată, vei vrea iar și iar... Noi am ajuns în Măcin pentru prima dată în august anul trecut, însă v-aș recomanda să luați în calcul o perioadă mai răcoroasă, pentru că arșița parcă e prea puternică în plină vară. Noi am urcat atunci pe Țuțuiatu, însă ne-ar tenta și o drumeție pe traseul Cozluk, în căutarea frumoșilor bujori din poienile de pe acel traseu. Din păcate, anul acesta cred că i-am ratat din nou, pentru că weekend-urile noastre din mai au fost până acum încărcate (și bujorii de Măcin cam acum sunt înfloriți). Singurul weekend mai lejer este următorul, cel prelungit de Rusalii. Și... cine știe pe unde vom ajunge, totul e să țină vremea cu noi!

Spor la drumețit și la scris în continuare! Vreme bună să aveți mereu!

elviramvio
[19.05.18 00:31:21]
»

@Dan&Ema:

Foarte frumoasă drumeție și deosebită echipa! Și mi-ai adus aminte că am și eu diapozitive din hoinărelile tineretii când cortul nostru era cazarea de 5 stele!!

Eu zic să faceți și Ciucașul dar și Măcinul!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[19.05.18 06:24:47]
»

@Crazy_Mouse:

In Baiului se poate aborda traseul si urcand pe platou pe oricare drum de acces rezonabil care porneste din Posada, Sinaia, Busteni sau Azuga. Se continua pana in Varful Baiul Mare si apoi se cauta / se ghiceste o posibila poteca nemarcata ce coboara in Valea Rea.

Eu am crezut ca avem sanse mai mari sa nimerim o poteca urcand din vale spre varf caci poti aprecia inclinatia abruptului avandu-l in fata ochilor. Urcusul era posibil, dar greu. Si apreciez chiar dupa experienta mea.

Multumim de recomandari si completari. Daca vreti sa ne intersectam pasii in drumetii, da un semn.

Si continuati si voi cubdrumetitul si cu scrisul ca bine o faceti! Cu mic, cu mare!

Numai zile faine de calatorie! ☀️

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.05.18 07:32:32]
»

@Dan&Ema: Era să uit... Dacă veți aborda cândva Munții Măcinului, indiferent de traseul ales, încercați să ajungeți în timp util pentru a prinde deschis Centrul de vizitare a Parcului Național Munții Măcinului din localitatea Greci. Este un muzeu modern, foarte interesant și aveți ocazia să aflați informații noi cu privire la comunitățile din zonă sau cu privire la fauna și flora acestui areal. Copiilor le vor plăcea exponatele; și adulților!

Lacul Iacobdeal este și el un obiectiv fain, aflat la câțiva kilometri de satul Greci. Dacă sunteți mai curajoși, puteți face o baie pe cinste în lac într-o zi călduroasă de vară.

Imagini cu lacul, dar și cu centrul muzeal din localitatea Greci vei găsi atașate la acest articol.

Iar o drumeție în Munții Măcinului o poți combina cu 2-3 zile petrecute în Delta Dunării, sau măcar pe marginea ei, la vreo pensiune din Mahmudia, Murighiol sau Dunavățu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[19.05.18 09:57:55]
»

@Crazy_Mouse:

Multumim inca o data. Pretioasa completarea! ????

Dana2008
[19.05.18 11:49:26]
»

@Dan&Ema: FELICITĂRI pentru articol si fotografii!

Sper să ne alăturăm și noi cât mai repede drumetiilor voastre frumoase!

Avem și noi în județ o poiană cu narcise la Gurghiu unde am fost când eram mai mică și am cules câteva. Acum iubesc foarte mult florile și nu le mai rup... Nu le mai curm existența, sunt prea frumoase în natură.

Am văzut următoarea ieșire, aștept detaliile.

Este foarte emoționant să faci drumeție cu tata și fiul. Felicitări!

Călătorii plăcute!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[19.05.18 13:38:16]
»

@Dana2008:

Dana,

Va asteptam cu drag pe carari de munte. Cu noi. Multumesc de aprecieri. Numai de bine. Weekend fain! ????☀️

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Denisa13, doinafil, elviramvio, Lucien, mprofeanu, Pușcașu Marin, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Poiana Narciselor [Munţii Baiului]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066396951675415 sec
    ecranul dvs: 1 x 1