ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 27.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Nausicaa si Ulise in Paleokastritsa

TIPĂREȘTE URM de aici

In topul plajelor noastre preferate din Corfu se afla pe primele locuri Paleokastritsa si Mirtiotissa. Am sa incep cu prima. Paleokastritsa se afla cam la 20-25 km de Kerkyra (Corfu Town) si la aproximativ 40 km de Moraitika, unde ne-am cazat. Faci in jur de 50 minute-1 ora, din cauza drumurilor inguste si intortocheate, sau daca te mai si opresti din loc in loc sa pozezi, cum am facut noi.

Legenda

Corfu se pare ca ar fi fost insula mitica a fenicienilor feacilor. In golful Paleokastritsei se pare ca ar fi naufragiat Ulise in urma razbunarii lui Poseidon, care i-a impietrit corabia. Multi arheologi cred si azi ca palatul regelui Alkinoas, regele fenicienilor feacilor, era amplasat aici, in acelasi loc pe care e ridicata manastirea. Iar raul unde Nausicaa si prietenele sale l-au intalnit pe naufragiatul Ulise dadea in golf. Si de aici l-au ajutat fenicienii feacii sa ajunga acasa in Ithaca. Daca legenda e adevarata sau nu, nu vom sti niciodata. Cert este ca un loc mai frumos in care sa naufragiezi e greu de gasit.

De ce ne place?

Pentru ca e situata intr-o zona de o frumusete deosebita, pe coasta vestica, plina de vegetatie luxurianta, maslini, pini, cedri si plantatii de citrice. Pentru culoarea de azur-smarald a apelor sale, mai curate aici si mai limpezi decat in toata insula (dar si mai reci). Datorita acestui fapt zona este ideala pentru scufundari, snorkelling sau scuba diving dar si plimbarilor pe mare in canoe, barca sau hidrobicicleta. Noi am facut si o plimbare cu hidrobicicleta si, in anul anterior, una cu o barca inchiriata (taxi-boat).

Ce poti vedea

Daca iesi pe mare ai posibilitatea sa vezi si sa te opresti la plajele care compun Paleokastritsa. Pe majoritatea exista taxi-boat, sezlonguri, barci si canoe de inchiriat si facilitati pentru practicarea sporturilor nautice. La unele din plaje se poate ajunge doar pe apa, ori cu barca ori cu vaporasul. La fel daca vrei sa vezi pesterile de pe tarm. Sau poati inota pana la ele, cel putin pana la cele de langa mal.

Plajele

Cea mai mare plaja este Agios Spyridonas Beach . Cea mai linistita si retrasa, unde gasesti si "Barracuda", centrul de diving, este Ampelaki Beach. Pe Agia Triada Beach sunt sezlonguri si umbrele precum si o taverna si un snack-bar. Langa portul Alipa este plaja Alypa Beach, foarte curata. Pentru pescari recomand Platakia Beach, mai retrasa si linistita. Pentru familiile cu copii Agios Petros Beach, aproape de Manastirea Theotokos este ideala. Ca sa ajungi la La Grotta Beach, care se afla vizavi de Paleokastritsa Hotel trebuie sa cobori niste scari.

In ceea ce priveste cazarea sunt o sumedenie de hoteluri si pensiuni in zona, care ofera privelisti spectaculoase, datorita amplasarii pe stancile care inconjoara statiunea. Dar nu ma pot pronunta asupra lor, avand in vedere ca nu am fost cazati aici. Am luat masa insa aici, la 2 taverne pe plaja si a fost delicios.

In concluzie recomand o vizita la Paleokastritsa, sau chiar o cazare si o sedere aici celor pasionati de inot, scufundari sau sailing. Oferta in ceea ce priveste plajele si locurile pentru fotografiat este diversificata. Pentru familiile cu copii mici poate ar fi recomandabila o alta statiune, cu ape mai calde, de exemplu Moraitika sau Messonghi, unde se spune ca apele sunt cele mai calde din Corfu. Oriunde ati sta insa faceti-va putin timp sa vizitati si Paleokastritsa!


[fb]
---
Trimis de luciaoradea in 30.07.14 13:22:54
Validat / Publicat: 30.07.14 15:54:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 3670 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (luciaoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Paleokastritsa- de aici am pornit in plimbarea cu hidrobicicleta
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14149 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

abancor CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[30.07.14 21:18:56]
»

Nu e vorba de fenicieni, popor despre care ştim că a existat şi ocupa coasta Libanului de azi, ci de feaci, o populaţie mitologică, care apare numai în scrierile lui Homer.

luciaoradeaAUTOR REVIEW
[31.07.14 15:27:24]
»

@abancor:

Da, ai dreptate, am confundat eu. Multumesc pt precizari. Poti corecta si in review, te rog?

webmasterX
[31.07.14 16:59:51]
»

@luciaoradea: abancor nu are cum, evident, să corecteze în review - doar unmoderator poate.

Adică "moi" - puteam, şi din câte am verificat, pot şi acum

luciaoradeaAUTOR REVIEW
[31.07.14 23:42:58]
»

@webmasterX:

Scuzeeee, asa e! In ultima vreme fac numai prostii! Vezi, am incurcat statutul lui abancor de consilier pt Grecia cu webmasterul! Mea culpa din nou!

Multumesc pentru corectura!

calatorul
[14.01.15 16:28:26]
»

Foarte frumoasa relatare, am recunoscut locurile strabatute si de noi acum cativa ani. Ma bucur sa pot vota pentru superbonus. Succes si vacante frumoase.

luciaoradeaAUTOR REVIEW
[14.01.15 16:57:34]
»

@calatorul50:

Mulțumesc pentru vot și urări. Va doresc de asemenea multe vacante frumoase și review-urile interesante.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, calatorul, luciaoradea
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Paleokastritsa:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054362058639526 sec
    ecranul dvs: 1 x 1