ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.12.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 3 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Calator deasupra unei mari fierbinti (II)

TIPĂREȘTE

Moneasa si alte 13 stranduri termale din Campia de Vest

Acum, dupa ce am vizitat impreuna Baile Calacea si stim la ce foloseste apa termala, sa incercam sa facem “un mic zbor deasupra unui cuib de…apa fierbinte” si sa vedem unde mai apare aceasta la suprafata marii Campii de Vest a tarii noastre. Fiecare din aceste stranduri ce le vom parcurge acum, poate constitui pentru oricare dintre noi, o posibila destinatie de vacanta pentru viitor.

Suntem inca tot in judetul Timis, cel mai mare judet al tarii. Vom urma traseul Lovrin-Teremia Mare-Jimbolia-Sanmihaiu German-Deta, (folosind DN 6, DN 59 C si DN 59 B) - Moneasa-Secuieni-Marghita-Carei-Acas-Satu Mare-Boghis-Beltiug-Tasnad. Pentru a ajunge in aceste ultime localitati vom folosi magistrala Timisoara-Arad-Oradea-Carei-Satu Mare (E671) si o serie de variante secundare care se desprind din ea.

In Lovrin te impresioneaza turnurile bisericii din localitate dar din moment ce le-ai zarit, fii sigur ca “bai termala” nu e departe. Deziluzie insa…in mica statiune sateasca, tocmai se schimba apa in bazine. Patronul bailor isi lua masa pe terasa statiunii facand si plaje in acelasi timp. Amabil ma invita sa servesc o ciorba cu dansul, dar nu am timp, soarele e tocmai bun pentru a fotografia si alte piscine termale din zona. Caci si daca apa apare din strafunduri la o temperatura de 40-42 de grade Celsius, ea ma vor racori fara-ndoiala in aceste zile toride ale lui "cuptor", cand temperatura aerului este mai ridicata decat cea a apei din piscina.

O iau pe-o sosea lunga, lunga, ce parca nu se mai termina niciodat, de-a lungul granitei sarbesti. In zare se vad miscatoare cateva forme ciudate, par a fi acoperisurile unei asezari omenesti. Am ajuns la Teremia Mare, unde se afla un alt strand termal. Aici apa tasneste din strafundul pamantului la temperaturi cuprinse intre 40 si 72 de grade Celsius. Nici nu e de mirare ca in “piscina termala” nu sunt decat cativa copii la o "balaceala" gratuita. Administratorul imi spune ca primaria a accesat fonduri europene si ca la anu', statiunea va deveni un al doilea "Aquaparc Szeged". Intru pe internet sa vad cum arat acel Aquaparc ce va atrage anual o jumatate de milion de turisti, inclusiv romani. La Termia Mare, deocamdata insa, nu e nici macar un turist "platitor".

Imi continui drumul si ajung la strandul termal “Santa Maria” din Jimbolia. Intalnesc si aici un patron simpatic, care il roaga pe paznic sa ma duca peste tot. Statiunea e “sic”, campingul are "umbrare" acoperite cu stuf iar scaunele terasei nu sunt altceva decat o “adunatura” de buturugi simpatice ce confera intregului ansamblu un aer rustic…Forma si culoarea nu costa bani dar pot sa "aduca" bani.

De la Jimbolia ajung la Sanmihaiu German, unde intalnesc o statiune bine pusa la punct, cu multe facilitati puse la dispozitia turistilor (parcare, unitati de alimentatie, camping, gazon pentru plaje, sezlonguri, grupuri sanitare proprii). Apoi ajung la Deta unde gasesc un foarte mic strand termal si-un chiosc de incinta care mi se pare mai mare decat piscina.

Parasesc cu regret judetul Timis si ajung dupa cateva ore bune de mers la Moneasa, o statiune balneara de rang inalt care dispune atat de un strand termal estival cat si de cateva hoteluri de cura renovate. Despre Moneasa, acesta perla a judetului Arad, s-a mai scris mult si numai de bine. Servesc o cafea la hotelul Codru Moma, unde observ un lucru mai rar, o bucata de hartie A4 lipita de geamul de la intrare pe care figureaza si cateva excursii optionale ce se pot efectua la pestera Ursilor, Felix, sau Arad.

Urmatoarea halta e Secuieni-ul din judetul Bihor. Localitatea Ciocaia-Secuieni apare ca fiind posesoare a unui mic strand termal. Il gasesc dar ajung prea tarziu. Strandul e inchis, observ insa prin grilajul de la intrare cativa oameni care au ramas in baie si peste program. Apa e grozava acum in racoarea serii ce se lasa. Au tot dreptul sa-si prelungeasca baia, caci ei s-au cazat la campingul din interiorul strandului.

De la Secuieni ma indrept spre Marghita pe o soea in reparatie care ma intarzie mult. Ajung in sfarsit la Baile termale Marghita, cuprinse in planul de dezvoltare a pacului regional ”Marghita-Beltiug-Tasnad”, plan acceptat pentru finantare la Uniunea Europeana. Acest parc este o alternativa termala a parcului regional salin "Cojocna-Dej-Beclean", parc ce a fost deja inaugurat in primavara acestui an si functioneaza cu motoarele din plin.

La Marghita exista 4 piscine termale, una pentru adulti (dubla), una mai mica, pentru copii si inca doua, situate pe o terasa ingradita, ceva mai exclusivista, acestea din urma fiind cele mai solicitate.

Trec de Oradea si ajung la Carei, unde intalnesc o simpatica baie termala, poate “prea” termala, apa tasneste aici din adancuri la o temperatura de 65 de grade Celsius. Multi clienti ai bailor au adormit langa bazin din cauza toropelii.

Nici Satu Mare nu sta mai prejos, are si el un strand municipal, dar care este in renovare. Bazinul e gol. E folosit doar campingul pentru o tabara de vara pentru copii.

Baile din Acas au in componenta lor, doua piscine de beton si una din plastic, mai mica, dar care este si cea mai populara.

La Beltiug, localitate cuprinsa si ea in planul de dezviltare UE mai sus amintit, lucrurile sunt insa in intarziere. Nu s-a turnat decat fundatia si o parte din noul bazin. Statiunea e goala, nu e nimeni prin preajma, pot sa iau cu mine intreg bazinul cel nou, sa-l ascund in port-bagaj si sa-l duc acasa.

Baia de seara o voi face insa la Boghis, care mi se pare insa o statiune ce n-a iesit inca din letargia vechiului regim, vestiarele, sunt de fapt niste foste cabine de dusuri in fata carora s-a tras o perdea din palstic. Apa insa e excelenta, are 37 de garde C, mai toti oamenii din bazin trec rand pe rand prin fata unui tub de metal din care iese cu presiune un jet de apa calda, avem asadar si o procedura gratuita de “dus-masaj” in bazin.

La cina poposesc la Tasnad, statiune despre care v-am mai scris (vezi review-ul Calan-Bai si Tasnad, o alternativa la Geoagiu Bai), statiune in care se observa de indata ce-ai platit biletul de intrare, ca aici se pompeaza multi bani europeni, o piscina sezoniera si altele doua interioare sunt in functiune, iar alta maga-piscina e in constructie. Un hotel modern si o baza de tratament, completeaza tabloul unei viitoare statiuni termale de succes.

E bine asadar sa trecem in block-notes-ul nostru de calatorii si aceste locatii “calde” ale Campiei de Vest, ca o alternativa comoda si nu foarte scumpa a unui concediu viitor. Distractie placuta!

Dorgo


[fb]
---
Trimis de dorgo in 09.12.10 08:05:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MONEASA. A mai fost în/la: cam peste tot
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 16198 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P32 Casutele de camping de la strandul mezotermal,proaspat vopsite
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 6400 PMA (din 11 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

TORA INGRID
[09.12.10 08:47:46]
»

buna idee sa descrii, in maxima cunostinta de cauza, aceste statiuni balneo, mai putin cunoscute. Se vede expertiza dar se vede si pasiunea. Singura amintire ce-o am despre Moneasa se leaga de un cantonament de pe vremurile cand practicam oarece sport, mi-amintesc doar partia de schi pe care conform cu cerintele varstei am alunecat care cu saniutele care cu folia de plastic. Vag de tot am in memorie o padure frumoasa, niste dealuri in care Moneasa statea ca intr-o caldare si un hotel, central situat, cu piscina, o mare desfatare dupa antrenamentele obositoare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
webmaster77
[09.12.10 08:50:25]
»

Mutat la rubrica "Descopera Moneasa" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

adryana
[09.12.10 10:04:00]
»

frumos, parintii mei locuiesc aproape de baile Boghis, si cand eram mica mergeam des acolo la strand, dar apa termala este si la Simleul Silvaniei, la 13 km de Boghis, e si aici amenajat un strand privat si in trecut mai era un strand renumit la Suplacul de Barcau in curtea castelului de la Balc, comuna unde merge si azi la vanatoare dl. Tiriac... poate ai auzit si de el, acum am inteles ca nu mai este acel strand, e bine ca ai descris zonele cu apa termala, mai sunt si altele dar nu atat de amenajate, ca de ex la Iaz, langa Boghis, unde te bagi intr-un butoi din lemn, e un robinet prin care curge o apa... ruginie de la cate saruri si minerale contine, eu am incercat pe pielea mea tratamentul chiar daca nu sufar de reumatism, din curiozitate, aveam 13-14 ani si cand am iesit din acel butoi m-am simtit asa de lesinata, incat de-abia mai paseam, dar a fost excelent, stiu ca am dormit bustean mai tarziu... dar e renumit acel tratament pentru reumatism, si in general in zona aceea se duc multi care sufera de reumatism, pacat ca lasam asa zone sa se distruga de la an la an.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
dorgoAUTOR REVIEW
[09.12.10 11:45:32]
»

@ Tora, la Moneasa am fost de mai multe ori... ultima data chiar in aceasta toamna ruginie si am constatat ca imprejurimile statiunii parca sunt mai frumoase decat statiunea insesi...

dorgoAUTOR REVIEW
[09.12.10 11:58:54]
»

@ adryana... am trecut prin Simleu, venind cand de la Cluj, cand de la Bizusa Bai (hotel sindical Ceres), Zalnoc (statiune abandonata) si Jibou (un mic strand cu apa insuficienta)... toate sunt sulfuroase... am cautat baile de la Simleu, caci pe internet apare faptul ca... "primaria din Simleu doreste ca orasul sa se transforme intr-o statiune balneara", dar la fata locului... nimeni nu stia nimic... de strandul de la castelul Balc, stiu, dar cred ca e exclusivist... de Iaz n-am auzit... oricum, exista multe locuri intersante in judetele de la granita... dar trebuie sa ai timp, rabdare, o masina de teren si cateva perechi de cizme ca sa ajungi pana la acele izvoare, ele nu vin intotdeauna la sosea sa te intampine...

Poate "next generation", va avea un cuvant de spus...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
adryana
[09.12.10 12:06:00]
»

strandul cu apa termala din Simleu e poreclit ,,broscarie '' si sigur daca intrebai de broscarie oricine de pe strada te indruma, se afla chiar la iesirea din oras, spre Zalau, pe dreapta. Numele i-a ramas de demult, cand era doar o balta, caci apoi s-a descoperit apa termala in zona. Mi-au placut mult pozele, de aceea ti-am dat un vot.

ninaa
[09.12.10 12:06:20]
»

Dorgo, pentru noi, bucurestenii n-ai si tu niste statiuni cu apa de-asta fierbinte mai aproape de noi? Ca prin Timisoara n-am trecut decat cu trenul in drum spre Ungaria si atunci am dormit. Doamne ce-i invidiez pe cei de fac baie in bazin!

magdalena
[09.12.10 13:42:34]
»

Multumim de urare si de povestirea ta, la fel de completa ca si celelalte...

david
[09.12.10 14:13:26]
»

ajung la Sanmihaiu German, unde intalnesc o statiune bine pusa la punct

dorgo

Fara suparare, nu mai ridica orice catun la rang de statiune. Doua stranduri amarate, dintre care unul acoperit pentru perioada rece, nu contribuie decisiv la primirea titulaturii de statiune.

anca_l*
[09.12.10 15:00:14]
»

Imi pare rau sa te contrazic, dar ce este la Moneasa, numai strand termal nu se poate numi!!! Apa este mez otermala, are max. 22 grade, si chiar in plina vara nu iti face placere sa intri in ea. In afara de inghesuiala, tineri adolescenti care iti arunca mingea in cap si eventual o ciuperca, cu altceva nu te alegi.

Moneasa a decazut foarte mult, peisajul e frumos, dar altceva, nimic. In 30 min bati si statiunea si satul de la un cap la altul si inapoi. Daca vrei sa urci pe dealuri, da, dar altfel fratilor muriti de plictiseala acolo, si daca vreti stranduri, mai faceti 50 km pana in Ungaria ca nu veti regreta. Si nici mai scump nu este!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[09.12.10 15:28:55]
»

@ david

dupa noua clasificare... (scoala de balneo Cluj), dar acest lucru l-am mai explicat o data, exista

1. -28 de statiuni balneare mari si late in tara... caci au murit Borsecul, Balvanyos-ul, Malnasul si Valcelele si nici altele n-o duc mai bine...

2. - multe, multe statiuni balneare de "importanta locala", sau "localitati balneare" si

3. - "locuri balneare" sau "locuri cu potential balnear"... adica... e pe-acolo "ceva amenajat de om" in jurul unui izvor, lac mineral, mofeta sau balta cu namol...

In orice statiune prapadita pot face baie romani, tigani, italieni, englezi sau americani, cot la cot!! , in aceeasi apa termala sau sarata, caci boala nu tine cont de natie sau culoare pielii... am vazut localitati balneare mici, mici, mici, de importanta locala, dar care, vara mai ales, datorita efectelor benefice ale apei, erau populate cu clientela internationala... deci si Sanmihaiu German, devine peste sezon, chiar daca e intr-o comuna unde se ajunge mai greu, o statiune balneara internationala!! , ca vrem sau ca nu vrem... acolo vei intalni si unguri si olandezi si sasi (nemti) care se intorc pe-acasa (svabi) si sarbi...

Eu am lucrat la Baile Sangeorgiu de Mures cativa ani, cand aceasta era o statiune prapadita rau... dar care a devenit azi o statiune de renume national si poate international... ceea ce va deveni si Tasnad-ul, si Acas-ul, si Marghita si Chisineu Cris in curand... ceea ce a devenit deja Figa de langa Beclean, Cojocna de langa Cluj (poate si Baile Someseni de vis-a-vis de aeroportul Someseni) si Complexul Toroc de langa Dej... si ce pot deveni toate cele 6-7 localitati din judetul tau, unde apa termala de 42-90 grade Celsius nu e valorificata cum trebuie, caci inca nu exista pe-acolo primari optimisti si pozitivi care stiu sa atraga fonduri europene, sau macar sa angajeze la primarie vreo 2-3 tineri care stiu sa faca un proiect castigator UE... nu uita ca primaria Dej a pornit in tara noastra in urma cu 5-6 ani, ideea "parcului balnear salin zonal" si a obtinut vreo 5 milioane euro pe proiecte de la UE, pe care i-a impartit cu celelate doua localitati balneare cu care s-a unit (lucru rar la romani!!)... apoi Tasnadul i-a imitat si a primit aceeasi suma, unindu-se cu Acas si Marghita intr-un "parc termal. "... si acum a inceput si primaria Chisineu-Cris sa traga caruta a 5 localitati balneare din zona pt a obtine 25 milioane euro de la UE, tot pentru un parc termal zonal... asa a obtinut si Consiliul local Turda bani de la UE pt o super-salina moderna... prin proiecte, nu prin carcoteli... asa vor putea obtine si cei din judetul Timis care-s "fruncea tarii" bani de la UE, caci doar 17% din bani am reusit sa-i atragem deocamdata prin programe... o primarie din cele ce le-am descris in review, trebuie sa ia initiativa, pana se mai dau bani... daca nu, ramanem cu buza umflata... trenul trece...

In rest, nuami bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[09.12.10 15:48:04]
»

@ anca... asa este... apa e mezotermala si Omul o mai incalzeste de la 22 de grade pana la 36 de grade pentru a fi folosita la baza de tratament pt bai la cada si la bazin... iar peste vara, orice apa de 22 de grade dintr-un bazin descoperit, se incalzeste de la soare relativ repede, pana la 25-26 de grade, temperatura placuta pt a indrazni sa intri in ea (atat ai si la Marea Neagra, dar acolo incalzirea merge mai greu, caci ea incepe de pe la 12-14 grade, cat are apa marii in aprilie)... iar cu ceea ce au ungurii, nu ne putem compara inca...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
anca_l*
[09.12.10 16:08:13]
»

Crede-ma, sunt din Arad, am fost de nenumarate ori la Moneasa, dar apa de 25-26 grade nu am gasit. Acolo nici vara nu este f. cald, noaptea e chiar racoare, deci soarele nu o sa incalzeasca niciodata apa la o temperatura placuta.

Referitor la cazile unde se face tratament, nu stiu cati ar avea curajul sa intre in ele!

Sigurul loc unde poti sa te balacesti este asa numita piscina a hotelului Parc, care e cam de 3-4 ori mai mare dacat o cada de apartament, dar acolo macar e curat si apa calda. /Binainteles ca pentru acest lux platesti, nu-i destul sa fii cazat la hotel, te mai jecmanesc cu 15-20 lei pt. o ora de balaceala.

Am vrut doar sa atrag atentia lumii, sa nu bata drumurile de pomana daca vor sa faca o baie, e pacat sa ii inducem in eroare! Oricat de patriot esti, nu poti recomanda un asemenea loc, doar pt, cei care vor sa doarma, sau sa urce dealuri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[09.12.10 17:48:35]
»

@ ninaa

Bazine cu apa calda prin Bucuresti? Cred ca numai pe la SPA-urile care au aparut pe langa unele hoteluri... daca mergi insa vara pe litoral, langa Venus, exista bai mezotermale sulfuroase, apa e adusa de o sonda si are 25-26 gr C. Baile termale cele mai apropiate de capitala cred ca sunt cele din judetului Valcea, din statiunile Cozia-Calimanesti-Caciulata sau Baile Olanesti. Mai caut cate ceva si daca gasesc, te informez.

ninaa
[09.12.10 18:09:20]
»

Merci dorgo, asa m-am gandit si eu ca mai aproape decat valea Oltului nu exista. De Venus nu stiam dar intra in optiunile mele pt la anul in septembrie. Ai mai multe detalii unde le gasesc, un hotel sau o piscina anume?

dorgoAUTOR REVIEW
[09.12.10 18:10:46]
»

@ anca, OK... daca zici tu ca apa e rece, asa o fi, dar

iata ce zice "stiinta", adica manualul Ministerului Sanatatii, numit "Cura balneo-climatica", analizele au fost efectuate de colectivul chimistului E. Diaconescu...

Statiunea Moneasa...

-izvorul 1 si 2 - temp apei 24 gr C

-izvorul 3 si 4 - temp apei 32 gr C

asa ca trebuie sa discuti cu colectivul de specialisti din Bucuresti, se mai intampla sa fie termometrele defecte, se pare c-au gresit si ar trebui sa corecteze repede acest manual printr-o "erata" sau poate, ar trebui sa scrie altul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
anca_l*
[09.12.10 18:25:31]
»

Or fi si ape calde, dar in piscine nu le folosesc, poate doar in cazile unde se fac tratamente.

dorgoAUTOR REVIEW
[12.12.10 18:21:36]
»

@ninaa... baile mezotermale de langa Venus, sunt situate intre Venus si Saturn, mai aproape de Venus, (distanta dintre statiuni e de 1 km) dar sunt doar sezoniere, adica functioneza doar vara, exista acolo 2 piscine, nisip in jur, sezlonguri, namol de la Techirghiol petru ungere, vestiare, grupuri sanitare, poti face nudism caci sunt doua sectoare (barbati si femei)... cel putin asa era in urma cu cativa ani... poate ca s-a mai schimbat ceva pe-acolo, cineva de pe litoral sau din Constanta, poate sa ne zica mai multe...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
ninaa
[13.12.10 14:21:57]
»

@dorgo, daca ai sti de cand ma chinui sa-l conving pe al meu sot sa mergem la Venus. Am inteles ca au si hotel de 4 sau 5 stele, dar el nu ca vrea la Mamaia. La anul nu mai scapa, bag un motiv de reumatism ce se vrea tratat la urgenta si cred ca se rezolva! Merci pentru pont.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, anca_l*, david, dorgo, magdalena, ninaa, TORA INGRID
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Moneasa și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076395988464355 sec
    ecranul dvs: 1 x 1