ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.11.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Arad
ÎNSCRIS: 15.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 21 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 15

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Haideţi la Miami - #5. Viza - A merge sau a nu merge

TIPĂREȘTE URM de aici

Dacă nu cumva vreţi să ajungeţi în USA navigând ilegal pe o barcă din Cuba sau trecând pe sub gardul de la frontiera cu Mexicul, tot ilegal, atunci pentru a intra legal pe teritoriul american aveţi nevoie de o viză emisă de Ambasada USA de la Bucureşti sau din orice altă ţară.

În continuare am să vă spun câteva informaţii pe care le-am învăţat din experienţa pe care am trăit-o în obţinerea acestui mic petic de hârtie autocolant care se aplică pe paşaport şi care poate face diferenţa în a merge sau a nu merge în ţara lui Lincoln.

În primul rând ar trebui să ştiţi că ţara noastră se afla, până la intrarea în NATO, printre primele în topul ţărilor cu cele mai multe vize refuzate populaţiei doritoare de a pune piciorul pe tărâmul făgăduinţei, având un fenomenal procent de refuz de 27%, adică din 100 de persoane care aplicau pentru a obţine viza de intrare în USA, 27 de persoane erau refuzate. Regula era că dacă ţi se refuza viza atunci nu mai puteai aplica din nou pentru o nouă viză decât după o perioadă de 6 luni iar taxa de viză nu ţi se restituia – rămânea în contul serviciilor de verificare, programare şi procesare a actelor. Chestia cu taxa de viză care nu se restituie este valabilă şi în zilele noastre.

Prima dată am aplicat pentru viză în USA în anul 2000. Pe atunci Ambasada USA era undeva în spatele hotelului Intercontinental din Bucureşti iar completarea formularelor şi fotografia necesară se efectuau la câteva agenţii de intermedieri de pe lângă aceasta. Să nu mai menţionez faptul că pentru a depune actele la ambasadă se forma o coadă imensă iar pe la ora 14.00 ambasada se închidea iar cei rămaşi „pe din afară” trebuiau să vină a doua zi – haos şi bătaie de joc.

Dar lucrurile s-au schimbat, încet, încet şi în bine. Americanii au început să efectueze programări pentru solicitanţii de viză, pe zile şi ore, concomitent cu completarea pe internet formularelor de solicitare a vizei. Astfel, primul pas dacă doriţi să solicitaţi o viză va trebui să intraţi pe pagina Ambasadei USA de la Bucureşti şi să vă interesaţi ce fel de viză doriţi, de ce documente aveţi nevoie, cum trebuie să fie fotografia pentru viză şi ce trebuie să faceţi pentru a vă programa.

Când a fost implementat programul respectiv, vă spun sincer că şi pentru un veteran în ale internetului, toată treaba era destul de încurcată pentru că site-ul era foarte stufos şi te trimitea „în buclă” de la o pagină la alta şi iar înapoi iar pentru unele situaţii era destul de dificil să găseşti informaţia necesară. Dar din nou au intervenit schimbări, în bine. Forma actuală a site-ului Ambasadei USA este foarte accesibilă, există şi un număr de telefon de unde puteţi solicita informaţii on-line iar documentele de care aveţi nevoie le găsiţi foarte simplu într-o singură secţiune. Intraţi pe pagină şi doar daţi click pe „Non-immigrant visas” – acolo găsiţi totul.

Şi acuma să trecem la „alte chestii” mai sensibile. Există mai multe tipuri de viză: diplomatică, de student, de călătorie, etc., fiecare fiind codificată altfel, viza pentru călătorie de vacanţă având codul B1/B2. Viza se acordă pentru diferite perioade de timp, iar un factor important în a se stabili, de către lucrătorii consulari, perioada de valabilitate a vizei acordate este în funcţie de a câtea oară solicitaţi viza. Astfel, la prima solicitare, sunt şanse mari să obţineţi o viză valabilă doar 30 de zile.

Dacă aţi mai fost în America şi v-aţi întors şi n-aţi făcut prostii pe-acolo, la a doua solicitare aveţi mari şanse să o primiţi cu valabilitate pe unu sau doi ani, la a treia solicitare de viză perioada de valabilitate creşte la 5 ani iar perioada maximă de valabilitate a unei vize este de 10 ani – dar nu este o regulă. Dacă primiţi de la prima solicitare o viză valabilă pe 10 ani atunci vă puteţi considera super-norocos.

Când mergeţi la interviu vi se solicită să duceţi cu dumneavoastră mai multe documente care să ateste „legăturile” care vă ţin, vorba vine, în România, adică tradus pe româneşte să prezentaţi dovezi care v-ar obliga să vă întoarceţi înapoi în ţară fără a îngroşa rândurile emigranţilor ilegali din USA – au destui, ultima statistică neoficială, indicând cifra de 7 (şapte) milioane. Astfel, copie după actele de proprietate, extrase de cont a depozitelor bancare, documente de „patron” dacă aveţi o firmă, etc., vor fi mai mult decât binevenite.

Mai demult, în anii anteriori, se solicita, de către ambasadă să ai o chemare de la o persoană domiciliată în USA, persoană cu statut de cetăţean american şi care trebuia să garanteze pentru că va avea grijă de dumneavoastră, pe durata şederii acolo, şi să în plus iar să mai "garanteze" că la sfârşitul perioadei te va „expedia” acasă, în caz contrar persoana respectivă având de tras „ponoasele” pentru „evadarea” ta şi neîntoarcerea acasă. Astăzi, un astfel de document nu mai este necesar dar, ataşat la dosarul pe care-l duceţi la ambasadă, poate cântări foarte mult în acordarea vizei. Aşa că de aveţi pe cineva în USA, rudă, prieten, colaborator şi sunteţi în relaţii bune şi vă poate trimite o scrisoare de „garanţie” atunci încercaţi să adăugaţi şi o astfel de hârtie la dosar.

Nu vă faceţi idei că dacă le veţi „trânti” pe masă un munte de hârtii, reprezentanţii consulari americani se vor pune impresionaţi să le citească şi-i veţi uimi. Aş de unde! Vor şti apriori exact cu ce hârtii veţi veni la ambasadă şi exact ce conţin ele, soarta vizei dumneavoastră fiind deja hotărâtă cu câteva zile înainte. Cel puţin aşa bănuiesc eu.

Atunci, legitim, vă întrebaţi de ce vă mai cheamă? Din diverse motive, şi sunt iarăşi doar câteva bănuieli ale mele, personale: să vă amprenteze şi să vă scaneze retina pentru a vă introduce în baza lor de date; să vă ofere şansa de a vă susţine cauza; de a vă „simţi” pe viu dacă sunteţi sincer sau pur şi simplu pentru a vă conferi senzaţia de „analiză imparţială şi corectă” a cazului dumneavoastră. Dar astea sunt doar supoziţii. Este posibil ca ei chiar să vă vadă hârtiile, pe care le aveţi la dosar, pentru prima dată, atunci când le depuneţi dumneavoastră - aici am schiţat un zâmbet, subtil.

Efectuaţi fotografia pentru viză la un laborator foto despre care ştiţi că a mai efectuat astfel de fotografii pentru că sunt destul de multe cerinţe referitoare la faptul cum trebuie să arate fotografia, ca mărime, cum să fie fundalul, cât de mare să vă fie faţa în raport cu mărimea fotografiei, etc. Din cauza unei foto nepotrivite vi se poate refuza viza.

Acum lucruri extra-sensibile. Evitaţi să efectuaţi tranzacţii imobiliare sau tranzacţii care implică sume mari de bani, înainte de a solicita viza pentru că o vânzare de apartament sau de casă, înainte de a solicita o viză, poate fi un indiciu care să fie utilizat împotriva dumneavoastră chiar dacă aveţi intenţii onorabile, referitor la vizita dumneavoastră în USA.

Evitaţi să vorbiţi în familie sau cu prieteni, chiar şi în glumă, despre intenţia de a rămâne definitiv şi/sau ilegal în USA – veţi fi surprinşi să aflaţi că aveţi şi „prieteni” care vă vor numai „binele”. Noi, când am fost la interviu în anul 2008, reprezentantul consular a vorbit doar cu fetiţa noastră de 7 ani. Eu şi soţia am fost ca şi inexistenţi la interviu. După câteva întrebări, adresate fetiţei noastre, reprezentantul consular ne-a spus că vom primi toţi vize şi ne-a urat concediu plăcut. Înaintea noastră, acelaşi reprezentant consular, a refuzat vize pe bandă rulantă. Vă daţi seama ce speriaţi am fost când, conform ordinii, am fost repartizaţi exact la acel lucrător.

Reprezentanţii consulari au dreptul să vă refuze viza de călătorie în USA fără a vă justifica motivele refuzului, indiferent de ce reclamaţii sau cereri veţi adresa, ulterior, ambasadei. Cunosc persoane cărora li s-a refuzat viza de USA pentru că s-au adresat agresiv din punct de vedere verbal, primind interdicţie pe mai mulţi ani. Este greu de spus ce procent din a ţi se acorda sau a ţi se refuza viza reprezintă factorii psihologici, documentele prezentate, statutul social sau informaţiile obţinute oficial sau neoficial despre dumneavoastră. Este posibil ca toate aspectele să conteze într-o oarece măsură.

Dacă aţi avut cumva viză de USA, emisă după anul 2008, aveţi posibilitatea să trimiteţi actele pentru solicitare de nouă viză şi prin curier, fără a vă mai deplasa la Ambasada USA de la Bucureşti, TNT fiind firma care se ocupă de astfel de treburi. Ştiu, şi eu am aflat de pe internet că există o astfel de firmă de curierat în oraşul meu, înainte de asta fiind 100% că este imposibil să avem aşa ceva în oraş – dar m-am înşelat!

Alte detalii despre viză: viza pentru USA este un document de sine stătător, respectiv are o dată de expirare care este independentă de data de expirare a paşaportului. Astfel, dacă v-a expirat paşaportul iar viza aplicată pe acesta este încă valabilă, pentru a călători în USA vă trebuie atât paşaportul nou, pe care-l veţi avea, cât şi paşaportul expirat pe care aveţi viza de USA; deci veţi circula cu două paşapoarte.

Dacă aţi avut o viză de USA care a expirat este foarte indicat să păstraţi paşaportul, pe care este aplicată respectiva viză, până la adânci bătrâneţi. Vorbesc foarte serios, pentru că la orice nouă solicitare de viză, pentru USA, vi se va cere să trimiteţi şi paşapoartele cu vizele vechi, de USA, expirate. Dacă aţi aruncat paşapoartele expirate, care au conţinut vize de USA, atunci foarte rău aţi făcut pentru că va trebui să mergeţi la Monitorul Oficial, să declaraţi pierdut paşaportul, pe care aţi avut aplicată viza de USA, şi să trimiteţi un exemplar din Monitorul Oficial în care apare declaraţia dumneavoastră, împreună cu actele de solicitare a vizei. Vă spun asta din proprie experienţă. Foarte complicat, aşa-i?

Să presupunem că aţi primit viză de vizitare a USA. Felicitări! Dar să vă spun un mic detaliu referitor la dreptul pe care vi-l conferă viza: dacă aveţi aplicată pe paşaport o viză USA validă atunci aveţi dreptul să vă urcaţi într-o aeronavă sau pe un vapor care are ca destinaţie un aeroport sau un port de pe teritoriul USA şi aveţi dreptul să vă plimbaţi pe teritoriul american cuprins între aeronavă/vapor şi până la ofiţerul de la imigrări – „Imigration” sau omologul american al poliţistului de frontieră român. Ofiţerul de la „Imigration” are dreptul să vă interzică accesul pe teritoriul USA, cu toate că aveţi o viză USA valabilă şi asta fără nici o justificare.

Într-o astfel de situaţie veţi fi îmbarcat pe primul avion/vapor care se întoarce în Europa, cu destinaţia aeroportul/portul de unde v-aţi îmbarcat, pe cheltuiala lor. Încă odată, mare atenţie ce vorbiţi, cu cine, ce doriţi să faceţi şi cine ce ştie despre ce intenţii aveţi!

După ce aţi completat, pe internet, toate datele referitoare la solicitarea de viză vi se va aloca, la finalul procedurii, o programare pentru când trebuie să vă prezentaţi la Ambasada USA de la Bucureşti pentru interviu. Este bine să încercaţi să ajungeţi acolo atunci când sunteţi programat pentru că modificarea programării este foarte greoaie.

Înainte de interviu veţi fi amprentat şi vi se va scana retina, "just for the record". Interviul propriuzis durează foarte puţin şi sunteţi anunţaţi pe loc dacă vi se acordă sau vi se refuză viza de călătorie. Paşaportul cu viza vi se va elibera mai târziu, în aceeaşi zi sau în unele cazuri chiar şi a doua zi dar există posibilitatea să optaţi pentru ca paşaportul să vă fie trimis acasă prin poştă, dacă vă este imposibil în a aştepta până la ora eliberării paşaportului cu viză.

OK! Să presupunem că am rezolvat şi cu viza. Sunteţi aproape gata cu pregătirile de plecare. Să mergem mai departe şi să închiriem o maşină. “De ce-mi trebuie maşină? ” Vă explic în următorul articol.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Utube in 17.11.16 00:08:41
Validat / Publicat: 17.11.16 08:41:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.

VIZUALIZĂRI: 3957 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Utube); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

horachira
[17.11.16 08:55:45]
»

am o cunostinta care, in vizita la copii in Canada, spune ca a obtinut foarte usor acolo pe loc, la granita cred, viza.

oare sa fie o cale mai usoara acum, cind se vor anula vizele de Canada?

Rodel
[17.11.16 10:33:45]
»

Informații foarte utile!

UtubeAUTOR REVIEW
[17.11.16 10:59:28]
»

@Rodel: Mulțumesc pentru ecou.

O zi bună!

UtubeAUTOR REVIEW
[17.11.16 11:02:32]
»

@horachira: Bună!

Mulțumesc pentru atenția acordată articolului și pentru ecou.

O zi deosebită!

Mihai18
[17.11.16 11:18:43]
»

Subscriu la ecoul formulat de @ Horachira, cu următoarele obiecții.

Consider umilitor să treci prin atâtea teste doar pentru o vizită. Eu nu aș face-o. In plus, am și un resentiment față de ei, pentru că fiind copil, am suportat bombele lor asupra orașului meu și am fost la un pas de moarte (am scris un review - Cea mai norocoasă zi din viața mea). Cine dorește să vadă zgârâie nori poate vizita Frankfurt am Main, doar cu cartea de identitate.

Foarte, foarte util reviewul pentru cei interesați. Există și reversul reviewului, pentru că la atîtea condiții care se pun, unii se descurajează.

Cu bine.

UtubeAUTOR REVIEW
[17.11.16 11:28:00]
»

@Mihai18: Bună să-ți fie inima, cititorule!

Mulțumesc mult pentru timpul acordat citirii articolului și evident și pentru ecou.

Ai surprins foarte bine două aspecte foarte delicate care se ivesc în urma unei astfel de experiente: umilirea și descurajarea.

Subscriu și eu la aceste sentimente și fără a intra în detalii cu tentă politică, cea mai mare vină o poartă aleșii noștri care în loc de o atitudine demnă și cinstită în fața mai marilor lumii au ales să se "căciulească" și să se umilească, fapt ce se răsfrânge direct asupra noastră, a românilor în toate planurile vieții și a relațiilor cu alte nații.

O zi deosebită!

Mihai18
[17.11.16 13:58:43]
»

@Utube: Vă mulțumesc pentru ecou. Eu îmi pun o întrebare. Când ei vin la Deveselu, tot de atâtea vize au nevoie?

bogumil
[19.11.16 09:17:12]
»

Încă odată, mare atenţie ce vorbiţi, cu cine, ce doriţi să faceţi şi cine ce ştie despre ce intenţii aveţi!

Am avut prilejul să vorbesc acum mai mulți ani cu un tânăr foarte revoltat, care dorea să facă unele demersuri împotriva autorităților americane și/sau împotriva firmei din Oradea care-l ajutase în obținerea unei vize + loc de muncă în SUA pe perioada vacanței de vară (era student).

Și pentru că eu să pot înțelege de ce era așa revoltat mi-a povestit că firma îi facilitase obținerea vizei, a transportului, a unui loc de muncă și a unui loc de cazare în unul din orașele... făgăduinței... (eu tot nu înțelegeam supărarea lui, câtă vreme firma se ținuse de toate promisiunile făcute)...

Ei bine, studentul nostru, obișnuit cu democrația de la noi, unde poți spune orice și oricui, în virtutea dreptului la opinie... ajuns la job-ul de peste Atlantic, era nemulțumit că, picolo fiind într-un fast-food, ciubucurile nu erau împărțite echitabil (și) cu el, de ospătari. Și așa... frustrat fiind, într-o zi, stând la o pipă cu câțiva colegi americani într-o pauză, le-a spus acestora că el știe construi o bombă.

Iar, în 2 ore, cu escortă de la FBI, era urcat în primul avion spre Europa (nu spre Romania) și expulzat din USA...

Și uite așa, visul american al guralivului si revoltatului student, plin de drepturi în România s-a sfârșit înainte de a începe

Sigur că l-am sfătuit să meargă acasă și să se maturizeze pentru că singurul vinovat era el!

Sub cuvant de onoare vă spun că întâmplarea de mai sus este reala!

Așa că...

mishu
[19.11.16 18:56:01]
»

@Utube: Inca un articol foarte interesant si util. Insa asa cum ai mai povestit exista si acea legatura intre biletele de avion si obtinerea vizei. Sunt uneori si oferte la avion insa cu plata imediat si atunci daca nu obtii viza, ti-ai luat plasa.

Mie mi-ar placea sa stiu ca as putea obtine viza (desi daca la inceput zici ca poti sa o obtii doar pe 30 de zile), sa stiu ca imi da macar pe un an, as cauta apoi cea mai buna varianta de avion. Avem prieteni in State si care s-ar bucura sa ne primeasca la ei asa ca mi-ar placea sa stiu ca am viza si in functie de timpul lor liber si de oferta de zbor as pleca unde mi-ar fi mai convenabil.

Dar poate si eu vorbesc cam mult? , nu stiu, stiu doar ca mi-au placut explicatiile tale, le consider utile, felicitari, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nico
[06.02.17 03:08:49]
»

@bogumil: Ce tare!!! Si a mai facut reclamatia?

@Utube - foarte stufos site-ul... si am impresia, daca mai retin bine, ca atunci cind te apuci de completat sa ai toate certificatele pe linga tine... date de nastere ale parintilor (eu am sunat-o pe mama la 1 noaptea sa imi confirme anul nasterii). este un timp limita de cind ai inceput completarea si pina termini.

poze mi-a facut baiatul meu la perete, tot pe la 1 noaptea si s-au incadrat in chenarul de pe site abia la a n'spea incercare, dar am reusit. ceea ce n-am banuit a fost ca odata intrata in ambasada am lasat geanta intr-un dulapior sub paza si am patruns doar cu dosarul in mina. dupa ce mi-au dat un bon de ordine, m-au strigat la un ghiseu pentru amprentare (de retina nu imi amintesc) si dupa aia m-am ingalbeit la fata cid mi-a zis ca pozele nu sint bune si ca sa fac altele la masinaria din hol. breeee, cu ce bani??? ca sint in geanta si geanta e afara la soldati... am strigat eu in interiorul meu. Numai ca Dumnezeu, dragutul, nu m-a lasat ci atunci cin m-am cautat prin buzunare am gasit vreo 15 lei ramasi de cinestie cind... suficienti pentru poze.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[06.02.17 17:50:01]
»

@adri-nico: Mulțumesc pentru ecou și pentru povestirile co-latetale.

O zi deosebită!

kaka747
[25.07.21 18:31:40]
»

Buna

Am luat viza in londra f usor fara nici o hirtie, in jurul meu toti aveau dosare pline de hirtii.

Conteaza virsta aveam 57 ani si ca am fost prin lume japonia brazilia singapore si multe alte tari

Bine zici nu e garantata intrarea asa ca am ales sa intru cu trenu din canada pe la niagara.

Cind se va scoate viza atentie nu intrati cum vreti in usa.

Am calatorit alta data cu un prieten ungur care nu are nevoie de viza nici check in nu a putut face online. Personal la aeroport si multe intrebari f multe, omu nici nu avea mutra de turist mergea prima data in viata in concediu si in aruba.

Deci fara mine nu ar fi urcat pe avion.

A treia oara in LA aeroport am zis ca nu imi place america, ca imi ia dolarii, a ris ofiteru si am fost singurul neampretat. mergi ca tu esti om bun.

Numai bine

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, bogumil, horachira, kaka747, Mihai18, mishu, Rodel, Utube
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Miami și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056864023208618 sec
    ecranul dvs: 1 x 1