GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De data aceasta vreau sa va povestesc de scurta noastra vizita in Elvetia, care a avut loc in urma cu citeva zile si unde ne-am simtit foarte bine. Ca defapt de fieacare data in ultimii douazeci de ani...
Am plecat foarte de dimineata ca sa ajungem cit mai devreme la locul destinatiei. Alimentam scurt la Baden-Baden, trecem granita fara probleme si luam micul dejun la Popasul Windrose pe partea elvetiana. Suntem foarte multumit de aceasta destinatie. Ne oprim aici de fiecare data. In decursul anilor au avut loc aple schimbari si modernizari. Totul inspre bine. Preturile putin mari. Am sa atasez niste poze.
Ajunsi in Luzern, orasul nostru de suflet... am parcat ca intodeuna in spate la Cazinou. Aici masina sta in siguranta si nu am avut niciodata probleme. Pornim la plimbare spre centru urmind drumul pe alea din fata hotelurilor National si Palace. Era ora 8,30 si parcarile de linga centru erau deja pline cu Bus-uri de turisti adusi de pe aeropoartele din Milano si Zürich. In mare parte asiatici. Era sa mai dam de ei mai tirziu...
Incepind cu luna Mai si pina in Oktombrie in Luzern are loc - pe linga multe alte evenimente - in fiecare simbata piata de vechituri. Este ceva foarte interesant si o ocazia buna de a achizitiona o amintire sau chiar ceva folositor la un pret avantajos.
Pe la ora 10 ne indreptam la masina si o luam spre hotelul rezervat cu o seara inainte. Este vorba de hotelul Baenklialp situat in statiunea montana Engelberg. Despre acest hotel am scris un review (vezi impresii) si cu experienta facuta de data aceasta pot confirma parerea noastra de atunci si anume ca merita sa va cazati aici. Noi in mare am fost multumiti. Pentru ca am ajuns ceva mai devreme a trebuit sa asteptam putin pina sa terminat camera. Ne-am pus bagajele si am pornit jos in statiune.
Am facut ceva cumparaturi din magazinul Coop, am tras o raita prin centru si ne-am indreptat spre restaurantul nostru cunoscut. El se numeste ,,Am Ende der Welt,, tradus ar insemna "La sfirsitul lumii". Denumirea se trage de la pozitia lui. Este amplasat la capatul unei vai cu pereti muntosi care se ridica in lateral si mai ales in spatele locatiei si unde nu exista drum mai departe.
Restaurantul are o tersa mare si frumoasa unde turisti stau si servesc masa daca vremea permite. Si interiorul este la fel de frumos si primitor. Bucataria are specific vinatoresc. Nu neaparat pe gustul meu, dar deh, nu le poti avea pe toate. Noi venim aici pentru peisaj si terasa superba unde de fiecare data prindem ceva pronz pe fata.
La coborire am luat alta varianta si anume prin padure. Este semnalizat totul prin indicatoare si nu ai cum sa te piezi.
Am mai facut o scurta vizita la manastire si am urcat inapoi la hotel.
Dupa masa am coborit din nou in statiune si am intrat la o cofetarie descoperita cu un an inainte. Ea se afla cam in capatul statiunii, nu departe de manastire si este de recomandat. Au prajituri si produse de panificatie foarte delicioase. La fel si cafeau este de nota 10.
Seara am servit masa la hotelul unde ne-am cazat. Am avut parte de un pastrav foarte bun... cum aproape ca nu l-am mai mancat. Cel de azi vara de la restaurantul hotelului Stavilar din Sinaia (vezi impresii) parca a fost asemanator de bun. Evident si mai ieftin...
Seara am folosit sauna hotelului unde ne-am relaxat putin. Urcati in camera si chiar pregatiti de culcare, auzim voci si forfota mare pe holuri. Sosise un grup de asiatici. Poate unul din cei vazuti in Luzern....Foarte galagiosi si fara bun simt. A durat ceva timp pina sau linistit. Dimineata au disparut cam repede.
Micul dejun foarte bun si bogat.
Plata camerei o facusem cu o zi inainte. Am zis Tschüss la receptie si am luat-o spre casa.
Ne-am simtit foarte bine si de data acesta si cu sigurant in anii urmatori vom revenii. Avusesem de gand sa urcam si pe "Brunni" dealul / muntele opus a lui renumitului "Titlis" dar n-am mai apucat. Oricum il cunoastem din anii precedenti.
Spre casa am avut ceva "Stau" (coloana) pe autostrada, dar am ajuns in jurul orei 15 cu bine acasa.
Toata afacerea ne-a costa cam in jur de 500 chf. Combustibil, hotel, mancare, parcare, cumparaturi. souveniruri.
Ca amintire de data aceasta am cumparat un ceas, cica cu cuc, dar nu avea cuc ci pe Heidi atirnata intr-un leagan care se balangane dintr-o parte in alta.
Daca sunt intrebari, nelamuriri, etc. nu ezitati sa intrebati.
Trimis de Michaell in 26.10.13 10:25:36
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ELVEȚIA.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michaell); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Lucerna și imprejurimile" (deja existentă pe sait)
Fotografiile mi-au creat o stare de liniste, pace si relaxare. Am inteles de ce iti place sa mergi acolo.
@MCM: Da, merita fiecare leu, pardon franc. Merg cu foarte mare placere acolo. Inca nu am fost dezamagit niciodata. In primii ani dupa ce am plecat din Romania am mers de trei sau chiar de patru ori in aceasta zona a Elvetiei. Intodeauna dupa o perioada mai grea la munca sau in alta parte am cautat sa ma relaxez acolo. Dar si sudul tarii, cantonul Ticino, este la fel de fascinant.
Daca te uiti la poze, spune-mi daca vezi vre-o ruina sau vre-o casa inceputa anapoda si neterminata precum este in romania la tot pasul.
Cu vre-o citeva luni in urma am fost in Oradea si am ramas profund dezamagait de cea ce-am vazut acolo. Am relatat cele vazute aici in cadrul unui review despre hotelul unde ma stat. Au sarit unii in sus ca intepati si sau revoltata ca cum pot sa scriu asaceva... ca nu-i adevarat, ca politica-i devina si nu oamenii, etc.
Eu zic ca oamenii de rand sunt cei care fac sa arete totul bine, frumos, sau rau si mizerabil. Nu politica sau politicenii!!
Am vazut zilele trecute tot aici pe site niste poze despre o cladire extrem de frumoasa din Bucuresti. Cladirea parca adaposteste institutul de archeologie. Cu greu m-am aptinut de un cometariu referitor la stadiul in care il arat pozele. N-am vazut o cladire intr-o asemenea stare in toate calatoriile mele in Elvetia. Unii vor spune ca Elvetia este mai bogata si isi poate permite? Desigur, acesta ar fi argumentul multora. Eu spun ca nu acesta este motivul. N-ma vazut in Elvetia sau aici unde traiesc atitia oameni vorbind la celular sau ocupinduse de tastari pe acea scindurica numite tableta... n-am vazut atitea masini mari pe strazi, sau atitea cucuane intepate sau simbata nunti si alte sarbatori. Sti ce vreau sa spun si de ce aduc aceste exemple.
Dealtfel nu-mi sar doar mie in ochi cele relatate mai sus si nu-mi pun doar eu aceste intrebari... se pot citi lucruri asemanatoare si chiar mai extrem formulate in multe recenzii pe site-uri straine.
@Michaell: Ah! , ce frumoase ar fi reviurile tale daca n-ai face mereu comparatii intre tari de genul
” "Daca te uiti la poze, spune-mi daca vezi vre-o ruina sau vre-o casa inceputa anapoda si neterminata precum este in romania la tot pasul"
@dorgo: Sper si imi doresc sa nu ajungem din nou la discutii precum cele purtate cu citva timp in urma.
Totusi te-as ruga pe tine dar si pe altii, sa lasi la aprecierea mea, ce si cum sciu in review-urile mele.
Da, eu fac aceasta comparatie, care pe tine te deranjeaza. In loc sa devi polemic, cauta sa raspunzi cu argumente plauzibile si bine intemeiate si am sa fiu primul care trage palaria.
@Michaell: afirmi in ecou...
”" vreo ruina vre-o casa inceputa anapoda si neterminata precum este in romania la tot pasul"
... eu ti-o spun parinteste, ceea ce afirmi e o exagerare, "chiar la tot pasul? " Adica noi suntem o tara plina cu ruine si case inceputea anapoda si neterminate? " Mai vino pe-acasa Herr Michael si vezi ca s-au mai facut si lucruri bune, ba chiar cartiere de lux, in tara in care te-ai nascut...
@dorgo: Nu am scris acest review ca sa ajungem la asemenea discutii si initial nici nu am mai vrut sa-ti raspund la acest ultim ecou al tau. Dar sunt de parere ca, atita timp cit se schimba vorbe (civiliziate) mai exista o sansa. Cu toate ca pentru Romania si situatia de acolo greu imi pot inchipui acest lucru. Dar eventual pentru oameni, gandirea lor...
Cartiere de lux... draga prietene, daca mie scrirba de ceva, atunci sunt aceste asa numitele cartiere de lux. Se potrivesc si este ceva ideal ptr. Romania precum o gaura in cap. Cu cit vor exista mai multe cartiere de lux cu atit mizeria, caine vagabonti, saracia, va iesi mai tare la iveala, contrastul intre putinii ajunsi si marea masa a necajitilor, va fi mai mare.
Draga Dorgo, daca imi permit sa-ti spun asa, si in cea mai saraca tara din Africa vei gasi citeva cartiere de lux si cucuoane impopotonate cu celulare aurite, dar asta inca pe departe nu inseamna ca acea tara prospera si totul merge cum trebuie.
M-ar bucura daca ti-a placut tie dar si altora review-ul si pozele atasate si zic sa nu mai discutam de lucruri care oricum cred ca nu le vom putea lamuri aici. Daca tu esti de parere ca in tara in care traiesti lucrurile se indrepata spre bine si ca directia ochita este una buna, ma rog, fie cum spui tu. Tu si urmasii tai va trebui sa traiti acolo.
Sa auzim de bine.
@dorgo & @Michaell (mai putin): sa rămânem la subiectul review-ului!!
Orice derapaj de aici în ''jos'' se lasă cu cartonașe!
Destinatie superba... chiar mi-am propus sa ajung acolo candva
Dar n-ar strica sa fie scrise si review-urile astea cu putin accent pe limba romana.
@Michaell:
Referitor la rw, admiratie pentru un loc frumos si relaxant.
Despre ecou...
Asa cum stii si tu, nu toate tarile sunt la fel si nici toti oamenii. Fiecare tara are parte de propria istorie care a lasat-o mai fericita sau cu rani greu de vindecat. Si noua celeor care traim in continuare in Romania (sper ca doar din gresala ai scris numele ei cu litera mica) ne e este greu si ne doare sufletul de ruine, de lucruri gri si urate si de tot ce nu merge bine pe aici... dar... dar sunt multe "dar-uri".
Ca tu le vezi parca mai strigatoare la cer, este ca le vezi mai rar. (parerea mea).
Eu am scris despre acea casa fosta candva superba.
Spui ca
"Eu zic ca oamenii de rand sunt cei care fac sa arete totul bine, frumos, sau rau si mizerabil. Nu politica sau politicenii!! "
Pe mine m-a durut sufletul cand am vazut Casa Macca... si ma doare ca oameni simpli ca mine nu au nici o putere sa ii schimbe soarta. Si ca ea mai sunt multe in tara. Din cati oameni simpli si cu mult bun simt si respect pentru istorie si pentru arta sunt in Romania, daca macar unul ar sti cum sa schimbe lucrurile cu adevarat, cu siguranta vestea s-ar fi raspandit si s-ar fi facut ceva bun. Romania a trecut printr-un regim politic mult diferit de ce a simtit Germania sau Elvetia sau alte tari europene. Politicienii sunt oamenii; si oamenii fac tot felul de legi; unele bune, altele strambe, frumoase sau abuzive. Unii le-au facut rele... si altii nu le indreapta. Unii nu pot, altii nu vor altii nu stiu cum.
Dar nu uita un lucru (o fi bun... ? o fi rau... ?); cand omul, romanul se autocritica... parca suporta mai usor... dar cand cineva de afara critica... doare mult mai rau. Si oamenilor nu le place cand ii doare...
Ce vrei... nu suntem perfecti; nu suntem nici prea prea... nici foarte, foarte... suntem potriviti in toate.
In final decizia despre cum si despre ce scrii iti apartine.
@Diaura: Din pacate nu vreau si nu am nici voie (Webmaster-ul ne-a facut deja cu degetul) sa continui.
Poate doar atit: din pacate nu am apucat sa particip la una din intilniri care au avut loc cu toti membri AFA si sa sti ca intr-un fel imi pare rau. Cred ca la o cafea sau un pahar bun de vin s-ar putea discuta aceste puncte mult mai bine. Pe deasupra mai este si treaba ca fiind plecat de atitia ani din tara (25) am lipsuri mari in felul de exprimare si gramatica a limbii romane. Deci nu pot sa tansmit chiar totul asa cum as vrea. Cred ca totusi ai inteles ce am vrut sa spun.
Nu stiu daca participi la intilnirile AfA, dar m-ar bucura sa reinviem tema la una din urmatoarele ocazii.
O seara buna.
@Michaell:
Estre adevarat ca atunci cand oamenii isi vorbesc si se privesc in ochii, discutiile sunt mult mai placute; ochiii pot transmite emotii pe care scrisul nu o face. Sper ca din randurile mele ai inteles regretul si neputinta in fata unor lucruri care ne depasesc si nicidecum sageata unei polemici. Din punctul meu de vedere, foarte rar discutiile se transforma in cearta. Erau niste posibile explicatii.
Daca ne vom intalni cu siguranta vom discuta mai multe.
@Michaell: Minunate locuri, frumoase poze, admirabila tara, adaug si aici un vot pentru SB, atras de ideea vecinatatilor, cu speranta ca bine ar fi daca ne/am molipsi.
@Diaura
De ce oamenii care pleaca din Romania au numai critici la adresa Romaniei... de ce voteaza pentru noi?? In rest apreciez review-ul.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Lucerna luată la pas — scris în 25.07.23 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Masivul Pilatus care domina Lucerna — scris în 12.09.19 de bubica din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Luzern – un burg elvețian — scris în 27.11.18 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Circuit cu masina prin Europa (5): Elvetia o tara de poveste — scris în 28.07.18 de lenti din PITEșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Lacul și orașul cu același nume — Lucerna — scris în 10.02.18 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Prin Elvetia - Luzern (partea a III-a) - recomandari de vizitat — scris în 31.03.15 de Sindrom din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Prin Elvetia - Luzern (partea a II-a) - Orasul - relaxare si placere — scris în 27.03.15 de Sindrom din BUCURESTI - RECOMANDĂ