ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.07.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 9 MIN

    Giardini Poseidon Terme, Ischia, un răsfăț terapeutic!

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Cel mai mare parc termal din insula Ischia, Giardini Poseidon, se află în Forio, la celebra plajă Citara, poate cea mai frumoasă din insulă, situată în golful cu același nume, un loc fermecător, despre care vă voi povesti acum.

    Încă de cca 2500 de ani, puternicele efecte miraculoase ale apelor termale din Ischia au fost recunoscute, fapt ce a determinat ca oameni din toată lumea să vină aici, atrași de beneficiile izvoarelor termale. Se spune că este insula cea mai bogată în ape termale.

    Giardini Poseidon Terme, este dedicat după cum îi spune și numele zeului mării, Poseidon.

    În 29 septembrie 1538, un puternic cutremur între Baia și Pozzuoli, de pe continent, a provocat mutarea unui întreg bazin termal către Ischia.

    În 1959, ia naștere aici celebrul parc termal căutat acum de toată lumea.

    Chiar și înainte de fondarea parcului, oamenii foloseau apa de aici pentru irigații, opținând fructe și legume cu un gust și o aromă excepționale.

    Mai precis în 1960, Grenot Walde, un medic german a avut viziunea unor tratamente termice, cu un concept mai modern, creând acest grădină. În 1970, munca îi este preluată de un alt german, un bavarez, Ludwig Kuttner, care cu ajutorul unui arhitect, Zollinger, restructurează parcul.

    Cel care urmează însă să cumpere parcul este tot un german, în 1980, Anton Staudinger, care aduce contribuții foarte importante, investiții și modernizează locul. Copii lui vor moșteni afacerea și bucuria de a dezvolta și înfrumuseța locația.

    Astfel, din 2007, Lucia Beringer, unul din copii, preia comanda, până în ziua de azi, amestecând armonios natura, cu sănătatea.

    Mitul locului, Citara, spune că Venus Citerea, Afrodita pentru greci, zeița frumuseții, era foarte îndurerată pentru moartea iubitului ei, Adonis. Ea l-a rugat pe Jupiter, să-l lase în viață, dar Persephona, zeița morții, deja îl voia pe Adonis, căci se îndrăgostise și ea. Așa că Adonis, a rămas parte din an în lumea umbrelor, iar restul printre cei vii.

    Supărată zeița, Venus Citerea, a ajuns cu vasul ei în insula Ischia, unde a vărsat lacrimi fierbinți, formându-se astfel locul tămăduitor, Citara.

    Revenind în zilele noastre, vorbim de o grădină imensă, de cca 6 ha de terase, cca 20 de bazine cu apă termală, 500 metri de coastă, 8000 m pătrați de plajă privată, 1 centru de wellness, o cafenea- Caffé a mare, un restaurant- Il fauno și Peștera Vinului-Grotta del vino, dar și un boutique pentru a cumpăra cadouri.

    Efectele terapeutice ale apelor termale sunt recunoscute și sunt dovedite, asupra sistemului osteo-articular, pentru boli respiratorii cronice, dermatologice: psoriazis, eczeme, acnee, dar și ginecologice, boli celulare sau boli vasculare- periferice.

    Sunt contraindicate însă persoanelor cu boli acute, cardio-vasculare grave, celor cu imunitatea scăzută, sau femeilor gravide în primul trimestru de sarcină.

    Proprietățile apei: apa izvorâtă din muntele de origine vulcanică, conține elemente de sare, litiu, iod, brom, calciu și magneziu.

    Pentru că, apa, este viață și bunăstare, pentru trup și suflet.

    Datorită activității secundare vulcanice a insulei, parte din muntele Epomeo, există vapori de apă cu sulf (un soi de mofete).

    Puteți face aici în parc, la wellness, tratamente anti-stres, anti-îmbătrânire, tratamente holistice, sau personalizate pentru față și corp. Prețurile sunt destul de piperate și tocmai de aceea există în parc chiar și un bancomat :)

    Aici se promovează ecologia, apele nu sunt tratate cu nimic chimic, se reînnoiesc continuu de la izvoarele termale, bazinele se golesc cu o jumătate de oră înaintea închiderii și sunt curățate sistematic.

    Nu se folosesc pahare sau farfurii de plastic.

    Umbrelele sunt confecționate din raffia, naturale, făcute de ani buni de meșteri locali, ca și materialul pentru șezlonguri.

    Apa, sau berea, sucurile sunt la sticle sau doze. Nu veți găsi sticle de plastic.

    1 l apă - 2 euro. 1 bere- 3 euro

    Orarul:

    Zilnic între 9-19, între 15 aprilie-31 octombrie.

    Centrul de wellness de la 9.30-18.00

    La intrare se primește o brățară, pentru care plătiți un depozit de 5 euro, pe care îi primiți mai apoi la restituire.

    Brățara vă permite să aveți acces peste tot, chiar și la mare, unde sunt porți de acces, utile mai ales pentru reintrare. :)

    Prețuri:

    Pentru 1 zi întreagă / adult=33 euro.

    Pentru 1 copil 4-11 ani =16,50 euro

    copil sub 4 ani = gratuit

    Pentru 1/2 zi:

    adult: 28 euro

    Copil 4-11 ani: 14 euro

    Copil 0-3 ani: gratuit

    Vizitatori = 6 euro, fără acces la piscine.

    Sunt acceptate carduri Visa sau Mastercard.

    În acest preț nu intră parcarea sau mâncarea, ori tratamentele cosmetice.

    Trebuie să vă spun că la piscinele cu apă termală, copii până la 11 ani, au accesul interzis, fiind dăunătoare pentru ei, pentru aparatul cardio-vascular, dar există 3 piscine non-termale, unde se pot bălăci în voie.

    Persoanele cu handicap beneficiază de condiții favorabile pentru a se putea relaxa la piscină, un lift electric, cu personal autorizat.

    Există cabinete medicale, unde se pot face consultații, pentru sfaturi și recomandări pentru tratamente.

    Odată ce ați intrat în parc, puteți alege să mergeți unde doriți, vă puteți așeza unde vreți, puteți schimba locația, puteți încerca toate piscinele, puteți merge la mare, puteți sta acolo pe șezlonguri, în liniște, fără grija vânzătorilor ambulanți, prezenți pe celelalte plaje.

    Există echipă de salvamari și un punct de prim ajutor.

    Sunt în multe locuri dușuri, toalete, cabine de schimb.

    Obligatorii sunt de purtat protecțiile pentru cap, nu aveți voie în piscină fără acele capeline. Am văzut însă și cu șepci, pălării, au fost acceptați.

    Spațiile sunt foarte frumos și cu mult bun gust delimitate, creând adevărate oaze de relaxare, între ronduri de flori, arbuști, palmieri, leandrii parfumați, bouganvillea cățărătoare. Ronduri de lavandă parfumează cărările, hortensii în toate nunațele, lantana frumos colorată, puternic aromată sau trandafirii, îți încântă privirile la orice pas.

    După prima bălăceală în piscina la care ne-am tolănit și noi, piscina Ischia, am pornit în „recunoaștere”, pentru a descoperi potecile, cărările, urcușurile, florile, către toate piscinele, către toate stâncile din apropiere, până la cele de la cel mai înalt nivel, unde este și sauna, săpată în tuful vulcanic. Pe lângă trepte, pe mai toate cărările, curge apa, dătătoare de sănătate, clocotită, a nu se pune mâna, piciorul nici atât.

    Cred că m-am plimbat pe traseu cca două ore, până am reușit să cuprind tot, în priviri, dar mai ales în poze. Locul este atât de fotogenic, iar cu cât urci mai mult, cu atât marea se dezvăluie albastră și fermecătoare printre flori, sau printre ramurile copacilor. Fluturii zburdă în aer, frumoși și colorați, parcă într-o atmosferă de basm.

    Fără a exagera, este unul din cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut. Sper că în poze, să fi surprins parte din aceste minuni, chiar dacă mireasma nu v-o pot reda.

    După ce eu mi-am făcut plimbarea, a venit rândul soțului meu să plece în căutări, timp perfect pentru mine, pentru alte scăldări în apa de 34 de grade.

    Pentru că a venit vorba să vă povestesc despre piscine.

    Există în total 20 de piscine.

    Trei sunt cu apă de mare, Medusa, 30 grade, 80 cm adâncime, perfectă pentru copii. La fel este și Tortuga, de formă rotundă, tot la 30 de grade. Cea de-a treia non-termală este Olympia, cu o lungime de 33 de metri, adâncime între 60- 200 cm. În niciuna nu este permisă scufundarea.

    Voi continua cu piscinele din Grupul Kneipp, 4 la număr, a câte două-trei, Ludwig, Apollo, Artemis și cea de interior, din piscina acoperită, Efesto.

    Ce înseamnă o astfel de piscină?

    Sunt două sau chiar trei piscine alăturate, unde una este întotdeauna la 40 de grade, celelalte la 15. Se intră prima dată la cea fierbinte, 3 minute maxim, apoi 15 minute la cea rece. Maxim 3 cicluri. Pentru cine poate! :p

    Tot din această categorie voi adăuga încă o piscină, care m-a distrat oarecum, pentru că e caraghioasă, deoarece oamenii se plimbau în cerc, ținându-se de un perete în mijloc, parcă erau „fetele de la Căpâlna”. Este vorba de piscina japoneză, care are pietricele, în două căi de parcurgere, unde trebuie să calci pe ele, face parte tot din grupul Kneipp. (40- 15 grade), jumătate caldă, jumătate rece, este foarte utilă pentru circulație.

    Piscina Adriano, cu doar 28 grade, e o piscină dreptunghiulară, unde la ora 10 se poate face gimnastică de grup.

    Piscina Aphrodite, la 32 de grade, 225 m pătrați, apoi Ischia, 34 de grade, 520 m pătrați, de care deja v-am pomenit, unde m-am bălăcit eu cel mai mult.

    Urmează Arethusa, la 36 de grade, o piscină mai mică, de cca 98 m pătrați.

    Pe o terasă panoramică este piscina Ariadne, tot la 38 grade, unde am avut onoarea să mă scald și eu. :)

    Tot în frumoasa incintă acoperită cu sticlă, mai sunt încă două piscine, Asklepio, 30 de grade, sigur că tocmai el nu putea lipsi de aici, aducându-mi aminte de Kos. :p Cealaltă este Armonia, 34 grade, cu o cascadă revigorantă. Și aici în sală sunt foarte multe scaune pentru relaxare, sau șezlonguri.

    Mai există un soi de cabine, cam ca cele de duș, unde sunt niște cascade, cu jeturi mari de apă, foarte utile pentru zona cervicală, iar persoana se așază pe un scaun.

    Dacă urcați însă până la baza muntelui, la stânci, ajungeți la saună, la baia turcească. Se fac trei cicluri, între 5-10-15 minute alternate cu imersie în piscinele de lângă peretele stâncii, la 15 grade.

    Ca și sfaturi, am primit și vă recomand și vouă, să nu faceți băi cu stomacul plin, iar după, musai o oră de relaxare. Se spune că cel mai bine este să începeți cu o baie în mare, apoi puteți lua la rând toate piscinele.

    Nu pot spune că am încercat tot, dar în mare parte „mi-am băgat picioarele” în multe piscine.

    Ne-am odihnit, ne-am plimbat, am savurat fiecare clipă, atât la mare, cât și pe treptele cele mai înalte ale teraselor, respirând aerul parfumat, privind la albastrul infinit al cerului și al mării.

    Motto-ul parcului este real: sănătatea este o armonie între corp, minte și suflet.

    Iar dacă vreți și cure pentru înfrumusețare, puteți apela la specialiștii de la wellness.

    Despre oferte și prețuri, informații, puteți consulta aici:

    (+39) 081 908 71 81

    segreteria@giardiniposeidonterme.com

    Adresa parcului este:

    Via Giovanni Mazzella, SNC 80075 Golful Citara Forio d'Ischia (NA)

    Pe insulă, din Ischia Porto, puteți lua autobuzul EAV BUS, nr 2, prețul călătoriei 1,50 euro pe sens.

    Dacă veniți de la Hotel Villa Teresa, ca și noi, faceți cca 15 minute pe jos, mergând lejer.

    Alte informații:

    Tel.:(+39) 081 908 71 11

    Email: team@giardiniposeidonterme.com

    Am folosit informații din pliantele primite la intrare.

    După ce am petrecut o zi minunată, ne-am îndreptat spre ieșire, la 18.30, am predat brățara, ne-am recuperat cei 10 euro, în timp ce un motan dormea liniștit pe tejgheaua de la poartă, fără nici cea mai mică grijă. O fi fost la wellness? :))

    Dacă recomand?

    Da, cu siguranță, este o relaxare minunată pentru trup și suflet!

     

    Webmaster, vă rog, unul dintre cântăreții mei italieni preferați: youtu.be/C6dpQWnRII0 mulțumesc frumos!

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de maryka in 10.07.19 21:48:58
    Validat / Publicat: 10.07.19 23:09:18
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 6183 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P18 O privire către piscina Ischia, 34 de grade.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50150 PMA (din 54 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    12 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [10.07.19 23:08:58]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    marykaAUTOR REVIEW
    [10.07.19 23:12:51]
    »

    @webmasterX:

    Mulțumesc frumos!

    irinad
    [11.07.19 07:13:28]
    »

    @maryka: Un paradis al apelor termale, acest parc! O reală desfătare pentru corp şi minte, dar mai ales pentru retine! Ce peisaje frumoase, câtă vegetaţie, iar fotografiile, o încântare!

    Merită să petreci cel puţin o zi acolo, să încerci piscină după piscină, să te răsfeţi, aşa cum aţi făcut voi. Îmi spuseseră despre acest loc şi nişte prieteni care au fost în noiembrie anul trecut acolo şi le-a plăcut la nebunie, dar tu ai povestit în detaliu şi mai frumos.

    Felicitări pentru articol, aştept continuările!

    O zi minunată!

    ANILU
    [11.07.19 08:28:42]
    »

    @maryka: Superb! Nici nu știi unde să te așezi, pentru că tot parcul este Rai!

    Frumos și relaxant!

    Pozele exemplifică tot ce ai văzut și mirosit!!!

    Felicitări.

    marykaAUTOR REVIEW
    [11.07.19 09:22:52]
    »

    @irinad:

    Mulțumesc frumos Nadina!

    Am strecurat între zilele de vizită această minunată zi doar pentru relaxare, a fost exact pe măsura așteptărilor, ba chiar mai mult, în mod sigur ţi-ar place și ţie.

    Nici nu știi unde să te uiți și ce să admiri mai întâi.

    Iar alternanța -mare, piscine, plimbări este atât de revigorantă.

    Cine știe, poate odată veţi încerca!

    Te pup cu drag, o zi frumoasă! ????

    marykaAUTOR REVIEW
    [11.07.19 09:27:28]
    »

    @ANILU:

    Mulțumesc frumos!

    A fost o zi superbă acolo, ne-am reîncărcat bateriile, pentru a putea continua plimbările prin insulă sau prin împrejurimi.

    Bine spus, ca un rai, așa arată această grădină. Și o poţi vedea de jos, de sus, de pe poteci, de sub colţurile stâncoase.

    Mulțumesc frumos pentru aprecieri, vizită și ecou, voi continua cu castelul, o altă încântare pentru ochi și suflet.

    mprofeanu
    [11.07.19 09:28:28]
    »

    @maryka: Un adevărat regal pentru mine aceste poze și ce ai scris în acest review!

    Minune de flori, minune de albastru, îmi pare bine că te-ai plimbat circa 2 ore și ai urcat cât mai sus pentru a cuprinde și în poze aceste frumuseți! Le-am savurat și eu!...

    marykaAUTOR REVIEW
    [11.07.19 13:20:28]
    »

    @mprofeanu:

    Mulțumesc mult pentru aprecieri, mulțumesc că mă citiţi, mă bucur și mai mult că v-a plăcut!

    Nici nu are cum să nu îți placă, odată ce iubești natura, vie, colorată, înmiresmată...

    Sigur ar fi o relaxare plăcută pentru orice persoană de la mic la mare.

    O zi frumoasă vă doresc! ????

    alinafulg
    [11.07.19 20:31:41]
    »

    @maryka: Superb! O sa radeti dar Ischia mi-a ramas in suflet dupa ce am vazut un film, de fapt serial italian. În acel serial la un moment dat o adolescenta din Napoli, fara posibilitati materiale, pleaca in prima ei vacanta in Ischia. Peisajele au fost fabuloase si mi-au trezit dorinta de a ajunge candva in acele locuri. Vacante frumoase!

    marykaAUTOR REVIEW
    [11.07.19 20:39:59]
    »

    @alinafulg:

    Da, știu, e vorba de " Prietena mea genială" , iar în primul articol, Vacanță în Ischia, am scris și eu, că mi-a readus în atenția insula, iar norocul mi-a scos în cale oferta.

    Mă bucur că v-a plăcut!!!

    Și nouă, tare mult! Așa că vă voi mai povesti.

    Rodel
    [15.07.19 19:57:53]
    »

    Mi-a plăcut Ischia foarte mult. Am vizitat-o preț de câteva ore, nu am reușit să văd tot, dar cât am văzut m-a încântat. Și nici în Giardini Poseidon nu am ajuns, dar, din pozele și descrierea ta, am în fața ochilor un loc superb. Mie, Ischia mi-a amintit mult de Grecia.

    Felicitări pentru impresii și poze!

    marykaAUTOR REVIEW
    [15.07.19 22:17:53]
    »

    @Rodel:

    Da, cam asta a fost și impresia mea, seamănă mult cu Grecia.

    Noi ne-am plimbat destul de mult pe insulă, practic am fost peste tot, am făcut turul insulei cu autobuzul, dar am văzut-o și la pas, în foarte multe locuri.

    Sunt multe grădini botanice, am fost și la Ravino, voi scrie despre ea, pentru că mi-a plăcut mult.

    Poate vă reîntoarceţi pe insulă cândva pentru un sejur ????

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinafulg, ANILU, irinad, maryka, mprofeanu, Rodel
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ischia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054360866546631 sec
    ecranul dvs: 1 x 1