ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.08.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Germania [alte locuri]
ÎNSCRIS: 31.08.15
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
37.50%
Mai degraba nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
66.25%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 10 MIN

    Ischia - mirajul unei vacante reusite

    TIPĂREȘTE

    Obloanele de un albastru azur se deschid spre o noua zi; un vanticel cald poarta de colo-colo mireasma florilor de leandru si a lamailor. Dis-de-dimineata soarele incinge patratelele marunte de gresie si balustrada metalica a balconului. In luna august astrul ce straluceste deasupra golfurilor ischiene e unul razbunator, fierbinte si auriu ca aurul topit la 1000 de grade!

    Si simt mirosul marii Tireniene care ma imbie la o noua zi pe plajele ei stancoase si nisipoase zamislite de furia vulcanilor din trecut. In clipele ei agitate o auzi clocotindu-si valurile pe malul inalt de undeva de la 400 de metri inaltime.

    Casutele – multe dintre ele pensiuni familiale de trei stele strajuiesc parca inaltimile cu varuiala lor pastelata, cu tufele de banani si smochini ce se rasfrang pe povarnisuri, peste garduri si porti miniaturale. Pasarile se adapostesc de arsita si amutesc. Doar o mica soparla gri cu spinarea colorata pare sa savureze temperatura zacand nemiscata pe o piatra. Oaspetii locului se trezesc pe rand, iar din terasa ce da nas in nas cu intinsul apei se aud zgomote de tacamuri si o rumoare de voci. Oftez usor. Extenuarea cutreierarilor din ultimele zile, canicula necrutatoare, inghesuiala din mijloacele de transport in comun, precum si usoara politete rece a gazdelor din vechiul satuc pescaresc vorbesc de la sine.

    Zambesc cu amuzament gandindu-ma ca sotul meu a fost nevoit sa viziteze micul port intesat de iahturi si barci zilnic doar ca sa mai scuture singurul bancomat existent si totodata buzunarul de cateva bacnote.

    La hotelul la care suntem cazati nu stim preturi, nu avem acces la internet, iar cinele au devenit momente penibile si stanjenitoare. Sifonul chiuvetei curge, tapetul alb cu floricele marunte albastre se desprinde de pe pereti, balamalele de la usa balconului s-au lasat, incat e o misiune aproape imposibila s-o inchizi, bucatile de gresie alba sunt crapate, dusul fix in perete tasneste direct in vasul toaletei cu garnituri mancate de rugina, iar femeile de servici uita cu regularitate usa deschisa de la camera noastra.

    Insa e ultima zi a sederii noastre in acest paradis retras si incerc din rasputeri sa uit toate inconvenientele si cheltuielile neasteptate. Fiecare zi a adus cu sine o surpriza noua; localnicii se incapataneaza sa-si vorbeasca limba materna cu repeziciune si gesticulatii vioaie, caci par mereu indispusi de vizitatorii curiosi sa afle unde e statia de autobuz, ori de unde se poate procura un pachet de tigari.

    Vina mea cea mai mare sosind in lumea lor este ca nu imi place vinul, nici fructele de mare. Apoi greseala comuna, a mea si a sotului meu este ca am venit inoportun intr-o perioada, in care italienii se napustesc majoritatea in concedii pe pitoreasca insula. Cel putin asa pretinde managerul hotelului – singurul care se incumeta sa-si exprime ideile si intr-o alta limba decat italiana.

    In acelasi timp ma priveste usor arogant cu un zambet ironic in coltul gurii rostind plin de incredere ca voi reveni in acelasi loc si chiar in acelasi hotel curand. Ma abtin si incerc sa ma stapanesc cat mai bine cu putinta, desi temperamentul vulcanic si neaos romanesc ma impinge sa rabufnesc si sa-mi confesez toate nemultumirile.

    Dar imi aduc rapid aminte de o terasa pe culmea dealului abrupt care adaposteste resturile unui castel cu o istorie bogata si pe alocuri sinistra intr-un petec de pamant stapanit de diverse neamuri de-a lungul veacurilor – Castillo d'Aragonese, unde am savurat cel mai dulce desert, (Tortini al cioccolato – doar 4 euro portia) scrutand cu ochii mari inaltimile si marea cerneluita spintecata de o fasie de uscat, pe care suiera sirenele vaporaselor.

    Intr-adevar sunt multe locuri in Ischia, care te impresioneaza si in care natura si-a tesut capodoperele cu salbaticie, de nestapanit; coline stancoase, grote sapate de curentii marini, siruri de forme din lava crustata itite in mijlocul marii si pe tarmuri, nuantele multicolore ale florilor de hibiscus, lumina dinainte de amiaza ce arunca asupra marii limpezi o aura aproape nepamanteana, de argint si smarald lichid.

    De fapt asta este si pricina, pentru care strainii calca pragul insulei, in care bastinasii au fost norociti sa mosteneasca toate aceste giuvaere nepretuite, pe care mama natura le-a daruit cu atata marinimie.

    Sejurul nostru de sapte zile a costat 1600 de euro; hotel de trei stele in Sant'Angelo, demipensiune cu transfer.

    Din aeroportul din Napoli am fost condusi cu masina circa 10-15 minute in feriport, unde soferul nostru amabil a procurat bilete la 11 euro bucata pentru o calatorie de doua ore pe mare cu un feribot. Oficial pretul unui bilet este mult mai ridicat. Timpul trece insa altfel cand plutesti pe marea intinsa intr-un vas gigant, in care pe langa calatori se mai transporta autocare, minibusuri, automobile si motorete. Prima statie a fost Procida – insula vecina destinatiei noastre, admirata pentru casutele ei varuite in nuante vesele, ale caror fatade mustesc de igrasie si sarme intinse cu rufe la uscat. Ne-a mai intampinat si un iz tipator de peste, pesemne de la barcutele si barjele pescarilor. Am ajuns in portul Ischia ametiti de soare si leaganul marii, unde agentia noastra de voiaj ne-a trimis un emisar, care ne-a inmanat un plic stufos cu brosuri informative inainte de a fi suiti intr-un minibus si plimbati repejor pe stradutele inguste si pline de forfota, claxoane si soferi nerabdatori circa 19 kilometri. Marea se afla mereu in partea dreapta jucandu-se de-a v-ati ascunselea pe alocuri in spatele unor constructii marunte cocotate pe marginea coastei.

    Mai tarziu lecturand continutul plicului am aflat ca exista doua trasee la fel de interesante, pe care autobuzele CD (pleaca pe partea dreapta din autogara din Ischia) si CS (pe partea stanga) le parcurg inconjurand insula pe ruta: Ischia port, Casa Micciola, Chiaia, Forio, Panza, Serrara Fontana, Sant´Angelo. Cine doreste sa viziteze castelul trebuie insa sa ia autobuzul numarul 7 din autogara Ischia. Un bilet costa 1,20 la statie, insa luat de la sofer costa 1,70. Iar daca ai facut nesabuinta sa nu-l procuri, amenda se ridica la suma de 40 de euro. Dar cel mai linistitor, asta daca alegi sa te deplasezi cu mijloacele de transport in comun, in care vei calatori ca o sardina intr-o conserva aburinda este sa achizitionezi de la Billeteria un bilet de o zi, care se ridica la suma de 3,60 euro. Sa nu uiti sa-l bifezi, in acelasi timp sa notezi numele, prenumele si data pe el! :) Da, adevarat! Un fel de „casuta mica“ si „baba batrana“, daca te gandesti ca odata biletul bifat indica clar data valabilitatii.

    Sau mai exista posibilitatea de a calatori cu un taxi, de regula un minibus sau minicar pe trei roti, in care soferul face pe ghidul turistic, dupa ce a prestabilit pretul distractiei, niciodata mai mic de 15 – 20 de euro, indiferent de distante si destinatie.

    Printre atractiile locului se numara oficial castelul Aragonese, Gradinile Poseidon (33 de euro biletul, 28 de euro dupa orele 13.00), Gradina botanica La Mortelle, Cavascura cu baile ei antice, cateva parcuri termale Tropical (panorama splendida asupra golfului din Sant'Angelo, iar daca mergi la orele 15.00 platesti doar 14 euro biletul, in loc de 25 de euro), Afrodita, plaje ca Sorgeto, Maronti, Fumarole, in care vei da marunt din buze cand va trebui sa achiti un pret de doua persoane, respectiv doua sezlonguri si o umbrela de 15 pana la 25 de euro. Vei scapa mai ieftin numai dupa orele 15.00, sau direct cu prosopul pe nisip in locurile disponibile. Mai trebuie sa stii sa inoti sau cel putin sa incerci sa nu te ineci, caci marea dispune doar de 2-3 metri de mers in picioare de la mal, dupa care daca nu dai din maini incepi sa te scufunzi si sa inghiti apa sarata.

    Gastronomia e o alta poveste si in mod cert una dezamagitoare. Se mananca tot ce misca si traieste subacvatic! Dar exista si pacaleala de 1 aprilie, chiar daca e in plina vara sa comanzi un schnitzel la un soi de restaurant de pe plaja si sa te lamuresti cu greu ca este vorba de o singura bucata uscata de carne, care nu aduce deloc cu binecunoscuta delicatesa austriaca si care costa 12 euro, fara cartofi si fara salata! Cartofii, carnea de pui si porc sunt adevarate trufandale pe acest taram. Iar felul in care sunt preparate o veritabila bataie de joc. Daca te macina insa curiozitatea de a explora secretele culinariei locale si te trezesti tentat de un restaurant ca de pilda El Peppino fii pregatit sa te usurezi de cel putin 70 de euro pentru o“nostra frittura non ingressa“, si doua halbe de bere obtinute cu mare efort. La sfarsitul cinei vei fi constatat ca ai degustat niste preparate ciudate cu consistenta si aroma unei bucati de cauciuc, asta daca ai rezistat stoic si nu le-ai scuipat in farfurie. Cea mai ieftina sticla de vin alb – mult laudatul vin de Ischia costa undeva pe la 35 de euro. Personal nu consum alcool, insa cunoscutii mi-au marturisit ca nu au sesizat diferenta dintre vinul ischian si o doza de vin din Lidl.

    Buticuri scumpe, terase-restaurant, in care daca te asezi dupa orele 19.00 fara sa comanzi mancare esti practic dat afara, gelaterii, vreo doua pizzerii, in care lumea asteapta facand coada la ferestre dupa un loc liber, ori o comanda pentru acasa, cateva minimarketuri sumar aprovizionate se intind ca un siraj de margele din scoici marunte in portul din Sant'Angelo, in care felinarele se toaleteaza in apa cu o explozie de reflexe aramii, dand de altfel tot sarmul.

    Vreau sa ma gandesc la tot ce m-a impresionat pozitiv, mai putin la experientele neplacute. Insa raportul s-a dovedit direct proportional.

    De pilda ni s-a cerut 10 euro pentru noi doi si un singur bagaj pentru a fi transportati cu minicarul electric pe o distanta de circa 600 de metri pana la hotel. Cu toate ca hotelul fusese platit anticipat pentru acest transfer nu a venit nimeni sa ne ia din statie. Mai tarziu am descoperit ca pretul prestat de hotelieri pentru acelasi gen de transport era de 3 euro. Insa am uitat repede acest truc turistic, sau mai exact slaba organizare. Apoi exista faimosul cuvant „coperto“, nimic altceva decat un bacsis inclus in nota de plata a localurilor si inclusiv a pensiunii care te cazeaza. Iar daca intinzi mana sa iei din cos o grisina, ori o felie de paine cam tare de mestecat „coperto“ se dubleaza! La celebrele Giardini Poseidon nu-l ignorati pe batranelul guraliv cu taraba lui ambulanta de fructe. Sunt intr-adevar delicioase, parguite si dulci, chiar daca negustorul se apuca si pune in punga cate putin din fiecare ca mai apoi sa cantareasca chipurile dupa ochi pe un cantar antic si sa iti spuna neafectat „7 euro“. Totusi fructele isi merita pretul in Ischia! In interiorul gradinilor cu bai termale veti afla alei inverzite si tufe inflorite in culori vii, accesul pe plaja, izvoare tasnind din inaltul colinelor stancoase, ape calde pana la 40 de grade, care alterneaza cu bazine cu ape de 15 grade, in care esti sfatuit sa stai la moi cate cinci minute, dupa care sa schimbi temperatura. E un proces interesant, care iti vascularizeaza toate capilarele si iti oxigeneaza creierul. In asa masura, incat sa fii cu ochii in patru atunci cand cineva se plimba nestingherit cu obiectele tale personale in mana. Noua ni s-a intamplat nefericirea de a proba disperarea si revolta cu care am fi putut fi jefuiti de acte, carti de credit, bani si o camera Canon de fotografiat. O duduie poligloata cu origini italienesti pusese gheara cu mult curaj, in timp ce noi savuram placerea de a ne imbaia in bazine. Noroc ca sotul meu a reperat manevrele la timp si i-a tinut calea. Dupa aceea s-a dezlantuit o adevarata piesa de teatru, caci hotul prins in flagrant cauta diverse pretexte. In final proprietarii se transformasera in hoti, iar hotii in negustori cinstiti. Deci atentie la talhari! Sunt profesionisti in Ischia!

    „Imi pare rau, insa nu mananc iepuri. Eu ma joc cu ei! “ am indraznit sa fiu sincera odata. Ospatarii tind sa devina obraznici si dispretuitori atunci cand refuzi vinul, sau orice comanda culinara la recomandare. Cu toate ca o sticla de racoritoare de 200 ml la doza si o bere de 300 ml implicit cu „coperto“ costa 10 euro dintr-o lovitura. Daca te astepti sa asculti muzica la o terasa, sau chiar si la cina oferita de pensiune, tot ceea ce vei auzi sunt vocile inalte si certarete ale conationalilor veniti in vacanta. Pe de alta parte am tot respectul pentru angajatii pensiunilor si ai firmelor care asigura transferul – o mana de oameni modesti cu constitutie silfida si cearcane sub ochi, exploatati din zi pana-n seara pentru un pumn de maruntis, care insa mai gasesc puterea sa-ti zambeasca si sa iti ureze o zi si o seara frumoasa. La intoarcere a trebuit sa fim in statie la orele 04.00 dimineata. Soferul a sosit prompt si dupa ce ne-a instalat confortabil in masina a adunat inca patru persoane din diverse locatii, ne-a cumparat biletele de calatorie, dupa care s-a imbarcat cu tot cu minibus in cala feribotului nostru spre portul din Pozzuoli. De acolo a urmat o calatorie rapida pe o distanta de 25 de kilometri spre aeroportul din Napoli pentru a ajunge in timp util la zborul anuntat la orele 10.00. I-am strans mana si i-am multumit cu un gest tacit si o bacnota de 10 euro. Mi-a strans mana la randul sau si mi-a replicat cu recunostinta“Mille grazie! Buon viaggio! “

    Acum sunt acasa. Ischia mi-a ramas inca in bronzul si fierbinteala pielii, precum si diminetile ei cu lumina aurie si mirosuri parfumate. Daca doriti sa imortalizati peisajele de-a lungul coastei incumetati-va sa porniti cu aparatul la drum devreme. Dupa orele amiezii, aburii emanati de caldura scalda aerul intr-un soi de pacla subtire si alburie, care estompeaza nuantele.

    Inchei aici cu speranta ca scrierile mele va sunt utile si cu vestita vorba romaneasca: “Frumos loc, pacat ca e locuit!“


    [fb]
    ---
    Trimis de eliseea in 31.08.15 23:41:12
    Validat / Publicat: 01.09.15 00:38:32
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 5512 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (eliseea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P04 Panorama din terasa Tropical terme
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 33 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    15 ecouri scrise, până acum

    webmaster21
    [01.09.15 00:36:38]
    »

    Cu adevărat remarcabil review de debut!!!

    @eliseea: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

    Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm neapărat şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare

    ---

    Câteva fotografii de pe acolo ar fi mai mult decât bine-venite... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=12624

    ---

    Sejurul nostru de sapte zile a costat 1600 de euro; hotel de trei stele in Sant'Angelo...

    ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    [În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc) ]

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    balasa violeta
    [01.09.15 01:18:21]
    »

    @eliseea - bun venit, m-ai salvat, pur si simplu am crezut ca am paranoia!

    Am avut un sejur in iulie, am scris ce-am simtit si mi-am ridicat toata lumea-n cap!

    Insula este minunata dar restul...

    Multumesc, am capatat curaj, chiar nu mai vroiam sa scriu nimic pe amfostacolo, nu-mi place sa incurc oamenii!

    Vacante frumoase!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    gettyy
    [01.09.15 07:30:12]
    »

    Te felicit pentru un review SUPER!!!

    Bine ai venit!

    adri-nico
    [01.09.15 08:16:52]
    »

    Foarte frumos review. Desi tonul este elegant, am remarcat tristetea si dezamagirea provocata in aceasta vacanta. Dar si umorul fin la faza cu hoata.

    Bine ai venit printre noi si asteptam alte povesti frumoase!

    @ Vio, ti-am zis sa nu iti pese de comentariile altora?

    P.S. Pozele sint superbe!

    luciaoradea
    [01.09.15 09:12:57]
    »

    Felicitări pentru articol! Excelent scris, aveți talent! Și pozele sunt foarte frumoase. Mulțumesc pentru confirmarea părerii mele anterioare cum că italienii sunt obraznici, nesimțiți și chititi să jefuiască turiștii sub orice formă. Ăsta e motivul pentru care noi nu ne mai întoarcem în Italia, chiar dacă locurile grozave, pline de istorie ne-ar tenta. Mai bine în Grecia...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Marian Preda
    [01.09.15 09:40:56]
    »

    -@eliseea:

    Felicitări pentru articol şi pentru fotografiile demne de... cărţile poştale!

    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [01.09.15 10:12:19]
    »

    @eliseea - Excelent review - ai talent la scris şi ai surprins cu umor fin o realitate deconcertantă, cea a unui peisajul de vis populat de inşi şmecheroşi.

    La fel ca în cazul Violetei Bălaşa, alegerea unei luni de vară pentru un sejur în Ischia s-a dovedit a fi neinspirată; căldura şi aglomeraţia au contribuit, fără îndoială, la senzaţia de neplăcere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    amero
    [01.09.15 11:25:17]
    »

    Pentru ca amfostsieuacolo, in toamna anului trecut, e drept doar intr-o excursie de o zi, in timpul sederii mele de 8 zile pe coasta amalfiteana imi permit sa-mi dau si eu cu parerea...

    Rew. dv. de intrare pe acest sait este deosebit, stil poetic dar si "la obiect", constatari obiective, mi-ar place sa citesc si impresiile de cazare. Si da, aveti dreptate intr-o mare masura, italienii stiu sa faca profit si apoi sunt recunoscuti cu minciunelele, parole... parole... parole... Important este sa cerni... Aceasta insula precum si surata mai mare Capri, dar si mezina Procida sunt scumpe pentru turistul chiar si peste medie, caci doar nu suntem toti miliardari, mai ales in full season precum intreaga coasta amalfiteana. In octombrie anul trecut am vizitat e drept pentru numai o zi insula care mi-a placut in mod deosebit, vegetatie de exceptie si nu numai. Obiective multe si frumoase de vizitat. La restaurant am luat meniu turistic la pret absolut decent si am fost mai mult decat multumiti, am scris in rew. despre insula, vezi impresii, dar recunosc ca un capriciu - o inghetata servita pe o terasa a costat "cam mult" - 7 eur, fiind 2 cupe modeste si nici teribil de gustoase... Deh... rasfatul se plateste. Transportul l-am acoperit cu un taxi, dupa ce am efectuat un drum cu un autobuz local bine "aerisit", care mi-a amintit de un film vazut in tinereturi, ceva cu soferii groazei. Insa insula chiar merita a fi vizitata fie chiar si pentru o zi. Felicitari pentru rew.

    DaniX
    [01.09.15 12:00:14]
    »

    M-a impresionat in mod deosebit review-ul dv., scris cu mult talent si sensibilitate. Marturisesc ca peisajele deosebite din zona m-au atras si poate, cu mari sacrificii, as fi incercat sa ajung si eu acolo.

    Citind povestea dv., am renuntat la aceasta idee, voi incerca sa ma reorientez catre o locatie unde gazdele apreciaza si respecta turistii care le asigura un trai mai mult decat decent.

    Va multumesc ca ne-ati impartasit sincer experienta dv., si o consider f utila.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    eliseeaAUTOR REVIEW
    [01.09.15 13:16:07]
    »

    @amero: Buna ziua. Despre impresii asupra cazarii va pot spune, ori cel mult adauga la acest articol ca noi nu am venit cu mari asteptari in hotelul Loreley. Oriunde am fost am dorit sa evadam din camera cat mai des pentru a explora locul si frumusetile regiunii.

    In cazul acesta dorinta s-a dovedit si mai acerba tinand cont ca instalatia de aer conditionat gemea din greu sufland cu ultimele puteri o briza calda, ori de televizorul sport prins de un suport in tavan la care ca sa privesti iti trebuia un binoclu militar apoi curatenia ramane o chestiune de gust, atunci cand vii cu modestie, bun simt si o educatie data de mama de a-ti deretica spatiul locuibil de unul singur, in acelasi timp multumind cameristei cu cinci euro zilnic

    La demipensiune painea si orice bautura se taxeaza pe camera; spui numarul camerei si vei fi servit. La sfarsitul celor sapte zile am achitat un summa summarum de 130 de euro pentru cateva cafele si racoritoare.

    Hotelul Loreley are insa si farmecul lui, daca ma gandesc la terasa publica cu vedere asupra golfului unde se serveste micul dejun, sau balconul cu panorama, optional.

    Personalul pensiunii nu se arata prea incantat insa de cei care nu opteaza pentru demipensiune si acestia risca sa fie putin ignorati. Pot spune ca ni s-a cerut 40 de euro pentru o singura valiza, care urma sa fie depozitata in statia de la poalele statiunii de la orele 20.00 seara pana la orele 04.00 dimineata cand urma sa parasim statiunea. Asadar am ales sa o taram singuri pe aleea ingusta si pietruita bucurandu-ne ca nu suntem nevoiti sa urcam colina

    Gastronomia din hotel se limiteaza la un meniu piscicol presarat cu legume fierte.

    Natura si locul in sine sunt splendide, insa nu din meritul celor care negustoresc turismul acolo!

    roth
    [01.09.15 17:08:13]
    »

    Felicitari!

    makuy*
    [01.09.15 18:38:23]
    »

    @eliseea: Frumos scris, dens, cu umor fin si la obiect. Felicitari pentru debut!

    Acum, ma gandesc, doza de vin de la Lidl o fi fost imbuteliata la Ischia...

    crismis
    [01.09.15 21:02:17]
    »

    @eliseea: Am citit review-ul dimineata, inainte de a pleca la treaba, as fi avut cate ceva de zis, dar... timpul nemilos m-a impins de la spate: "Nu acum! " Abia acum vreo ora m-am intors acasa si mi-am adus aminte de impresiile tale. Pentru modul in care le-ai relatat, ma alatur si eu majoritatii si te felicit, rugandu-te sa perseverezi! Pentru continut insa...

    Ar fi pacat ca cei care doresc sa viziteze acest colt de rai care este Ischia sa creada ca toti proprietarii de locatii de cazare/mancare sunt niste smecheri pusi doar pe capatuiala. Cred mai repede ca ati avut ghinion sau... hai sa dam vina si pe unele agentii turistice care una prezinta si alta vand. Poate ar fi bine sa luati in considerare alta data si organizarea pe cont propriu a unei astfel de excursii, cu siguranta iesiti mult mai ieftin, evitati cel putin o parte din "surprizele" financiare neplacute si... vorba aceea, daca iese ceva prost, nu aveti pe cine da vina, scutind astfel si ceva frustrari.

    Intr-adevar, lunile iulie si august pot fi un cosmar in sudul Europei si poate ar fi bine sa le evitam sau sa ne asumam acest fapt. Noi am fost in Ischia la sfarsit de mai, iar in Sardinia la sfarsit de septembrie. Plus ca preturile la cazare si mancare sunt simtitor mai mici la inceput/final de sezon, iar numarul de turisti rezonabil. Cazarea ne-am ales-o singuri, iar patronul a fost un tip serios si binevoitor. La Gradinile Poseidon am lasat la garderoba toate "valorile", intr-un seif care ne-a costat cred ca 1 euro, circuland prin parc doar cu prosoapele, balacindu-ne in toate piscinele fara nici o grija.

    Am citit di ainte

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismis
    [01.09.15 21:07:43]
    »

    @eliseeaScuze, scriu de pe mobil)

    Vroiam sa zic ca am citit dinainte despre transportul in comun, ca e aglomerat si ca pierzi timp pretios prin statii si, in schimb, am inchiriat pt 3 zile o masina cu care am colindat toata insula.

    In concluzie, eu am ramas cu amintiri minunate din Ischia si Procida, pe care le recomand cu drag!

    Vacante frumoase in continuare!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    eliseeaAUTOR REVIEW
    [01.09.15 21:22:52]
    »

    @crismis: Buna seara. Nu cred ca am aruncat un blestem asupra pitorescului si farmecului zonei. Am descris cu sinceritate ceea ce am trait noi. Multumesc frumos pentru pontul cu seiful de 1 euro. Exact acolo am lasat si noi restul lucrurilor, insa stii cum e, ti se mai face sete sau foame, sau mai vrei sa faci si o poza... Dar in fine poate ca noi vedem lucrurile intr-o perspectiva diferita, totusi non-xenofoba. Va urez toate cele bune si vacante de neuitat!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adri-nico, amero, balasa violeta, Carmen Ion, crismis, DaniX, eliseea, gettyy, luciaoradea, makuy*, Marian Preda, roth, stefy2016
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ischia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.59469604492188 sec
    ecranul dvs: 1 x 1