ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.10.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 03.07.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2007
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Ultima zi in Guilin - Vizita la “Muzeul De Perle China De Sud” si la Muntele FUBO

Ilustrație video-muzicală
Kay Tse - "Chung Wu Yen"


TIPĂREȘTE URM de aici

Urmeaza o noua zi din excursia noastra care, incet dar sigur se apropia de final. Sentimentul acesta aducea in sufletele noastre un mare regret. In ciuda oboselii care isi facea simtita prezenta, eram inca uluiti de tot ce ne-a fost dat sa vedem si sa aflam si doream ca timpul sa stea in loc, sa nu mai treaca iar vacanta sa nu se mai termine. Astfel ca, in timpul ramas, am continuat sa exploram minunatiile pe care le are de oferit aceasta tara extraordinara, China.

Dupa ce am plecat de la Pestera “Fluierului de Trestie” (impresii aici) am mers la MUZEUL DE PERLE CHINA DE SUD.

Aici, dupa ce am admirat in holul muzeului cateva specii deosebite de scoici si corali, ni se prezinta iar procesul de crestere si prelucrare al perlelor, asupra caruia nu voi mai insista de aceasta data, pentru ca am oferit detalii in al review. In aceste conditii, prea multe informatii noi nu mai pot oferi despre cum se obtin perlele, vreau doar sa va spun ca am participat la o superba prezentare cu perle prelucrate (la care, va spun sincer, eu am admirat mai mult rochiile manechinelor, care m-au incantat in mod deosebit).

La finalul prezentarii, asa cum deja eram obisnuiti, am fost condusi intr-un magazin elegant, cu exponate care iti luau ochii si iti incantau sufletul. Insa nu am cumparat nimic, preturile perlelor naturale fiind absolut exagerate pentru noi. Am avut totusi in grup persoane care au cumparat cate ceva, mergand pe premiza "nu vom mai ajunge niciodata aici".

Afara, ploaia era pe terminate, norii incepusera sa se ridice, se incalzea incet, incet si aerul incepea sa devina din nou irespirabil. Vizita la muzeul de perle s-a incheiat, ne-am adunat cu totii la autocar si am plecat sa vizitam urmatorul obiectiv de pe agenda, si anume Muntele Fubo, (“renumit pentru cele 6 frumuseti: dealuri, apa, pesteri, pietre, curti si relicve culturale”) care este de fapt…o stanca.

Am incercat la vremea respectiva sa aflu mai multe informatii despre acest munte insa cautarile mele au fost aproape zadarnice, negasind mare lucru despre el. Asa ca, ne-am lasat pe mana ghidului.

La intrarea in parcul unde se afla acest munte era o statuie, pe care am pozat-o. In parcul foarte curat si ingrijit, plantele exotice erau completate de realizari artistice artificiale, asa cum se poate vedea in pomi si printre flori.

Acestea, viu colorate, iti atrageau atentia si iti incintau ochii, asigurand vizitatorilor o paleta bogata de culori si niste imagini de vis.

La un moment dat, in fata noastra a aparut un perete vertical care era Muntele Fubo, de fapt o stanca relativ amenajata, in care vom intra prin tunele sapate de catre calugari si practicanti religiosi, si pe care vom urca pe scari, pana in varf, unde se aflau un foisor si o cladire in stil capela.

Apoi vom intra in “maruntaiele muntelui” unde au locuit, trait si practicat religia aleasa mai multe generatii de credinciosi, care au sapat tunelele si si-au reprezentat sfintii. Dealul a fost insa un timp folosit si de catre clasa avuta, care pe varful acestuia a amenajat o platforma de unde se delectau privind imprejurimile si respirand parfumul naturii.

Dupa ce am admirat de sus imprejurimile, am pornit la pas inapoi, prin grota prin care am urcat si am mai stat putin in parcul de la baza. Apoi am plecat spre autocar.

Pana sa ajungem la hotel am oprit la o plantatie de ceai unde ni se prezinta procesul obtinerii plantelor de ceai si apoi ritualul servirii ceaiului.

Dupa acest lucru si cateva poze cu palarii specifice chinezilor care lucreaza in astfel de plantatii, ne indreptam spre hotel unde servim cina si ne pregatim bagajele, fiind ultima noapte petrecuta in orasul Guilin.

Din cate am inteles de la ghidul nostru, mai toate excursiile organizate de agentii au in agenda si acest minunat oras care are o viata de noapte palpitanta, fiind plin de cluburi si localuri unde se organizeaza spectacole live, cu muzica si mancare specifica. Nu am avut ocazia sa "verificam" aceasta informatie dar am inteles ca spectacolele realizate sunt deosebite.

A doua zi, dis de dimineata, urma sa plecam intr-o croaziera pe raul Li catre urmatorul oras din agenda excursiei, orasul Yangshuo.

Ca o concluzie, orasul Guilin si formele carstice specifice, precum si verdeata care te inconjoara la tot pasul, fac ca aceasta zona a Chinei sa fie cea mai frumoasa, din ce am vazut noi, din punct de vedere al pastrarii naturii si conservarii acesteia.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de cdiana in 20.10.13 08:57:39
Validat / Publicat: 20.10.13 10:25:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2455 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cdiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Muzeul de Perle China de Sud
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12800 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[20.10.13 20:22:05]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

Marian Preda CONS. ONORIFIC AFA / CHINA
[21.10.13 13:04:49]
»

@cdiana:

Guilin poate concura lejer pentru cel mai frumos loc de pe Pamant!

Orasul este situat in sudul tarii si dispune de o regiune carstica, cu locuri mirifice avand stanci calcaroase care par a fi risipite haotic.

Uluitorul peisaj s-a format cu mai bine de 200 de milioane de ani, cand apa oceanului s-a retras si a lasat in urma aceasta combinatie feerica de stanci, campie, rauri si lacuri.

Xie, xie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cdianaAUTOR REVIEW
[21.10.13 14:09:59]
»

@Marian Preda: da, a fost absolut superb totul! Pacat sa timpul a fost atat de scurt... nu ma mai saturam sa admir si sa admir locurile.

Privind in urma, atat de mult regret ca nu mai pot trece niciodata pe acolo...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cdiana, Marian Preda
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Guilin:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04906702041626 sec
    ecranul dvs: 1 x 1