ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.07.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
APR-2025
DURATA: 1 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Palmitos Park - un amestec antrenant și fermecător de zoo, grădină botanică, spectacole cu animale

TIPĂREȘTE URM de aici

Despre Palmitos Park am aflat din ghidul „Gran Canaria” publicat în 2012 la editura Ad Libris, pe care am pus mâna întâmplător într-o librărie, cu puțin înainte de vizita noastră pe insulă. „Să-l cumpăr?! Să nu-l cumpăr?!” am oscilat un pic și până la urmă l-am luat. „Chiar dacă faptul că am mai fost o dată în Gran Canaria mă îndreptățește să știu o grămadă de lucruri despre acest subiect, cu siguranță mai am multe de aflat” ; așa am gândit și am gândit bine.

M-a atras conceptul parcului, o combinație unică de grădină zoo, grădină botanică și multiple spectacole cu animale, unele interactive. Am prezentat familiei propunerea de a-l vizita și s-a votat în unanimitate, ba chiar cu entuziasm. Am avut un pic emoții gândindu-mă că ai mei copii, mari fiind, vor stâmba din nas când or să audă despre distracții de-astea puerile, dar nu le-au considerat deloc așa, iar la fața locului – anticipez – se va dovedi că obiectivul ne va fi depășit tuturor așteptările! De aceea m-am gândit să vi-l prezint de sine stătător.

Palmitos Park se află la aproximativ 10 km nord de Maspalomas, într-o vale numită Barranco de Palmitos, ocupând o suprafață de 24 de hectare. Inițial, prin anii 1970, a luat ființă aici o grădină de papagali care ulterior s-a extins și îmbogățit atât cu specii animale, cât și vegetale. În 2007 parcul a fost distrus complet într-un incendiu provocat, multe animale au murit atunci și nici păsărilor nu le-a fost prea bine; în primă fază au fost eliberate, dar nu s-au descurcat în sălbăticie, s-au întors „acasă” unde n-au mai găsit adăpost și hrana cu care erau obișnuite și au murit și ele rând pe rând. Parcul a fost însă rapid refăcut, iar după numai un an avea să-și deschidă din nou porțile. În fiecare zi primește mii de vizitatori de toate vârstele, fiind unul dintre cele mai îndrăgite obiective turistice de pe insulă.

Este deschis zilnic între orele 10 și 18, noi am ajuns pe la 11. Se pot lua bilete online (se economisesc câte 2 euro de căciulă), noi însă am luat la fața locului. Online există multe alte combinații avantajoase: bilete de familie, pentru grupuri etc. există și un bilet combinat Palmitos Park + Aqualand Maspalomas (care se află în drum, chiar aveam să trecem pe lângă el). Pe noi nu ne-a interesat parcul acvatic. În consecință, am lăsat mașina în parcarea uriașă, am plătit câte 37 de euro de persoană și am intrat. Biletul îți asigură accesul la toate atracțiile; una singură poate fi cumpărată separat, interacțiunea cu delfinii (care nu mi-e foarte clar în ce constă și nici nu rețin prețul).

Ne-am lansat deci pe aleile umbroase, nu înainte de a studia un pic harta parcului. Aceasta se află prezentată pe un panou, în apropierea intrării, am pozat-o (și bine am făcut, ulterior consultând-o de mai multe ori); n-ar fi fost rău s-o primim printată odată cu biletele, așa cum se întâmplă prin alte părți. Am pozat și orarul show-urilor, și asta ne-a ajutat mai apoi. Am remarcat din prima că parcul se întinde pe un teren în pantă, deci va fi de urcat și de coborât. Chestia asta poate fi un pic provocatoare dacă te grăbești să ajungi de la un spectacol la altul sau dacă ai la dispoziție un timp limitat. Pe hartă sunt desenate niște săgeți ce sugerează traseul de vizitare, noi l-am urmat aproximativ (de fapt, am urcat și am coborât de mai multe ori bucăți de traseu).

Sunt disponibile 4 spectacole cu animale: cu delfini (la orele 13:30 și 16:00); interactiv (10:30,13:00,16:45); cu păsări de pradă (11:30,15:00) și cu păsări exotice (14:30). Ținând cont că fiecare show durează cam 30 de minute, rezultă că le poți prinde pe toate. Nu știu exact cu ce se mănâncă spectacolul interactiv, ar fi trebuit să așteptăm până la ultima reprezentație și n-am mai avut răbdare. În rest, le-am savurat pe toate, fără să avem multe momente în care să fim nevoiți să grăbim pasul 😊.

Doar la început. Că am ajuns la 11, a mai durat ceva-ceva până am cumpărat biletele, până am studiat harta și ne-am trezit dintr-o dată că în 10 minute începe spectacolul cu răpitoare! Și că micul amfiteatru se află fix în locul cel mai înalt din întreg parcul! Ne-am abținut cât am putut să admirăm și fotografiem animalele pe lângă care treceam, am zis că ne-om întoarce după aceea și am tras tare, reușind să ajungem (cu limbile de un cot) la timp. Desigur, locuri libere nu prea mai erau, dar ne-am împrăștiat și noi care pe unde a putut. Tips: zona de spectacole este în plin soare, de aceea n-ar fi rău să vă acoperiți capul, să vă protejați zonele expuse de piele cu cremă de protecție și, eventual, să aveți cu voi o sticlă cu apă.  

Show-ul a fost condus de o echipă de dresori compusă din 4-5 tineri, dintre care unul – șeful, să zicem – a jucat rolul principal. De fapt, corect e să spunem că vedetele au fost păsările, care mai de care mai carismatică! Ni s-au prezentat pe rând mai multe specii de păsări de pradă, care au fost lăsate să zboare libere și, în timpul petrecut de ele în înaltul cerului, ni s-au livrat informații interesante despre specie, habitat, dietă, particularități etc. Au fost vulturi, ului, grifoni – genul acesta, nu le-am reținut pe toate. Impresionat a fost cum astfel de prădători au reușit să fie „domesticiți” și, fără excepție, după ce s-au bucurat de zbor un număr bun de minute, absolut toți s-au întors la bază (desigur, momiți cu câte o recompensă delicioasă). A fost frumos, alert, pe alocuri (destul de puțin; din motive evidente) interactiv (cu spectatorii). Ne-a plăcut mult.

În continuare, ne-am uitat pe program și am constatat că următorul punct de interes ar fi spectacolul cu delfini de la ora 13:30. Având ceva timp la dispoziție, am propus să coborâm  înapoi, să vedem în liniște ce-am ratat la venire și, ca scop final, să vizităm magazinul de suveniruri, căci copiii își uitaseră acasă acoperitorile pentru țeastă. Tati, descoperind terasa umbrită a cafenelei din apropierea amfiteatrului, a zis că să ne ducem singuri, că el nici mort nu. Că le-o vedea (animalele) la ultima coborâre. Deci aici drumurile noastre s-au despărțit pentru o vreme.

Am trecut așadar pe lângă cuștile prădătorilor pe care tocmai îi admirasem, am mai coborât un pic și am ajuns într-un mic scuar. Aici se află încă o cafenea, toalete și o frumoasă cascadă și tot aici am identificat aleea ce duce spre delfinariu. În continuare a urmat Casa Orhideelor, o seră ce reunește cea mai bogată colecție de orhidee din Insulele Canare, așa că ne-am delectat admirând nenumăratele specii de forme și culori deosebite.

Ne-am abătut și pe la cușca caimanilor, pe care i-am prins la plajă. Dar și ceva iguane am văzut, și tot felul de papagali multicolori și țestoase uriașe. Am pătruns curioși într-o mică grădină împrejmuită și acoperită cu o plasă, prin care zburau libere niște păsări minunat colorate (loris, am citit la intrare), extrem de sociabile, căci interacționau cu copiii și mâncau grăunțe din palmele lor. Am admirat maimuțici jucăușe. Într-un țarc anume, cu un mic iaz, am văzut flamingo roz, păuni și o colonie de pelicani. Pe lacul mare, ceva mai jos, lebede albe și negre pluteau alene (la venire le prinsesem dormind prin ierburi). Suricate simpatice și... or mai fi fost... Mi-a plăcut mult faptul că locul e umbros, cred că am mai spus asta. O plăcere să te plimbi!... Și flori de toate felurile, pretutindeni!

Am ajuns la magazin, l-am găsit destul de gol, așa că am putut inspecta în voie. Mii de plușuri, așa cum se obișnuiește prin astfel de locuri, dar și alte prostioare. Copiii și-au luat câte o șapcă, am cumpărat și apă rece, pe urmă am decis s-o luăm către delfinariu. Tati ne trimisese mesaj că s-a mutat pe terasa restaurantului.  

Ne-am întors parțial pe același drum, iar la momentul potrivit am virat dreapta. Am străbătut grădina de cactuși, o zonă destul de mare, ce se întinde până la restaurantul La Palapa. L-am recuperat pe Tati de la terasă, spectacolul cu delfini trebuia să înceapă în curând. Din ce am văzut pe la mese, oferta de mâncare e cam din gama fast food, dar aveau o ofertă interesantă la bere: cumperi 2 bucăți la 1 litru (yuhuu!!!) și primești o pălărie de soare gratis. Păi dacă am fi știut, ne-am mai dus noi tooocmai până la magazin?!...  

Amfiteatrul delfinariului e uriaș și pe jumătate protejat de o copertină, n-a fost greu să găsim locuri la umbră. Am mai văzut dresuri de delfini, dar asta mi s-a părut absolut magistrală! Dinamică, cu elemente complexe, pe alocuri amuzantă! Cei 6 delfini s-au dovedit artiști de geniu!

Până la spectacolul cu păsări exotice, care se desfășoară tot pe platoul de sus, mai aveam jumătate de ceas, așa că la următoarele atracții am poposit mai puțin decât ne-am fi dorit. Casa fluturilor – o mică seră cu vegetație luxuriantă și atmosferă excesiv de umedă, unde zboară liberi fluturașii. Acvariul – unde am admirat tot felul de pești exotici, care de care mai colorați, dar și alte vietăți marine. Insula primatelor – unde atracția principală erau o mămică-gibon cu puiul său.  

Spectacolul cu păsări exotice a fost și el un adevărat regal, așa cum ne-am așteptat. Aceeași dresori de mai devreme (de la show-ul cu răpitoare) au încântat publicul prezentând splendidele exemplare și performanțele lor, precum și informații interesante despre modul de viață al acestora. Partea cea mai faină a fost către final, când un papagal prietenos a fost plimbat printre spectatori să le ciugulească grăunțe din palme, iar altul era lansat și invitat să aterizeze pe antebrațul cuiva din public; imaginați-vă cât de încântați au fost copiii! Nota 20 pentru munca acestor oameni și pentru felul cum îngrijesc păsările!

Am luat-o către ieșire, agale, dându-i și lui Tati răgaz să vizioneze principalele puncte de interes. Toată lumea a fost de acord că între timp ni se făcuse foame și s-au supus la vot cele 2 opțiuni: să mâncăm la restaurantul din parc și să mergem și la show-ul interactiv (posibil să fie ceva cu șerpi; bănuiesc, după locul de pe hartă unde am văzut că se ține) sau să renunțăm la acesta și să căutăm o mâncătorie adevărată în drum spre casă. S-a ales varianta nr. 2. Dar despre asta în altă prezentare...

 

 

Citește și CONTINUAREA aici

AmFostAcolo fără reclame?

  • Utilizatoriii LOGAȚI văd, până în 1.8.25, o versiune cu MULT mai puține reclame
  • Ați dori o versiune COMPLET fără reclame? — va fi posibil, în viitor — pentru aprox 8-9 lei / lună

[fb]
---
Trimis de crismis in 09.07.25 19:15:04
Validat / Publicat: 09.07.25 20:35:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

VIZUALIZĂRI: 104 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Palmitos Park; spectacol cu păsări de pradă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17100 PMA (din 19 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Gran Canaria:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.07574987411499 sec
    ecranul dvs: 1 x 1