ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.01.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 05.06.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
NOV-2019
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Periplu prin Filipine - a doua destinație - Darocotan Island

TIPĂREȘTE URM de aici

După cele 4 nopți petrecute în Coron, a urmat a doua insulă din aventura noastră filipineză, Darocotan Island. Mi-e un pic greu să mă decid în ce categorie să pun acest articol, deoarece pe insula Darocotan se află un singur loc de cazare, Dryft Darocotan, dar care oferă o experiență deosebită și te aduce aproape de acel sentiment de a simți cum e să trăiești pe o insulă pustie.

Așa că să o luăm cu începutul. Din Coron am luat avionul spre El Nido, Palawan, o călătorie destul de scurtă, aproximativ 30 de minute, cu compania Air Swift. Biletele au costat în jur de 35 $/pers. Era și varianta de a lua un ferry la un preț mai avantajos, dar am preferat avionul deoarece am economisit timp (călătoria cu ferry-ul e de aproximat 4 ore, iar prețul e aproximatv 20$/pers.). Aeroportul din El Nido e deținut de compania Air Swift, deci dacă intenționați să ajungeți cu avionul, doar cu această companie o puteți face.

Insula Darocotan se află în N-E insulei Palawan, iar transportul este asigurat dacă aveți cazare. Am primit dinainte instrucțiunile, iar la ora 14:00 eram la punctul de preluare. Am fost preluați împreună cu alți doi turiști germani de un mic van și a urmat o călătorie de aproape o oră spre nordul insulei, într-un mic sat de pescari și de acolo am luat-o cu barca înca vreo 20 de minute spre destinația finală.

Insula e fix așa cum îți imaginezi că e o insulă tropicală pustie, plajă virgină, cocotieri, junglă, valuri, liniștea mării și ciripitul păsărilor. Nu e foarte mare, are în jur de 2 km2, dar e perfectă pentru ceea ce oferă. Pe insulă există doar complexul Drift Darocotan care poate găzdui în jur de 20 de persoane și un mic sat de pescari în partea opusă, dar care nu găzduiește mai mult de 20-30 de persoane.

De cum am ajuns, am fost întâmpinați de Andrew, unul din cei doi britanici care dețin acest complex și ne-a prezentat ce înseamnă experiența Dryft Darocotan. Pentru partea de cazare puteți alege din două opțiuni: există Elevated Glamping Tent (7 la număr), care este practic un cort foarte cochet pe o platformă de bambus, sau The Hive Huts (5), niște bungalow-uri un pic mai mari decât corturile. Noi am ales cortul, și a fost o experiență excelentă. Pe lângă locurile de cazare, în mijlocul lor, se află o construcție impresionantă făcută doar din bambus, pe 3 niveluri, care servește ca și restaurant, bar și loc de relaxare.

Țiinând cont de limitările aduse de insulă, masa este structurată pe ore, micul dejun se servește între 7-9, prânzul între 12-14 și cina între 19-21, și la fiecare ai de ales între 3-4 sortimente proaspete, gătite în funcție de proviziile ce se aduc de pe insula Palawan. În schimb pentru partea de băuturi, poți să găsești pe unul din proprietari la orice oră care să te servească cu bere rece, suc de fructe proaspăt stors, apă de cocos sau câteva tipuri de cocktail-uri. Prețurile sunt decente ținand cont că e singurul loc de servit masa și că transportul nu e tocmai facil. Plata se face când te decazezi, iar dacă cumva nu ai destul cash la tine, când te duc pe insulă poți să oprești la un bancomat și se rezolvă.

Înafară de această structură impresionantă de bambus și locurile de cazare, există și zona de toalete/dușuri, făcute tot din bambus, dar care au tot confortul necesar. Apă caldă nu există pe insulă, dar temperatura de afară te ajută să treci peste acest mic inconvenient. De asemenea nu există nici o rețea electrică, tot complexul e alimentat de panouri solare și un generator în caz de nevoie. Oricum, nu am avut nevoie de electricitate înafară de a ne încărca telefonul și a mai porni un mic venitilator care se află în cort pe timpul nopții. Iar telefonul nu prea te ajută, înafară de a-l folosi pe post de aparat foto, căci semnal nu prea ai, sunt șanse de a prinde un pic de semnal doar în capătul nordic al insulei.

Menționez că tot acest complex se află pe malul mării, la aproximativ 20 de metri de plajă, în spatele liniei de cocotieri care străjuiește marea. La umbra lor sunt câteva paturi de bambus cu saltele pe care poți sa te relaxezi sau să tragi un pui de somn ziua, când căldura din cort este insuportabilă.

Insula e locul perfect pentru câteva zile de relaxare, în care vrei să te rupi de tot ce înseamă civilizație, agitație și nebunie. Să stai pe malul mării, într-o liniște deplină în care să auzi doar valurile mării cu o nucă de cocos sau o bere în mână e un sentiment greu de descris. Sau să te trezești dimineața în cort cu priveliștea oceanului în față și cu valurile care se sparg pe plajă. Ce să mai zic de nopțile de o beznă absolută, în care milioanele de stele se văd absolut minunat. Toată această experiență e ceva greu de găsit, și mai mult ca sigur de neuitat.

Pe lângă leneveală și relaxare care parcă fac timpul să se oprească în loc, insula e un loc bun și pentru explorare și alte activități. Plaja din fața complexului se întinde pe aproximativ 1 km, după care urma un mic munte de pietre, și după acesta încă o mică plajă total retrasă. De asemenea, daca traversai insula prin junglă, pe cealaltă parte există înca o plajă parcă și mai frumoasă, cu nisip fin și o mare perfectă pentru înot și snorkeling (măștile se găsesc la bar-gratuit). Pentru pasionații de snorkeling, în apropierea satului de pescari se află și o epavă japoneză, eșuată în timpul celui de al Doilea Razboi Mondial pe care o poți explora. Seara, în timp ce astepți masa sau savurezi o bere, există diferite board game-uri pe care poți să le joci împreună cu celelate persoane, sau poți să te relaxezi intr-unul din hamacele aflate la înălțime.

Cei doi proprietari britanci, împreună cu o americancă și cu câțiva localnici fac ca această insulă să fie un colț de rai. Din ce am discutat, în viitor au în plan să amenajeze și o grădină pentru a cultiva legumele necesare meselor. De asemenea, este interzisă folosirea plasticului de unică folosință (pungi, pahare, pai), iar dacă aduci ceva plastic cu tine pe insulă, ar fi bine să nu rămână acolo.

Noi am stat 2 nopți în acest loc minunat, probabil 3 nopți ar fi șederea perfectă, dar și așa a fost minunat. Prețul nu e unul tocmai ieftin pentru Filipine, aproximativ 100 $/noapte, iar pentru ce am consumat pe insulă, mesele și băuturile în cele 3 zile, am mai plătit aproximativ 100$. Dar spun sincer, că merită acești bani pentru experiența oferită.

După această aventură, am fost din nou duși spre El Nido, pentru a explora frumusețile insulei Palawan, și o să revin cu un review al acestei minunate insule.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de cata2106 in 02.01.20 13:25:41
Validat / Publicat: 02.01.20 14:02:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.

VIZUALIZĂRI: 1760 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cata2106); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Valurile insulei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

crismis
[02.01.20 15:40:23]
»

@cata2106: Magic!... Locul ăsta chiar există!?!

Dan&Ema
[02.01.20 18:47:37]
»

@cata2106:

Magnific! Locuri de vis!

Felicitari pentru postare si poze! ????

krisstinna
[02.01.20 19:35:53]
»

@cata2106: Un loc inedit, spectaculos!

Felicitări pentru alegerea făcută!

Sincer, când ai zis ca e scump am crezut că așa și este...

In realitate este foarte ieftin, și nu glumesc absolut deloc.

Dacă ai ști ce prețuri astronomice sunt pe litoralul românesc, te ia capul și te bufnește râsul.

Să ne mai povestești despre asemenea minunății. Îmi ploua in gură când mă gândesc la apa de cocos, nu cred ca mi-ar mai trebui altceva

cata2106AUTOR REVIEW
[02.01.20 20:11:21]
»

@crismis: Da, chiar există! Și frumusețea lui depășește orice descriere sau fotografie!

cata2106AUTOR REVIEW
[02.01.20 20:15:48]
»

@Dan&Ema: Chiar că de vis! Mulțumesc mult!

cata2106AUTOR REVIEW
[02.01.20 20:22:07]
»

@krisstinna: Mă refeream că este scump față de prețurile din Filipine, unde se găsesc cazări foarte faine la 20-30 $.

Cum ai zis, față de litoralul nostru nici nu se compară. Dar la experiența pe care o oferă, merită toți banii.

mishu
[23.03.20 18:50:46]
»

@cata2106: Pot sa oftez la cat de mult mi-a placut? M-am uitat intai la poze si am ramas incantata, apoi am citit si articolul si m-am lamurit, un colt de vis, unde poti spune ca esti departe de lumea dezlantuita.

Este locul perfect pentru relaxare, pentru a-ti incarca bateriile si a visa frumos.

Pozele asa cum am spus deja, sunt superbe, ai prins in imagini un colt de rai, felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cata2106, crismis, Dan&Ema, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Filipine:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060199975967407 sec
    ecranul dvs: 1 x 1