ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.08.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
    DIN: Galati
    ÎNSCRIS: 02.07.12
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    JUL-2014
    DURATA: 2 zile
    cuplu fara copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    De vazut in Cazanele (Clisura) Dunarii

    TIPĂREȘTE

    Cazanele Dunarii (Clisura Dunarii)

    Pentru a vedea Cazanele Dunarii, cred ca cea mai buna pozitie este sa te cazezi in localitatea Dubova, din golful cu acelasi nume (aprox. 23 km dupa Orsova, mergand spre Moldova Veche). Sunt numeroase pensiuni (se poate negocia pretul, mai lasa 5-10 lei, eu am gasit cu 80 lei/noapte), majoritatea pensiunilor au una sau doua salupe cu care poti merge pe Dunare (eu am mers cu 25 lei/pers., dar preturile urca pana la 40-50 lei/pers.).

    In cadrul unei plimbari cu salupa poti vedea:

    - Cazanele Mari (in amonte de golf), aprox. 3.800 m lungime, strajuite pe malul romanesc de Carpati (m-tii Ciucarul Mare - putin peste 300 m inaltime), iar pe malul sarbesc de Balcani (m-tii Stirbatul Mare - Veliki Strbac – peste 750 m). Dunarea are cam 220 m latime si o adancime de aprox. 75 m.

    - Pestera Veterani (sau Generalului, cum spun localnicii): are max. 90 m lungime si a fost folosita de daci ca sanctuar a lui Zamolxis. Numele i se trage de la generalul austriac de origine italiană Friedrico Veterani, cel care a condus fortareata de aici, fortareata facuta in 1962 si a fost aghiotantul lui Ianovici, comandantul armatei austrice din Caransebes. A fost folosita de austrieci ca loc de observare si de incasare a unei taxe de la navele ce treceau pe Dunare. Putea adaposti 200-250 de soldati. In interior este si o fantana, sapata de prizonieri turci. Exista ghid la pestera.

    - Pestera Ponicova (Gura Ponicovei): este compusa din mai multe galerii care comunica intre ele, galerii care sunt situate pe 2 etaje. Are trei intrari, una pe apa, in Cazanele Mari, si doua in Cheile Ponicovei. Este declarata rezervatie speologica pentru ca au fost descoperite aici resturi de fosile.

    - Cazanele Mici (in aval de golf), aprox. 3.500 m lungime, strajuite de Ciucarul Mic (putin peste 300 m inaltime, pe malul romanesc, si de Stirbatul Mic (Mali Strbac), putin peste 600 m inaltime, pe malul sarbesc. Aici Dunarea are cea mai mica latime, in jur de 120 m, spun localnicii, cu o adancime care ajunge 120-140 m!!!

    - Manastirea Mraconia: se afla in apropierea chipului lui Decebal, pe malul romanesc al Dunarii, la intrarea in golful Mraconia.

    - Chipul lui Decebal: se afla pe partea stanga, la intrarea in golful Mraconia. Este cea mai inalta sculptura in piatra din Europa, avand 55 m inaltime si 25 m latime. Lucrarea a fost finantata de milionarul Iosif Constantin Dragan si executata de 12 sculptori-alpinisti, in 10 ani (1994-2004). Ca termen de comparatie, la ansamblul de pe muntele Rushmore (SUA) au lucrat aprox. 300 de oameni, vreme de 14 ani (1927-1941), chipurile celor patru presedinti americani avand 18 m inaltime.

    - Tabula Traiana: se afla la iesirea din Cazanele Mici, in aval de chipul sculptat in stanca a lui Decebal (golful Mraconia), pe malul sarbesc. Este singura ramasa, din cele zece tabule facute de Traian pentru a marca marșul trupelor imperiale romane spre Dacia, pentru a comemora victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac în anul 105 - 106 și finalizarea drumului militar roman al lui Traian.

    In plus, amatorii de trasee turistice au cateva la indemana, in jurul localitatii Dubova.


    [fb]
    ---
    Trimis de Robotzel* in 08.08.14 11:07:00
    Validat / Publicat: 08.08.14 13:42:02
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.

    VIZUALIZĂRI: 6174 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Robotzel*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Intrarea in Cazanele Mari ale Dunarii, din golful Dubova.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 21 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [08.08.14 13:41:05]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Cazanele Dunării" (deja existentă pe sait)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Clisura Dunării:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.040365219116211 sec
    ecranul dvs: 1 x 1