GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Continuare review: Un Revelion de vis
- -
Azi, 3 ianuarie, am avut parte de o frumoasa excursie la Rezervatia Naturala Cape Point unde puteai vedea babuini, pingiuni si gheparzi iar dupa, la Capul Bunei Sperante si Colonia de pinguini de la Boulders Beach.
Primul popas a fost pentru noi o mare surpriza deoarece nu era inscris in program, am ajuns la una din cele mai mari ferme de struti. Aici am avut ocazia sa hranim struti de la pui, adolescenti pana la cei mai maturi, sa incercam rezistenta cojii de ou, sa-i calarim si sa vizitam atelierele de confectionat cele mai renumite rochii din puf de strut.
Drumul a continuat pana la urmatorul popas, Rezervatia de Gheparzi, adoptati din savana, pui orfani si crescuti de om, acesti pui nu mai puteau sa se adapteze la conditiile din savanna, fiind expusi pradatorilor. Masculii traiesc separate de female, doar in timpul imperecherii sunt lasati impreuna, ei nu traiesc in haita.
De aici, am coborat pe coasta oceanului Atlantic spre cel mai sudic punct la Africii de Sud, acolo unde Vasco de Gamma a atins tarmul invaluit in ceata, Capul Bunei Sperante, unde se intalnesc cele doua oceane, Atlanticul cu o apa mai rece, de o culoare verde-gri si cel Indian, mai cald cu o culoare de albastru mai limpede. Acesta a crezut ca a descoperit cel mai sudic punct deoarece nu se vedea nimic din cauza cetii. A doua zii de dimineata, ceata s-a retras si un varf a fost descoperit. Acest varf, cel mai sudic punct, a fost numit Cape Point.
Dupa ce am admirat maretia acestor doua mari oceane, a caror ape cu diferite nuante se intrepatrunse, am poposit in apropiere de Cape Point, la un restaurant unde am luat pranzul. Deoarece era tarziu, ne-am continuat drumul spre rezervatia de pinguini.
Inca de la intrare si pana la ocean am intalnit minunatii pinguini Africani, o specie mai mica. In tufe stateau acum, aproape de apusul soarelui, perechi indragostite, dar si unii singuri care isi pierdusera perechea, acestia din urma ramaneau singuri pentru tot restul vietii
Ajungand la plaja, atat in apa cat si pe nisip, o colonie mare de pinguini defila prin fata ochilor nostri, fie stand la clocit, fie alergand sau balacindu-se la malul apei, dar cu mare atentie deoarece vesnicul dusman al lor, foca, plutea in larg gata de atac.
Soarele apunea, iar paznici se straduiau sa ne scoata afara pentru a inchide si hranii pinguinii. Am parasit coasta de sud a continentului African cu un oarecare regret pe care-l simteam, stiind ca aceste colorate, pline de vraja si nemuritoare locuri, nu le voi mai vedea niciodata.
Azi, 4 ianuarie vom face o croaziera la Hout Baye, unde ne asteapta o colonie de foci. Mari si mici stateau tolanite pe imensii bolovani in apa Golfului. Nu era perioada in care apareau noii nascuti, asa ca nu am putut vedea rechinii inconjurand zona, cu speranta de a captura vreun pui pierdut in apa.
La intoarcere, drumul ducea prin friguroasa zona viticola din jurul oraselor Stellenbosch si Franschhoek, oprindu-ne la o renumita ferma a unei familii olandeze, cu o vechime de 300 de ani, amplasata intr-o frumoasa gradina inconjurata de livezi si vii. Am avut ocazia sa vizitez conacul acestei familii si sa degust vinul productiei proprie acestei ferme.
Urmatoarea oprire a fost in orasul istoric Stellenbosch, centru universitar, cu campus pentru studentii straini, veniti din toata lumea. La intoarcere, pe marginea drumului puteai vedea grupuri de babini cu femelele si puii in frunte, retragandu-se spre adaposturile lor iar pe extremitatea Nordica se ridicau ziduri abrupte pana la cer, imbracate in nori albi care coborau in rauri pana aproape de poalele crestelor.
Urmeaza: Acasa la tribul Zulu
Trimis de grecudoina in 14.02.12 23:32:55
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
o experienta deosebita; urmarind fotografiile si textul lor parca am citit un review distinct; ff frumos; asteptam continuarea Dna Doina... Multumim!
@station5: multumesc pt toate aprecierile, in alta ordine de idei, am scris un review despre cazarea din Wildernness si care webmaster l-a mutat intr-un link separat intitulat Sea Paradis Wildernness si acum apare separat de restul reviewurilor pe care le-am scris la aceasta destinatie, asta nu prea imi place, dar fiind despre o unitate de cazare am inteles ca asta e regula
@grecudoina
Impresionante fotografiile cu animale!
O excursie in care a-si pleca si maine!
Felicitari ca ati ajuns pana acolo!
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă Cape Town» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2020 Vacanta la Cape Town — scris în 03.03.20 de raduc30 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2009 Un Revelion de vis — scris în 14.02.12 de grecudoina din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Jan.2005 Cape Town, un oras plin de surprize placute — scris în 05.01.11 de G.Lisman din PLOIESTI - RECOMANDĂ