ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.08.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Drobeta Turnu Severin
ÎNSCRIS: 21.07.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 1 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Scurtă vizită la Conacul lui Mircea Dinescu în Portul Cultural Cetate, Dolj

TIPĂREȘTE

Dorești să încerci sentimentul de a fi ca în vizită la cineva acasă, dar cu o mai mare libertate de a-i “cotrobăi” prin lucrurile personale!? :D Atunci aici este locul potrivit. Așa m-am simțit eu în scurta vizită din această locație.

Cetate, aflată la limita dintre județele Mehedinți și Dolj, aproximativ 70 de km de Drobeta Turnu Severin pe DN 56A și la tot aceeași distanță de Craiova pe DJ 552, este o localitate situată în lunca Dunării cu vechi rădăcini geto-dacice.

Din centrul localității, un drum asfaltat, curge șerpuit preț de 2 – 3 km, pe lângă un islaz verde ca smaraldul și printr-o pădure răcoroasă pe lângă care Dunarea iși mângâie marginile în căutarea unei oaze de liniște și răcoare.

Furată de peisaj și mânată de curiozitate nici nu mi-am dat seama când am ajuns pe malul Dunării în Portul Cetate.

Recunosc că înainte de a ajunge aici îmi făcusem tot felul de idei cam ce aș putea găsi, plecând de la premiza Dinescu – București – Emisiuni TV (pe care nu am reușit să le urmăresc) - Rustic. Așa că, în sinea mea îmi ziceam: “Cred că o să găsesc o locație dichisită, pusă la punct până la cel mai mic detaliu ca după ultima modă, în stil rustic – modern”.

Și… am ajuns! Și…!? Unde este oare!? (eu căutând cu privirea să găsesc ce îmi imaginasem). Văd pe dreapta un ansamblu de 3 clădiri cu arhitectură destul de veche într-adevăr, atât ca importanță istorică, dar și ca stadiu de renovare.

Uimită, cobor geamul mașinii și un domn mă întâmpină, fără să mai întreb nimic, cu: “Da, aici este La Conacul lui Dinescu”, pesemne că mă trădase deja expresia feței.

Zic, buuun, deci dacă tot am ajuns hai să vedem ce este de fapt. Ma întâmpină și o doamnă, mă poftește înăuntru și încep să cercetez cu privirea interiorul uneia din clădiri. Intru într-un hol unde văd o mobilă din lemn, plină cu de toate, iar în dreapta o bucătărie generoasă, cam cât 3-4 bucătării normale, unde cineva sigur pregătea ceva bun că mirosea tare bine. Tot înainte intru într-un living și cu cât ma afundam mai mult cu atât uimirea dezamagită începea să se schimbe în uimire curioasă și apoi în uimire plăcută. O groază de sculpturi, obiecte cu o vechime cred că mai mult de două trei ori vârsta mea, unelte casnice din timpuri vechi, un pian și un polonic MAARE de puteai să-ți faci baie în el care m-a amuzat copios. Nimic din acestă expoziție nu era îngrădit, puteai să te apropii și să le atingi.

Din living se putea ajunge într-o cămaruță de zi, ticsită cu cărți de iți puteai ocupa timpul câțiva ani buni. În partea dreaptă a livingului era o camera cu o masă lungă cât o zi de post, dotată ca pentru cursuri, simpozioane, conferințe sau întâlniri de grup. La etaj erau camere de cazare pe care nu le-am vizitat.

Ies în curtea din spate, spre Dunăre, sub un tei imens, da imens imens pentru un tei, era amenajată o terasă dar tot ca pentru grupuri organizate. La doar 10 minute de când ajunsesem parcă eram acolo de o viață, toată lumea te trata familiar și asta mi-a dat un sentiment foarte plăcut.

Și acum urmează partea cea mai “delicioasă” și cea mai recunoscută din cate am înțeles ulterior, a acestei locații. Fiind dimineață, masa de prânz nu era încă gata, dar am servit un mic dejun absolut delicios cu cârnați uscați din carne de vânat, tobă, caltaboș, șunculiță și o zacuscă fenomenală, toate făcute de casă și asezonate cu o salată de roșii cu brânză și busuioc, de și acum când îmi amintesc îmi plouă în gură. Eu care nu sunt avidă după mâncare și rar mi s-a întamplat să mănânc doar așa din inerție, am mâncat și am mâncat și nu mă puteam opri (spre rușinea mea) de nu mi-a mai trebuit nimic de mâncare în ziua aceea, dar așa de bun rar am întalnit să mănânc. Tot aperitivul a costat 25 de lei dar atât de bogat că era imposibil să îl termini, iar cafeaua a fost din partea casei. Nu am văzut și nu am gustat însă am înțeles că pe domeniu ar exista și o cramă cu un vin excelent. În celelalte două case într-una era amenajată o bucătărie profesională, iar în cealaltă erau camere de cazare.

Timpul de vizitare fiind destul de mic, cu siguranță nu am reușit să îl descopăr la adevărata lui valoare. Domeniul este amenajat mai mult pentru team building-uri, simpozioane, dar și individual pentru relaxare și mai ales pentru pus câteva kilograme in plus, ar putea fi o alegere de luat în seamă.


[fb]
---
Trimis de TaniaT in 05.08.14 14:52:55
Validat / Publicat: 05.08.14 17:38:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CALAFAT.

VIZUALIZĂRI: 51523 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TaniaT); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Conacul lui Dinescu, Cetate, Dolj - Tot felul de obiecte cu vechime - În living.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13950 PMA (din 17 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[05.08.14 17:37:50]
»

Mutat la rubrica "Descoperă Oltenia" (deja existentă pe sait).

webmaster26
[24.06.17 12:32:14]
»

Mutat în rubrica "Descoperă Calafat și împrejurimile, CALAFAT" (nou-creată pe sait)

cristina47*
[24.06.17 13:22:41]
»

E bine ca se poate vizita. Eu credeam ca e locuinta privata.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cristina47*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Calafat și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.0414719581604 sec
    ecranul dvs: 1 x 1