ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.09.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 17.04.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2013
DURATA: 1 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Brugge - burg medieval cu lebede pe canale, cladiri dantelate, multa bere si ciocolata

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Ce auzisem eu despre Brugges? Ca este Venetia nordului, bijuterie a Belgiei, o adevarata minunatie de oras, la distanta de o ora de mers cu trenul din capitala institutiilor europene, Bruxelles. Este capitala Flandrei de Vest al carui nume se trage din neoerlandeza si inseamna pod, punte……

Tot de la prietena noastra de pe google enciclopedia Wikipedia am mai citit ca primul locuitor al cetatii ar fi fost un urs care este transpus pe steagul flamand, de altfel. Dar atat pe steag cat si pe stema mai exista un “animal” reprezentat acesta fiind un leu incoronat, semn al puterii. Am tras concluzia inca o data ca termenul acesta de “putere” este o boala grea, de care omenirea nu s-a vindecat inca.

Orasul a fost intemeiat in 862 pe o insula mlastinoasa a raului Rele. Castelul initial care a dat viata localitatii a disparut pe locul lui aflandu-se acum Grote Markt – piata centrala a orasului A primit recunoasterea ca si oras in 1128.

Brugges a detinut un loc de cinste datorita transportului de marfa pe canale spre mare, fiind resedinta ducilor de Burgundia

Dupa ce locul lui a fost luat de Anvers, orasul a intrat intr-o somnolenta aparenta.

Centrul istoric este patrimoniu UNESCO, remarcabil conservat. Nimeni nu si-a permis sa-si bata joc de cladirile fabuloase ale orasului.

Orasul cu o populatie de cca 120. ooo locuitori a fost capitala culturala in 2002.

Atunci cand mi-am pregatit periplu in Belgia in cap de lista se aflau bineinteles in afara de Bruxelles, 2 orase care erau mentionate ca si concurente pentru titlul de miss/Belgia. (bine, fiecare are punctul lui de vedere vis-à-vis de acest concurs), Ghent si Brugges., de gustibus...

Dupa ce am vizitat insa, zic eu orasele care mi-au trezit interesul, precum Namur, Dinant, Ostende, (mare parte a litoralului Belgian) Anvers, Ghent si Brugge nu mi se pare drept in a da verdict de genul “cel mai frumos” pentru ca fiecare dintre ele mi s-a parut a fi deosebit de frumos pentru anumite repere turistice, culturale sau de alta natura.

Brugge-ul, la mare concurenta cu Ghent-ul nu imi pare corect a le pune in balanta. caci fiecare dintre ele are o anumita frumusete mai mult sau mai putin romantica coplesitoare insa prin bogatia si minunatia de obiective turistice, canale navigabile si pana la urma de aer medieval pe care il respira.

Pentru Brugge mi-am alocat o zi de sarbatoare, duminica, toamna superba cu soare generos si cer senin in care imi doream sa simt burgul medieval in toata splendoarea lui.

Cohortele de turisti de toate natiile coborand din trenurile care se succed la fiecare 20 de minute in mica gara pregatiti ptr. a vizita minunea unui burg medieval. mi s-au parut a fi niste “invadatori” inarmati nu numai cu harti, camere foto dar mai ales cu bucuria de a descoperi Venetia nordului, orasul ciocolatei si al dantelei. (pentru ca nobilimea din sec. 16-17 era mandra sa se afiseze cu gulere, mansete si volane lucrate cu finete in dantela de cea mai buna calitate.)

Dupa un drum frumos din Garre du Midi/Bruxelles intr-un tren parca destinat exclusiv turistilor, prima descindere a fost bineinteles in gara orasului ptr. achizitionarea hartii mult dorite pe care am folosit-o cu prisosinta. La iesirea de pe peronul si centrul de informare o mare de biciclete parcate. Turistii in grupuri mai mult sau mai putin compacte se indreptatu spre parcul ce putea fi zarit in fata ochilor pentru a-l strabate spre intrarea in orasul vechi ce avea sa imi spuna povesti despre duci, conti, printese, strazi pietruite si case cu arhitectura specifica zonei, cu biserici si canale pe care barcile cu turisti le strabat continu.

Orasul se parcurge cu piciorul fara teama ca te-ai putea rataci pe stradutele care gem de cladiri istorice generos ornamentate cu dantelarie din piatra

Imi propusesem ca primul obiectiv de vizitat sa fie catedrala, celebra in intreaga lume a Maicii Domnului. Pana acolo am trecut insa pe langa fostul Spital Sf. Ioan, cel mai vechi spital medieval din Europa, acum muzeu, care adapostea intr-o latura si o expozitie PICASSO - 6 eur. /bilet de intrare. Ei si daca tot era vorba de Picasso al carui muzeu l-am ratat in Malaga, e drept in Barcelona il vizitasem insa sincer acolo nu erau tablourile lui de exceptie mi-am zis de ce sa nu fac un scurt popas la intalnirea acestui pictor de geniu, straniu pentru intelegerea si formatia mea insa interesant si bulversant. Asa incat pot spune ca am vazut cateva dintre capodoperele acestui ciudat cubist, Picasso precum Cap de femeie, Muzicantii, Nud albastru, Visare, Fata in fata oglinzii, Femeie plangand, Domnisoara din Avignon si multe multe alte schite de mare valoare. Expozitia mi s-a parut extrem de bogata datorita faptului ca aceste tablouri sunt de referinta pentru marele Picasso. Putin mai bogata spiritual decat la sosire am purces pe drumul spre Catedrala orasului.

Spre Catedrala drumul este usor, caci din orice parte a burgului ai intra se vede turnul acesteia, referinta pentru oras. Constructia durand pe parcursul a 200 de ani, incepand cu 1220... Ajunsa in fata acesteia surpriza neplacuta a fost ca nu se putea vizita. Tocmai se terminase slujba si catedrala se inchisese. Reactia mea de frustrare a fost imensa, imi doream mult sa vad printre altele interiorul care adaposteste printre alte comori creatia lui Mihcelangelo Fecioara cu Pruncul. –dar catedrala avea sa ramana inchisa.

Plecand din fata catedralei am intalnit STATUIA lui HANS MEMLING, ridicata in 1874 in memoria unui mare artist local, inmormantat la cateva strazi distanta. Frumoasa, impozanta, dar cam atat.

Dar pentru ca trebuia sa am o recompensa aceasta s-a ivit imediat caci in imediata apropiere, se afla o biserica de exceptie a orasului. Este vorba de CATEDRALA SAN SALVADOR. Din sec. X a fost biserica parohiala pana in sec. 18 aici si-au avut resedinta cei 3 episcopi de Brugge dar a fost distrusa, In 1478 a fost infiintat aici Ordinul Lanii. Dupa 1830 cucerirea independentei fata de francezi s-a instalat un nou episcop care a desemnat biserica ca si catedrala. Bineinteles nu este la fel de mare si impunatoare precum surata ei consacrata Catedrala Maicii Domnului... Acoperisul a fost distrus de un incendiu in 1839 A fost restaurata de un architect englez Robert Chantrell renumit la vremea lui pentru constructiile in stil neogotic. A fost indrumat sa-i construiasca un turn care sa rivalizeze cu cel al catedralei. Partea veche din sec. XII a bisercii care a supravietuit formeaza baza. Chantrell a dat o nota romana intregii arhitecturi drept pentru. care comisia monumentelor nu a recunoscut constructia noua a catedralei In interior am vazut lucrari executate la 1731 in Bruxelles., avand picturile originale. Orga catedralei este lucrata de Jacobus Van Eyde la 1717 si a fost reconditionata de 3 ori pana acum. Are 60 de tuburi. Catedrala are vitralii de exceptie care se armonizeaza cu culoanele in stil romanic din marmura. In interior o multime de localnici cat si turisti ascultau in deplina liniste corul recunoscut al bisericii-catedrala care in flamanda inalta imnuri religioase intr-o perfecta armonie cu decorul interior de exceptie al bisericii si cu muzica divina a orgii.

Bucuroasa ca mi-am luat revansa vizitarii unei biserici deosebite am iesit in orasul frematand de viata, mergand pe stradutele pline cu magazine, adevarate expozitii de ciocolata am ajuns in Piata Centrala- GROTE MARKT "ocupata" parca de sute de turisti contempland claridire inconjuratoare. Sunt cladirile vechi de sute de ani, fiecare cu arhitectura proprie, culori vii sau mai pale, ale fostelor bresle ale burgului.

Punctul de Informare se afla alaturi in cladirea care adaposteste si Muzeul de istorie HISTORIUM adapostit intr-o casa veche de 400 de ani. Muzeul de istorie al orasului este generos. ca spatiu dar si ca prezentare. Alaturi se afla organizata si o expozitie care mi s-a parut deosebita avand ca subiect vanatoarea, obiecte cinegetice, in consecinta erau expuse atat tablouri de mare valoare cu acest subiect, cat si alte obiecte de vanatoare si chiar pasari si animale impaiate, diferite obiecte ale unei asemenea activitati la mare pretuire in secolele trecute.

In Grote Markt, calestile pentru plimbare nu aveau ragaz, caci turistii asteptau la coada cu rabdare sa se suie pentru o plimbare pe strazile vechi incarcate de istorie si povesti ale burgului. Nu m-am plimbat cu caleasca pentru ca imi doream o mica plimbare cu barca pe canale. asa incat mi-am permis sa ma odihnesc cateva momente sa inspir aerul de aventura medieval al burgului, inainte de a urca in BELFORT– turnul de osbervatie cu 366 de trepte si 47 clopotnite care canta si incanta din ora in ora inca din 1748. Experienta urcarii in turn m-a costat oboseala pe care a trebuit la coborarea in Grote Markt – sa o sting cu o bere in timp ce admiram in centrul pietei centrale statuile lui Jan Breydel si Pieter Deconiuk liderii care au condus revolta impotriva francezilor la 1302, unul macelar celalalt testator. Din turn privelistea asupra burgului face toti banii, pentru o clipa mi s-a parut ca aveam la picioarele mele o lume intreaga cu tot ce poate fi mai frumos pe pamant, canale cu apa cristalina, paduri dar si cladiri de exceptie cu vechime de sute de ani. bine intreinute, neagresate de trecere anilor., multa istorie condesata si multe opere de arta.

Am coborat si m-am indreptat spre zona primariei unde am gasit PALATUL provincial – resedinta guvernatorului Flandrei

Centrul burgului cu Primaria 1376-1420 in stil gotic si muzeul primariei

Fatada cu statui si ferestre in stil gotic mi-au taiat respiratia. Frumusetea locului este remarcabila. O mana de tineri alcatuiti intr-o mica orchestra cantau in fata cladirii primariei parca pentru a transmite tuturor turistilor bucuria de a vizita acele locuri incarcate de istorie si cultura. M-am asezat pe o banca pentru a memora mai bine imaginea cladirilor si a zonei

In piateta din fata primariei se afla insemnat locul unde Charles le Bon, contele de Flandra a fost executat la 2 martie 1127 ptr. ca a luat apararea saracilor. burgului. Frumos omagiu, oare adevarat sau simbolic???

Corp comun cu primaria – BISERICA SF. SANGE, cu capela neogotica refacuta in sec. XIX, un mic muzeu. Biserica adaposteste capela Sf. Vasile sec. XII si capela Sf. Sange se spune ca in muzeu ar fi o fiola cu sangele lui Isus. !!! "Povestioara" ne spune ca Sf. Iosif din Arimathea a sters corpul mantuitorului dupa ce a fost coborat de pe cruce si a pastrat hainele acestuia. Straiele au ramas la Ierusalim pana la a doua cruciada cand regele Baldwin III i le-a dat contelui de Flandra (Diederik van de Elzas) Acesta a dus haina in 7 aprilie 1150 in aceasta biserica. Capela romana se afla la parter si o capela gotica la etaj, legate printr-o scara de caramida. Scarile au fost construite in 1533 dar au fost demolate in timpul ocupatiei franceze in anii 1600 si a fost reconstruita in secolul XIX. Vizitarea muzeului costa 1 eur. Toate aceste date sunt mentionate pe tabloul amplasat la intrarea in muzeu. M-a impresionat mult biserica, mai ales ca in intervalul vizitei mele se tinea si o slujba religioasa, modesta, in care turistii participanti au putut sa fie miruiti cu evlavie, trecand prin fata altarului si lasand apoi un ban drept”participare” in cutia pusa la vedere de catre preot.

Ce am mai vazut? Casa vechilor magistrati constructie de sec. XVI fatada cu 3 statui aurite in stil renascentist, remarcabila cladire.

PALATUL libertatii orasului constructie sec. XVIII adaposteste sediul administrativ al orasului. Este o constructie terminata in 1525, folosita ca palat regional, apoi dupa 1725 ca si curte regala. Azi adaposteste si renumita Arhiva Nationala cu celebra SALA ADERMANN in care contra cost se poate vizita Sala Renascerii – bilet de intrare, 2,5 eur si admira semineul din lemn, marmura si alabstru.

Cu parere de rau m-am indepartat caci mai trebuia sa vizitez cateva locuri, de ce nu?

MUZEUL DE CIOCOLATA amenajat in casa De Croon in Piata Sf. Ioan, Se ajunge din Grote Markt stand cu spatele la Belfort pe dreapta se afla str Vlamingstraat si putin in dreapta apare Piata Sf. Ioan. Pe stanga veti descoperi Choco-Story, in casa construita in 1480 si care a fost pe rand sediu de taverna, patiserie, scoala, politie, banca comunala. Contra 6 Eur biletul veti putea intra sa vizitati momente din istoria transformarii cacao in ciocolata, diferite instrumente de lucru dar si sculpturi din ciocolata. Este o experienta unica si plina de surprise……dulci, adevarat pericol pentru siluetele doamnelor. caci magazinul alaturat va va imbia sa faceti investii in produsul acesta dulce, ciocolata.

FABRICA DE BERE- The Halve Maan” din 1855 a familiei Maes. care adaposteste si Muzeul Berii., bine organizat si loc generos pentru “degustari” ale acestei bauturi célèbre belgiene. Despre berea belgiana ar trebui scris un articol special, dar las cunoscatorii sa o faca, caci nu stiu daca m-as descurca cu brio la acest capitol.

La etaj se afla o remarcabila expozitie cu broderie organizata de” clubul doamenlor care brodeaza” care mi-a amintit de celebrul film “Mica dantelareasa”.

MUZEUL DIAMANTELOR, situat in Katelijmnenstraat, - intrarea 6 eur. Este cel mai nou muzeu din lume cu aceasta tematica. In Brugges in sec. XVI mesterul Lodewijk van Berguem a inventat slefuirea diamantelor. In interiorul muzeului se afla mai multe incinte de mentionat printre care atelierul imaginar al mesterului mai sus amintit, o replica a coroanei Margaretei de York realizata manual, echipamente de slefuire, taiere a diamantelor, mostre de kimberlit, piatra mama a diamantelor aduse din Africa de sud, Siberia, replici a 20 de diamante dintre cele mai valoroase si célèbre din lume. Muzeul este deosebit de interesant, fascinant prin exponate si prezentare generala.

Pe canalul GROENEREI, la sud de Markt, un pod medieval remarcabil cu celebra statuie a lui Van Eyck., celebrul pictor flamand., ofera un loc panoramic mai linistit pentru contemplarea frumusetii inconjuratoare.

MUZEUL MUNICIPAL GROENINGE numit si muzeul artelor fine. - 6 eur /biletul, daca aveti timp, nu-l ratati.

Cladirea a fost construita intre 1929 -1930 dar colectia a inceput a fi adunata din sec. XVIII. Numele i-a fost dat dupa strada pe care se afla, adica zona unde armatele flamande au infrant trupele franceze in 1302.

Capodopera Fecioara cu Preotul Joris van der Paele a lui Van Eyck, detaliile de pe haine sunt remarcabile si au facut ca panza sa fie una dintre comorile picturii medieval flamande Mai sunt tablouri ale lui Nicolaes Maes 1657, tablouri renascentiste si baroce dar si de sec. XIX.

Nu am ratat bineinteles PLIMBAREA PE CANALE – 10 eur, caci de unde se pot admira cel mai bine casele vechi in toata splendoarea lor decat din aceasta aventura. pe canalele traversate de poduri ale burgului.

Am plecat apoi pe langa stradutele pietruite din jurul catedralei, unde flasnetarul ramas acolo parca din timpuri indepartate incerca sa distreze o turista cantandu-I la flasneta spre Begijnhof.

Trasurile aliniate in imediata apropiere a canalului lebedelor LAKE OF LOVE, in zona Minnewaterpark asteptau sa preia clientii pentru a –I duce spre zona Grote Markt., celalalt reper al plimbarilor cu trasura.

Intrand in zona BEGIJNHOF senzatia de liniste si siguranta m-a coplesit. Aici sunt cladirile mici si vechi ale unor confrerii romano-catolice infiintate in sec. XIII in Tarile de Jos. la care au aderat femei cu inclinatii religioase, fara a intra in ordine monahale, datorita faptului ca nu erau izolate complet de lume

Curtea inconjurata de mici cladiri era curata, bine gospodarita, adapostind si biserica dar si un mic muzeu. Begijnhof este inconjurat de un zid si intrarea se face printr-o poarta generoasa. Zona este usor izolata, la marginea burgului strabatuta de un canal pe care lebede albe il strabat. In acest areal traiau primele beguine, femei singure ramase vaduve in urma razboaielor, sau necasatorite cu aplicatii religioase. Regulile de viata erau mai generoase decat cele din manastiri asa incat organizarea beguinelor a fost fructuoasa. Am gasit aici o bisericuta bine gospodarita, o oaza de liniste si reculegere.

Aceasta a fost vizita mea prelungita pana la lasarea intunericului, intr-o zi calda de toamna in burgul medieval strabatut de canale, cu cladiri de poveste pline de istorie respirand aventurile unor cavaleri medievali si domnite frumoase, venite de undeva din timpurile fermecate ale unui ev apus.

Intorcandu-ma la partea pragmatica a vizitei in Brugge ar trebui sa mentionez ca se organizeaza si city tour- care se deruleaza pe perioada de 50 de minute. Costul acestuia este de 16 eur iar pentrucopii de 9,5 Eur. Punctul de plecare este in Grote Markt si orarul pentru lunile martie -octombrie este de la 10-19 iar pentru celelalte perioade ale anului de la ora 10 dimineata pana la lasarea intunericului.

Exista posibilitatea acumularii unui bilet combinat city tour+historium -25 eur si 14 eur pentru copil., cu ghid in 7 limbi.

Centrele de informare din oras sunt localizate in gara acestuia si in Grote Markt.

Va doresc tuturor vacante frumoase.


[fb]
---
Trimis de amero in 08.09.14 15:54:00
Validat / Publicat: 08.09.14 16:53:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX.

VIZUALIZĂRI: 5850 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amero); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 plecam la drum din gara orasului cu harta acestuia achizitionata de la punctul de informare al garii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 76000 PMA (din 61 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

webmaster
[08.09.14 16:03:59]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

ameroAUTOR REVIEW
[08.09.14 16:34:39]
»

@webmaster: multumesc

mireille
[08.09.14 17:40:14]
»

amero: hello... de cand astept sa apari pe micul ecran cu seria aventuri flamande in orasul meu de suflet... ai perfecta dreptate, orasul nu poate fi pus in balanta nici cu Anver, orasul unui colos, nici cu Ghent, orasul manusii de argint, e un oras pe care trebuie sa-l cunosti pe jos si din barca... amintirile mele nu s-au tocit prea tare, orasul vad ca nu doarme in Grote Markt, e viu si la fel de colorat, e plin de animatie turistica... caii sunt la locul lor si sabotii lor canta la fel pe pietre, iar lebedele isi striga suratele in acelasi parc al dragostei... da Brugge este un oras al deliciilor medievale, si al ciocolatei... dar eu parca as mai bea o bere rosie...

ameroAUTOR REVIEW
[08.09.14 18:15:22]
»

@mireille: multumesc ptr. vizita, se face un turism de buna calitate in vechiul burg iar berea este intradevar speciala. la fabrica de bere a fost super, m-am straduit sa dau gata ceva "mostre", cam greu insa, deh... stii cum e vorba" tot ce iti place fie ingrasa, fie face rau la ficat, fie este imoral" si din pacate ma inscriam in toate categoriile...

webmaster
[08.09.14 19:40:24]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

- -

Daca autoarea preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

nicole33
[08.09.14 20:24:41]
»

@amero:

Un review excelent care merita un superbonus. Felicitări!

Mă bucur că ai reînceput să scrii.

ameroAUTOR REVIEW
[08.09.14 20:33:05]
»

@nicole33: multumesc ptr. vizita si gandul frumos

le_maitre
[08.09.14 22:22:28]
»

@amero: O revenire în forţă, îmi place la nebunie atunci când, după o pauză a unui autor ce-mi este la "corason" acesta reintră în circuitul "impresionistic" AFA cu un review greucean! Welcome back, Lady A!

ameroAUTOR REVIEW
[08.09.14 22:35:27]
»

@le_maitre: seara buna, apreciez vizita si cuvintele tale deosebite si "se stie"e... declaratie cu "martori" chestiunea cu "corasonul" este reciproca.

buterfly*
[09.09.14 07:27:18]
»

Foarte frumos! Felicitari!

ameroAUTOR REVIEW
[09.09.14 08:33:03]
»

@buterfly: multumesc ptr. vizita

Eugenia55* †
[09.09.14 18:05:16]
»

Asadar tu ai fost in octombrie si-ai scris in septembrie, eu am fost in iulie, ce sa mai socotim, mai am vreme... )))

Nu te-ai dat in barci?

Noi, in orice oras, unde gaseam un canal, zdup in barca, mereu se nimerea pe la amiaza, ne batea soarele-n cap si berea ingurgitata, de sete, desigur: 0, isi dubla gradele asa soare pacatos!

Uite-asa ne mai plimbam inca o data pe aceleasi stradute, e placut sentimentul!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ameroAUTOR REVIEW
[09.09.14 20:06:13]
»

@Eugenia55: merci visite, cum s-ar spune, m-am dat si in barci, dar fiind solo nu mi-a facut nimeni o poza in toata splendoarea mea, mai bine, nu??? deh... nu fu... timp de scris, mai am si alte "restante" sa vedem... cu berea mi-am facut de cap la fabrica de bere, eram in "vazul atentiei" singurica... singurica... si cu paharelul la degustare...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
costy69*
[12.09.14 21:31:45]
»

@amero: Un review foarte bun despre un oras foarte frumos!

ameroAUTOR REVIEW
[12.09.14 21:43:58]
»

@costy69: multumesc, orasul este intradevar deosebit de frumos

marry_elle
[17.11.16 13:57:33]
»

Buna! Mai multe orase pot fi vizitate in cadrul unui singur pachet, daca va programati din timp vacanta:

Bruxelles + Bruges + Amsterdam intr-un singur pachet cu avion!

Pentru un pachet de 4 nopti cu mic dejun, avion, taxe aeroport, tariful porneste de la 199 euro, ai posibilitatea sa faci excursii de o zi cu ghid in cadrul pachetului, iata 2 optionale interesante pe care le poti programa din timp:

Detalii vizita Bruges:

Călătorește înapoi în timp. Autocarul nostru confortabil vă duce într-o oră și jumătate la Bruges. Ghidul vă intampina la sosire și vă va duce la Minnewater parc (Lacul Iubirii) și Beguinage. După aceea, vom începe turul de mers pe jos pentru a descoperi toate punctele principale ale orașului cu Biserica Our Lady Church, Piața cu Clopotnița, Capela Holy Blood Chapel si multe altele. Nu uita pantofi confortabili, este alocat timp liber pentru vizite individuale.

,,A béguinage" este un grup de clădiri mici folosite de Beguine. Aceste laici ale Bisericii de Femei Romano-Catolice au fost fondate în secolul al 13-lea în Țările de Jos și au inclus femei religioase care au decis să slujească lui Dumnezeu, dar nu s-au retras din lume.

Minnewater Park este un parc romantic și un lac, care, primăvara și vara se umple cu lebede frumoase. Lebăda este unul dintre simbolurile orasului Bruges. Legenda spune ca in 1488 oamenii din Bruges au executat unul dintre administratorii orașului numit Maximilian Austria.

Odată ce ducele a revenit la putere a ordonat ca lebede să fie păstrate pe canale pentru totdeauna.

Punct de intalnire/preluare: preluare de la hotel (turistii trebuie sa fie pregatiti in receptie cu 30 minute inainte de ora mentionata pe voucher pentru preluare)

Program: 10am - 7pm.

Ghidaj in limba engleza, germana, franceza, olandeza, spaniola;

Detalii vizita Amsterdam:

Descopera Amsterdam, un oraș de canale și capitala Olandei cu această călătorie fantastică de o zi de la Bruxelles. Această călătorie ofera oportunitatea de a te integra în cultură olandeză, tradiție și istorie, oferindu-vă posibilitatea de a cunoaște orasul Amsterdam pitoresc.

Din Bruxelles vom traversa prin Anvers, trecând granița cu Olanda și care trece prin câmpuri plate fara sfarsit sub ceruri olandeze vaste, intrerupte doar de reflexiile canalelor de scurgere, morilor de vânt și liniilor subțiri de copaci de ulm. Odata ce sosim in Amsterdam, vizitam un centru de ambarcațiuni tradiționale pentru a descoperi multe dintre tradițiile vechi, delicatese locale și meserii asociate cu Olanda. Încercați brânzeturi delicioase olandeze, cum ar fi Gouda și Edam, și ascultati despre istoria saboților de lemn sculptati. Există, de asemenea, ceramică la vânzare, cu frumoasele scene albastre și albe, cu geamuri, pentru care Delft s-a facut celebru in secolul al 16-lea.

Apoi, vizitam obiectivele turistice ale capitalei olandeze de apă, cu un tur cu barca opțională (nu este inclus) sau exploram pe jos. Vom merge în jos pe canalele înguste liniștite, pe sub poduri istorice.

Se pot observa de la strada case comerciale, din secolul 17și spatii de depozitare, locuri în care mărfurile din Imperiul olandez au intrat în capitală pentru a fi comercializate, precum și străzile pitorești pietruite, biserici cu turnuri de clopot frumoase și multe piețe cu frunze. Amsterdam este un oraș fascinant și prietenos pentru a fi explorat atat pietonal cat si cu barca!

Punct de intalnire: preluare de la hotel sau de la punctul mentionat pe voucher pentru intalnire

Durata: aproximativ 12 ore, ncepere la ora 09:00 am.

Include transport autocar si ghid in limbile: engleza, olandeza, franceza, spaniola.

Detalii: http://www.turismin.ro/viziteaza-3-orase-intr-unul_afisare_oferta_detalii-600-3998. html

Sper sa va placa!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero, buterfly*, costy69*, Eugenia55*, marry_elle, nicole33
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Brugge și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053657054901123 sec
    ecranul dvs: 1 x 1