ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.02.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: craiova
ÎNSCRIS: 17.06.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
FEB-2012
DURATA: 5 zile
team-building
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Abu Dhabi

Ilustrație video-muzicală
Bijan Mortazavi-Naseem

Asculta mai multe audio diverse
TIPĂREȘTE

Am fost recent in EAU, cea mai mare parte a sejurului de 5 zile petrecand-o in Abu Dhabi. M-am hotarat sa scriu experienta pe care am avut-o acolo sperand ca va fi utila altor utilizatori ai forumului, asa cum si eu, la randul meu, m-am informat din paginile acestui forum.

Calatoria mea a fost facuta in interes de serviciu, insa am incercat in scurtul timp pe care l-am petrecut acolo sa vizitez cateva locuri si sa cunosc o parte din obiceiurile locale. Am calatorit cu avionul din Bucuresti si, cum nu exista zbor direct pana la Abu Dhabi, escala a fost la Amsterdam, de acolo durand zborul aproximativ 6 ore si jumatate. In aeroportul din Abu Dhabi aglomeratie mare, coada dezorganizata care a durat aproape 1 ora la ghiseele pentru verificarea pasapoartelor, viza o obtinusem inainte de plecarea din Romania. Oricum, cand am intrat in aeroport am avut impresia ca aterizasem undeva in India.

Am stat la hotelul Centro al Manhal, nou construit prin 2011. Cazarea si serviciile de masa (mic dejun+cina) au fost ireprosabile, foarte vigilenti la restaurant in ceea ce priveste curatenia si organizarea pentru multumirea clientului. Mancarea diversificata si pentru toate gusturile, bineinteles fara carne de porc, in rest toate sortimentele, inclusiv peste. La restaurantul si barul hotelului se serveau bauturi alcoolice. Nu stiu daca hotelul ar multumi o familie cu copii plecata in vacanta, fiind in special in categoria business.

Va mai pot spune cate ceva despre centrul de expozitii/congrese localizat undeva mai la periferie. Se numeste ADNEC (Abu Dhabi National Exposition Centre) si este ceva demn de mentionat. Are numeroase sali de conferinte, cea mai mare avand o capacitate de 6000 locuri.

Orasul, ca si restul statului, a inceput sa se dezvolte in urma cu 40-50 ani, dupa descoperirea petrolului. Bulevarde mari, cu 3-4 benzi de circulatie pe fiecare sens, cladiri inalte, dar si spatii verzi. Exporta petrol si curmale (fiind de fapt nr 1 in lume la exportul de curmale, cu peste 60 specii de curmale), in rest importa totul. Camilele le cresc in prezent ca hobby, pentru curse, au si un concurs de frumusete pentru camile foarte apreciat si foarte popular. Rar, la ocazii speciale, consuma carne de camila, insa laptele este consumat frecvent fiind bogat in fier, cu putine lipide, gasindu-se si in supermarket.

Din pacate moscheea, cel mai renumit obiectiv turistic al orasului, nu am mai apucat sa o vizitez. Am vizitat in schimb Emirates Palace, unul din cele mai exclusiviste hoteluri de 5 * din lume. Eu nu stiu, asa cum am citit undeva aici, ca o aripa a hotelului sa fie palatul seicului, din cate am vazut pe harta, palatul seicului se afla undeva in apropiere, dar nu in interiorul hotelului. Acolo am participat la o seara culturala. Mancare din belsug, alcool absolut de loc, cateva dansuri traditionale arabesti executate numai de barbati; din pacate la acea seara culturala m-am asteptat se vad ceva mai mult, mai multe obiceiuri si dansuri traditionale de-ale lor.

In privinta cumparaturilor, am vizitat decat 2 centre comerciale: Al Wahda Mall care arata intr-adevar ca un mall, cu preturi de mall bineinteles si Madinat Zayed Shoping Centre care era o adunatura de boutiquri si magazine - nu-l recomand pentru cumparaturi.

Daca va intereseaza bijuteriile din aur, intr-adevar aurul este mai ieftin decat pe piata occidentala si cea romaneasca. Cel mai renumit centru pentru aur este Madinat Zayed Gold Souk unde veti gasi zeci de magazine. Aurul este de 18K, 21K si 22K. Daca stiti sa va targuiti cu ei veti obtine preturi bune in functie de model, puritate si greutate (in jur de 160 Ron/gram la 18K si 190 Ron/gram la 22K). Ca modele gasiti atat modele mari arabesti, purtate de ele la ocazii speciale, cat si modele occidentale, cu sau fara pietre pretioase. La modelele mari, de 22K sunt dispusi sa scada mai mult pretul pentru a le vinde. Atentie la aurul de 21K si 22K, este foarte moale si se deformeaza foarte usor. Eu personal am cumparat o bratara si am fortat-o usor sa o scot de pe mana, avand surpriza neplacuta sa o stramb!

In scurtul meu sejur am facut o excursie stil safari de jumatate de zi in desert. A costat aprox 80$. Mie personal mi s-a parut interesanta: plimbare pe dune in desert cu jeep-ul, plimbare scurta cu camila (experienta interesanta), apoi masa stil barbeque intr-o tabara improvizata in desert unde aveai posibilitatea sa imbraci haine traditionale arabesti, sa faci pictura pe corp cu henna si dupa masa cateva dansuri traditionale tip belly dancing, dar a caror protagonista nu cred ca a fost araboaica.

De la ghidul care l-am avut in aceasta excursie am aflat multe lucruri despre localnici, expatriati, modul lor de viata si obiceiurile lor, forma de guvernamant, dar al caror subiect de discutie nu cred ca isi gaseste locul aici.

In speranta ca experienta mea impartasita aici va aduce un plus de informatii, va doresc tuturor calatorii cat mai placute!


[fb]
---
Trimis de dropacel in 22.02.12 19:46:34
Validat / Publicat: 22.02.12 20:51:02
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5992 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dropacel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Bulevard din Abu Dhabi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15950 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[22.02.12 22:11:10]
»

Melodia postata se poate sterge/schimba!

Diaura*
[23.02.12 08:52:30]
»

Din ce considerente ti se pare orasul ideal? Cu ceva imagini argumentezi?

webmaster13
[23.02.12 09:13:06]
»

@Diaura, denumirea de "Oras Ideal" apartine lui @adrian76 cel care a definit aceasta sectiune, @dropacel nu a facut decat sa-si incadreze review-ul la o rubrica deja existenta pe site!

dropacelAUTOR REVIEW
[23.02.12 09:49:45]
»

@webmaster13: Multumesc mult pentru fondul sonor. Mi se pare foarte potrivit pentru experienta mea de acolo. Incerc sa incarc si cateva poze.

Larissa
[23.02.12 19:30:17]
»

dropacel, aici chiar este potrivit orice subiect de discuție legat de istoria, cultura, tradiția, modul de viață, mentalitatea unor nații cu care nu suntem familiarizați. De aceea, te rog să ne spui tot ce afli, pe viitor, privind destinațiile tale! Afa e un site mult diferit față de altele, nu este numai informație turistică ci și locul potrivit pentru diseminarea oricăror informații sau opinii personale despre experiențele noastre!

Diaura*
[23.02.12 20:49:15]
»

@larissa2012:

Priveste si incearca sa intelegi ceva din fotografiile P28 si P31.

Cine sa ii inteleaga pe oamenii astia? Tin cu incapatanare la unele traditii, in schimb acceapta fara probleme tehnologia. Multi din ei ar impusca fara regrete un american (imami au grija sa ii intarate) dar nu mai pot trai fara ochelari de soare Ray-Ban si fara masini japoneze. Si precis folosesc cosmetice si telefoane mobile occidentale.

Isi apreciaza camilele si pentru ele organizeaza concursuri de frumusete, dar nevestele si le tin acoperite si incuiate in casa.

Cred ca ar trebui sa traiasca cineva mult timp in mijlocul lor si tot nu ar intelege tot.

Oricum din parerile celor care au stat macar cateva zile intre ei, completam un puzzle pana la urma.

Frumoase fotografii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dropacelAUTOR REVIEW
[24.02.12 16:38:48]
»

Daca nu plictisesc utilizatorii forumului, eu va pot povesti lucrurile care le-am aflat despre civilizatia si cultura lor, de la ghidul nostru. Eu personal nu pot face aprecieri referitor la traditiile lor sau la modul lor de viata. Noi, europenii si, mai ales, cei de religie crestina (sau non musulmani) nu cred ca-i putem intelege pe cei ca ei. Noi am fost crescuti si educati intr-un cu totul alt mod, de aici aceste diferente.

EAU este o federatie formata din 7 emirate, fiecare avand cate un seic propriu, fiecare cu regulile lui, peste toate fiind mai mare seicul Abu Dhabi-ului, aici fiind capitala, deoarece este cel mai mare si cel mai bogat dintre cele 7. Au inceput sa se dezvolte de prin 1958 cand au descoperit petrolul, pana atunci existand comunitati de pescari pe coasta si triburi de berberi in desert. Acum nimeni dintre localnici nu se mai ocupa cu asa ceva, toti sunt bogati. Seicul reprezinta statul si familia lui este familia conducatoare si reprezinta guvernul. Toti banii din taxe merg catre seic. Populatia locala (arabii) are educatia si asistenta medicala gratuita, fara taxe; toti ceilalti (expatriatii) platesc taxe - merg la scoli private care pot fi in diferite limbi, platesc asistenta medicala. Localnicii, asa cum s-a mai scris pe aici nu sunt decat 20%, restul fiind expatriati (asa li se zice la emigranti) care nu primesc niciodata cetatenie, nici macar rezidenta, ci doar permise de munca care se reinnoiesc la 2 ani. Cand nu mai gasesc de lucru pleaca la ei in tara, deci somaj 0. Nu au sistem de pensii. Cand esti la varsta de pensie pleci la tine in tara. Strainii nu primesc cetatenie nici macar prin casatoria cu un localnic. Doar copiii proveniti din casatorii mixte primesc cetatenie. Localnicii cand se casatoresc, dar nu cu strainii, primesc din partea statului teren, casa si beneficii banesti. Fiecare musulman poate sa aiba pana la 4 sotii, daca are cu ce sa le sustina financiar in mod egal pe toate. Fiecare sotie are casa ei si familia ei, de obicei in locatii diferite, foarte rar pe aceeasi proprietate. Sotul este obligat sa-si imparta timpul in mod egal intre sotii. Prima sotie trebuie sa-si dea acordul pentru urmatoarele neveste. Intre sotii si copiii proveniti de la ele nu se fac diferente. Fetitele si baietii merg, de mici, la scoli diferite. Nu se amesteca niciodata unii cu altii. Eu personal rolul femeii in societatea lor, nu neaparat in EAU, ci in toata lumea araba il vad axat in special pe procreere. Stau acasa si fac cat de multi copii pot. Poate e doar o parere! Ele au servici foarte rar, decat daca sotul si tatal ei isi dau acordul, si atunci este o slujba usoara, la care se duc pentru a nu se plictisi acasa. Localnicii nu lucreaza decat in functii guvernamentale sau au afaceri proprii. Nu exista localnici saraci. Strainii nu pot cumpara proprietati, le pot doar inchiria pe perioade scurte sau lungi; de asemenea nu pot avea afaceri decat daca au un sponsor local cu care se inteleg asupra comisionului pe care acesta il percepe. Cei din EAU nu cred ca-i urasc chiar asa pe americani, cel putin nu am avut nici o clipa aceasta impresie, din contra. In arhitectura oraselor, strazilor, bulevardelor mi se pare ca au copiat foarte mult stilul american - bulevarde cat mai largi, zgarie-nori, masini de teren cat mai mari. Aropos, litrul de benzina era in jur de 1.35 Ron si motorina 2,1 Ron. Alta viata! La hotel, aproape toate canalele la televizor erau de la americani: filme, stiri, documentare, divertisment.

Multumesc @Diaura pentru aprecierea fotografiilor.

Calatorii cat mai placute va doresc tuturor!

Diaura*
[24.02.12 17:40:45]
»

@dropacel:

Vezi cum se intoarce roata?

Acum 200 de ani, negrii lucru pe plantatiile albilor in America.

Acum oricine munceste, este bun la ei: are un singur drept: sa munceasca si sa primeasca un salariu. Restul avantajelor si beneficiilor sunt doar pentru cetatenii lor. Nici macar sansa la o cetatenii nu o are nimeni. Ori te-ai nascut acolo si esti stapan... ori ramai " negru pe plantatie " cat te tin puterile... dupa care inapoi acasa cu coada intre picioare.

Baieti destepti. Cum ar fi zis cineva de pe la noi acum 20 de ani: " ei nu isi vand tara ".

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dropacelAUTOR REVIEW
[24.02.12 19:32:57]
»

@Diaura: Cata dreptate ai! Ai inteles perfect cum sta treaba la ei. Totusi nu pot remarca faptul ca pentru cetatenii acelei tari este o politica buna

Kaiiria
[16.04.12 23:58:44]
»

@dropacel:

E o politica foarte buna, ei tin foarte mult la tara si traditiile lor si dau si legi care sa-i sprijine in tot ce fac. Sunt extrem de rationali cand vine vorba de interesul lor si reci cu strainii, pe principiul cui nu-i place e liber sa plece si daca ai ales sa traiesti cu ei, trebuie sa le accepti toate "mendrele".

Au avut mare noroc cu petrolul, ca altfel nimeni nu dadea doi bani pe ei si pe tarisoara lor. Si din cauza asta si-au luat-o in cap, ca fara multa scoala s-au trezit emiri peste noapte, ca in povestile lor cu duhuri necurate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Diaura*, dropacel, Kaiiria
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Abu Dhabi - Orașul Ideal:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.46477699279785 sec
    ecranul dvs: 1 x 1