ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.10.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2024
DURATA: 1 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Delfinariu din Constanța - Cel Mai Important Obiectiv din Tot Județul

TIPĂREȘTE

Pentru că trecuseră deja ceva timp de la vizita anterioară, am simțit nevoie de a revizita acest loc. În ultima zi de vară a anului în curs, adică pe 31 august, am decis să mergem spre județul Constanța pentru a vedea spectacolul cu delfini.

Am achiziționat online biletele, de pe site-ul oficial adică de aici, cu câteva zile înainte. Nu am nimerit foarte bine perioada, pentru că fix atunci, dimineața de 31 August, a plouat torențial în județul Constanța și mai multe drumuri au fost inundate.

Tarife*

Am cumpărat bilete pentru spectacolul de la ora 11:00, un bilet de adult având un tarif tare ciudat dacă îl procurai online...

33,57 RON/ Adult

8,61 RON/ Elev ori Student

1,11 RON/ Copil sub 7 ani

Dacă procurai biletele fizic de la casa de bilete, erau culmea... mai ieftine deși după logica mea, deranjul era mai mic pentru ei, adică nu mai făceai coadă la poartă, nu mai stăteai, ia banii, ia cardul, dă biletele, etc. Noi având bilete procurate deja, doar ni s-au scanat de către personalul de la intrare.

Așadar la 'poartă' biletele erau... 30 de lei de adult... 7,5 lei de student iar copiii sub 7 ani aveau GRATUIT... dar dacă procurai online era 1 leu și 11 bani. Logică de... oameni școliți, ajunși directori și manageri pe acolo.  

De clarificat că locația oferă mai multe obiective sau atracții. Mai sus am vorbit strict de Delfinariu adică de spectacolul cu Delfini. Mai există și spectacol cu Lei de mare care la data scrierii acestei recenzii, este suspendat (costa 40 de lei de adult), apoi mai au Acvariu, la fel închis temporar... Planetariu cu maxim de 35 de locuri/demonstrație, cu 12 lei dar și cursuri de echitație.

De asemenea locația mai oferă și un mic parc zoologic, o microrezervație plus păsări exotice, care este inclusă în prețul Delfinariului. Nu este ceva WOW, cred că mai degrabă un efort nereușit de a face multe. Mai bine s-ar focusa pe redeschiderea acvariului sau a spectacolului cu lei de mare. În fine...

*Later edit: se pare că prețurile diferă în funcție de sezon. Nu mai găsesc biletele procurate online dar cred că am dat undeva la 60 de lei de persoană, fiind încă vară (ultima zi), așadar consultați site-ul oficial pentru prețurile actuale!

Program - istoric

Demonstrațiile cu delfinii au loc de luni până duminică, la ora 11 și la ora 15. Nu cred că-i musai să procurați bilete în avans. Lucrurile mergeau destul de rapid la casa de bilete de la fața locului. Eu am preferat evitarea statului la altă coadă și le-am procurat de acasă.

Delfinariul din Constanţa şi-a început activitatea la 1 iunie 1972, constituind prima formă muzeistică de acest gen din ţară şi prima din sud-estul Europei la acea dată. În amfiteatrul cu piscină şi în bazinul acoperit, se organizează demonstraţii cu delfini.

În Marea Neagră trăiesc trei subspecii de delfini, şi anume: marsuinul, delfinul comun şi afalinul. Delfinariul Constanţa a găzduit în bazinele sale toate cele trei specii de delfin din Marea Neagră. Primii au fost marsuinii (Phocoena phocoena relicta) şi delfinii comuni (Delphinus delphis ponticus), iar în urmă cu aproape 20 de ani au fost aduşi şi afalinii sau delfinii mari cum mai este numită specia Tursiops truncatus ponticus, din care făcea parte şi Mark, veteranul şi totodată vedetă a Delfinariului până în 2009.

Locația

Delfinariul este situat pe Bulevardul Mamaia 255. Din păcate locuri de parcare nu prea sunt. Recomandarea mea este să mergeți din timp pentru a găsi un loc. Cele câteva locuri cu plată de lângă intrare, sunt ocupate mereu, așa că majoritatea celor care vin, parchează la Mc'Donalds-ul vecin sau la Lidl-ul aflat la câteva sute de metri.

Parcarea de la Lidl era destul de liberă când am ajuns noi pe la 10 și ceva dar când ne-am întors, era arhi-plină, multe mașini fiind parcate neregulamentar pe drumul de pământ de lângă magazin sau blocând trotuarele din parcare ori trecerile de pieton. Așa ceva nu se face, dar asta este altă discuție.

Referitor la ce am menționat anterior, bulevardul de lângă Delfinariu fusese inundat, iar apa intrase în toate clădirile din jur. Era plin de poliție dar și personal de la salubritate care curăța de zor bulevardul de noroi, crengi, frunze, dar desfundau și canalizările.

Am avut noroc mare, am ratat la mustață furtuna ce abia se oprise și care inundase multe alte străduțe de prin Constanța.

Spectacolul cu Delfini

Ne-am postat așadar la intrarea în Delfinariu, era destul de liber, bucuria mea căci nu suport locurile aglomerate. Dar ușor ușor holul ce părea mare, a devenit neîncăpător pentru puhoiul de lume ce nu contenea să se oprească din a intra.

La un moment dar eram ca sardinele, umăr la umăr, noroc că vremurile pandemice au trecut iar respirarea aceluiași aer cu cel al altei persoane din jur, nu mai este tocmai atât de periculos.

Ne-au dat drumu' în zona spectacolului, unde sunt scaunele și bazinul, undeva pe la 10:40, adică cu 20 de minute înainte de a începe spectacolul. Spațiul imens, s-a umplut rapid, dar scaunele au fost suficiente, pentru că au rămas destule libere.

Până să înceapă spectacolul am tot primit indicații prin boxele amplasate în incintă, să nu facem fotografii cu blițul și să luăm în considerare că dacă stăm pe locurile din față, sunt șanse mari să fim stropiți. Nu aș refuza o bălăceală vara dar afară era destul de frig și nu voiam să ne udăm așadar am stat la 2-3 rânduri distanță de bazin.

Spectacolul a început la ora 11 fix și nici nu mă gândeam despre ce avea să urmeze. Noua sală ce înconjoară bazinul unde cei doi delfini, Ni Ni și Chen Chen, desfășoară spectacolele și-a dublat capacitatea de la 600 de locuri cât avea în trecut, la 1300 de locuri în prezent și va putea fi folosită atât vara cât și iarna. Modernizarea a fost făcută cu o finanțare de la Consiliul Județean Constanța, Ministerul Dezvoltării și cu fonduri europene.

De giumbușlucurile delfinilor se ocupau mai mulți antrenori (sper să fie corect termenul folosit de mine). Erau 2 delfini care făceau spectacolul mare, cred că Ni Ni și Chen Chen, sper să nu greșesc, ne-au fost prezentați dar am uitat iar pe site așa este notat.

Dar mai erau și alți 2-3 delfini care făceau trucuri mai ușoare, la marginea din dreapta a bazinului. Antrenorii principali, două doamne, una mai tânără, una mai în vârstă se ocupau de cei 2 delfini principali. Doamna mai tinerică nu a stat doar pe margine, ci a intrat în bazin cu delfinii oferind un spectacol INCREDIBIL. Am rămas profund impresionat de toate acrobațiile făcute atât individual de delfini, cât și de cele făcute de ei 2 dar și de cele în combinația delfin-om.  

La un moment dat doamna s-a urcat pe delfin și a mers pe el ca pe o placă de surf. Am rămas fără cuvinte și impresionat până la lacrimi. Armonia dintre ea și delfin mi-au făcut pielea de găină, lucru pe care îl resimt și acum când scriu aceste rânduri.

Să vă povestesc ce făceau, cum făceau, mi-e greu, m-aș încurca în cuvinte și nu aș putea să mă exprim corect. Cel mai bine ar fi să mergeți acolo, mai ales dacă sunteți cu domiciliul în zona de Sud-Est a României.  

Sunt convins că în spatele acestor trucuri, stau multe ore de muncă dar și o legătură puternică între antrenori și delfini. Nu știu dacă animalele sunt chinuite, bănuiesc că asta se tot vehiculează de multe ori prin spațiul public. Nu sunt specialist, nu pot să emit păreri vis-a-vis de acest lucru dar știu că ei arătau ok, păreau fericiți și cu siguranță sunt îngrijiți și hrăniți corespunzător.

Ca și concluzie, recomand cu toată inima spectacolul cu delfini și cu siguranță voi reveni cu prima ocazie pentru că am avut ce vedea. Spectacolul nu a durat mult, undeva la 20 de minute dar au fost foarte intense, fără timpi morți.

Cu siguranță acest obiectiv este probabil cel mai important din județul Constanța. Mărturie stă și numărul imens de recenzii de pe Google Maps, unde locația adună peste 26.000 de păreri, cu o notă de 4,6.

 


[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 18.10.24 13:33:24
Validat / Publicat: 18.10.24 14:27:26
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: -

VIZUALIZĂRI: 311 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Delfinariu din Constanța
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[18.10.24 14:43:18]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

doinafil
[18.10.24 16:25:25]
»

33,57 RON/ Adult

8,61 RON/ Elev ori Student1,

11 RON/ Copil sub 7 ani

Astea-s prețuri de „râsu'-plânsu'” Ce logică au, habar n-am , mai ales că ele sunt plătite 0n-line!

Altfel, articolul și pozele mi-au plăcut, mai ales că eu n-am ajuns să le văd! Noroc cu voi, „ăștia micii” , care mergeți, mai ales cu copii, acolo!

Giumbușlucurile văzute la fața locului, merită toți banii, chiar dacă biletele sunt cumpărate on-line!

Felicitări!!!... și...

tata123 🔱 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.10.24 19:10:49]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Spectacolele oferite de aceste mamifere marine sunt deosebite, impresionante. Nu am mai fost la Delfinariul din Constanța de când eram copil. Aștept acum să se încheie lucrările de extindere, care tocmai au fost reluate după 4 ani de stagnare - așa spun știrile apărute ieri în media (b1tv.ro/eveniment/delfina ... ea-1519775.html).

Ați prins un preț bun în ultima zi din august, de obicei în sezon un bilet costă dublu, abia din septembrie/octombrie scade prețul. În ceea ce privește acele sume fracționate (și mai mari în varianta de comercializare online) este vorba despre comisionul perceput de operatorul privat care oferă soluția de achiziție a biletelor online (se precizează acest lucru pe site - administrarea comenzii).

Călătorii frumoase!

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[19.10.24 10:13:02]
»

@tata123 🔱: Sincer am tot căutat biletele online. Eu țineam minte că am dat mai mult! Parcă era 60, adică dublu, cum spui tu...

Din păcate nu mai găsesc biletele online de pe mail, dar tind să cred că am dat mai mult de 100 de lei pentru 2 adulți și un copil. Explicația ar putea fi că era chiar ultima zi de vară, deci probabil încă erau tarifele 'de sezon'.

Este bine că ai adus în discuție acest aspect, așadar prețurile diferă în funcție de sezon și dacă vă place să vizitați marea în afara sezonului, o vizită aici ar fi tocmai potrivită prin drumurile voastre.

Am editat și sus in caseta cu recenzia o mică mențiune referitoare la acest aspect! Referitor la prețul ciudat, ușor mai ridicat în online, mă gândeam eu că este o ... "taxă de procesare" așa cum se mai percepe și pe alte site-uri pentru bilete procurate online.

Mulțumesc de vizită, vot și ecoul salvator.

valentinag
[21.10.24 11:24:31]
»

N-am mai fost la delfinariu de 20 de ani, tot zic ca ne ducem, dar nu mai ajungem, poate reusim anul asta.

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[21.10.24 11:57:50]
»

@valentinag: Cu siguranță o să vă placă spectacolul care este total diferit față de cel de acum mulți ani. De asemenea zona a fost renovată, mărită, iar experiența este cu totul îmbunătățită.

Mulțumesc de vizită, vot și ecou!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, tata123 🔱, valentinag
Alte impresii din această RUBRICĂDelfinariu / Planetariu / Vivariu Constanța:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05994176864624 sec
    ecranul dvs: 1 x 1