GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În acest articol o să scriu despre traseul parcurs de noi, de la Râmnicu Vâlcea la Paris.
Aşadar la 4:30 ne-am urcat în maşină şi am pornit la drum. Traseul ales de noi a fost următorul: Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Deva – Arad – Nădlac – Szeged –Budapesta – Gyor – Viena – Salzburg – Munchen – Sttudgart – Saarbrucken – Metz – Reims – Paris, în total aproximativ 2200 kilometri.
Am trecut destul de repede Valea Oltului, apoi am intrat pe autostrada A1 la Sibiu și am mers până la Deva unde am părăsit autostrada, am continuat pe DN7 pâna la Ilia, apoi am virat la stânga spre Lugoj pe DN 68A. Lângă localitatea Margina am intrat iarăși pe autostrada A1 pe care am mers până la Nădlac, făcând doar o oprire lângă Arad pentru alimentare cu motorină.
La punctul de trecere a frontierei am stat vreo 5 minute, am arătat buletinele apoi am intrat în Ungaria. Vineta pentru Ungaria am cumpărat-o de acasă, de la o benzinărie Mol, a costat 54 de lei, cu valabilitate de 10 zile şi este electronică.
După ce am intrat în Ungaria am urmat drumul pe autostrada M5 spre Budapesta, apoi pe centura capitalei Ungariei M0 (aici se efectuau lucrări de lărgire a autostrăzii) spre Gyor. În Ungaria, toaletele de pe autostradă sunt destul de curate și gratuite.
Am trecut granița în Austria, am oprit la prima benzinărie Shell de unde am cumpărat vigneta pentru Austria. Costă 9,2 euro și este valabilă 10 zile. Vigneta trebuie lipită pe interiorul parbrizului, în marginea din dreapta sus sau în spatele oglinzii retrovizoare. Dacă vigneta lipseşte sau nu este amplasată corespunzător se aplică o amendă de 120 Euro.
Din benzinărie am pornit pe autostrada A4 spre Viena, am ocolit capitala Austriei pe autoastada A 21, apoi am luat-o pe autostarada A1 până la Salzburg. Peisajul în Austria este foarte frumos, cu păduri și creste montane, cu castele și mănăstiri, printre care amintesc frumoasa și măreața mănăstire din Melk. Calitatea drumului în Austria este foarte bună, sunt porțiuni de autostradă unde limita de viteză a fost mărită la 140 km/h. Toaletele unde era scris Asfinag, sunt ale companiei naționale de drumuri și sunt gratuite.
Am ajuns la Salzburg în jurul orei 17 ora locală și ne-am cazat la Eco Suite Hotel. Am parcurs 1200 kilometri în aproximativ 13 ore.
A doua zi, după ce am luat micul dejun la hotel am pornit mai departe spre Paris, nu înainte de a alimenta cu motorină mașina. Am alimentat la o benzinărie OMV, prețul motorinei a fost 1,143 euro/litru.
Am intrat imediat în Germania prin dreptul localității Piding. În Germania pentru autoturisme nu se plătește vignetă. Am pornit pe autostrada A8 spre Munchen, drum foarte bun, peisaje frumoase. La iesire din Munchen, în dreptul stadionului Alianz Arena, am prins un pic de aglomerație, cred că am stat cam 10 minute. De la Munchen am continuat pe A8 spre Sttudgart, iar de aici spre Karlsruhe. Am părăsit autostrada A8 și am continuat pe DN 10 spre Saarbrucken. Până să trecem granița în Franța am oprit în localitatea Worschweiler unde am alimentat la benzinăria Jet, prețul motorinei a fost 1,279 euro/litru.
Am trecut în Franța prin dreptul localității Forbach. În Franța nu se plătește vignetă ci taxă de autostradă. Imediat am ajuns la primul punct de taxare. Pentru plata taxei, dacă vreți să plătiți cash trebuie să urmăriți semnul format dintr-un € și două monede. La acest punct de taxare nu se plătește clasic ca de exemplu în Croația sau Serbia unde la intrarea pe autostradă primești un tichet iar la ieșirea prezinți tichetul unui operator care îți spune cât ai de plătit. Aici am plătit o taxă fixă de 4,8 euro indiferent de distanța pe care o parcurgi pe acest segment de autostradă.
Imediat ce am trecut de Metz am ajuns la alt punct de taxare, aici taxarea se face clasic, cu tichet la intrare și plata la ieșirea de pe acest segment de autostradă, până aproape de Paris și am plătit 28 euro. A urmat al trei-lea punct de taxare unde am plătit 2,4 euro.
Drumurile din Franța sunt foarte bune, toaletele sunt gratuite dar cam rare. Pe la ora 19:30 ora locală, am ajuns la Paris.
În Franța motorina este foarte scumpă așa că am hotărât să alimentez doar de 20 de euro la o benzinarie Total, prețul motorinei fiind de 1,42 euro/litru și să fac plinul când ajung în Germania. La întoarcere am venit pe același traseu și am plătit aceleași taxe de autostradă.
Pentru tranzitarea Germaniei am ales un alt traseu și anume: Saarbrucken – Mannheim – Regesburg – Passau. Am oprit în localitatea Frankenthal, unde am alimentat la o benzinărie Shell, prețul motorinei a fost 1,269 euro/litru.
În Austria am oprit la Offenhausem unde am dormit la pensiunea Gasthof Kinzl.
A doua zi am pornit spre casă pe același traseu ca la dus, am oprit la Melk unde am alimentat la benzinăria OMV, prețul motorinei a fost 1,179 euro/litru.
Am ajuns la Râmnicu Vâlcea la ora 22:30, în total am parcurs în total 4427 kilometri.
Trimis de zlatna in 11.11.19 08:14:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@zlatna: ma bat egandul sa fac si eu o aventura de genul asta prin aprilie.
AM simulat avionul cca 800 euro dus intors fara bagaj de cala. IN plus nu prea imi place sa zbor... iar cu masina + cazari intermediare cam tot acolo ajung ca si costuri.
Am inceput sa documentez drumul cu masina, acelasi traseu ca si tine, diferenta ca eu voi alege varianta cu 2 nopti intermediare.
DIn calculele mele, pe tine drumul (cca 500), cazarea paris (645), cazarile intermediare (167) te-au dus in jurul sumei de cca 1300 euro, corect?
@Nasshu: Buna ziua,
Costurile pentru concediul nostru de la Paris au fost următoarele: cazările intermediare - 167 euro, cazarea în Paris pentru 4 nopți – 645 euro (fără parcare), iar pentru motorina am plătit în jur de 210 euro.
La acestea se mai adaugă vigneta pentru Ungaria – 11 euro, vigneta pentru Austria – 9,2 euro și taxa de autostradă în Franta – 70 euro (dus –întors). Trebuie să luati în calcul și prețul pentru parcare. Pentru 4 zile noi am plătit la hotel încă 100 euro. În total - 1210 euro.
Toate cele bune!
@zlatna: multam, cu parcarea m-am lamurit. exista variante mult mai ieftine. in jurul a 40 euro pentru 4 ziel jumate cit stau eu acolo.
OnePark. onepark.fr/en/places/151- ... +deals+in+Paris
Era una si in Place de Italie. Se pare ca sunt amplasate majoritatea in incinta hotelurilor ibis. Pe linga clienti au si locuri puse la liber.
Important e sa gasesc ceva cazare convenabila pe linga una din ele. Booking pina acum m-a dezamagit, plus ca francezii astia ai dracu n-au balcoane! SI nu vreau sa stau ca boschetarul in fata usii de hotel sa trag la foc automat o tigara.
O sa caut pe airbnb ceva, sunt destule apartamente mai confortabile chiar ca multe camere de hotel si mai ieftine.
Poate am bafta sa prind unul si cu parcare
Pentru transport cumpar travell pass pe 3 zile zonele (1,2, 3) si ma descurc cu ' ' comunul' ' sa se mai odihneasca si masina
Oricum multam pentru estimare.
Costul la motorina mi se pare cam mic, vorbim totusi de 4400 km sus intors, dar poate ai o masina care nu haleste prea mult la 100km cand bagi talpa in ea.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2017 A cincea zi de calatorie – de la vestitul Strassbourg, la “anonimul” Beauvais. — scris în 18.10.17 de arcrom din X - RECOMANDĂ
- Jun.2016 O vacanţă aşteptată de ceva timp — scris în 04.01.17 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Drumul cu mașina ȋn Franța — scris în 10.08.15 de ania din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Străbătând Franţa, între pitoreasca Alsacie şi romantica vale a Loarei — scris în 14.12.12 de doina_c24 din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2008 De la Pitesti la Brest - descoperirea unei alte civilizatii // Bretania - cultura, frumusete, civilizatie - TURISM — scris în 05.10.12 de Bujie din PITESTI - RECOMANDĂ