ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.02.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Arad
ÎNSCRIS: 15.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 21 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 15

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Haideţi la Miami - #8. Bagajul de cabină sau bagajul de mână

TIPĂREȘTE URM de aici

Introducere

Articolele din seria "Hai la Miami" se doresc a fi un mic ghid de informare şi eventual de ajutor pentru cei care doresc să-şi efectueze concediul la Miami. Unele informaţii sunt cu caracter general şi sunt valabile şi pentru călătoriile în alte destinaţii. La fel există posibilitatea ca unele informaţii să fie deja "depăşite" deoarece aspectele pe care le-am prezentat în articole sunt colectate de pe o durată de 15 ani, timp în care am efectuat mai multe călătorii peste Atlantic. Sper să vă fie de ajutor şi vă doresc concedii plăcute!

Articol

Ok! Să discutăm despre bagajul de cabină sau cum i se mai spune popular, bagajul de mână. În primul rând ar trebui să ştiţi că aveţi dreptul să luaţi cu dumneavoastră, în cabina pasagerilor, un singur bagaj de mână. Acesta trebuie să se încadreze în anumite dimensiuni, pe care le găsiţi publicate pe site-ul companiei cu care veţi zbura. Tot acolo veţi găsi şi informaţiiile referitoare la ce este interzis a transporta cu dumneavoastră în cabină dar şi greutatea maximă admisă a bagajului de mână. Doamnele şi domnişoarele au dreptul să ia cu ele în cabină şi poşetele, pe lângă bagajul de mână, dar şi acestea trebuie să se încadreze în anumite dimensiuni.

Ce ar trebui să puneţi în bagajul de mână? Despre lucrurile intime şi personale nu discutăm, le ştiţi foarte bine şi vă priveşte personal dar referitor la altele am câteva sugestii mai ales pentru cei care zboară pentru prima dată peste ocean. Cel mai important lucru este o pernă specială pentru susţinerea capului, pernă care se pune în jurul gâtului şi vă susţine capul în cazul în care doriţi să "prindeţi" câteva ore de moţăială pe avion. Astfel de perne speciale găsiţi de cumpărat fie în aeroporturi fie în magazinele unde se vând geamantane de călătorie, în special în magazinele de prin mall-uri.

Unii oameni dorm liniştiţi în orice poziţie iar alţii, la extrema cealaltă, dorm doar în pat, acoperiţi cu o păturică din lână, cu lumina stinsă, cu dopuri în urechi şi cu o pernă de o anumită dimensiune. Pe cei din a doua categorie, vă compătimesc sincer pentru că vă va fi imposibil să puneţi geană pe geană pe toată durata zborului. Dar fiţi liniştiţi că aveţi "entertainment" de foarte bună calitate pe micro- televizorul din faţa dumneavoastră. Luaţi-vă scotch şi scobitori să vă susţineţi pleoapele deschise!

Pentru cei care nu se prea omoară cu vizionatul de filme, tot în avion, aveţi posibilitatea de a alege între mai multe canale de muzică, de aproape toate genurile iar dacă nici eticheta de "meloman" nu vi se prea potriveşte luaţi-vă câteva reviste de citit, rebus sau sudoku ori eventual o carte bună, interesantă. Şi că am ajuns la rebus, obligatoriu să aveţi la dumneavoastră un pix penru că pe avion veţi primi spre completare, înainte de aterizarea pe pământ american, un formular specific pentru declaraţia vamală.

Ar fi bine să puneţi în bagaj şi o pereche de ciorapi mai groşi deoarece în avion va funcţiona non-stop aerul condiţionat. Pentru confort, veţi vedea, după câteva ore de zbor veţi dori să vă daţi jos pantofii, este mult mai comod şi relaxant. Aerul rece din averonavă circulă prin partea de jos a cabinei de pasageri, pe la picioare, asta este din fizică şi este independent de ce vrem noi sau piloţii sau oricine altcineva. O pereche de ciorapi groşi, veţi vedea, vor face toţi banii. Eu iau cu mine, de fiecare dată, o pereche de papuci de casă călduroşi, foarte uşori şi care se pot rula ocupând un loc foarte mic în bagaj. De cum am urcat în avion îmi iau ciorapii groşi şi papucii de casă în picioare - altă viaţă!

Un tricou sau o cămaşă de schimb este un obiect vestimentar obligatoriu, mai ales dacă efectuaţi mai multe escale. Veţi vedea ce bine vă veţi simţi când la una din escale sau înainte de a ateriza pe aeroportul din Miami intraţi într-o toaletă, vă ştergeţi pe corp cu şerveţele umede şi vă schimbaţi tricoul sau cămaşa. Vă spun din proprie experienţă că instantaneu vă veţi simţi altfel.

Evident că în bagajul de mână vă sfătuiesc să luaţi un pachet mai mărişor de şerveţele umede, de preferat din acelea fără alcool. Vor fi "apa dumneavoastră curentă la purtător" pe toată durata călătoriei. Şi un pachet mic cu şerveţele dezinfectante vor fi binevenite mai ales pentru toalete, pentru că sigur le veţi folosi, chiar şi dacă doar o singură dată - toaletele.

Luaţi-vă cu voi, tot în bagajul de mână, mai multe gadget-uri, iar de bateriile sau acumulatorii lor fiţi fără grijă: în fiecare aeroport sunt prize de încărcare pentru telefoane mobile, laptop-uri, tablete sau alte instrumente de "omorâre" a timpului. Unele companii au pe scaunele din avion amplasate prize USB pentru încărcarea acestora. Acest alineat este important doar pentru cei care optează pentru o călătorie cu două sau mai multe escale, pentru cei care au de efectuat doar o singură escală, gadget-urile sunt pur opţionale.

Pentru perioada de timp petrecută în avion vă sfătuiesc să vă îmbrăcaţi lejer, comod dar obligatoriu cu pantaloni pentru că altfel vă va fi rece la picioare - am explicat cu câteva paragrafe mai înainte de ce. Eu prefer pantalonii de trening mai groşi, din bumbac, în detrimentul blugilor care ţin rece şi al pantalonilor din material care se şifonează şi arată ca naiba. Puţin mă interesează că sunt în trening atâta timp cât mă simt comod şi îmi este cald şi bine. La 8 ore de stat chinuit pe un scaun mai trebuie să-ţi fie frig, să te strângă pantofii şi hainele şi eşti rezolvat - chinul suprem!

Cum procedez eu? Îmi iau în bagajul de mână, pe lângă ciorapi, tricou şi papuci, şi o pereche de pantaloni scurţi iar înainte de aterizare mă schimb în toaletă. Astfel am un zbor comod şi relaxant. Vă recomand să vă cumpăraţi pantaloni scurţi şi tricouri confecţionate din materiale ne-şifonabile, articole pe care le veţi găsi în special în magazinele cu articole sportive. Veţi scăpa astfel de "jena" că purtaţi haine şifonate - sic!

Din păcate, vă este interzis să luaţi cu dumneavoastră în bagajul de mână articole de cosmetică ambalate în tuburi sau sticluţe a căror gramaj depăşeşte valoarea de 100 de grame sau mililitri şi acelea doar ambalate în pungi speciale pe care le găsiţi înainte de a efectua controlul anti-tero sau cum i se mai spune "security". Aici spun din păcate pentru doamne deoarece o sticluţă de parfum, o cremă de mâini, de faţă sau un spray sunt accesorii obligatorii. Pentru a rezolva problema aveţi două posibilităţi: luaţi cu dumneavoastră respectivele accesorii în recipiente sau tuburi de cantităţi foarte mici sau cumpăraţi-vă ce aveţi nevoie din "duty free", după ce treceţi de controlul anti-tero.

Tot acuma ar fi de menţionat că trusa de unghii, pilele de unghii şi alte accesorii metalice tăioase sunt interzise la bordul aeronavei. Astfel vă sfătuiesc să le puneţi în valiza pe care o predaţi la cală. Surprinzător, deşi sunt interzise, soţia şi fiica mea au trecut de fiecare dată prin controlul anti-tero fără ca ofiţerii de acolo să le spună ceva. O singură dată soţia mea a avut o problemă cu o pilă de unghii, destul de lungă, dar în rest au trecut fetele fără probleme cu truse cu tot.

Toate companiile, care efectuează zboruri peste ocean, oferă mâncare pe durata zborului tuturor pasagerilor care călătoresc cu aeronavele lor. Dacă sunteţi la dietă sau vegetarian, lacto-vegetarian, etc., aveţi posibilitatea ca, la achiziţionarea biletelor de călătorie, să specificaţi acest fapt iar compania aeriană va încerca, pe cât posibil, să acomodeze mâncarea pe care vă va fi servită conform cerinţelor dumneavoastră.

Totuşi, câteodată, mâncarea este departe de a fi pe gustul dumneavoastră, asta şi deoarece sunt, de obicei, doar două feluri de mâncare din care ai posibilitatea să alegi iar la un moment dat, dacă sunteţi mai la coada aeronavei, vă va mai rămâne de ales între "da" sau "nu". Astfel, dacă vă ştiţi mai pretenţios ar fi bine să luaţi cu dumneavoastră ceva de-ale gurii, sandvişuri, biscuiţi, napolitane, covrigei, etc. Eu, prevăzător, îmi iau cu mine două sau trei sandvişuri şi le completez cu ce-mi place din ce primesc pe avion.

Acum, după ce veţi fi citit tot ce-am scris, veţi spune, pe bună dreptate: "Dacă îmi pun în bagajul de mână tot ce ai scris în articol, cât de mare va fi acesta? " În primul rând nu trebuie să puneţi tot ce am scris. Eu v-am oferit diferite opţiuni, nu este obligatoriu să vă încărcaţi bagajul cu toate gadget-urile din casă, reviste, cărţi, jocuri sau mai ştiu eu ce mai aveţi pe-acasă şi cu care vă omorâţi timpul liber. Eu, de exemplu, îmi iau o carte şi un sudoku, pe lângă articolele de vestimentaţie şi sandvişuri.

Atenţie însă cu sandvişurile: trebuie să le consumaţi până înainte de a ajunge la controlul vamal de pe teritoriul USA pentru că este interzisă introducerea în USA a oricărui aliment de orice fel. Vameşii au nişte câini foarte bine antrenaţi cu care se plimbă printre pasageri. Mie odată, un câine de la vamă, mi-a găsit o portocală în bagajul de mână şi a trebuit să o scot şi să o arunc la gunoi.

La final, să vă spun un secret: luaţi, ca bagaj de mână, un rucsac de călătorie cu multe buzunare. Acesta are mai multe avantaje, faţă de o geantă clasică gen mini-geamantan. Astfel, pentru că dispuneţi de "buzunare", aveţi posibilitatea de a vă organiza mult mai bine lucrurile iar când aveţi nevoie de vreun obiect nu va trebui să răscoliţi după el, veţi şti exact unde este. În al doilea rând este mai uşor de manevrat, aveţi posibilitatea să-l luaţi în spate şi deci vă eliberează "o mână" pentru atunci când va trebui să "târâiţi" după dumneavoastră şi bagajul mare, de cală. În al treilea rând, se va potrivi foarte bine în compartimentul de bagaje şi avion, indiferent cât este de plin compartimentul, de mare sau de mic iar în cel mai rău caz îl puteţi ţine şi la picioare, sub scaun. Şi nu în ultimul rând, scăpaţi de problema cu dimensiunile lui, când la îmbarcare veţi fi pus, eventual, să demonstraţi că bagajul de cabină se potriveşte în forma standard: un rucsac se va modela după orice formă.

Sunteţi foarte aproape de ziua de pleacare. Haideţi să vedem cum procedăm cu locurile din avion! Da, există şi la acest capitol câteva probleme de discutat, în următorul articol.


[fb]
---
Trimis de Utube in 01.02.17 18:51:14
Validat / Publicat: 01.02.17 20:25:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.

VIZUALIZĂRI: 2193 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Utube); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 26 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmaster
[01.02.17 20:22:33]
»

Urmare firească a celor de aici, am mutat şi acest articol în rubrica "

Cu avionul spre/în State", având acelaşi grad de utilitate pentru toţi cei care zboară înspre Statele Unite.

-

Cu părere de rău, trebuie să mai adaug ceva aici.

Din 2017 am înăsprit Regulamentul, pentru a "tăia" avântul unei anumite categorii de autori, tendinţă manifestă a anului trecut. Aşa cum se întâmplă şi în viaţa reală, din cauza câtorva predispuşi spre "scurtături" imorale/ilegale, sunt introduse limitări şi restricţii care pot nemulţumi şi oameni bine intenţionaţi.

Aşa se întâmplă (în opinia mea) şi aici. Prevederile "2017" impun o rigoare / rigiditate crescută pentru cazurile de "fragmentări (nejustificate)". Deşi personal consider că autorul a ales să împartă recomandările în capitole (atât de) distincte într-un mod bine intenţionat (şi lipsit de orice "interes material"), nu pot judeca cu dublă măsură şi trebuie să apreciez articolul de mai sus ca "fragmentare nejustificată" şi să-l public fără PMA std (poate fi votat doar simbolic, +/- 1PMA)

mishu
[01.02.17 20:42:48]
»

@Utube: In timp ce citeam articolul tau ma gandeam la cele doua drumuri facute in China cand de asemenea drumul este lung si obositor. Eu nu pot folosi acea pernuta care se pune in jurul gatului, o sa ma mai straduiesc cu urmatoarea ocazie, iar pernuta pe care o solicit in avion de obicei simt nevoia sa o pun in dreptul mijlocului.

Mai departe, lectura din avion sau alt fel de a o omora timpul liber ????, greu mi-a fost sa gasesc ceva care sa ma atraga si nu pentru ca oferta nu ar fi fost generoasa, ci dimpotriva.

Ma imbrac si incalt comod si acum depinde de persoana, sunt opinii conform carora (mai ales) daca ti se umfla picioarele, sa nu te descalti ca nu mai pui incaltarile la loc. Din punctul asta de vedere nu am avut probleme.

In schimb (daca deplasarile se fac pe vreme mai neprielnica) e util sa aveti la voi un sal, il puteti folosi ca si paturica de asemenea (asta din ccea ce vad la flacaul meu mare, care are un sal asa cum poarta tinerii si in avion ii este de mare folos.

Pentru doamne/domnisoare de asemenea o esarfa este utila avand in vedere aerul din avion.

Si chiar daca este incomod din anumite puncte de vedere, consumati multe lichide, nu alcool ????, pe rutele lungi si din cand in cand mai faceti plimbari prin avion.

Cand m-am intors din una dintre calatoriile in China am nimerit un grup de persoane mai in etate care dimineata la "trezire", ca ei au dormit de nu-i misca nimic, si-au facut un set de exercitii. Am inteles de altfel ca exista miscari care pot fi executate in avion.

Cum insa mai aveam putin si iesea de un articol, ma opresc, te felicit pentru oferirea tuturor acestor informatii, votul chiar simbolic este acordat cu placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
UtubeAUTOR REVIEW
[01.02.17 20:44:35]
»

@webmaster: Mulţumesc pentru precizări deşi nu erau necesare. Public articole pentru a ajuta oamenii, ajutor pe care l-am găsit şi eu pe AFA sau pe internet când am avut nevoie. Consider că este o acţiune de bun simţ ca atunci când primeşti ceva să şi dai înapoi. Ca un argument în plus, nu am ridicat niciodată nici un premiu şi nici nu intenţionez vreodată.

P. S.

Înţeleg aceste măsuri deoarece am citit aproape toate articolele postate de diverşi useri şi care fac referire la fapte imorale la care s-au dedat utilizatori ai acestui site. Cu regret şi în cunoştinţă de cauză vă spun că o parte din vină, pentru activităţile aşa zise imorale (eventual), aparţine şi administratorilor site-ului. Se puteau impune nişte standarduri sau limite cu effect imediat.

Vă mulţumesc, cu deosebit respect,

Eduard B.

O seară deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[01.02.17 20:47:03]
»

@mishu: Mulţumesc foarte mult pentru precizări şi completări.

O seară mirobolantă!

diacrys*
[02.02.17 13:24:10]
»

Eu am ajuns probabil in a doua categorie - nu prea am reusit sa dorm in avioanele de Statele Unite (Washington si Miami) si a mai fost si povestea cu fusul orar, asa ca zborurile si adaptarile de dupa mi s-au parut o adevarata incercare.

Foarte folositoare sfaturi pentru cine nu a mai fost cu un zbor de mare distanta!

UtubeAUTOR REVIEW
[02.02.17 13:46:01]
»

@diacrys: Mulțumesc mult pentru lecturare și pentru postare.

O zi deosebită!

AZE
[02.02.17 17:33:23]
»

@Utube: Mulțumim pentru articolul util. Ai scris că iei mâncare cu tine in avion, ceva biscuiți, snackuri, etc. Pai eu stiam ca în avioanele care zboară spre SUA nu avem voie să luăm nici măcar o firimitură nici în bagajul de mână nici în cel de cala. Așa am citit si m-am conformat. De si cam era nevoie, chiar dacă am ales meniul nevegetarian (asa cum scrieți în articol erau 2 la alegere) cu carne plus restul nu mi s-a părut îndestulător chiar dacă nu făceam nimic și nu prea consumăm calorii. Iar alcoolul nu tine de foame și nici nu îndrăzneam să cer prea mult mai ales inainte de aterizare. In ceea ce privește zborul fiind la primul zbor transatlantic nu am închis un ochi si asta din entuziasm, fiind o zi lungă (de 31 ore) având în vedere fusul orar, era lumina tot timpul, si am deranjat destul de des colegii de lângă hubloul mic al avionului să mai casc ochii și eventual să mai fur o poza.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[02.02.17 20:04:00]
»

@AZE: Bună seara, cititorule!

Mulțumesc pentru ecou și pentru lectură.

Ai dreptate cu faptul că nu ai voie cu alimente dar este specificat clar că nu ai voie să le introduci pe teritoriul USA dar pe avion ai voie.

Astfel că imediat ce cobor din avion, când ajung în USA, am grijă să-mi fac curat în rucsac și să arunc la primul coș de gunoi ce mi-a mai rămas de mâncat.

Ideea este să nu ai mâncarea în bagaj când treci prin controlul vamal, după ce ai trecut de controlul pașapoartelor.

Odată am uitat o portocală care a fost mirosită, în geantă, de un câine antrenat care doar a trecut pe lângă mine. Am fost îndrumat spre un loc special unde am scos tot din rucsac până au găsit alimentul cu pricina - portocala.

O seară deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, diacrys*, mishu, Utube
Alte impresii din această RUBRICĂCu avionul spre/în State:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054765939712524 sec
    ecranul dvs: 1 x 1