ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.04.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAR-2017
DURATA: 1 zile
colegi
multi ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

8 Martie la Hollywood!... Nu, la Halewood la crama.

TIPĂREȘTE

Un mail primit la firma pe la mijloc de ianuarie ne propunea sa votam ce dorim sa facem de 8 Martie. Ca sa va spun care au fost perdantii am sa va spun care erau optiunile:

- inchirierea unei Sali de cinema cu vizionarea unui film la alegere

- beraria H cu program de seara pentru doamne (Flamingo boys)

- o piesa de teatru cu Magda Catone

- spa

- Azuga si cramele Hallewood.

Dupa titlul articolului e clar cine a castigat. Asadar pe 8 Martie la ora 9 dimineata porneam spre Azuga, o zi minunata si un autocar rosu plin de sarbatorite vesele. O pauza scurta de o tigara, cafea, ceva de rontait a fost prilejul unei benzinarii de a-si goli cosuletul primind asfel cate o felicitare (handmade) de la benzinaria Petrom, km 6.

Am ajuns putin dupa ora 12.00 la Azuga si autocarul ne-a lasat in curtea unde se gaseste crama dar si o pensiune. Despre crama stiam ca citisem pe AFA un articol scris de @elviramvio vezi impresii, astfel incat nu o sa va mai incarc cu date “istorice” in plus ci am sa va descriu doar ceea ce ne-a prezentat noua gazda noastra.

Pagina oficiala este aceasta halewood.com.ro/rom si de asemenea de aici veti afla informatii placute.

S-ar spune ca daca ma opresc aici si pun si pozele gata articolul, dar vreti sa scapati asa usor de mine, eu de abia de aici incep asa incat daca vreti puteti sa mai beti intai o cafea si apoi puteti sa si cititi.

Astfel impreuna cu gazda noastra, doamna Norica am inceput sa descifram tainele ascunse ale acestei crame si am aflat ca ele au fost construite in 1892 de catre un sas a carui familie a venit in Romania pe la 1200 si s-au stabilit la Brasov, iar la venirea lui Regelui Carol I au aparut si investitorii.

Crama era furnizorul casei regale cu vinuri, sub numele de spumant Rhein iar spumantul Rhein extra brut imperial a fost in meniul incoronarii regelui Ferdinand alaturi de regina Maria din 1922 la Alba Iulia.

Din cronicile timpului se stie ca Rhein si-a scos la vanzare actiunile firmei (exact inainte de nationalizare, deci cumva a aflat) si s-a transformat in societate anonima cu actiuni la purtator de aceea urmasii lui traiesc in Germania dar nu au mai avut dreptul de revendicare a acestui loc. In schimb au venit si l-au vizitat si au adus si niste poze pentru muzeul de aici. Dupa venirea la putere a comunistilor obtinerea vinului spumant a continuat dupa metoda champenoise, la o productie de 1.600.000 sticle pe an, productie care mergea pe piata din Rusia.

In 1998 au fost cumparati de un englez John Hallewood, iar crama a fost inscrisa in circuitul turistic, si s-a deschis si o mica pensiune cu 16 locuri de cazare, un restaurant iar productia lor este de 200000 de sticle spumant pe an.

In 2006 au vrut sa faca o punte de legatura peste timp si au lansat un spumant sub denumirea Rhein si au redevenit furnizorii casei regale din Romania, ocazie cu care a avut loc si o cina festiva la care au fost invitati regale Mihai si regina Ana precum si alti membri ai casei regale, patronul din Anglia dar si membri in conducerea din Romania si au repetat meniul incoronarii regelui Ferdinand.

Podgoriile se gasesc la Sebes-Transilvania, Dealu Mare-Prahova, si Dealurile Dobrogei. Acolo se prelucreaza strugurii si se face vinul, care se aduce la Ploiesti si se imbuteliaza ca “vin linistit” iar aici la Azuga se face numai spumant. Metoda este aceeasi ca cea dupa care se face sampania dar nu ai voie sa-I spui asa, astfel se spune ca se face dupa metoda “champenoise”, deoarece francezii si-au protejat imaginea.

Am aflat ca se face un amestec din mai multe sortimente de vin, pentru alb se foloseste Chardonet 70%, Riesling si Feteasca alba iar pentru sortimentul roze se foloseste Pinot noir vinificat in alb. Se adauga drojdii speciale si un sirop ca sa aiba drojdiile cu ce se hrani, se trage vinul in sticle se pune in pozitie orizontala si se tin 9 luni (asa ca si in acest caz aflam ca lucru bun la 9 luni iese )

In acest timp drojdiile consuma zaharul din vin si se formeaza dioxid de carbon, presiunea in sticle ajungand astfel pana la 7 bari, deci putem numi aceste sticle mici bombe.

Ca o paranteza, in urma cu mai mult de 35 de ani scoatem noi de Revelion o sticla de vin pe care o ingropasem in curte si singurul lucru cu care am vrut sa fim prevazatori a fost sa punem sticla intr-o cratita ca daca desfacem dopul si curge ceva sa nu murdarim fata de masa. Normal, in momentul desfacerii sticlei legile gravitatiei nu au functionat normal, astfel incat lichidul din sticla a ajuns sub forma unei imense pete pe tavan (normal si logic in asemenea situarii, o pata de culoare rosie). Din acel vin nu am putit decat gusta urmele scurse in cratita si apoi a trebuit sa si zugravim tavanul .

Sa revenim, dupa ce au consumat tot zaharul drojdiile mor si se depun ca sediment asa cum am vazut in sticle depus pe burta sticlei. Apoi se iau sticlele (cate una in fiecare mana) si se agita si se duc repede in alta sala cu un carucior cu tractiune umana  si se aseaza intr-o anume pozitie la limpezit. In aceasta pozitie (semioblica) stau 4-5 zile pana cand se formeaza din nou sedimentul pe burta sticlei, se inclina si mai mult si se da un semn cu creta pe fiecare sticla si astfel incepe operatiunea de limpezire. Fiecare sticla se roteste o optime de doua ori pe zi, timp de 2 luni. Un muncitor in 8 ore roteste peste 50000 de sticle, astfel lichidul devine limpede iar sedimentul se aduna in gatul sticlei.

De aici sunt duse in sala unde se elimina sedimentul, se scoate capsa iar presiunea arunca afara dopul si odata cu el si sedimentul. Pentru aceasta operatie trebuie sa fii bine specializat altfel ramai cu sticla goala.

Cladirea este construita la suprafata iar temperatura se mentine natural asa si asta deoarece peretii care formeaza aceasta cladire sunt grosi de 1,5 m (sunt pereti dubli si la mijloc au aer) astfel incat vara nu avem aici mai mult de 12 grade iar iarna nu avem mai putin de 4-5 grade (acum conform gazdei noastre erau cam 6 grade in interior).

Pe bolta este dezvoltat un mucegai negru (pe care initial nu l-am vazut cu ochi tocmai buni) care are rol de a scadea umiditatea din aer.

Am mers apoi in sala unde se scoate sedimentul. Aici aveai senzatia ca te afli in laborator si conform celor declarate (pe proprie raspunde, a lor nu a mea ) profilul de activitate nu s-a schimbat niciodata, doar ca acum s-a mai adaugat ceva, fac turism.

Asa cum spunea, am ajuns in “laborator” si am vazut cum se scoate sedimentul si procesarea pe mai departe a vinului. Spumantul care se aduce aici este extrapur si nu are deloc zahar, este spumantul de baza din care fac celelalte tipuri de spumant si anume: brut, sec, demisec

Acum (o sa vedeti in poze) am sa explic pe scurt circuitul sticlei pe aceasta instalatie (aici se proceseaza 300 de sticla pe ora). La prima masina daca sticla este prea plina se trage putin spumant care se aduce intr-un rezervor, apoi se adauga un concentrat (licoare de expeditie) care este un concentrat (must) de strugure, nu este zahar.

In continuare se umple sticla, ce a fost tras de la prima se adauga aici daca este nevoie, apoi se aplica dopul de pluta (dopul are diametrul de 42 mm iar gura sticlei 17 mm), dopurile provin din Portugalia, se aplica apoi cosuletul si gata sticla. In aceeasi sala de pregatire a sticlelor exista si niste recipiente mari din inox in care se face amestecul de turnare, vin, drojdii, iar mustul are o concentratie foarte mare respectiv 790 g zahar/ l

Sticlele se duc pe banda in sala urmatoare, se iau din nou si se agita, se spala la exterior si se mai aseaza inca 4 saptamani intr-o pozitie anume, apoi se eticheteaza si se livreaza. Se exporta in mai mult de 42 de tari si pe piata din Romania.

La degustare am aflat ca vom avea 3 sortimente:

- un roze din gama Rhein, un spumant brut cu 7 g zahar/ l care a luat medalia de aur la Barcelona cu 97 puncte, la concursul de spumante pe plan mondial, iar anul trecut in martie la Londra, la concursul de sampanii a luat medalia de argint.

- apoi avem 2 spumante din gama Prahova Valley un sec facut din Chardonet, Riesling si Feteasca alba, care are 20 g zahar / l, si apoi un demisec care are la baza acelasi cupaj insa o concentratie mai mare de zahar, 36 g/ l.

Am vazut o colectie de spumant pusa la procesat in martie 2014 si pe care vor sa o scoata anul acesta pe piata (in aprilie) punandu-i si anul de fabricatie si asa am aflat ca la spumant nu se pune anul fabricatiei de provenienta decat daca indeplineste aceasta conditie de 3 ani de prelucrare, putin mai precis a fost tras la sticle din vin provenit dintr-un singur an adica din 2012.

Asadar dupa ce am parcurs si ultima etapa a procesarii vinului sampanizat am trecut intr-o alta camera la degustat si am testat cele 3 sortimente pomenite mai sus. Am avut si niste cascaval si paine la dispozitie si dupa ce am degustat cele 3 sortimente am ales sa mai bem fiecare din ce sortiment ne-a placut mai mult (eu sunt pentru sec ).

Am mai admirat muzeul in care erau expuse diverse articole folosite in vinificatie, am facut poze o multime (colegele mai tinere mai mult selfie-uri) atat in interior cat si afara in curte. Am spus ca vremea era minunata si ne-am bucurat astfel de aer curat la munte (acum va rog sa ignorati exprimarea, eram la munte dar la crasma ca sa ma exprim mai corect, insa era ziua noastra).

In momentul in care masa a fost gata am fost poftite in restaurant (doar soferul era sa spunem bonus la gasca noastra de fete).

Meniul a fost ok si a constat in aperitive (3 feluri de branzeturi, ciuperci umplute, sunca, ghiudem, rosii, ardei gras si icre – foarte gustoase), pastrav la gratar cu cartofi natur, vitel la cartofi la cuptor si salata de varza alba, iar ca desert papanasi. De baut doar apa, insa ne-am luat noi fiecare ce vin a vrut.

Ghiudemul a fost foarte bun si ne-am nimerit un grup de 6 care am atacat ghiudemul tuturor celor care nu il apreciau cum trebuie.

Binenteles ca acum toate simturile noastre fiind potolite ne-am facut curaj si am atacat si magazinul cu licori bahice la vanzare. Intr-un final ne-am urnit din loc in jurul orei 15 si in doua ore jumatate eram in Bucuresti.

Daca a meritat drumul? Binenteles ca da, a fost exact ca la Slanic, in momentul in care esti cu colegii simti ca te-ai intors inapoi in timp si savurezi fiecare clipa. Sunt momente pe care ti le reamintesti cu drag mai apoi.


[fb]
---
Trimis de mishu in 25.04.17 10:01:19
Validat / Publicat: 25.04.17 10:56:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AZUGA.

VIZUALIZĂRI: 1775 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

27 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Culoarea este minunata
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 71300 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

27 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[25.04.17 10:45:17]
»

bună recomandarea

Mutat în rubrica "Cramele Halewood - Pivnițele Rhein [Azuga], AZUGA / BUȘTENI" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

elviramvio
[25.04.17 11:16:28]
»

@mishu:

Sa-ti fie de bine degustarea, sau ai uitat-o deja si trebuie retraita? Ati avut aceeasi ghida ca si noi dar noi am facut degustarea in timpul mesei, a fost alegerea noastra, ne-a intrebat la inceputul vizitei.

Este frumos de stat si o noapte acolo, ai vazut ce curte mare au si bine organizată pentru a petrece o seara, o aniversare cumva vara la gratar si foisor. Noua ne-a placut si pe zapada, cu verdeata si flori cred ca este si mai faina.

mishuAUTOR REVIEW
[25.04.17 11:39:10]
»

@elviramvio: Multumesc de vizita si vot, cred ca degustarea a fost traita mai bine asa, apoi la masa fiind destul de multe cam greu, a fost insa perfect si mai ales ca fiecaruia ii placuse alt tip de spumant.

Inca nu am uitat acea iesire de 8 Martie, insa tot la Slanic mi-a ramas sufletul.

Acolo la crama insa a fost momentul in care m-a sunat Cornel si mi-a propus participarea la momentul artistic, si ma gandeam ca nu mai tace odata sa-i spun ca vreau si ca deja si stiu ce vreau sa fac , si sa stiti ca nu eram in stare euforica cand am zis DA.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[25.04.17 11:46:58]
»

@mishu:

M-ai facut sa rad de una singura, asta referitor la discutiile telefonice cu Cornel dar barfim alta data (scuze Cornel, e de bine sa stii). Normal ca inima ti-a ramas la Slanic, nu esti singura care are nostalgii - acum sincer ai fost prima data la intalnire AFA si ai nimerit chiar la cea mai cea, deci...).

Dar o intalnire cu afa-isti veseli intr-o seara de vara n-ar fi rea la cramele acelea, iti dai seama?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Ioan Raita
[25.04.17 12:10:12]
»

Mai este Norica acolo? Puteați să puneți o poză cu ea, că nu am mai văzut-o din 1998, când am fost să cumpăr șampania pentru nunta fiicei mele. Pe vremuri în clădirea a cărei fațadă se vede în P. 03, era o cameră de protocol, unde am fost și eu de câteva ori.

Să-mi fie rușine că nu am mai trecut pe acolo.

Mi-ați trezit multe amintiri cu acest articol. Vă mulțumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[25.04.17 12:11:55]
»

@mishu: O petrecere de 8 Martie reușită!

Simpatice reclamele de epocă! Gama Rhein era prezentă cu „pastile” publicitare sau chiar reclame întinse pe întreaga pagină în toate publicațiile din prima jumătate a secolului al XX-lea. „Rhein Sec” se găsea de exemplu de vânzare la: … principalele Magazine de Coloniale, confiserii și restaurant din țară. Numai sticlele cu eticheta și dopul încrustat cu numele nostru sunt produse veritabile din Pivnițele Rhein & Co, Azuga (1909).

Într-o știre cu vădit scop publicitar din ziarul Adevărul (1929) se enumerau ocaziile în care a fost consumată Șampania Rhein: La Banchetul oferit de Guvernul României, Congresiștilor Agricoli, servit de Capșa (Rhein Extra); La Recepția Clubului Agricol în saloanele Restaurantului Cina (Rhein Nature); La Banchetul oferit Escadrilei de Aviatori Italieni la Cercul Militar de către Ministerul de Războiu, servit de Capșa (Rhein Nature)... .

webmaster
[25.04.17 12:47:28]
»

Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishuAUTOR REVIEW
[25.04.17 14:08:41]
»

@elviramvio: Sa ne referim din nou la Cornel (sa-l barfim pe fata cum se spune), el ezita deoarece (am aflat ulterior) existau 2 persoane (@adri-nico si @zoazore) care-si exprimasera parerile de bine despre mine , eu insa eram ca pe ghimpi, si daca-mi propunea sa organizez tot show-ul spuneam din toata inima DA. Nu-mi place sa ma "afirm" insa stiam ca va fi o petrecere reusita si as fi facut orice.

Si intradevar acolo cred ca vara e minunat, racoare si placut si putin spor de la spumant, nu poate decat sa fie util .

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[25.04.17 14:14:57]
»

@Ioan Raita: La cererea cititorilor... adica a dumneavoastra am mai trimis spre validare o poza. Mai aveam ceva poze inclusiv aceasta si uite ca a fost binevenita.

Cu atat mai mult faptul ca este de aproape 20 de ani acolo arata ceva.

Cat despre ajuns acolo stiti cum e, cu cat esti mai aproape de locul faptei , cu atat ajungi mai greu.

Multumesc pentru vizita si vot.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[25.04.17 14:18:44]
»

@tata123: Cred ca intotdeauna va fi valabil sloganul: "Reclama sufletul comertului" si cand vezi mai ales reclame vechi parca simti cum te cuprinde nostalgia, unele erau reusite altele din start esuate.

Am revazut de curand pe Youtube reclame de la inceputul lui '90 unele dragute, altele..., insa pentru aduceri aminte merita vazute.

Multumesc de vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[25.04.17 14:23:06]
»

@webmaster: Multumesc frumos, o zi minunata.

elviramvio
[25.04.17 14:27:44]
»

@mishu:

Noua ne-a spus ca este de mult mai mult timp, din 1974, azi e colaboratoare - doar ghid - si asteapta sa se pensioneze si sotul care lucreaza tot la cramele acestea, apoi se retrage. De fapt l-am cunoscut si pe sot a doua zi cand ducea sticle cu apa minerala turistilor caci seara fusese viscol si s-a blocat noua instalatie de apa a localitatii!!! Un om tot asa amabil ca si ghida.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Lucien
[25.04.17 15:49:38]
»

Pentru mine este deosebit de intersantă descrierea procesului tehnologic. Chiar că nu mă așteptam să fie atât de sofisticat și de laborios. Faptul că se obțin trei sortimente de șampanie pornind de la aceeași amestecătură vin, nu-mi prea place. Probabil că zidurile pivniței sunt groase și duble (cu are între ele) este ca să reziste mai bine la bombardamentul dopurilor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[25.04.17 17:45:13]
»

@Lucien: Multumesc pentru vizita si vot, cat despre restul, eu ma multumesc cu degustarea, poate ca nu ar strica si o specializare

Zoazore
[25.04.17 19:14:51]
»

@mishu: Deciiii... HÎC!... pardon, scuzați... mai vreau d-ăla roșuliu (că nu știu să- zic altfel!) D-ăla de zici că-i sirop de căpșune!

Doar mă trezii din beția de la Elvira și hop, veniși și tu, de nu știu ce să mai... HÎC... degust!

Foarte interesant procesul de producere a spumantului, frumos decorul, dar autocarul vostru face toți banii! Vesel și zglobiu ca ocupantele!

Pe bune c-am ciit! TOT!

HÎC... maaaiii... vrreaaauu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[25.04.17 21:53:29]
»

@Zoazore: Nu am roze insa am ceva bun pregatit pentru weekend ????. Multumesc frumos de vizita si vot.

Zoazore
[26.04.17 09:39:57]
»

@mishu: Bravo, bre! Numai i n-am nimic pregatit!

Mika
[26.04.17 21:08:01]
»

@mishu: Am fost și eu acum câțiva ani in vizită la crame. Am stat și o noapte la micul hotel din incintă. După ce am văzut și ni s-a explicat modul de producere al șampaniei, la cină am băut numai din acea minunată licoare. Articolul tău mi-a rememorat frumoase momente. Votat cu plăcere și cu gândul la un pahar rece de șampanie Rhein.

krisstinna
[26.04.17 21:28:56]
»

@mishu: Să știi că mi-ai făcut poftă.

Am mai pățit asta luna trecută, la o piesă de teatru, unde Cotimanis bea șampanie pe scenă. Asta în condițiile în care mie NU îmi place șampania

Foarte frumos ai descris totul, felicitări!

mishuAUTOR REVIEW
[27.04.17 08:21:02]
»

@Mika: Din pacate (avand si eu o varsta) am perceput sampania ca o bautura de ocazie: Revelion, aniversari, nunta si cam atat, astfel incat consumul de sampanie este unul ocazional. Am descoperit insa si un cocktail cu sampanie pe care l-am preparat cu mare drag familiei mele de un Revelion. Am fost insa singura care l-am apreciat si zau ca era bun, astfel incat am avut ocazia pe parcursul serii sa-l tot apreciez pana am terminat tot ce am preparat (si era ceva .

Pentru flacaul meu cel mare este insa o bautura apreciata, insa pana la urma cam tot de sarbatoare il servim ca daca mancam ceva (vorbesc de mesele obisnuite) nu bem sampanie ci o bere sau un vin (desi vinul ar putea fi inlocuit cu sampanie).

Multumesc de vizita si vot.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[27.04.17 08:25:33]
»

@krisstinna: Ce sa-ti spun, doar ca ai pomenit si parca l-am vazut si eu pe Cotimanis cu sampania lui, si este genul de persoana care iti poate face pofta.

Mie mi se pare sampania ceva festiv si este o bautura pe care imi place sa o savurez, sa o beau asa mai in liniste, intro ambianta mai deosebita, hai imagineaza-ti ca poti si gandeste-te dupa cele spuse aici de mine, cum ar fi sa te duci la un gratar cu mici si mustar, o ceafa de porc la gratar cu cartofi prajiti si in loc de bere sa bei sampanie? .

Multumesc de vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[27.04.17 08:35:59]
»

@mishu: Nu îmi imaginez, chiar am făcut asta la Lerești, când prietena mea care bea numai șampanie mi-a făcut poftă și după mici am băut un pahar cu șampanie. Eram pe malul râului, ne răsfățam și noi. Nu a fost rău, dar nici prea bine E ca și cum ai bea suc după friptură, părerea mea

Te pup, ne vedem peste... vreo 50 de ore, abia aștept

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[27.04.17 08:38:52]
»

@krisstinna: AMR-ul e pus in functiune, stau ca pe ghimpi sa treaca timpul mai repede si acum dupa ce am intrat doar putin pe site ma apuc de lucru (incep la ora 9) si azi am am inspectie , dar trece ea.

calatorul
[27.04.17 20:21:11]
»

@mishu: Foarte interesanta relatarea, istoriile si amanuntele oferite, prea putin stiute de mine pana acum. Ce sa mai zic despre imbietoarea idee de a vizita asemenea asezamant de incantare personala, cu atatea ispite inconjuratoare.

Din pacate nu pot face si o degustare caci eu sunt soferul masinii de excursii, asa ca o sa ma multumesc totusi cu o vizita de recoltare a catorva sticle mai interesante, pentru o viitoare degustare la ocazii speciale.

Multumesc si gusturi placute in continuare.

mishuAUTOR REVIEW
[28.04.17 08:28:41]
»

@calatorul: Multumesc de vizita si vot. Cat despre degustare m-am gandit si eu la asta (pentru sot care este soferul asa ca eventual doar un circuit touristic pe la crame cred ca ar fi mai potrivit.

Aici insa au si pensiune astfel incat eventual poate fi o varianta posibila avand in vedere ca u si restaurant, sau chiar o cazare in zona nu neaparat aici, dar unde sa ajungi usor dupa ce pleci de aici .

Asta nu inseamna ca degustarea inseamna foarte mult, este doar o dovada a procesului tehnologic.

O zi frumoasa in continuare.

CATAAS
[02.05.17 08:20:25]
»

@mishu: Am citit articolul fara sa respir! Foarte interesant! Votat cu intarziere dar cu felicitari!

mishuAUTOR REVIEW
[02.05.17 11:02:39]
»

@CATAAS: Niciodata nu este prea tarziu sa citesti ceva, poate ca acesta era momentul ca sa-l citesti cu placere.

Multumesc de vizita si apreciere.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, CATAAS, elviramvio, Ioan Raita, Lucien, Mika, mishu, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCramele Halewood - Pivnițele Rhein:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.88221001625061 sec
    ecranul dvs: 1 x 1